BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Očekujem

Anketa je završila: 11 okt 2020, 15:18.

Obje pobjede
11
10%
Pobjedu protiv Holandije, remi s Poljskom
0
Nema glasova.
Pobjedu protiv Holandije, poraz od Poljske
0
Nema glasova.
Remi s Holandijom, pobjedu protiv Poljske
6
5%
Obje remi
2
2%
Remi s Holandijom, poraz od Poljske
5
4%
Poraz od Holandije, pobjedu protiv Poljske
3
3%
Poraz od Holandije, remi s Poljskom
13
11%
Oba poraza
74
65%

Ukupno glasova: 114

Beduin
Kontakt:

Re: BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)

Post Postao/la Beduin » 14 okt 2020, 09:58

Maestro je napisao/la:
14 okt 2020, 09:24
Beduin je napisao/la:
14 okt 2020, 09:10
ReX je napisao/la:
14 okt 2020, 01:00

Ne kontam gdje nisam bio realan? To sto sam rekao da su obadvojica space shuttle za njih? Jer jesu. Ili ti ga TV u boji. Nisam imao zelju da ih omalazavam, ali cinjenice su takve. Svidjelo se to nekome ili ne.

Serbecic prvo nek se izbori za mjesto u propalom Rosenborgu pa mozemo o necemu razgovarati. Za ovog drugog i belgijska liga ce ostati san.

Sto se mene tice daBogda postali stoperi Chelsea i Uniteda ali trenutno stanje je nesto sasvim drugo. Ja prvi dignem ruku i izvinem se ako budem u krivu.
Da su Anel i Dennis npr. rodjeni u Srebreniku, Gracanici i ili Zivinicama, mislis da bi ovako mladi dogurali gdje su sad (iako i oni tek treba da se dolazu)? Serbecic da je rodjen u Svedskoj, a ne u BiH, bi vjerovatno napravio isto ili vise od njih dvojice, ali nema svako taj luksuz.
Uvjek jedna te ista prica. Svako je zasluzan za svoju srecu. Bio je Besim u Norveskoj pa nista.
Nema to veze ko je gdje rodjen nego il znas il neznas.

A Anelovi i Dennisovi roditelji su radili i gradili u Svedskoj ovaj sistem sto oni imaju. Ko je ovima u BiH kriv sto njihovi roditelji grade sistem SDA.
Moj Maestro, slusas li ti sebe?
Halali mi, ali ovo boldirano, kao i cijeli tvoj post, je jedna od vecih gluposti na forumu u 2020. godini, u najmanju ruku. Ono fakat nidje vese.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 okt 2020, 10:00

Ljudi nece da razmisle, nas igrac koji se razvije na zapadu i postane profesionalni fudbaler, sigurno znaci da je kvalitetan. Finalni proizvod. Sto? Jer je jednostavno konkurencija na zapadu puno veca. Tu konkurises sa igracima sirom svijeta. Zamisli igras fudbal u omladinskoj ligi u Francuskoj ili Njemackoj a tu ti je prakticki konkurencija talenti porijeklom iz citavog svijeta. Da uspijes moras se dobro dobro potruditi osim samog talenta. Zato i imas dosta nasih mladi igraca koji igraju omladinski fudbal na zapadu, ali na kraju ne postanu profesionalni fudbaleri, jer je konkurencija velika. To nije slucaj sa mladim igracima iz BiH, tu uopste nije konkurencija velika, i tek kad ih vidis u ovakvim utakmicama skontas koliko su neki igraci ograniceni za neki veci nivo. Neko kaze da je npr neki nas mladi igrac odrastao na zapadu da bi automatski postao profesionalni igrac i igrao za neki ozbiljan klub. Po cemu ta logika, mozda bi upravo radi velike konkurencija skontao ranije da fudbal nije za njega i poceo se baviti necim drugim. Mozda. Nije isto igrati omladinski fudbal u BiH i davati 4-5 gola protiv Viteza ili Mladost Kakanj i mislis da je to to. Konkurencija je uzasna u BiH, korumpirana nam je drzava i to nam je rak rana, tako da se i mladi igraci selektiraju po neobjektivnim kriterijima, nego ko mu je stari, i ko koga poznaje, uz to se u BiH nema ista radna navika ko na zapadu, na zapadu ti je rad rad rad, a to svi mi znamo koji zivimo na zapadu.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 14 okt 2020, 10:02

