Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
japa
-
Kontakt:
bombaysaphire je napisao/la: ↑12 okt 2020, 00:26
japa je napisao/la: ↑12 okt 2020, 00:13
Najveći šampioni ikad ne mogu imati serije poraza protiv najvećih konkurenata , 7 zaredom od Đokovića i 5 zaredom od Federera ...
0-16 van šake u zadnjih par godina protiv najvećih konkurenata nemaju "najveći šampioni ikad" ...
Najveci sampioni ne mogu imati serije poraza ali zato mogu spusiti tri finala zaredom na svom omiljenom gs turniru i podlozi od rivala. Nema veze sto je Nadal otresao laznog goata na svim podlogama u finalima gsova dok ovaj njega nije, bitno je ipak da je izgubio pet zaredom na nekim turnirima, to je kljucno yebes finala i GSove sad to vise nije bitno

Mogu i najveci sampioni 11 godina zaredom ne biti br.1, nema veze
AO je neki turnir ?
Pišem o Nadalu , ne o Federeru .
Ja nisam napisao da je Federer najveći šampion ikad , i moj post se odnosi na to da je Bodi napisao za Nadala da je najveći šampion ikad , i uporedio sa Jordanom .
Ja sam naveo činjenice , znači činjenice da najveći šampion je imao serije poraza od kojih su većine bila polufinala i finala .
Na sve to ti odgovaraš sa Federerom i njegovim porazima i statistikom oko broja 1 .
Konstantno u svojim komentarima izbjegavaš činjenice kada ti ne odgovara, a iste koristiš da pljuješ Federera ...
Shevcet te ispravio oko brejk lopti , ti njega prozivaš oko ATP liste , kakva ti je to furka ?
A sta dobio ga je na AO puta zaredom? Pa nije Nadal Federer na RG da izgubi sto puta zaredom. Pa sta ako je imao serije poraza, bitnije su serije pobjeda koje su mnogo vece i koje su rekordne nego neka losa sezona npr kada se teniser trazi nakon duge pauze od ozlijeda ili slicno. Naveo sam FEderera jer znamo i ja i ti da ti njega smatras za veceg sampiona od Nadala, nemojmo se sada praviti ludi i naivni.
nije meni problem sto me neko ispravio jer sam naveo pogresan podatak za cijele dvije brejk lopte, problem je sto limitirani sevcet proziva mene za racunanje on od svih ljudi, samoprozvani ekspert koji nije znao kako se racunaju bodovi za race i za listu, pet likova mu objasnjavalo on ih jos zajebavao da pojma nemaju na kraju je trebalo jos 10 da se ukljuci da bi ovom velikom poznavaocu igre uspjeli objasniti kako zapravo ide bodovanje. I takav glupan nekome prigovara za racunanje pa kako propustiti da mu to pomenem?

-
japa
-
Kontakt:
bodi123 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:33
"Vratilo im se. Siguran sam da su oni prvi šokirani kako je Rafa dobio. Pretpostavljam da su hteli da daju svom igraču samopouzdanje ali nikada ne bih rekao takve reči", kaže trener Rafe Nadala Karlos Moja.
"Znam Ivaniševića, shvatam šta mu je uloga koju mora da igra. U Rafinom timu, nmiko ne bi rekao ništa slično ali mislim da je to nešto što je stavilo pritisak na njegovog igrača".
Kako ga ugasi Moya. Gorane, sam otiđi, ne brukaj se više.
Kada sam vidio tu izjavu Gorana vjerujem a nisam jedini kojem je proslo kroz glavu kakva je to glupost i koliko ce da se provali ukoliko Djokovic izgubi, jos sad kad vidis da je to bio ubjedljiv poraz lik zasluzuje svaku mogucu zajebanciju. No to i nije cudo posto je meni iskreno Goran Ivanisevic u tom njegovom timu izgleda bitan ko desni enter, ja se smijem kladiti da je njegovo angazovanje vise "politicke" prirode, posto se Djokovci vec pokazao kao neko kome je stalo da ima sto vise navijaca i bude sto vise popularam, to mi se ucinilo kao potez kojim on nece biti samo srpski teniser vec i regionalni pocevsi od navijanaj za Hrvatsku na svjetskom itd. Mislim nije da me smeta, naprotiv ali hocu reci da Ivanisevic je tu placen za haman nista, pa valjda mora nekako lovu opravdati pa je izabrao put kretenskih izjava.
-
bombaysaphire
-
Kontakt:
Postao/la bombaysaphire » 12 okt 2020, 15:43
japa je napisao/la: ↑12 okt 2020, 15:31
bombaysaphire je napisao/la: ↑12 okt 2020, 00:26
japa je napisao/la: ↑12 okt 2020, 00:13
Najveci sampioni ne mogu imati serije poraza ali zato mogu spusiti tri finala zaredom na svom omiljenom gs turniru i podlozi od rivala. Nema veze sto je Nadal otresao laznog goata na svim podlogama u finalima gsova dok ovaj njega nije, bitno je ipak da je izgubio pet zaredom na nekim turnirima, to je kljucno yebes finala i GSove sad to vise nije bitno

