Prosinecki je bio mlad, zeljan dokazivanja, bio pomocni trener Bilicu, vodio ranije jednu reprezentaciju, ali kad se uklopio u lokalnu masineriju, sugerisanja igraca kao Saric, onda normalno da nema fajde. Zato jeste imperativ da je neko ko je daleko od razmisljanja sarajeva i mahale.Cartman je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:25Pa evo ja se ne mogu sjetit nijednog Bosnjaka za kojeg bi rekao "daj toga". Nemamo strucnjake neke. Eto Vaha, ali on svakako nece.
Ako cemo realno, jedina ozbiljna fudbalska zemlja u regiji je Hrvatska. Zasto ne pogledat tamo ima li strucnjaka koji nas moze poboljsat. Ali onda mislim na mladog zeljnog dokazivanja, ne jednog Prosineckog.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Novi selektor reprezentacije BiH
Ma kakvo ba sarajevsko mahalisanje. Kad te citam kao da slusam Dodikovu demagogiju. Kad je posljednji put Sarajlija bio selektor?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
1. Magath
2. Buvač
3. Muslin
4. Milošević
5. Barbarez - Spahić (tandem)
Ja bih ovako ali daj bože da se to desi ide tu Krstajić
2. Buvač
3. Muslin
4. Milošević
5. Barbarez - Spahić (tandem)
Ja bih ovako ali daj bože da se to desi ide tu Krstajić
Brko iz druge galaksije!!!
Deset godina se Magath priziva 

Nije bitno je li neko iz Sarajeva selektor, nego ako se uklopi u lokalno upravljanje, onda je problem. A sigurno su ljudi iz Sarajeva dominantni. Odakle su Begic, Dzemidzic, Pilav? A oni kao nisu bitan faktor.
IO je bitan, odnosno najbitniji. Oni su ti koji zare i pale, sve ostalo je prdimahovina.Tristan10 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:36Nije bitno je li neko iz Sarajeva selektor, nego ako se uklopi u lokalno upravljanje, onda je problem. A sigurno su ljudi iz Sarajeva dominantni. Odakle su Begic, Dzemidzic, Pilav? A oni kao nisu bitan faktor.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Znaci samo da te pohvalim brate sto nedas Amawa ovim djubradima u repci

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- HerrEngelbert
- Kontakt:
Dobro je što se Milovan Rajevac ne spominje.
"U životu postoje ljudi koji mogu i koji ne mogu, ja mogu!"
Celtic-Rangers 0:2
Inter-Milan 1:2
17.oktobar 2020.
Celtic-Rangers 0:2
Inter-Milan 1:2
17.oktobar 2020.
Dragan Okuka 

- Goalgetter
- Kontakt:
Jesu li mediji tradicionalno vec spomenuli Svena Gorana Eriksona kao kandidata? Nisam upratio
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 12 okt 2020, 20:49, ukupno mijenjano 1 put.
Amar nije dobio nijedan glas dok je jos Ivica bio u savezu,a sad pogotovo neće dok je Vice i ostalih ublehaša
Volio bih kad dodje novembar da izadje vijest:
"Bajevic ostaje selektor i u kvalifikacijama za SP."
Da samo ne citam svakakva imena i ne strepim za novom propascu.
Niti jedna promjena selektora nam nije donijela nista dobro. Zasto bi slijedeca?
Neka sledece kvalifikacije jos malo "obuci" Custovica i to je to.
"Bajevic ostaje selektor i u kvalifikacijama za SP."
Da samo ne citam svakakva imena i ne strepim za novom propascu.
Niti jedna promjena selektora nam nije donijela nista dobro. Zasto bi slijedeca?
Neka sledece kvalifikacije jos malo "obuci" Custovica i to je to.
-
- Kontakt:
samo za Blažoljupce
Tačno su jedan dan sjest i iscitat Pravilnik o radu i Statut Saveza, pa da znam o čemu pricam.ovisnik je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:15Robija i Duška je izabrao Begić, odnosno predložen je od strane bošnjačkih članova IO, zato su srbi zadržali poziciju selektora U-21,pa su nakon Marinovića imenovali Starčevića, sada će biti obratno, Vico će odabratih1a2s3o4 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:07Pa ako idemo po BH bermudskom trouglu konstitutivnosti i rotacijama red je na Bosnjaka ponovo. Nakon Meše bio Prosinečki, pa onda Bajevic. Mada mi to nema smisla ni malo. Znam da su niže selekcije podijeljene po tom "šablonu", a za A reprezentaciju se uvijek trazilo najbolje rjesenje.
- Goalgetter
- Kontakt:
To nigdje neces naci u statutu saveza, jer to su stvari koje se interno dogovaraju medju njimah1a2s3o4 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 21:18Tačno su jedan dan sjest i iscitat Pravilnik o radu i Statut Saveza, pa da znam o čemu pricam.ovisnik je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:15Robija i Duška je izabrao Begić, odnosno predložen je od strane bošnjačkih članova IO, zato su srbi zadržali poziciju selektora U-21,pa su nakon Marinovića imenovali Starčevića, sada će biti obratno, Vico će odabratih1a2s3o4 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:07Pa ako idemo po BH bermudskom trouglu konstitutivnosti i rotacijama red je na Bosnjaka ponovo. Nakon Meše bio Prosinečki, pa onda Bajevic. Mada mi to nema smisla ni malo. Znam da su niže selekcije podijeljene po tom "šablonu", a za A reprezentaciju se uvijek trazilo najbolje rjesenje.

Ma jasno, ali u Pravilniku imas i nacin odlučivanja kao i nacin delegiranja ljudi u određene organe Saveze kao i njihove nadležnosti. Kad sve to znas puno stvari mozes i pretpostaviti.Goalgetter je napisao/la: ↑12 okt 2020, 21:19To nigdje neces naci u statutu saveza, jer to su stvari koje se interno dogovaraju medju njimaNepisana pravila
![]()

Edit: Mada citao sa podavno nesto povrsno. Čini mi se da se vecina odluka donosi 2/3 vecinom. Tako da sumnjam da se ista radi bez internog dogovora.
Normalno da se lokalni lola Begic dosta toga pita. Da se ne pita i da mu je lose, ko da bi jos bio tu. Lokalna neznalica koji je nedokazan u svojoj struci, a kamoli u svijetu fudbala.
U ovom cirkusu nedostaje Nikola Nikic.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
Realno ne možemo očekivati neka velika imena imena to mogu biti : Čustović,Krstajić,Barbarez,Spaha,Okuka,Milošević već dalje teže ide Buvač,Muslin,Magath
Bolje i Milošević nego Krstajić jer čovjek nema ni iskustva niti nekog pretjeranog autoriteta na treninzima Srbije su se zajebavali i zalijevali se rakijom
koju je pravio
Bolje i Milošević nego Krstajić jer čovjek nema ni iskustva niti nekog pretjeranog autoriteta na treninzima Srbije su se zajebavali i zalijevali se rakijom
koju je pravio