Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

lucky13
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la lucky13 » 12 okt 2020, 12:13

Naravno da svaki poraz u drma. Ali je USO još gore jer je tamo bio favorit a izgubio bez poraza. Inače manje boli ovako nego da je bio blizu kao onda kada se upecao. I naravno da mu RG znači posebno zbog CVa jer bi sa njime imao dupli slem karijere i prešao igricu 2 puta (sve velike turnire). Inače nole još od malena najviše voli vimbl. On i br1 su mu bili ciljevi još otkako je uzeo reket u ruke. OZI je poseban jer je to njegov turnir. I dobro je za njega da ima fokus sada na druge velike stvari (istorijski br1 i YE#1) da mu skrenu misli sa ova 2 teška udarca (USO i RG).

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 okt 2020, 12:33

"Vratilo im se. Siguran sam da su oni prvi šokirani kako je Rafa dobio. Pretpostavljam da su hteli da daju svom igraču samopouzdanje ali nikada ne bih rekao takve reči", kaže trener Rafe Nadala Karlos Moja.

"Znam Ivaniševića, shvatam šta mu je uloga koju mora da igra. U Rafinom timu, nmiko ne bi rekao ništa slično ali mislim da je to nešto što je stavilo pritisak na njegovog igrača".
:rol: :rol:

Kako ga ugasi Moya. Gorane, sam otiđi, ne brukaj se više.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 12 okt 2020, 12:50

Naravno da je goranova priča bila idiotiska i kontraproduktivna.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 12 okt 2020, 13:12

Rafa je jedini igrač koji je osvojio makar jedan turnir u različtih 17 godina
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 12 okt 2020, 13:18

A jest Goran ispao glup,psotao bahat **** ga ...

Bas me zanima kako ce Nolo odreagovati psihicki,ja mislim da je njegov kraj,imao je 2 slema bez publike i pritiska,na jednom bukvalno nije imao protivnika koji ga moze dobiti i nije osvojio,na drugom je ponizen u finalu i koliko god da je on jak psihicki mora ostaviti posljedice.Pisao sam i ranije cekat cu jos Australiju da zakljucim ali ako tu podbaci vjerujem da je on odigrao svoje.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 12 okt 2020, 13:29

Finale koje se odigralo jučer je posebna priča. U kontekstu 20. velike titule Nadala, ta priča ima posebnu težinu. Recimo Federer je neko ko mi je prvi približio ovaj sport i uvijek ću navijati za njega u njegovim mečevima. On je svakako dokazao svoju veličinu. Naravno, uz dva velika rivala je promijenio tenis. Međutim, uvijek ću biti i na strani Nadala i navijati za njega. Godinama se neke stvari slože svojim tokom i to je najvažnije. Mislim da nikome ne bi trebalo eventualno biti žao što je Nadal stigao Federera, pogotovo ne zato jer ga je stigao jedan ovako veliki šampion i persona. Najbolje od svega je to što su svi oni različiti i tako veliki rivali. Najprije treba cijeniti sve redom pa tek onda navijati za nekoga od njih.

Veliko finale i velika pobjeda Nadala. Tako dominantno je pobijedio Đokovića da je to bila pobjeda posebnih dimenzija. Pokazao je fantastičan tenis. Razbio je Novaka, Novaka koji nije imao poraza godinu dana. Bio je strašan i igrao svestrano. Kada su takve okolnosti, pobjeda je tu. To mu je donijelo novi Roland Garros koji ima posebnu vrijednost zbog ovih uslova. Uživanje je gledati ga. Volim njegove rutine, volim njegovo resetovanje prije svakog poena i koncentraciju koju pokazuje. Volim to što izgleda kao totalni psiho na terenu. Maksimalno fokusiran i spreman. Veliki šampion, fanatik i sportist za primjer.

Moj heroj u ovom sportu je Rafael Nadal. :salut:

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 12 okt 2020, 13:53

drago mi je sto ce rodjini svi rekordi biti oboreni i to jos u vrijeme dok je jos aktivan i u vrhu! najvise zbog njegovih izjava o noletu i bahatosti navijaca i pogotovo zapadnih medija. kako mu niko nije ni do koljena iako je odavno bilo jasno da su ova 2 bolji igraci od njega. pa ono vjecito, sacekali da ovaj ostari kao, jos od 2008. kada je rafa prvi put zavrsio godinu kao br1. a eskaliralo je naravno 2010. i narocito 2011. kada je nole napravio bum. sjecam se konstantnih prica, vidjecemo gdje ce rafa i nole biti sa 27, 28, 30 ili 32 godine! evo ih 33 i 34 i br1 i br2 su i podijelili su 9 od posljednjih 10 slemova a i taj bi 10. da se nije izdesavalo sve sto se desilo, pocev od korone, odustajanja rafe pa do diskvalifikacije noleta.

https://tt.tennis-warehouse.com/index.p ... 27.256434/

edit:
ili kada mu je rafa bio za vratom po slemovima i kada su sedmice bile najjbitnije u GOAT prici jer se to cinilo nestiznim i njegovim najsigurnijim rekordom. sada su eto potpuno nebitne.

Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 12 okt 2020, 14:29, ukupno mijenjano 3 puta.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 12 okt 2020, 13:54

Citao sam Djokovicevu analizu meca, on je sokiran na kojem je nivou Rafa jucer bio. I ona kolicina drop shotova je bila jer drugacije nije moglo, pa je pokusao sto brze zavrsavati poene. Ali je stvarno Rafa briljirao u prva dva seta, cak i kad je Djokovic odigrao dobro, vrati mu se teska lopta koju ne moze napasti. Prebaci je i onda pocinje igra macke i misa.

Sto se tice ukupnog broja slemova mislim da je Rafa u prednosti u odnosu na ovu dvojicu. Ima taj RG na kojem mu jos niko nije ni blizu, i uz to na njega dolazi maksimalno spreman i fokusiran. Djokovicu je problem jer konstantno ganja ovu dvojicu, to mora biti psihicki uzasno tesko. Na RG ga uvijek ceka spremni Rafa, a na W Roger, koji bas tempiraju formu za svoja dva turnira. Sta je sve osvojio u posljednjih deset godina a opet 3 GS nisu malo, kraj karijere je sve blize. Vjerujem otud i nervoza u nekim nebitnim mecevima tipa PCB. Zna da bukvalno svaki mec mora uzeti.

Makar posljednja finala igra dosta lose, jeste uzeo Australiju, ali je u trecem setu izgledalo da je na konopcima. Ovdje ga je Rafa ubio u pojam, a i Roger realno na W, samo sto Roger nije znao zavrsiti mec. Gledajuci i ova finala mastersa jako lose pocinje meceve, mislim da je Milos imao dva breaka prednosti u Cincinatiju, Schwartzman je bolje otvorio u Rimu. Cak je i Roger dominirao u Australiji dok je imao goriva. Uostalom, vjerujem da pravi Novak poslije 2-0 u setovima ne bi dopustio da ono s Tsitsipasom ode u pet. Veliki upitnik za sljedecu sezonu.

Roger je najveca nepoznanica, do jucer smo govorili mora Rafa jos ovoliko uzeti, Novak toliko GS, a sad mislim da i Roger mora bar jos dva GS dobiti da bi bio koliko toliko siguran.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 12 okt 2020, 13:57

lucky13 je napisao/la:
12 okt 2020, 13:53
drago mi je sto ce rodjini svi rekordi biti oboreni i to jos u vrijeme dok je jos aktivan i u vrhu! najvise zbog njegovih izjava o noletu i bahatosti navijaca i pogotovo zapadnih medija. kako mu niko nije ni do koljena iako je odavno bilo jasno da su ova 2 bolji igraci od njega. pa ono vjecito, sacekali da ovaj ostari kao, jos od 2008. kada je rafa prvi put zavrsio godinu kao br1. a eskaliralo je naravno 2010 i 2011 kada je nole napravio bum. sjecam se konstantnih prica, vidjecemo gdje ce rafa i nole biti sa 27, 28, 30 ili 32 godine! evo ih 33 i 34 i br1 i br2 su i podijelili su 8 od posljednjih 9 slemova a i taj bi 9. da se nije izdesavalo sve sto se desilo, pocev od korone, odustajanja rafe pa do diskvalifikacije noleta.

E svašta hahahahaaahha

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 12 okt 2020, 14:08

Jakobsen91 je napisao/la:
12 okt 2020, 13:54
Citao sam Djokovicevu analizu meca, on je sokiran na kojem je nivou Rafa jucer bio. I ona kolicina drop shotova je bila jer drugacije nije moglo, pa je pokusao sto brze zavrsavati poene. Ali je stvarno Rafa briljirao u prva dva seta, cak i kad je Djokovic odigrao dobro, vrati mu se teska lopta koju ne moze napasti. Prebaci je i onda pocinje igra macke i misa.

