Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Bravo, Rafa! Brutalno 

tako je i bilo
ja vam govorim od početka da ga ovako fokusiranog i napaljenog nisam nikad vidio, on je ovdje došao da uzme taj 20ti slam i ništa drugo nije dolazilo u pitanje. naravno, niko nije mogao zamisliti da će ovako ispaliti novaka na mars, ali rafa je bio na maksimumu a nole ni blizu, a kada je tako u RG onda je rezultat ovakav.
- Nail for Real
- Kontakt:
Fizicki nije na vrhuncu, naravno, ali nikad ovako nije riternirao. Bekend je on pogadjao i 2013., a brutalan servis imao na USO 2010., ali ja ovakav ritern vidjao nisam.
Ipak, kada bih mogao da biram, daj mi Rafu iz 2013. any day of the week.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
"Gledali smo Nadala u Parizu i sve je isto kao uvijek, ali nije isto. Ovo su perfektni uvjeti za Novaka, ali za Nadala ne! Nadal će uvijek dobiti one koje treba dobivati. Po meni Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uvjetima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu. Malo sam otišao predaleko, ali po meni je Novak favorit“, kazao je Ivanišević, inače Đokovićev trener.
Ajd kad se prosipamo mi forumasi ovdje po forumu, ali da ovo izjavi jedan lik koji je 100 godina u tenisu. Ja na njegovom mijestu nebi pred kameru dugo vremena.
Ajd kad se prosipamo mi forumasi ovdje po forumu, ali da ovo izjavi jedan lik koji je 100 godina u tenisu. Ja na njegovom mijestu nebi pred kameru dugo vremena.
⚽FK Garaže⚽
- tutankamon1905
- Kontakt:
Ovo kad sam danas procito znao sam sta se sprema..ali nisam ocekivo da ce bas ovako obrisat pod s njimFCB1986 je napisao/la: ↑11 okt 2020, 19:56"Gledali smo Nadala u Parizu i sve je isto kao uvijek, ali nije isto. Ovo su perfektni uvjeti za Novaka, ali za Nadala ne! Nadal će uvijek dobiti one koje treba dobivati. Po meni Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uvjetima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu. Malo sam otišao predaleko, ali po meni je Novak favorit“, kazao je Ivanišević, inače Đokovićev trener.
Kad se prva dva seta pogledaju moguće da jeste. Treći je bacio sjenu na pariju.
"We need to suffer. And we need to fight."
- Nail for Real
- Kontakt:
Iznenadjuju me pojedini forumasi, pa sta se raspravljate sa trolejbusima
? Uzivajte Rafanovci veceras, prisustvovali smo unistenju covjeka koji u sezoni nema poraza! Ovo je bila brutalna dominacija, sve ostalo je nebitno.
A oni koji su pisali gluposti ce nastaviti to da rade i u buducnosti, samo spremite kaficu i uzivajte
.

A oni koji su pisali gluposti ce nastaviti to da rade i u buducnosti, samo spremite kaficu i uzivajte