Mogu i najveci sampioni 11 godina zaredom ne biti br.1, nema veze
AO je neki turnir ?
Pišem o Nadalu , ne o Federeru .
Ja nisam napisao da je Federer najveći šampion ikad , i moj post se odnosi na to da je Bodi napisao za Nadala da je najveći šampion ikad , i uporedio sa Jordanom .
Ja sam naveo činjenice , znači činjenice da najveći šampion je imao serije poraza od kojih su većine bila polufinala i finala .
Na sve to ti odgovaraš sa Federerom i njegovim porazima i statistikom oko broja 1 .
Konstantno u svojim komentarima izbjegavaš činjenice kada ti ne odgovara, a iste koristiš da pljuješ Federera ...
Shevcet te ispravio oko brejk lopti , ti njega prozivaš oko ATP liste , kakva ti je to furka ?
A sta dobio ga je na AO puta zaredom? Pa nije Nadal Federer na RG da izgubi sto puta zaredom. Pa sta ako je imao serije poraza, bitnije su serije pobjeda koje su mnogo vece i koje su rekordne nego neka losa sezona npr kada se teniser trazi nakon duge pauze od ozlijeda ili slicno. Naveo sam FEderera jer znamo i ja i ti da ti njega smatras za veceg sampiona od Nadala, nemojmo se sada praviti ludi i naivni.
nije meni problem sto me neko ispravio jer sam naveo pogresan podatak za cijele dvije brejk lopte, problem je sto limitirani sevcet proziva mene za racunanje on od svih ljudi, samoprozvani ekspert koji nije znao kako se racunaju bodovi za race i za listu, pet likova mu objasnjavalo on ih jos zajebavao da pojma nemaju na kraju je trebalo jos 10 da se ukljuci da bi ovom velikom poznavaocu igre uspjeli objasniti kako zapravo ide bodovanje. I takav glupan nekome prigovara za racunanje pa kako propustiti da mu to pomenem?
Smatram da su sada izjednačeni , 21 GS kada bude Nadal imao ( vjerovatno u maju , možda i u januaru ) smatraću Nadala većim šampionom , logično . Fino sam ti objasnio da po mom mišljenu najveći šampion ne može biti neko sa takvim "minusima" , i da se to odnosi na sport uopće jer je tako Bodi napisao .
Dobro za taj drugi dio , neka bude između vas , moja greška.
Ajde na NBA , znaš da te čekam