Sto se tice ukupnog broja slemova mislim da je Rafa u prednosti u odnosu na ovu dvojicu. Ima taj RG na kojem mu jos niko nije ni blizu, i uz to na njega dolazi maksimalno spreman i fokusiran. Djokovicu je problem jer konstantno ganja ovu dvojicu, to mora biti psihicki uzasno tesko. Na RG ga uvijek ceka spremni Rafa, a na W Roger, koji bas tempiraju formu za svoja dva turnira. Sta je sve osvojio u posljednjih deset godina a opet 3 GS nisu malo, kraj karijere je sve blize. Vjerujem otud i nervoza u nekim nebitnim mecevima tipa PCB. Zna da bukvalno svaki mec mora uzeti.

Makar posljednja finala igra dosta lose, jeste uzeo Australiju, ali je u trecem setu izgledalo da je na konopcima. Ovdje ga je Rafa ubio u pojam, a i Roger realno na W, samo sto Roger nije znao zavrsiti mec. Gledajuci i ova finala mastersa jako lose pocinje meceve, mislim da je Milos imao dva breaka prednosti u Cincinatiju, Schwartzman je bolje otvorio u Rimu. Cak je i Roger dominirao u Australiji dok je imao goriva. Uostalom, vjerujem da pravi Novak poslije 2-0 u setovima ne bi dopustio da ono s Tsitsipasom ode u pet. Veliki upitnik za sljedecu sezonu.

Roger je najveca nepoznanica, do jucer smo govorili mora Rafa jos ovoliko uzeti, Novak toliko GS, a sad mislim da i Roger mora bar jos dva GS dobiti da bi bio koliko toliko siguran.
potpuno netacno. on me je jos od sinsija iritirao dropovima. bilo je ocigledno da je jos tu poceo da ih trenira. to je bila kao neka taktika za rafu. toliko ocigledno je bilo da su i prije meca na ESu pricali da ce mu to biti taktika a rafa je pred finale upravo trenirao kombinaciju drop-lob. nole je vec u 1. gemu odigrao 4-5 dropova. gotovo svaki poen. jedan potpuno nepotreban na 40-15 u mrezu. cak je usao i pomalo nonsalantno u taj prvi gejm. sigurno nije pomislio na 40-15 u 1. gemu kako rafa igra perfektan tenis i kako mora ici na dropove. nole je zaigrao svoju igru tek kada je bio 2 seta i brejk zaostatka. i tu nije bilo dropova svaki 2. poen. drop je sjajno oruzje protiv rafe kada dodje u pravom trenutku i kao iznenadjenje a ne kada dolazi na redovnoj bazi svaki drugi poen. uz to noletu to niti je najjaca strana niti je njegova igra pa da bazira na tome cjelokupan pristup mecu.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 okt 2020, 14:20

:mrgreen:

Rafu su otjerali u penziju barem 10 puta. Prije 4 godine kad mu je bilo 30, ovdje se vrtila priča vidjet ćemo Rafu s 35, bit će na Majorci čuvati djecu, bla bla bla, a u junu iduće godine puni 35 godina i najvjerovatnije će biti prvi i jedini favorit za novu titulu na RG-u... mazohizam čisti.

Starosna granica u sportu se odavno pomjerila, više nije uopšte iznenađenje kad najbolji sportaši svijeta sa 35 ili 36 godina i dalje dominiraju. Medicina radi posao, savremena tehnologija, sve već toliko puta ispričano.

LeBron jutros uze titulu s 36 godina, Rafa novi RG s 34, Hamilton obara Šumijeve rekorde s haman 36, Ronaldo zabija s 35, Messi i dalje najbolji na svijetu... i tako dalje i tako dalje.

Novak i Rafa imaju još barem 2 sezone pred sobom gdje će se najviše pitati, pad očekujem tek kad zakorače iza 36.

Što se tiče Feda, njegovi rekordi bi mogli baš debelo ostati iza ove dvojice ukoliko se i on ne pokrene i uzme još barem jedan Wimbledon.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 12 okt 2020, 14:33

Federer ce uzeti GS samo ako u finalu bude igrao protiv Zvereva, Shapovalova i slicnih, kao sto je ova dva zadnja uzeo protiv polumrtvog Cilica

