pa kako nije osvojio a rafa jeste? svako je osvojio svoje dvoriste u ovoj sezoni. nole AO a rafa RG. ili eto samo je nole htjeo da osvoji RG a rafa nije AO? nole je ove sezone osvojio 1 slem + F, 2 mastersa (kompletirao 2. zlatni masters!!!) i atp500 + ATP kup a rafa "samo" slem + QF i atp500. i naravno da ce nole biti br1. ako vec analiziras njihov slem h2h onda ukalkulisi i da su se sastali 16 puta od cega tacno pola na RGu. od 16 slemova je za ocekivati da se sretnu po 4 puta na svakom a to nije slucaj. i 62,5% nije 2/3 a pogotovo 5 od 9 finala nije 2/3 nego 56%.JoeBleck je napisao/la: ↑12 okt 2020, 17:27Nadal i Djokovic su odigrali 56 mecheva i Nole ima 2 pobjede vise.Podatak koji je manje bitan od podatka kada je ko dobijao.Jasno kao dan da je to u par deka ali je isto tako jasno da je Nadal igrac koji dobija 2/3 njihovih GS susreta i finala na istima.
Broj titula jeste najveci parametar i kao takav legitiman.
Koliko je neko hefti bio broj jedan irelevantan podatak posebno za Nadala koji nije sklopio 2 sezone bez povrede.
Sta znaci u ovom momentu broj 1 Novaku kada nije osvojio ono sto je zelio ? Apsolutno nista.
Nadal ima tenisa u nogama jos , mislim da je tek sad skinuo breme i da ce raspaljivati jace nego ikad.
Nadal sa opustenom rukom je velika prijetnja na svim podlogama.Njegov skillset je ogroman i u stanju je deklasirati rivale na bilo kojoj podlozi kada se osjeca komforno i bez stresa.
Novak ce doci do 20 siguran sam.
slemovi 6-10, finala 4-5:
AO (noletova kuca): 2 meca (12,5%) upola manje od ocekivanog:
2-0 (100% nole) - Finala 2-0 (100% nole)
RG (rafina kuca): 8 meceva (50%), duplo vise od ocekivanog:
1-7 (88% rafa) - finala 0-3 (100% rafa)
W: 3 meca (<19%), za cetvrtinu manje od ocekivanog:
2-1 (67% nole) - finala 1-0 (100% nole)
USO: 3 meca (<19%), za cetvrtinu manje od ocekivanog:
1-2 (67 % rafa) - finala 1-2 (67% rafa)
i nole je dobio rafu na svim slemovima a rafa njega nije na AO. isto ga je dobio i u finalima na 3 od 4 slema (svim sem RGa) a rafa njega "samo" na RG i USO. posljednji put je rafa dobio noleta na slemu koji nije RG jos 2013.
nadalu nije problem sto nije spojio da je zdrav. problem je sto nije konstantan na svim podlogama. rijetko je propustio ista na sljaci. ali bi cesto pomeo sljaku. ipak da budes br1 moras biti dominantan cijele sezone i cijele godine, sto rafa nije. u ostalom i neforsiranje i sprijecavanje povreda je sastavni dio igre i nije opravdanje. nije mu se desio napad ko na seles nego je sve do njega, njegovih prioriteta, nacina igre i planiranja i naravno predispozicija. samo br1 znaci da si najbolji i najdominatniji a slem znaci da si bio najbolji na tom turniru ili da su ti se poklopile neke stvari u tih 7 do 14 dana. u ostalom u intervjuu koji sam postavio gore iz 2013. godine i rafa sam to kaze. otprilike je ovo rekao: dzaba ako osvojis slem ako poslije toga izgubis sve meceve, sta ti to vrijedi. ako ja imam ne znam recimo 5 mastersa a neko drugi osvoji slem reci cete mi da je on kao imao bolju sezonu, ja ne mislim tako.