FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 12 okt 2020, 15:07

let3 je napisao/la:
12 okt 2020, 14:46
leorey je napisao/la:
12 okt 2020, 14:39
let3 je napisao/la:
12 okt 2020, 14:18
Stari otrcani mit madridista.
Xavi je bio prvotimac Barce jos od vremena Van Gaala, samo sto Barca tada nije bila top tim sve do dolaska Pepa.

De Jong je najbolje sto Barca trenutno ima u svom veznom redu.
Kako nije bila, uzeli ljudi LP 2006. Ali poenta je da Xavi nije bio ono sto jeste do 28 godine. Pa imas intervju gdje govori da je trebao cak napustiti klub i otici u Milan i mama mu nije dala. Nema tu nikakve dileme, zbog drugog sistema, teziste igre bas nije bilo na sredini pod Rajkardom kad si imao Henrya i Ronaldinha.

Za Iniestu vrijedi isto.
Pa otrcani madridski mit je da je Xavi poceo igrati fudbal i postao poznat tek od 28 godine :rol: to jest, kad je u Barcu došao Pep... to je njihova kuhinja i neviđena besmislica :rol:
Covjek je bio prvotimac i kod Van Gaala i kod Rajkarda, pored toga i reprezentativac Španije još od 2001 god.

Ne, nego je Pep kad je došao, izvlacio ono najbolje iz njega. Kao i od svih igraca Barce općenito. Dobro si rekao, za Iniestu isto važi.
Dakle, do trenera je, ne do igraceve kvalitete ;) Npr. isto to sad važi za Koemana, on ce radije dati šansu nekom svom zemljaku veteranu Wijnaldumu i tako ugasiti mladog Puiga ko opušak.
Pa to definitivno, ja samo govorim da nije nikad bio nivo kao 2008-2013. Do sistema je najvise, 2015 smo sve uzeli ali opet teziste nije bilo na sredini, zato je Xavi usao s klupe u finalu LP.
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 12 okt 2020, 15:35

let3 je napisao/la:
12 okt 2020, 14:18
Stari otrcani mit madridista.
Xavi je bio prvotimac Barce jos od vremena Van Gaala, samo sto Barca tada nije bila top tim sve do dolaska Pepa.

De Jong je najbolje sto Barca trenutno ima u svom veznom redu.
Mlađahni @leorey pao pred madridskom propagandom.

Xavi 1999. proglašen najboljim mladim igračem lige, a 2005. najboljim španskim igračem La lige.

I vidiš kako mu sad odjednom sistem znači, kada je u pitanju Frenkie. Za odsutnost istog i kakofoniju od 2015. mu je kriv Busquets.

Ko će više pofatati tog momka i njegova razmišljanja

slika

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 okt 2020, 15:55

Rajaz je napisao/la:
12 okt 2020, 15:35

Xavi 1999. proglašen najboljim mladim igračem lige, a 2005. najboljim španskim igračem La lige.

Između ostalog i to :thumbup:

De Jong bi pod vodstvom pravog trenera, koji razumije Barcinu filozofiju fudbala, postao kljucni igrac tima.
Nažalost, to Koeman nije...nadajmo se što prije Fontu i Xaviju, da preuzmu.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 okt 2020, 16:03

Na osnovu čega se gradi toliki optimizam oko Xavija? I po čemu Koeman nije trener za Barce ili ti ga trener "koji ne razumije Barcinu filozofiju fudbala"?

Evander kad se nekom naklati na kosti, njemu nema pomoći. De Jong odrađuje svoj dio posla koji treba da odrađuje. Nije igrač koji će zadiviti nekim driblinzima i praviti 'show' poteze za publiku, on je drugi tip igrača. Izgleda da je samo važno ko probaci kroz noge ili uradi biciklo, sve ostalo se ne pika. Sinoć momak na visini zadataka.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 12 okt 2020, 16:08

AlfredNobel je napisao/la:
12 okt 2020, 16:03
Na osnovu čega se gradi toliki optimizam oko Xavija?
I ja se ibretim za ovo oko Xavija. Misle ljudi ponovit će se Pep tek tako.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 okt 2020, 16:19