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 12 okt 2020, 14:48

delinjo je napisao/la:
12 okt 2020, 13:18

Bas me zanima kako ce Nolo odreagovati psihicki,ja mislim da je njegov kraj,imao je 2 slema bez publike i pritiska,na jednom bukvalno nije imao protivnika koji ga moze dobiti i nije osvojio,na drugom je ponizen u finalu i koliko god da je on jak psihicki mora ostaviti posljedice.Pisao sam i ranije cekat cu jos Australiju da zakljucim ali ako tu podbaci vjerujem da je on odigrao svoje.
Ehh a kad tjeraju Rogera u penziju i sviraju mu kraj zalis se na japu i slicne.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 12 okt 2020, 14:51

vremena se mjenjaju. ja sam oduvjek govorio da se sve broji i da je jedino br1 ono sto te cini najboljim. ima mnogo stvari koje po meni su po znacaju kao slem ili znacajnije od jednog slema, pogotovo ako se radi o jednom medju 20ak slemova. recimo YE#1, 50ak sedmica na vrhu, rekordi u YE#1 ili sedmicama, 4 slema u nizu (zbog cega i danas mnogi lejvera smatraju GOATom iako je on to uradio na prelasku izmedju amaterske i profi ere i kada su 3 slema bila na travi), rekordi po poenima, naj sezona (u sta su se fedovci takodjer kleli do 2015) ili godina, recimo 3 WTFa, 2 OI, ili nekih 5 mastersa, zlatni masters, sve su to velika dostignuca koja imaju svoju tezinu. nekada je i rafa tako govorio. evo recimo 2013. on decidno govori da je 5 mastersa znacajnije i vrijednije od 1 slema. tako je i sa ostalim rekordima, kao sto sam postavio gore, fedtardi su se jos do prie 2 godine kleli u sedmice kao najznacajniji dostignuce u prici o GOATu (kada je noletu falila 1,5 do 2 godine do njegovog rekorda a kada mu je mnogo mladji rafa disao za vratom po broju slemova). jer samo br1 znaci da si najbolji a ako si najduze najbolji onda si stvarno najbolji. sada im to uopste nije bitno.

Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 12 okt 2020, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 okt 2020, 14:59

Strašna partija Nadal jučer. Mislio sam da Nole može pružiti veći otpor Rafi pa čak i da je blagi favorit jer zna kako da igra protiv Rafe, matchup je na njegovoj strani ali na PC u finalu Rafa pronađe neki novi nivo tenisa, neku ne 6. već 7. brzinu. Ako jedan Đoković i Federer protiv Rafe na PC nisu mogli puno toga već su bili počišćeni sa teren kako da onda očekujemo od nekih drugih tenisera da išta mogu protiv Rafe.

Po izjavama Gorana i sam je Novak, očigledno, bio mišljenja da je favorit i da će lakše od očekivanog dobiti Rafu ali kad je izašao na teren i vidio da je Rafa u nekom svom svijetu više nije znao šta da igra, na koji način da učini Rafu nervoznim, nesigurnim. Šta god da je probao Rafa bi imao na to odgovor. Ne postoji nivo tenisa koji bi Rafu jučer pobjedio, brutalno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 okt 2020, 14:59

http://sportklub.rs/Blog/Sasa-Ozmo/a355 ... oteru.html

Dobar tekst Ozma.

Posebno ovaj boldani dio,
Velika trojka i dalje bije otvorenu bitku za status najvećeg svih vremena i, koliko god subjektivna ta bitka bila, Nadal sada ima 20 Gren slem titula, isto koliko i Federer, i argumenti u njegovu korist jači su nego ikada ranije. Novi Rolan Garos je za sedam meseci i nema nijednog razloga zašto Španac ponovo ne bi bio favorit, ali ovo je posebna pobeda – posle mnogo priče o loptama, uslovima, krovu, oktobru, čovek dođe i ponovo ne izgubi ni set.
:thumbup:

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 12 okt 2020, 15:03

delinjo je napisao/la:
12 okt 2020, 13:18

Ovo sto si napisao je u domenu tvoje zelje, nema veze sa realnoscu

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 okt 2020, 15:08

lucky13 je napisao/la:
12 okt 2020, 13:53
drago mi je sto ce rodjini svi rekordi biti oboreni i to jos u vrijeme dok je jos aktivan i u vrhu! najvise zbog njegovih izjava o noletu i bahatosti navijaca i pogotovo zapadnih medija. kako mu niko nije ni do koljena iako je odavno bilo jasno da su ova 2 bolji igraci od njega. pa ono vjecito, sacekali da ovaj ostari kao, jos od 2008. kada je rafa prvi put zavrsio godinu kao br1. a eskaliralo je naravno 2010. i narocito 2011. kada je nole napravio bum. sjecam se konstantnih prica, vidjecemo gdje ce rafa i nole biti sa 27, 28, 30 ili 32 godine! evo ih 33 i 34 i br1 i br2 su i podijelili su 9 od posljednjih 10 slemova a i taj bi 10. da se nije izdesavalo sve sto se desilo, pocev od korone, odustajanja rafe pa do diskvalifikacije noleta.

edit:
ili kada mu je rafa bio za vratom po slemovima i kada su sedmice bile najjbitnije u GOAT prici jer se to cinilo nestiznim i njegovim najsigurnijim rekordom. sada su eto potpuno nebitne.

