BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH-Holandija/Poljska-BiH (11.10./14.10)
I šta imamo od tog rezultata?
Daj ba, obrukali se protiv Sj. Irske i sad kao odigrali nešto protiv Holandije u prijateljskoj nevažnoj utakmici i mi tome trebamo aplaudirati. Ma mrš!
Daj ba, obrukali se protiv Sj. Irske i sad kao odigrali nešto protiv Holandije u prijateljskoj nevažnoj utakmici i mi tome trebamo aplaudirati. Ma mrš!
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Greska.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:45Upravo tako, prgavim Holanđanima smo poremetili planove.
Samo Dennis igra u Rostovu.

Upravo to , obrukali se protiv ispodprosječn S. Irske, popušili EP, pokazali sav jad i bijedu u kojim se koprcamo. Sad se hvale i analiziraju veličanstveni remi u trening utakmici protiv Holandije.
Sve je opet super do prve važne utakmice. Bravo za savez, novinare, menadžere, "navijače" i sve koji imaju sitne interese od propadanja bh fudbala.

Prvo nisi rekao da smo izgubili nego da smo igrali sa spanijom 0-1 na strani???? To nije poraz....ako je tvoj lapsus onda primi shegu na tvoj racun....Tristan10 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 10:04
Ne razumijem sto uvjek moras da koristis neke fraze, samo da nekog ismijes koji se ne slaze sa tobom. Svaki put ciljano se rugas, spinujes da bi drugog omalozavao, da bi ti ispao kao kompetentnija osoba. Ja sam rekao da smo izgubili 1-0 protiv Spanije na strani. U toj utakmici smo isto ovako odigrali, bez Pjanica. Tako da ne vidim da smo nesto novo vidili. Cimirot, Pjanic, Hadziahmetovic nije sredina terena ako zelimo da stvorimo nesto protiv prosjecnih ili nesto iznad prosjecnih reprezentacija, da ne govorim protiv Holandije. Cimirot i Hadziahmetovic su skoro pa isti igraci, jedan 5 godina mladji od drugog, ali po profilu manje vise isti igraci, tako da nismo nista novo vidili. Cimirot sa dosta vise rutine naravno, ali po profilu manje vise isti. Tako da ti Hadziahmetovic dodje kao alternativa za Cimirota. Treba oprobati neko drugo rijesenje na sredini terena. Krila su nam ocajna. Uredu, Tatar se trudio, i ja bih se trudio da imam priliku protiv Holandije. Svako bi se trudio, ali jednostavno nema kvalitet. Gojak na krilu je smijesan, i ne vidim sto se nazor zeli da dokaze. I on i Tatar su imali isti mentalitet, da sebe dokazu kao prvo, pa onda ekipa. Samo sto je Gojak dosta kvalitetniji igrac. Treba traziti nova rijesenja na krilnim pozicijama kao sto je Husein Balic, i oprobati sa Ivanom Sunjicem na sredini terena, ako je zainteresovan da igra za BiH. Vrijedno je pratiti i Adi Nalica.
Nismo isto odigrali, prvo sto Dzeko nije poceo pa onda nema ni drugih 8 igraca koji su igrali protiv druge postave spanije....uz 3 debitanta...
Ponovo poredis babe i zabe, jabuke i kruske....
Hadziahmetovic je destruktivac, prema naprijed ne zna nista, ali jeste igrac koji moze odradit neki defanzivni zadatak, ako to ne zahtjeva trcanje i pressing, Cimirot i on nisu ni blizu isti igraci, niti se krecu isto niti rade isto s loptom niti bez lopte...zalim sto si neuk i slijep....Cimirot je box-to-box veznjak, trkac koji pressing radi sam od sebe bez da mu to iko podvuce, uz to uzme i iznese loptu i predje s loptom sredinu i odigra...a jednostavno i efikasno je najteze odigrat, on je ledja svim veznjacima, trci za izgubljenom loptom i radi sav prljavi posao kao hvatanje pobjeglih igraca s loptom dok tamo ispred neko siri ruke i gleda....nikakva alternativa njemu nije hadziahmetovic, to jedino jos moze slicno ispuniti Besic....