I po čemu Koeman nije trener za Barce ili ti ga trener "koji ne razumije Barcinu filozofiju fudbala"?
Pa 4-2-3-1 s jedne strane i Barcelona sa druge :crazy: najziheraškija moguca formacija u fudbalu :facepalm:

Isto kao da si doveo keramičara, da ti radi parket u stanu :mrgreen:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 okt 2020, 16:22

xaviesta je napisao/la:
12 okt 2020, 16:08
Na osnovu čega se gradi toliki optimizam oko Xavija?
I ja se ibretim za ovo oko Xavija. Misle ljudi ponovit će se Pep tek tako.
Razumijem raju koja bi njega za trenera, velika legenda, i ja bih jednog dana da ga vidim na čelu, ali ne treba pretjerivati. Valjda se vode tom logikom da će biti novi Pep, ali Guardiola je jedan u milion. Mislim da nije spreman da bude trener, barem ga ja ne bih dovodio, dok se još malo ne 'ušteli'. Naravno, možda bude pun pogodak, a možda i ne, sve je to mač s dvije oštrice.
U ovom trenutku, ako se Koeman pokaže u ovoj prvoj sezoni, ne bih ni pomislio da ga diram s klupe.

Evo imamo sad i primjer Pirla. Svi ga priželjkuju, jer je legenda fudbala, a čovjek tek bio dobio prvi angažman u mlađim kategorijama. Mislim da im neće donijeti ništa novo u odnosu na Sarija, ali vidjećemo.

Ponavljam, razumijem želju za Xavijem, ali to ne znači da će se Barca piišati čim on stigne.

@let
Kakve veze ima formacija? Što se to mora vazda kretati s 4-3-3? Formacija je samo na papiru, ima tu bruku stvari koji su ispred. Uostalom, pustite čovjeka da radi šta je naumio i kako misli da to treba izgledati, na kraju će se davati zaključci. Ti mu se navalio na kosti, jer eto Bartomeuova je marioneta, pa u startu ne valja.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 okt 2020, 16:26

12 okt 2020, 16:22

@let
Kakve veze ima formacija? Što se to mora vazda kretati s 4-3-3?
Itekakve veze ima.
Mora se 4-3-3, jer ne vodi AZ Alkmar vec jednu Barcelonu. Gdje se decenijama njeguje taj stil i formacija.

Naravno da je Koeman marioneta Barte, jazavac koji se uvukao u klub u najgoroj mogucoj krizi. Jel tako, tako je. Mislim, samo cinjenice pominjem.
Tu pricu smo vec elaborirali ranije. Ne znam koji dio nije jasan.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 okt 2020, 16:34

let3 je napisao/la:
12 okt 2020, 16:26

@let
Itekakve veze ima.
Mora se 4-3-3, jer ne vodi AZ Alkmar vec jednu Barcelonu. Gdje se decenijama njeguje taj stil i formacija.

Naravno da je Koeman marioneta Barte, jazavac koji je uvukao u klub u najgoroj mogucoj krizi. Jel tako, tako je. Mislim, samo cinjenice pominjem.
Nismo elaborirali, jer se nema šta elaborirati. Došao zato što mu je najveća želja da vodi Barcu i uhvatio je voz. Da je čekao možda narednu godinu ili neku budućnost, možda nikad klupu ne bi dočekao. Ko god sad da dođe, on je marioneta znači. Enrique, Valverde, Setien, Koeman, svi su oni 'marionete'. Isto da čitam Barca BiH..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 okt 2020, 16:37

12 okt 2020, 16:34
Valverde, Setien, Koeman, svi su oni 'marionete'.
Bartine marionete, upravo to.
Zar je moguce da to ne vidiš :damn: pa ko ih je doveo i ko ih je nogirao ? Svako ko pristane da mu takav bandit bude poslodavac, jeste njegova marioneta.