Jackk je napisao/la:
14 okt 2020, 09:47
Čuj nema veze gdje si rođen :facepalm:

Jašta, iste su ti šanse da uspiješ bio ti rođen u Busovači ili u Oslu. U pet deka su ta dva državna sistema :rol:

na zapadu su uslovi daleko daleko veci nego kod nas...a ne smijem ni zamisliti da mi imamo takve uslove u bosni, bili bi evropski brazil....recimo ovdje na zapadu u mom gradu mogu da biram na koji cu teren od umjetne trave da igram fudbal sa rajom, a ako mi ne pase na umjetnoj podlozi mogu da igram na terenu sa pravom travom...da nista drugo da mi imamo toliko terena to bi u roku 5 do 10 godina dalo ogroman broj novih potencijalnih reprezentativaca koji bi se filtrirali kroz premijer ligu.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 14 okt 2020, 10:09

Poljska 3-0 lagano.
.

BOJKOT ovoj zeljinoj sarajevskoj malogradjanskoj i mahalskoj reprezentaciji !!!

Nema promjena niti kompromisa dok se Savez ne srusi.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 okt 2020, 10:10

Samo da ne bude opet poslije "Bajević me razočarao jer je pokazao da mu nije stalo do LN čim je protiv Poljske ostavio Džeku na klupi (iako je ovaj crkao protiv Italije i prethodno imao samo jedan trening s Romom ili dva, i tako isto neki dr.reprezentativci za septembarski prozor)".
Večeras je više nego realno očekivati da Pjanić krene s klupe. Ionako je došao nespreman, odradio 120 minuta, pa kroz 3 dana 75, i danas 6.dan ocekivati ga kao startera - čisto sumnjam. Isti slučaj s Cimirotom (mada taj uvijek može ali ga mnogi ne vole jer nije Iniesta), moguće i klupiranje Krunića.
Naravno da je vrlo realno i moguće da ne izadjemo s najjačih 11, nažalost neki ne mogu razumjeti zašto.
Ja se nadam da će i Džeko i Pjanić ući tek u 2.poluvremenu mada mislim da će Edin 90% početi jer je protiv Nizozemske odmarao.
U svakom slučaju radujem se večerašnjoj tekmi, nadam se Hotiću u prvih 11 da vidimo šta može, pa možda cak i Loncaru (do sada uvijek los ali nikada nije bio starter, pa da vidimo zna li ili stvarno nema pojma, da ga u tom slucaju otpisemo i trazimo drugoga)
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 14 okt 2020, 10:12, ukupno mijenjano 1 put.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 14 okt 2020, 10:11

vidite ovoga sastava protiv Poljske u zenici prosli mjesec

Begović, Kvržić, Bičakčić, Saničanin, Ćivić, Bešić, Hadžiahmetović, Hajradinović, Hodžić, Koljić i Gojak.

Mila majko dobro nas nisu nakantali momacki....losi sastav repke ne vidjeh odavno....ali neka dobro je da se vidjelo da Hajradinović, Bešić i jos nisu na nivou repke.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 okt 2020, 10:13

Kad bi dosao neki omladinski trener iz Danske u BiH i okupio 50 mladih igraca koji imaju 15-16 godina, i trebao da izabere ko ce od tih mladi igraca ima sansu da uspije, i sa kojim je vrijedno raditi dalje. Vjerujem da bi dosao do poprilicno drugacijeg zakljucka nego kad se ti igraci selektiraju od lokalnih trenera. I tu mislim da nam lezi najveci problem, nemamo struke, i igraci su selektirani na starim metodama, korumpirani smo po pravilu ciji je, ko mu je babo, ko koga poznaje, i onda nemamo objektivne kriterije, tako da mozda imas igraca od 15-16 godina koji trenira negdje u BiH, koji se stopira baviti fudbalom ranije, a ima predispozicije da igra u Bundesligi, dok imas nekog drugog koji nema te predispozicije, dogura do BiHPL, dogura do omladinskih selekcija jer ga svako gura, zavrsi u nekoj slovackoj, madjarskoj, turskoj, i moze komotno da zivi od fudbala. Eh tu nam lezi najveci problem, kakvi tereni, lako ce mo za terene, ali ako smo mi korumpirani i nemamo pojma, onda nas ni Wembley nece spasiti. A korumpirani jesmo sigurno.