Krila nemamo sta komentarisat, osim Tatara ih i nemamo, imamo nekakve likove koji imaju po 30 tekmi a nisu u stanju imat kombinacija sa spicem ko Tatar sinoc u sat vremena...tu jedino mozes dodat Duljevica ako ikad vise dodje do forme za igranje, druga kategorija Stevanovic i Menalo...veznjake i spiceve ne treba probat po krilu vise.
Gojak je potrosen na krilu i on nije za toga jer nije okretan nema dribling i ne stvara nikakvu opasnost, vise je unistio prilika nego napravio, dodatno tome ne radi nista defanzivno ne vraca se ne pomaze niti pritisce i totalni je visak kada ti treba disciplinovana takticka igra...
Te igrace ne znam koje si nabrojao ali nek ih isproba novi selektor mozda ima nesto u njima, idealna prilika je liga nacija...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Dobar dio posla sinoć i jutros obavio je medicinski tim iz kojeg poručuju da za sada sve ide po planu. Zdravstveni bilten je zadovoljavajući, imamo igrače koji se žale na sitne povrede, uglavnom izazvane velikim naporima. U svakom slučaju, pojedini igrači će imati i dodatne medicinske tretmane kako bi se što brže oporavili i bili spremni za utakmicu.
Stručni štab je planirao da igrači danas rade u dvije grupe, oni koji su sinoć igrali ostaće u hotelu i odraditi lakši trening dok će druga grupa trenirati poslijepodne u kampu FK “Sarajevo” na Butmiru.
Zbog dva žuta kartona utakmicu protiv Poljske će propustiti Armin Hodžić, dok je kamp reprezentacije nakon razgovora sa selektorom sinoć napustio Asmir Begović.
Stručni štab je planirao da igrači danas rade u dvije grupe, oni koji su sinoć igrali ostaće u hotelu i odraditi lakši trening dok će druga grupa trenirati poslijepodne u kampu FK “Sarajevo” na Butmiru.
Zbog dva žuta kartona utakmicu protiv Poljske će propustiti Armin Hodžić, dok je kamp reprezentacije nakon razgovora sa selektorom sinoć napustio Asmir Begović.
Ja ba trebalo napast holandijuDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:29"Kao što smo i predviđali, znali smo da će oni imati posjed lopte, ali nisu znali šta da rade s njom. U prvom poluvremenu nisu imali nijednu šansu, a u nastavku nas je Šehić nekoliko puta spasio. Imali smo i mi svojih prilika, ali nažalost nisu uspjeli pogoditi", kazao je Čustović za Novu BH.
Moj Čustoviću, glumite svi stručnjake a šta ćemo sa izgradnjom igre i kreiranju prilika? Popišam se na ovaj stručni štab.
Bunker taktiku mogu svi igrati.
Ahahahahahahahahaahaahahaha
Reci im ba , sto igrate dobro? Igrajte ko san marino!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- Chapman1886
- Kontakt:
šaka narkomana ko ih hebeAlainProst je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:43kome prave proteste?
ko uopste slusa to sto oni kazu i kakvu tezinu imaju?
Samo Sloboda | COYG
valjda je glupo pitanje ali ne da mi se sad googlat te grupe:
ima li jos neko iz "A grupe" LN koji nece bit na Euru?
ima li jos neko iz "A grupe" LN koji nece bit na Euru?
Nije super daleko od toga, ali smo relativno dobro izgledali sa 3 debitanta, bez Dzeke, u tekmi u kojoj je Holandija htjela da pobjedi i trebaju joj bodovi...DrFilgud je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:51Upravo to , obrukali se protiv ispodprosječn S. Irske, popušili EP, pokazali sav jad i bijedu u kojim se koprcamo. Sad se hvale i analiziraju veličanstveni remi u trening utakmici protiv Holandije.