Setien je školski primjer Bartine marionete. Doveden kad je šutnut Valverde, da bi i on bio nogiran nakon pola godine :crazy:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 okt 2020, 17:36

let3 je napisao/la:
12 okt 2020, 16:37
12 okt 2020, 16:34
Valverde, Setien, Koeman, svi su oni 'marionete'.
Bartine marionete, upravo to.
Zar je moguce da to ne vidiš :damn: pa ko ih je doveo i ko ih je nogirao ? Svako ko pristane da mu takav bandit bude poslodavac, jeste njegova marioneta.

Setien je školski primjer Bartine marionete. Doveden kad je šutnut Valverde, da bi i on bio nogiran nakon pola godine :crazy:
Ništa onda, zaključati klupske prostorije i raspustiti igrače, sve dok ne budu izbori i dok ne ode Bartomeu. Nema drugog rješenja, jer svako ko dođe, marioneta je. Pimienta isto da je preuzeo prvu ekipu, bio bi isti, tako da nema svrhe.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 okt 2020, 17:45

12 okt 2020, 17:36

Ništa onda, zaključati klupske prostorije i raspustiti igrače, sve dok ne budu izbori i dok ne ode Bartomeu. Nema drugog rješenja, jer svako ko dođe, marioneta je. Pimienta isto da je preuzeo prvu ekipu, bio bi isti, tako da nema svrhe.
Pa nije loše njima (Valverdeu, Seteienu, Koemanu) biti Bartina marioneta. Nemaju oni problema sa tim :kafa: A usput se uzme i fina lova, što da ne :mrgreen: znaju oni da ce biti nogirani, ali se nekako lakše podnese kad se uzme lova :mrgreen:

A klub mora raditi, bez obzira na debile koji ga vode...i cekati bolju upravu, bolja vremena, ako Bog da što prije :pray:

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 12 okt 2020, 18:54

let3 je napisao/la:
12 okt 2020, 16:26

@let
Itekakve veze ima.

Naravno da je Koeman marioneta Barte, jazavac koji se uvukao u klub u najgoroj mogucoj krizi. Jel tako, tako je. Mislim, samo cinjenice pominjem.
Nisu džaba milion puta ponovili na sky sport i bein da je svakoj ekipi lahko pripremiti utakmice sa Barcelonom kad znaju unaprijed formaciju i mjesto gdje igra igrač kome ide svaka lopta... 433 je defanzivnija formacija od 4231 iako to tako ne izgleda na papiru. To je i Krojf izjavio, nisu moje riječi...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 okt 2020, 19:11

sombrero je napisao/la:
12 okt 2020, 18:54
433 je defanzivnija formacija od 4231 iako to tako ne izgleda na papiru. To je i Krojf izjavio, nisu moje riječi...
Ako može neki link ili klip gdje je to izjavio :think:

Ja sam našao ovu njegovu izjavu u vezi 4-2-3-1
John Cruyff: 4-2-3-1 kills the excitement in football
https://www.xtratime.org/threads/john-c ... ll.175704/

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 okt 2020, 19:27

Kad ljudi shvate da su igraci najveci problem, bit ce lakse dozivljavati ova ponizenja.

Shvatite, Enrique nije nikakav mag od trenera bio pa je uzeo sve zive titule.

Guardiola je najbolji trener svijeta, ali ipak nije uzeo LP od Barcelone a imao je brutalne timove, a i dalje ima.

Igraci su ti koji se najvise pitaju, niko nije madjionicar.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 okt 2020, 19:55

leorey je napisao/la:
12 okt 2020, 19:27
Kad ljudi shvate da su igraci najveci problem, bit ce lakse dozivljavati ova ponizenja.

Guardiola je najbolji trener svijeta, ali ipak nije uzeo LP od Barcelone a imao je brutalne timove, a i dalje ima.

Guardiola sam sebi skače u stomak svake sezone. Hajde jednom propadne eksperiment u nekoj tako važnoj tekmi, ali svake godine iznova i iznova se bruka i eksperimentiše u tim ključnim tekmama. Ove sezone protiv Lyona isti slučaj, pa onda prije sezonu-dvije protiv Liverpoola masakr napravio itd.