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 14 okt 2020, 10:15

Al bas iz Danske da dodje? taj nek ide sisat ovce..

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 14 okt 2020, 10:21

Maestro je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
ReX je napisao/la:
14 okt 2020, 01:00

Ne kontam gdje nisam bio realan? To sto sam rekao da su obadvojica space shuttle za njih? Jer jesu. Ili ti ga TV u boji. Nisam imao zelju da ih omalazavam, ali cinjenice su takve. Svidjelo se to nekome ili ne.

Serbecic prvo nek se izbori za mjesto u propalom Rosenborgu pa mozemo o necemu razgovarati. Za ovog drugog i belgijska liga ce ostati san.

Sto se mene tice daBogda postali stoperi Chelsea i Uniteda ali trenutno stanje je nesto sasvim drugo. Ja prvi dignem ruku i izvinem se ako budem u krivu.
Da su Anel i Dennis npr. rodjeni u Srebreniku, Gracanici i ili Zivinicama, mislis da bi ovako mladi dogurali gdje su sad (iako i oni tek treba da se dolazu)? Serbecic da je rodjen u Svedskoj, a ne u BiH, bi vjerovatno napravio isto ili vise od njih dvojice, ali nema svako taj luksuz.
Uvjek jedna te ista prica. Svako je zasluzan za svoju srecu. Bio je Besim u Norveskoj pa nista.

A Anelovi i Dennisovi roditelji su radili i gradili u Svedskoj ovaj sistem sto oni imaju. Ko je ovima u BiH kriv sto njihovi roditelji grade sistem SDA.
Kakve sve gluposti covjek nece procitat na ovom forumu. :damn:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 14 okt 2020, 10:25

A od koga drugog, nego od creme de la creme forumaša. :rol:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 14 okt 2020, 10:25

Ne mogu da vjerujem sta citam. Sokiran sam. Od Bosne prave juzni Sudan ili Somaliu radi nekog svog argumenta koji ne samo da ne pije vode vec je i sramota citati. Nemam namjeru ni skim da se zavadjam ali ovo je tako cringe bilo citati.

Sta reci za igrace iz juzne amerike koji trebaju da se tako dobro pokazu da uopste dodju na ovaj kontinent. Oprostite ali ovo je takav gubitnicki mentalitet. Niko ne spori da ja lakse ali pricamo o fudbalu, ne o doktorima i inzinjerima i slicno.
@igrajlopte 🐦

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 14 okt 2020, 10:28

Hasansas1978 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:15
Ja ba, Danska!

Ljudi je registrovali da igra fudbal kad smo se mi povukli zbog rata sa mundijala

Ne njemacka,engleska,spanija,italija,francuska

Danska buraz i jos da naucimo svu omladinu i brzo klizanje usput :puke:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 okt 2020, 10:33

Da, izmislili su trenerski posao u omladinskim kategorijama za nas. Izmislili. Njihove omladinske reprezentacije i klubovi konstantno igraju na velikim turnirima, konstantno, mi nikad. Vrlo jednostavno. I to nije samo do kvalitentnog terena gdje igraju, kvalitetan teren jeste bitan, nego prije svega sto su kompetentniji od nas. Koga smo mi proizveli a koga Danska? Pogledaj profile trenera u omladinskim kategorijama nasih klubova, i njihove metode rada, i sve ce ti biti jasno.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 14 okt 2020, 10:37, ukupno mijenjano 3 puta.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 14 okt 2020, 10:34

Zundo je napisao/la:
14 okt 2020, 10:21
Maestro je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Kakve sve gluposti covjek nece procitat na ovom forumu. :damn:
Nista lose nisam rekao. Drustvo je SDA drustvo. Korumpirano, stela, preko veze se ulazi svugdje. Mlade repke su isto takve. Takozvani strucnjaci koji rade sa tim igracima u BiH su neznalice sto se i vidi u 25 godina bez ls/el. Cak jedna makedonija i luxemburg imaju ucesnika u el. Ali dobro vjerovatno ja lazem sve.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 14 okt 2020, 10:37