I meni je drago , jesam navijač Federera ali nema šta rezultati su jedino mjerilo .
Navijam za Federera , poštujem Đokovića i Nadala , kao ličnosti manje više , kao sportiste duboko poštovanje :salut:

Samo ne kontam gdje je aktuelna tema Rafa ODUVAO Novaka , kako se ispliva o tome kako padaju Federerovi rekordi , kako je on bahat , njegove izjave ...

Je li Robert Federer ikad izjavio zašto Novak još igra , što ne ide u penziju ?

Navijac, pratim ga na svakom turniru. Alk brate, ono prenemaganje kad gubi mec, psovanje i urlanje kad protivnik gadja linije, uznemiravanje dece koji mu donose peskire i loptice, svadja sa sudijom jer ga opomenu jer je 20x tapnuo lopticu, svadja sa publikom, slanje srca nakon svega toga mi ne toliko iritantno da nemam reci. A mozete tek zamisliti koliko je to odvratno onima koji nisu navijaci. Zbog toga je toliko odbojan vecini, da je svakom jasno. Plus filozofiranje o duhovnosti, pronalazenju mira, reinkranaciji, guruima, upijanju energije sa raznoraznih stanista da ne govorimo. Popravice on igru na betonu, u to nema sumnje, ali ovo navedeno mu ostavlja veliku mrlju na njegovu licnost i karijeru. Daj covece, ponasaj se civilizovano i kad gubis, nemoj da te ljudi vide kao neandertalca u tim momentima. Stisni zube, fokusiraj se na tenis i mani se gluposti!

Ovaj komentar je objavljen na B92 i ima najviše + , portalu iz Srbije gdje se takmiče ko će više popljuvati Federera , a usput i Nadala .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 12 okt 2020, 15:20

lucky13 je napisao/la:
12 okt 2020, 14:51
vremena se mjenjaju. ja sam oduvjek govorio da se sve broji i da je jedino br1 ono sto te cini najboljim. ima mnogo stvari koje po meni su po znacaju kao slem ili znacajnije od jednog slema, pogotovo ako se radi o jednom medju 20ak slemova. recimo YE#1, 50ak sedmica na vrhu, rekordi u YE#1 ili sedmicama, 4 slema u nizu (zbog cega i danas mnogi lejvera smatraju GOATom iako je on to uradio na prelasku izmedju amaterske i profi ere i kada su 3 slema bila na travi), rekordi po poenima, naj sezona (u sta su se fedovci takodjer kleli do 2015) ili godina, recimo 3 WTFa, 2 OI, ili nekih 5 mastersa, zlatni masters, sve su to velika dostignuca koja imaju svoju tezinu. nekada je i rafa tako govorio. evo recimo 2013. on decidno govori da je 5 mastersa znacajnije i vrijednije od 1 slema. tako je i sa ostalim rekordima, kao sto sam postavio gore, fedtardi su se jos do prie 2 godine kleli u sedmice kao najznacajniji dostignuce u prici o GOATu (kada je noletu falila 1,5 do 2 godine do njegovog rekorda a kada mu je mnogo mladji rafa disao za vratom po broju slemova). jer samo br1 znaci da si najbolji a ako si najduze najbolji onda si stvarno najbolji. sada im to uopste nije bitno.

Opa idemo žestoko, navijače Federera nazivamo retardima ...

Bome te poraz baš pogodio , čim pišeš o čovjeku koji nije igrao u finalu , veoma zanimljivo .
Ne sekiraj se , uživaj u tenisu kao sportu ...

Da kojim slučajem Nole ima više GS-a , a manje sedmice od Federera pisao bi ti da su važniji GS-ovi od sedmica , nema potrebe da se lažemo ;)
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 12 okt 2020, 15:27

Valja mi se upisat i cestitat Rafaelu,apsolutno zasluzeno.Malo me iznenadio ovakav rezultatski beatdown.Jbt Nolo popusi set 6-0 u finalu :rol:

Al kad skontas i nije to toliko iznenadjenje kad se haman peak Nadal ukazo u finalu,a Nolo je izgleda igrao s glavom u oblacima prepunom rijeci jedinog wimbledonskog wild card pobjednika :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.