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
japa
-
Kontakt:
Jakobsen91 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 13:54
Citao sam Djokovicevu analizu meca, on je sokiran na kojem je nivou Rafa jucer bio. I ona kolicina drop shotova je bila jer drugacije nije moglo, pa je pokusao sto brze zavrsavati poene. Ali je stvarno Rafa briljirao u prva dva seta, cak i kad je Djokovic odigrao dobro, vrati mu se teska lopta koju ne moze napasti. Prebaci je i onda pocinje igra macke i misa.
Sto se tice ukupnog broja slemova mislim da je Rafa u prednosti u odnosu na ovu dvojicu. Ima taj RG na kojem mu jos niko nije ni blizu, i uz to na njega dolazi maksimalno spreman i fokusiran. Djokovicu je problem jer konstantno ganja ovu dvojicu, to mora biti psihicki uzasno tesko. Na RG ga uvijek ceka spremni Rafa, a na W Roger, koji bas tempiraju formu za svoja dva turnira. Sta je sve osvojio u posljednjih deset godina a opet 3 GS nisu malo, kraj karijere je sve blize. Vjerujem otud i nervoza u nekim nebitnim mecevima tipa PCB. Zna da bukvalno svaki mec mora uzeti.
Makar posljednja finala igra dosta lose, jeste uzeo Australiju, ali je u trecem setu izgledalo da je na konopcima. Ovdje ga je Rafa ubio u pojam, a i Roger realno na W, samo sto Roger nije znao zavrsiti mec. Gledajuci i ova finala mastersa jako lose pocinje meceve, mislim da je Milos imao dva breaka prednosti u Cincinatiju, Schwartzman je bolje otvorio u Rimu. Cak je i Roger dominirao u Australiji dok je imao goriva. Uostalom, vjerujem da pravi Novak poslije 2-0 u setovima ne bi dopustio da ono s Tsitsipasom ode u pet. Veliki upitnik za sljedecu sezonu.
Roger je najveca nepoznanica, do jucer smo govorili mora Rafa jos ovoliko uzeti, Novak toliko GS, a sad mislim da i Roger mora bar jos dva GS dobiti da bi bio koliko toliko siguran.
E neka sam cuo da je jedan teniser ubio drugog u pojam tako sto je izgubio od istog finale

Nije Djokovic Federera ubio u pojam sto je spasio mec lopte i pobjedio ga vec ovaj njega, interesantna logika. pa dalje nabrajas svi ga izdominirase Djokovic sve los a ono sve pobjede, pa sta ce onda raditi ako bude opet dobar?
-
japa
-
Kontakt:
Ne mogu biti izjednaceni kada ga Nadal sije u medjusobnim, ima olimpisjko zlato i vise Mastersa, vise velikih titula ukupno, da ne pricam da sva dostignuca koja je ostvario, ostvario je puno prije Federera, npr. sa 24 je imao golden slam, Federer to nema ni u 39oj. Tako da vecina tih drugih bitnih stvari je na strani Nadala.
A sta je sa NBA? Ja sam svoje rekao jos kad je Miami desetkovan postao. Ja znamd a je lazni king jedan od najvecih luzera ali mislim da bi izgubiti finale od ovog Miamija bilo previse i za njega.
-
AshburtonG
-
Kontakt:
Postao/la AshburtonG » 12 okt 2020, 15:55
Pogledajte samo komentare navijaca Djokovica, pa vam bude mozda jasnije zasto nikad nece imat fan bazu poput Nadala i Djokovica. Kakav mentalni sklop.

-
Jakobsen91
-
Kontakt:
Postao/la Jakobsen91 » 12 okt 2020, 15:59
japa je napisao/la: ↑12 okt 2020, 15:45
E neka sam cuo da je jedan teniser ubio drugog u pojam tako sto je izgubio od istog finale

Nije Djokovic Federera ubio u pojam sto je spasio mec lopte i pobjedio ga vec ovaj njega, interesantna logika. pa dalje nabrajas svi ga izdominirase Djokovic sve los a ono sve pobjede, pa sta ce onda raditi ako bude opet dobar?
Nisam mislio da ga je Federer ubio u pojam iako sam tako napisao. Bio je bolji igrac u tome mecu, sto ranije na W u prethodnih par okrsaja nije bio slucaj iako su znali ici u pet setova.
-
bombaysaphire
-
Kontakt:
Postao/la bombaysaphire » 12 okt 2020, 16:02
japa je napisao/la: ↑12 okt 2020, 15:51
Ne mogu biti izjednaceni kada ga Nadal sije u medjusobnim, ima olimpisjko zlato i vise Mastersa, vise velikih titula ukupno, da ne pricam da sva dostignuca koja je ostvario, ostvario je puno prije Federera, npr. sa 24 je imao golden slam, Federer to nema ni u 39oj. Tako da vecina tih drugih bitnih stvari je na strani Nadala.
A sta je sa NBA? Ja sam svoje rekao jos kad je Miami desetkovan postao. Ja znamd a je lazni king jedan od najvecih luzera ali mislim da bi izgubiti finale od ovog Miamija bilo previse i za njega.
Nemoj da ovdje kvarimo temu , budi gospodin i dođi na NBA temu , da budeš aktivan kao što si bio