Sve je opet super do prve važne utakmice. Bravo za savez, novinare, menadžere, "navijače" i sve koji imaju sitne interese od propadanja bh fudbala.![]()
Svaka tekma je vazna za repku i prijateljska jer ti popravlja rejting svaka pobjeda....mentalni patuljci biraju tekme, sampioni treniraju kako igraju i igraju kako treniraju...
Jednostavno je li od straha nekog od jaceg ili manjka pritiska i ocekivanja od nas kad igras sa jacim pa ocekujes potop, pa onda se igraci lakse isprazne glavu i odigraju kako treba...ili nam je do uloge underdoga i jednostavnog plana i jasnog cilja.....ali nam leze vece ekipe tj. Lakse ispunjavamo role na terenu...
Sto vise sklonimo ovih starohana, zvijezda i ustolicenih iz ekipe lakse cemo igrat, bolje ce talenat izlazit kad nema ocekivanja i pritiska zbog igara nekih igraca prije 5-10 godina kojih se sa nostalgijom sjecamo i ocekujemo da vidimo opet ali od starijih potrosenih igraca.....vrijeme je za mladje brze pozrtvovanije i disciplinovanije....
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Fulio si ti malo poentu. Kad treba Ircima dati vise od jednog gola onda je problem.Denchi je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:01Ja ba trebalo napast holandijuDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:29"Kao što smo i predviđali, znali smo da će oni imati posjed lopte, ali nisu znali šta da rade s njom. U prvom poluvremenu nisu imali nijednu šansu, a u nastavku nas je Šehić nekoliko puta spasio. Imali smo i mi svojih prilika, ali nažalost nisu uspjeli pogoditi", kazao je Čustović za Novu BH.
Moj Čustoviću, glumite svi stručnjake a šta ćemo sa izgradnjom igre i kreiranju prilika? Popišam se na ovaj stručni štab.
Pohvalio sam rezultat protiv Holandije...
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ne vidjoh to ovdje, ja samo na ovo sto napises repliciramDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:16Fulio si ti malo poentu. Kad treba Ircima dati vise od jednog gola onda je problem.Denchi je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:01Ja ba trebalo napast holandijuDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:29"Kao što smo i predviđali, znali smo da će oni imati posjed lopte, ali nisu znali šta da rade s njom. U prvom poluvremenu nisu imali nijednu šansu, a u nastavku nas je Šehić nekoliko puta spasio. Imali smo i mi svojih prilika, ali nažalost nisu uspjeli pogoditi", kazao je Čustović za Novu BH.
Pohvalio sam rezultat protiv Holandije...
Sta ti je u glavi fakat ne znam, ali mislim da smo dobro spremili i odigrali ovu jacu i tezu ali ne i vazniju tekmu od one baraza....
Ovi da dobiju sve do kraja (a neće) nije bitno jer su sramotno ispali od Sjeverne Irske na domaćem terenu, a neko za to mora odgovarati. Bosanski portal novinari izgleda da su to već zaboravili pa pišu naslove tipa “odlični Zmajevi pokazali koliko su dobri i uzeli bod protiv ultra jake Nizozemske”. 

-
- Kontakt:
Pa ništa, pošto su ispali od S.Irske sad je najbolje da novinari lažu svaki put kada BiH odigra i dobru utakmicu da bi tebi udovoljili.