Beduin je napisao/la:
14 okt 2020, 09:58
Maestro je napisao/la:
Beduin je napisao/la:

Moj Maestro, slusas li ti sebe?
Halali mi, ali ovo boldirano, kao i cijeli tvoj post, je jedna od vecih gluposti na forumu u 2020. godini, u najmanju ruku. Ono fakat nidje vese.
Slusam druze. Jesam sta slagao? Jel lazem kad kazem da nismo igraca za 25 godina proizveli? Jel lazem kad kazem da su nam klubovi amateri? Jel lazem kad kazem da nismo nikad imali ucesnika u euro kupovima? To je sve odraz korupcije i loseg drustva koji je naucio da sve ide preko stele. SDA politika.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 14 okt 2020, 10:38

Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:33
Da, izmislili su trenerski posao u omladinskim kategorijama za nas. Izmislili. Njihove omladinske reprezentacije i klubovi konstantno igraju na velikim turnirima, konstantno, mi nikad. Vrlo jednostavno. I to nije samo do kvalitentnog terena gdje igraju, kvalitetan teren jeste bitan, nego prije svega sto su kompetentniji od nas. Koga smo mi proizveli a koga Danska? Pogledaj profile trenera u omladinskim kategorijama nasih klubova, i njihove metode rada, i sve ce ti biti jasno.
Obzirom za koje pare rade jos su to dobri treneri
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 okt 2020, 10:42

Salih1984 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:38
Tristan10 je napisao/la:
Mislis li ti da ako nekom korumpiranom amateru das vecu platu da ce on bolje raditi? Ne, on ce ostatiti amater, samo skup amater. Kod nas vlada ko koga poznaje, i sta nudis, onda upadas u ekipu. Vrlo jednostavno, i ne znam sto je to tesko reci, isto ko da je to u BiH ko neka javna tajna.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 14 okt 2020, 10:44

Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:42
Salih1984 je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:

Mislis li ti da ako nekom korumpiranom amateru das vecu platu da ce on bolje raditi? Ne, on ce ostatiti amater, samo skup amater. Kod nas vlada ko koga poznaje, i sta nudis, onda upadas u ekipu. Vrlo jednostavno, i ne znam sto je to tesko reci, isto ko da je to u BiH ko neka javna tajna.
Pa ako imas pare mozes platiti boljeg trenera,ne mora on biti iz BIH moze iz regiona
Nije tesko naci dobrog trenera omladinskog pogona,tesko ga je platiti
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 okt 2020, 10:47

Ne znam što raspravljate sa istim luzerima, o istim luzerskim temama.
U svojoj ligi i klubovima nemaju više šta uništit, na samom smo dnu, e sad treba uništit i reprezentaciju.
To je ta logika, sve se mora srozat na gubitnički nivo i poravnat, da ološ može profiirat. Peti šešir liga, peti šešir reprezentacija.
Ovim nestretnim balavcima su isprali mozak i napravili od njih maloumnike, koji rade za njih po automatizmu.

Treba se koncentrisat da se izgura ono kvaliteta što nam se nudi.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 14 okt 2020, 10:48, ukupno mijenjano 1 put.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 14 okt 2020, 10:47

Salih1984 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:44
Tristan10 je napisao/la:
14 okt 2020, 10:42
Salih1984 je napisao/la:

Pa ako imas pare mozes platiti boljeg trenera,ne mora on biti iz BIH moze iz regiona
Nije tesko naci dobrog trenera omladinskog pogona,tesko ga je platiti
Pa i sudije u sudu nam dobivaju najvece plate u drzavi, jesu li korumpirani? Jesu. tako ti je i u omladinskom fudbalu BiH. Sto je tesko reci, da ako treniras u Akademiji Sarajevo, i mozes da platis, ili imas nekog ko poznaje trenera ili covjeka iz uprave, da upadas u ekipu. Vjerujem da je slicno i u drugim klubovima.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 14 okt 2020, 10:48, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, Viking4 i 23 gosta.