Enrique nije mag, ali nije ni levat. Treba tu puno nekih kockica da se posloži. Da je trener jako bitan faktor, itekako jeste. Po meni, dobar trener je 50% ekipe. Dođe Flick i rasturi sve živo.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 12 okt 2020, 19:56

To je apsolutno tacno za Pepa. Ne znam sto mu to treba.. u Barci sve do onog trenutka kad nije poceo da izmislja toplu vodu radio je sta hoce s kim hoce. A iste greske ponavlja evo otkad je otisao.
@igrajlopte 🐦

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 12 okt 2020, 20:03

12 okt 2020, 19:55
leorey je napisao/la:
12 okt 2020, 19:27

Guardiola sam sebi skače u stomak svake sezone. Hajde jednom propadne eksperiment u nekoj tako važnoj tekmi, ali svake godine iznova i iznova se bruka i eksperimentiše u tim ključnim tekmama. Ove sezone protiv Lyona isti slučaj, pa onda prije sezonu-dvije protiv Liverpoola masakr napravio itd.

Enrique nije mag, ali nije ni levat. Treba tu puno nekih kockica da se posloži. Da je trener jako bitan faktor, itekako jeste. Po meni, dobar trener je 50% ekipe. Dođe Flick i rasturi sve živo.
Pa naravno da je trener, mozda i najbitniji faktor, ali kad ti imas igrace u LP koji napune gace prije nego izadju na teren i kad neko nece da potrci, onda te mogu Klopp, Mourinho i Guardiola zajedno trenirat, ali ces izgubit bar 3 razlike.

Nasi igraci su jednostavno pick.e i mentalni luzeri, to je sad vec evidentno u LP. Bolan 8 golova neki manje ozbiljan tim bez ikakvog treninga ne bi primio.

Ono sto su oni nama priustili zadnje evo skoro 4 godine je nevidjena sramota nad sramotama i sto je najgore, ponavlja se.

Ne znam kako ima iko obraza zahtjevati novi ugovor i povecanje plate.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 okt 2020, 20:18

Za prvi pasus je tačno, nema se tu šta pričati. Od vanago se ne pravi pita, moraš imati dobru ekipu, da bi nešto napravio. To je ona naša seljačka "neka ode Guardiola u Bolton, pa proba nešto osvojiti'. :rol: :tokralju:

Gdje neće biti piicke i mentalni patuljci, kad je svake sezone nova bruka i tako već nekoliko godina. Normalno da se gubi onaj pobjednički mentalitet i umjesto njega dolazi strah i gubitnički mentalitet. Sad uz još taj mentalitet, koji je jako važan faktor, dodaj još nekvalitet, haos u klubu, nepostojanje trenera, sistema, igre, dobijaš Barcu iz prethodnih sezona.

U životu se ne sjećam tekme kao ova protiv Bayerna, ljudi te ebu u tvom šesnaestercu, tutnjaju kao autoputem, onaj Alphonso izvrće onog Semeda u sekundi, dodaju ti se na par metara od gola itd. Evo koliko pratim fudbal, onu terminsku odbranu i igru nisam vidio.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 12 okt 2020, 21:30

FC Barcelona samo plaća ceh užasne klupske politike. Ne znam za druge ali ja lično ne pamtim da je i jedan evropski "velikan" sebi dozvolio taj luksuz da joj se cela jedna generacija (šampionska) bukvalno penzioniše ili čeka penziju u klubu...to je nedopustivo i zbog toga je i došlo do ovog "kraha"...

Neverovatno je da je iz tzv. Pepove ekipe jedino kao zaslužan Dani Alveš "doživeo" transfer u ozbiljan klub (Juve) i niko više....svi ostali su se vukli i vućiće se do kraja sve do penzionisanja u neke Emirtate ili MLS i to bez obeštećenja što je naravno nedopustivo...

Da mi je neko te 2016-e kada je jedan Alveš otišao rekao da će i PETU sezonu posle njega započeti u timu Pique, Busquets i Alba ne bi mu verovao.....ne znam šta ste drugo očekivali i šta uopšte očekujete od ove sezone???

FC Barcelona je klub u "predinfarktnom" stanju koja bi želela da se okrene mladosti ali nije u stanju raskrstiti sa starohanima...rezultat će biti duboka kriza u vrlo bliskoj budućnosti.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.