Ako je Cimirot box-to-box igrac, sto nikad nismo vidili neku asistenciju, neki udarac prema golu, neku akciju da pokrene? Evo godinama je tu, sto to nikad nismo vidili ako vec igra tu ulogu?Denchi je napisao/la: ↑12 okt 2020, 11:55Prvo nisi rekao da smo izgubili nego da smo igrali sa spanijom 0-1 na strani???? To nije poraz....ako je tvoj lapsus onda primi shegu na tvoj racun....Tristan10 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 10:04
Ne razumijem sto uvjek moras da koristis neke fraze, samo da nekog ismijes koji se ne slaze sa tobom. Svaki put ciljano se rugas, spinujes da bi drugog omalozavao, da bi ti ispao kao kompetentnija osoba. Ja sam rekao da smo izgubili 1-0 protiv Spanije na strani. U toj utakmici smo isto ovako odigrali, bez Pjanica. Tako da ne vidim da smo nesto novo vidili. Cimirot, Pjanic, Hadziahmetovic nije sredina terena ako zelimo da stvorimo nesto protiv prosjecnih ili nesto iznad prosjecnih reprezentacija, da ne govorim protiv Holandije. Cimirot i Hadziahmetovic su skoro pa isti igraci, jedan 5 godina mladji od drugog, ali po profilu manje vise isti igraci, tako da nismo nista novo vidili. Cimirot sa dosta vise rutine naravno, ali po profilu manje vise isti. Tako da ti Hadziahmetovic dodje kao alternativa za Cimirota. Treba oprobati neko drugo rijesenje na sredini terena. Krila su nam ocajna. Uredu, Tatar se trudio, i ja bih se trudio da imam priliku protiv Holandije. Svako bi se trudio, ali jednostavno nema kvalitet. Gojak na krilu je smijesan, i ne vidim sto se nazor zeli da dokaze. I on i Tatar su imali isti mentalitet, da sebe dokazu kao prvo, pa onda ekipa. Samo sto je Gojak dosta kvalitetniji igrac. Treba traziti nova rijesenja na krilnim pozicijama kao sto je Husein Balic, i oprobati sa Ivanom Sunjicem na sredini terena, ako je zainteresovan da igra za BiH. Vrijedno je pratiti i Adi Nalica.
Nismo isto odigrali, prvo sto Dzeko nije poceo pa onda nema ni drugih 8 igraca koji su igrali protiv druge postave spanije....uz 3 debitanta...
Ponovo poredis babe i zabe, jabuke i kruske....
Hadziahmetovic je destruktivac, prema naprijed ne zna nista, ali jeste igrac koji moze odradit neki defanzivni zadatak, ako to ne zahtjeva trcanje i pressing, Cimirot i on nisu ni blizu isti igraci, niti se krecu isto niti rade isto s loptom niti bez lopte...zalim sto si neuk i slijep....Cimirot je box-to-box veznjak, trkac koji pressing radi sam od sebe bez da mu to iko podvuce, uz to uzme i iznese loptu i predje s loptom sredinu i odigra...a jednostavno i efikasno je najteze odigrat, on je ledja svim veznjacima, trci za izgubljenom loptom i radi sav prljavi posao kao hvatanje pobjeglih igraca s loptom dok tamo ispred neko siri ruke i gleda....nikakva alternativa njemu nije hadziahmetovic, to jedino jos moze slicno ispuniti Besic....
Krila nemamo sta komentarisat, osim Tatara ih i nemamo, imamo nekakve likove koji imaju po 30 tekmi a nisu u stanju imat kombinacija sa spicem ko Tatar sinoc u sat vremena...tu jedino mozes dodat Duljevica ako ikad vise dodje do forme za igranje, druga kategorija Stevanovic i Menalo...veznjake i spiceve ne treba probat po krilu vise.
Gojak je potrosen na krilu i on nije za toga jer nije okretan nema dribling i ne stvara nikakvu opasnost, vise je unistio prilika nego napravio, dodatno tome ne radi nista defanzivno ne vraca se ne pomaze niti pritisce i totalni je visak kada ti treba disciplinovana takticka igra...
Te igrace ne znam koje si nabrojao ali nek ih isproba novi selektor mozda ima nesto u njima, idealna prilika je liga nacija...