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
japa
-
Kontakt:
Inace prejaka mi je ova prica o kraju Djokovica, svidja mi se i logika, matori svicarac kojeg evo 11 godina uzimaju dje stignu i na njegovim omijlenim i neomiljenim podlogama, koji svih tih godina nije prismrdio statusu najboljeg igraca svijeta njemu nema kraja kao bice konkurent za GS ali Djokovic jer je izgubio jedan mec u sezoni i to od najboljeg igraca ikad na slajci u finalu RG ce dozivjeti pad od kojeg se nece oporaviti. Djokovic ce naredne 2 ili 3 godine biti prvi favorit za bar 2 od 4 GSa u sezoni tako da ta 3 GSa razlike su sve samo ne nedostizna prednost.
-
japa
-
Kontakt:
Jakobsen91 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 15:59
japa je napisao/la: ↑12 okt 2020, 15:45

Nisam mislio da ga je Federer ubio u pojam iako sam tako napisao. Bio je bolji igrac u tome mecu, sto ranije na W u prethodnih par okrsaja nije bio slucaj iako su znali ici u pet setova.
To da je Federer bio konkurentniji nego ikad protiv Novaka u finalu jeste cinjenica e sad je li to sto je on imao svoj labudji pjev tu ili je Djokovic bio losiji moze se diskutovati, ja bi rekao oboje po malo, no to je jos jedan dokaz superiornosti nad Federerom ako ga dobijes u njegovom dvoristu i omiljenom turniru u finalu a ne igras najbolje.
Sto se tice Novaka Djokovica moj dojam je da je iako to Rim nije pokazao (a mislimd a je to i zbog dobrog zrijeba realno Svarcman kad igra tenis zivota nije prijetnja za Djokovica koji igra na 50% svojih mogucnosti o ostlaim protivnicima da ne pricam) njemu je u glavi jos USO. Koliko god mentalno jak a on je u tome najjaci od svih sportista generalno, onako ispadanje je pet puta gore od poraza od Nadala u finalu RG. Realno taj USO je trebao biti setnja za njega, sve bi bilo drugacije i lakse da je tu osvojio 18ku jos neko vrijeme ce to njemu biti u glavi.
-
delinjo
-
Kontakt:
[media][/media]
LlullSergio je napisao/la: ↑12 okt 2020, 14:48
delinjo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 13:18
A jest Goran ispao glup,psotao bahat **** ga ...
Bas me zanima kako ce Nolo odreagovati psihicki,ja mislim da je njegov kraj,imao je 2 slema bez publike i pritiska,na jednom bukvalno nije imao protivnika koji ga moze dobiti i nije osvojio,na drugom je ponizen u finalu i koliko god da je on jak psihicki mora ostaviti posljedice.Pisao sam i ranije cekat cu jos Australiju da zakljucim ali ako tu podbaci vjerujem da je on odigrao svoje.
Ehh a kad tjeraju Rogera u penziju i sviraju mu kraj zalis se na japu i slicne.
Ne tjeram ja nikog u penziju nego smatram da ce mu dobra godina dana ili vise trebati da se oporavi od ovoga.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
-
delinjo
-
Kontakt:
hm59 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 15:03
delinjo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 13:18
A jest Goran ispao glup,psotao bahat **** ga ...
Bas me zanima kako ce Nolo odreagovati psihicki,ja mislim da je njegov kraj,imao je 2 slema bez publike i pritiska,na jednom bukvalno nije imao protivnika koji ga moze dobiti i nije osvojio,na drugom je ponizen u finalu i koliko god da je on jak psihicki mora ostaviti posljedice.Pisao sam i ranije cekat cu jos Australiju da zakljucim ali ako tu podbaci vjerujem da je on odigrao svoje.
Ovo sto si napisao je u domenu tvoje zelje, nema veze sa realnoscu
Haj da vidimo i to.

VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
Mancini
-
Kontakt:
Šta uradiše od turnira i posjete!?

350 eura ulaznica i obavezna brnjica uz istu.

FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
-
lucky13
-
Kontakt:
realno se trenutno niko od ove trojice ne moze smatrati GOATom. svi imaju rupe u CVu. i to pogotovo kada se posmatraju sva trojica kao cjelina. fed je i dalje bolji od rafe. pa i u slemovima. ima vise finala recimo. ali ima i daleko vise sedmica na br1 i bolji je na 2 od 3 podloge. ima 6 WTFova. ali ne sumnjam da ce rafa na kraju imati bar par slemova viska u odnosu na feda ako ne bude neke teske povrede. opet fed ne moze biti GOAT sa negativnim rekordom protiv oba najveca suparnika i bez da drzi i jedan jedini znacajan rekord! ako se stvari budu ovako kretale nikada nece biti koncenzusa. za njega najvece sanse ima nole jer on vec ima sve ostalo i fali mu da podeblja taj slem konto. a pored rafe koji ima gotovo zagarantovan RG i 3 slema prednosti to nece biti lako. a niko ne garantuje ni ovih 20 pa ni 18. jer se svasta uvjek moze desiti. garantovano je samo ono sto je i matematicki rjeseno. elem, noletu fale ti slemovi, fedu h2h sa 2 najveca rivala a rafi WTF i sedmice. pa onda ovoj 2. ce faliti i YE#1 i sedmice, nakon ove sezone, i naravno ostale BOAT stvari koje nole ima: 4 slema u nizu, naj sezona i godina, poen rekord, kompletiranje svih mastersa i velikih titula i bolji je od obojice na 2 od 3 podloge itd.... posto nole ima ama bas sve ostalo kada bi stigao (da ne kazem prestigao) rafu i sa slemovima (ili mu se bar priblizio na slem 2) tu bi onda vec trebao biti koncenzus (pogotovo ako bude imao vise ili isto na kraju). jedino je jasno da je nole ukupno BOAT i da je svako od njih GOAT na po jednoj podlozi od cega je rafa to daleko najubjedljivije (fed cak i na vimbliju, kao jedinom travnatom slemu, ima negativan h2h sa noletom). da je nole uzeo jucer sve bi bilo drugacije po tom pitanju (GOATa), ali nije uzeo i to je to.
-
Mancini
-
Kontakt:
Masku/brnjicu koju je nosio Rafa sada žele svi da kupe? Kakve sve objave postavljaju na ovaj portal!?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
-
delinjo
-
Kontakt:
Previse se mi zamaramo tim rekordima umjesto da uzivamo.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
AshburtonG
-
Kontakt:
Postao/la AshburtonG » 12 okt 2020, 17:06
delinjo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 17:00
I to bas u trenucima kad Roger vise nije broj 1 po broju GS titula?

-
JoeBleck
-
Kontakt:
Nadal i Djokovic su odigrali 56 mecheva i Nole ima 2 pobjede vise.Podatak koji je manje bitan od podatka kada je ko dobijao.Jasno kao dan da je to u par deka ali je isto tako jasno da je Nadal igrac koji dobija 2/3 njihovih GS susreta i finala na istima.
Broj titula jeste najveci parametar i kao takav legitiman.
Koliko je neko hefti bio broj jedan irelevantan podatak posebno za Nadala koji nije sklopio 2 sezone bez povrede.
Sta znaci u ovom momentu broj 1 Novaku kada nije osvojio ono sto je zelio ? Apsolutno nista.
Nadal ima tenisa u nogama jos , mislim da je tek sad skinuo breme i da ce raspaljivati jace nego ikad.
Nadal sa opustenom rukom je velika prijetnja na svim podlogama.Njegov skillset je ogroman i u stanju je deklasirati rivale na bilo kojoj podlozi kada se osjeca komforno i bez stresa.
Novak ce doci do 20 siguran sam.
-
delinjo
-
Kontakt:
AshburtonG je napisao/la: ↑12 okt 2020, 17:06
Izvini kako nije ?
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
AshburtonG
-
Kontakt:
Postao/la AshburtonG » 12 okt 2020, 17:48
delinjo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 17:45
AshburtonG je napisao/la: ↑12 okt 2020, 17:06
Izvini kako nije ?
Nije jedini na vrhu, te je izgubio i zadnji argument u diskusiji da je igracki bolji od ostale dvojice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.