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- AshburtonG
- Kontakt:
Nadal igra mnogo, mnooogo pametnije, nego sto je to radio u onom prijelaznom periodu rastanka sa Tonijem. Mnogo manje rudari, te zavrsava poene cim vidi priliku. Veliku ulogu tu normalno ima i cinjenica, da vise ne moze igrat 4-5h tenis na najvecem nivou, ali ima dosta tu utjecaja i promjena gameplaya. To je ocigledno velika zasluga Moye.
Ove duboke visoke lopte, kad god osjeti da Djokovic ulazi u ritam, pa ovi jako niski BH slajsovi, agresivan BH, sve je to doslo na veci nivo, nakon sto je shvatio da nema sanse da se izvlaci na FH u 80% udaraca. Zbog toga je i ulazio u rezultatske ambise protiv Federera i Djokovica, te im pomogao da poboljsaju H2H. Previse je nade polagao samo u moc FH-a, a kad on nije bio na najvisem nivou, Nadalove sanse protiv njih su bile minimalne. Prva dva seta su bukvalno bila umjetnost igre. Mozda ne najveci nivo tenisa, koji sam gledao, ali sigurno najveca dominacija jednog igraca pri vrhunskom mecu dvojice prvoklasnih sampiona. Nadal je imao kontrolu svakog sekunda prva dva seta. Imao sam utisak da moze radit sta hoce u poenima. To dobija na jos vecoj tezini, uzevsi u obzir matchup koji mu ne odgovara, kao i uvjete na terenu.
Djokovic je bio u nevjerici, kakve nevjerovatne poene i udarce igra, a najmanje 50% tih istih gubi. Prvi set Djokovica je najbolji set, koji je odigrao u ovom finalu, a izgubio ga je 6-0. Jedino sto u prvom setu nije radilo je bio servis, sve ostalo je bilo nevjerovatno za sve, osim Nadala.
Ove duboke visoke lopte, kad god osjeti da Djokovic ulazi u ritam, pa ovi jako niski BH slajsovi, agresivan BH, sve je to doslo na veci nivo, nakon sto je shvatio da nema sanse da se izvlaci na FH u 80% udaraca. Zbog toga je i ulazio u rezultatske ambise protiv Federera i Djokovica, te im pomogao da poboljsaju H2H. Previse je nade polagao samo u moc FH-a, a kad on nije bio na najvisem nivou, Nadalove sanse protiv njih su bile minimalne. Prva dva seta su bukvalno bila umjetnost igre. Mozda ne najveci nivo tenisa, koji sam gledao, ali sigurno najveca dominacija jednog igraca pri vrhunskom mecu dvojice prvoklasnih sampiona. Nadal je imao kontrolu svakog sekunda prva dva seta. Imao sam utisak da moze radit sta hoce u poenima. To dobija na jos vecoj tezini, uzevsi u obzir matchup koji mu ne odgovara, kao i uvjete na terenu.

Djokovic je bio u nevjerici, kakve nevjerovatne poene i udarce igra, a najmanje 50% tih istih gubi. Prvi set Djokovica je najbolji set, koji je odigrao u ovom finalu, a izgubio ga je 6-0. Jedino sto u prvom setu nije radilo je bio servis, sve ostalo je bilo nevjerovatno za sve, osim Nadala.
Tehnički i igrački je ovo najbolji Nadal, tačnije ovaj since 2017. uključujući i trenutni period. Sve ono što je dobio do sada kroz saradnju s Moyom se perfektno sleglo i uklopilo. Novi servis, modifikovan bekend tako da može udarati i ravno i spinovano, pooštren forhend, i uz to je taktički dostigao savršenstvo. Ovo šta je Novaku prezentirao nije normalno, baš visoko inteligentni tenis. Baloni, slajs, uspori ritam, pa onda prebaci u šestu i počne strašnim intenzitetom lupati po loptici... selekcija udaraca je fantastična, raznovrsnost isto tako.
Fizički nije na nivou onog iz 2013. a pogotovo iz 2008. i to je jedini minus, ali je meni svakako najdraži ovaj post-prime Rafa koji melje protivnike intenzitetom i ofanzivom, a ne kopanjem kao prije 12 godina. Sve u svemu, koja god verzija, ishod na RG-u je isti, i to je ono što me najviše fascinira.
Fizički nije na nivou onog iz 2013. a pogotovo iz 2008. i to je jedini minus, ali je meni svakako najdraži ovaj post-prime Rafa koji melje protivnike intenzitetom i ofanzivom, a ne kopanjem kao prije 12 godina. Sve u svemu, koja god verzija, ishod na RG-u je isti, i to je ono što me najviše fascinira.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Cestitke svim navijacima i fanovima Rafe.
Odigrao je strasan mec, Nole nije imao ni promil sanse...

Odigrao je strasan mec, Nole nije imao ni promil sanse...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Neutralan88
- Kontakt:
Samo da ne bude vecih povreda trojke.
Nadam se da ce se ici svakako na 22-23 GS-a.
Nema od next gen balavaca ništa svakako
Nadam se da ce se ici svakako na 22-23 GS-a.
Nema od next gen balavaca ništa svakako

Kakva bruka jbtFCB1986 je napisao/la: ↑11 okt 2020, 19:56"Gledali smo Nadala u Parizu i sve je isto kao uvijek, ali nije isto. Ovo su perfektni uvjeti za Novaka, ali za Nadala ne! Nadal će uvijek dobiti one koje treba dobivati. Po meni Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uvjetima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu. Malo sam otišao predaleko, ali po meni je Novak favorit“, kazao je Ivanišević, inače Đokovićev trener.