Mislim bitno je za plasman repke, onda je bitno i za igrace a i za repku ako dobijemo par imena na koje mozemo racunati za buducnost, vec sad ja ne bih vracao Sunjica,bicakcica i zuku,kovacevica, jer su ova djeca tu negdje ili bolja...uigravat njih nazad dok se boje ne rastope, trazit bekove i dalje...krila probat, veznjake koji su borbeni ne ove bez pulsa sto kad udju svi umru na stadionu i ne vide se....spiceve takodje , brzina nam je bolno odsutna.....Vucevich je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:27Ovi da dobiju sve do kraja (a neće) nije bitno jer su sramotno ispali od Sjeverne Irske na domaćem terenu, a neko za to mora odgovarati. Bosanski portal novinari izgleda da su to već zaboravili pa pišu naslove tipa “odlični Zmajevi pokazali koliko su dobri i uzeli bod protiv ultra jake Nizozemske”.![]()
Ništa, samo krugodrkajte. Onda će nestati problemi, sve do sljedećeg baraža gdje će se odjednom vratiti opet.Straightforward je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:29Pa ništa, pošto su ispali od S.Irske sad je najbolje da novinari lažu svaki put kada BiH odigra i dobru utakmicu da bi tebi udovoljili.
-
- Kontakt:
Nemoj bježat' s teme, šta trebaju novinari kad naši dobro odigraju ?Vucevich je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:36Ništa, samo krugodrkajte. Onda će nestati problemi, sve do sljedećeg baraža gdje će se odjednom vratiti opet.Straightforward je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:29Pa ništa, pošto su ispali od S.Irske sad je najbolje da novinari lažu svaki put kada BiH odigra i dobru utakmicu da bi tebi udovoljili.
Drugo je naše mišljenje sa foruma.
Rijetko kad postoji dobra igra. Sta znaci dobra igra? U nekim segmentima igre si igrao dobro, u nekim losije. To je analiza igre, i to ne postoji kod nasih novinara. To postoji na zapadu, kod nas ne. Vrlo jednostavno. Npr nasa skok igra u odbrani je bila dosta dobra. Kreacija na sredini terena losa, Pjanic ne moze sam, kad je Pjanic izasao, tad smo definitivno potonuli, zadnjih 20 min su nas vile nosile, i Sehic na golu. Nasa krila su bila nemocna, Tatar nije imao niti jedan normalan ubacaj sa strane, Gojak definitivno nije za krila. To nije igrao u Dinamu, i sto bi onda to u reprezentaciji?Straightforward je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:38Nemoj bježat' s teme, šta trebaju novinari kad naši dobro odigraju ?Vucevich je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:36Ništa, samo krugodrkajte. Onda će nestati problemi, sve do sljedećeg baraža gdje će se odjednom vratiti opet.Straightforward je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:29Pa ništa, pošto su ispali od S.Irske sad je najbolje da novinari lažu svaki put kada BiH odigra i dobru utakmicu da bi tebi udovoljili.
Protiv Finske je asistirao kad smo ih uzeli 4-1
Ali i to sam ti objasnio predaje je Pjanicu ili krilu, ko je bolji od njega u dodavanju Centarsutevima i sutevima i generalno trkaci nisu kreativna snaga ekipe, ali je moze kvalitetno iznijeti uprkos pressingu....
Najbolji je i slobodniji kad iza njega igra destruktivac, medjutim mi nemamo takvog osim ovog Hadziahmetovica sada....tako da njega stavljaju ispred odbrane i dobro to radi...
-
- Kontakt:
I ti si otišao daleko, pitao sam jednostavno pitanje na njegovu tvrdnju da ne bi trebali uopće pisati išta pozitivno nakon debakla protiv S.Irske što je meni žešći apsurd.Tristan10 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:57Rijetko kad postoji dobra igra. Sta znaci dobra igra? U nekim segmentima igre si igrao dobro, u nekim losije. To je analiza igre, i to ne postoji kod nasih novinara. To postoji na zapadu, kod nas ne. Vrlo jednostavno. Npr nasa skok igra u odbrani je bila dosta dobra. Kreacija na sredini terena losa, Pjanic ne moze sam, kad je Pjanic izasao, tad smo definitivno potonuli, zadnjih 20 min su nas vile nosile, i Sehic na golu. Nasa krila su bila nemocna, Tatar nije imao niti jedan normalan ubacaj sa strane, Gojak definitivno nije za krila. To nije igrao u Dinamu, i sto bi onda to u reprezentaciji?Straightforward je napisao/la: ↑12 okt 2020, 12:38Nemoj bježat' s teme, šta trebaju novinari kad naši dobro odigraju ?