Pitajte shminku i bookije, zatim lakija ko je prvi favorit
Bez izgubljenog seta
Bez izgubljenog seta
Šminka samo prati WTA, jer ipak on je ravnopravan kvalitetom sa ATP-om.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Sta kazu mozda Roger i Rafa imaju najvise GS titula ali zato Nolo ima najvise medicinskih time outa..
Boli te Nolo tu si prvi
Ali opet mi je nevjerovatna mrznja prema Novaku u svijetu, listam svjetske portale vise o Federeru danas nego o Novaku koji je igrao finale, nije bas da je zasluzio takav tretman i pored oca debila i zene vjestice..
Boli te Nolo tu si prvi

Ali opet mi je nevjerovatna mrznja prema Novaku u svijetu, listam svjetske portale vise o Federeru danas nego o Novaku koji je igrao finale, nije bas da je zasluzio takav tretman i pored oca debila i zene vjestice..
Zadnja izmjena: delinjo, dana/u 11 okt 2020, 20:43, ukupno mijenjano 1 put.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Analiza meča Novakovog navijača s jednog foruma, i za mene barem, jednog od najboljih poznavaoca tenisa na našim prostorima.
Svako ko pročita, vjerujem da se neće pokajati. Fantastično štivo.
Postoje sitnice s kojima se slažem, s kojima i ne baš, ali generalno ovo je suština.
Najveći nivo tenisa prikazan u slem finalu ikad. Nadmašio je Novaka iz Australije 2019. godine.
Mark Peci je rekao: "Nikada nisam vidio da neko igra ovako dobro kao Novak i izgubi set 6:0.
Baš ovo.
Svako ko pročita, vjerujem da se neće pokajati. Fantastično štivo.
Najveći nivo tenisa prikazan u slem finalu ikad. Nadmašio je Novaka iz Australije 2019. godine.
Mark Peci je rekao: "Nikada nisam vidio da neko igra ovako dobro kao Novak i izgubi set 6:0.
Baš ovo.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- AshburtonG
- Kontakt:
Dobar post, ali definitivno ima par dosta subjektivnih i selektivnih zakljucaka.
Medjutim, svi smo uglavnom subjektivni, jer svako od nas gotivi jednog vise od ostale dvojice. Jedina stvar, koja je bas besmislica je ovo:
Prije bih rekao da Rafa ima vece sanse u obrnutom slucaju, ali bi to bilo netacno, jer je subjektivno, kao i ovaj njegov prvi zakljucak.
Zao mi je sto Nadal nije odlucio da igra USO, jer bi ovakva igra i tamo bila strasan recept. Medjutim, ocigledno nije fizicki bio u stanju pripremit se za oba turnira, sto je i logicno u ovim godinama.
Medjutim, svi smo uglavnom subjektivni, jer svako od nas gotivi jednog vise od ostale dvojice. Jedina stvar, koja je bas besmislica je ovo:
Apsolutno netacno. Najbolji Nadalov tenis na sljaci je nedostizan za bilo kakvu gemplay adaptaciju Novaka. Nadal mora biti ispod 85-90%, da bi ga pobijedio najbolji Novakov tenis na sljaci.Novak osim toga moze nesto da promijeni na sljaci, Rafa ne moze nista da promijeni na hardu.
Prije bih rekao da Rafa ima vece sanse u obrnutom slucaju, ali bi to bilo netacno, jer je subjektivno, kao i ovaj njegov prvi zakljucak.
Zao mi je sto Nadal nije odlucio da igra USO, jer bi ovakva igra i tamo bila strasan recept. Medjutim, ocigledno nije fizicki bio u stanju pripremit se za oba turnira, sto je i logicno u ovim godinama.
I meni je rezultat 6-0 nekako previse, da nisam gledao mec rekao bi da je to bilo kantnanje,a realno 6 gemova je trajalo preko 45 minuta, Djokovic nije bio toliko los cak je imao i pet brejk sansi, jednostavno razlika je bila ta sto je Nadal savrseno odigrao i dobio sve te bitne poene pogotov na Novakove brejk lopte, poene koji su napravili razliku. Stvarnos e rijetko vidja da svaki gem se igrao na prednost i svaki je dobio Nadal i otud rezultat 6-0 koji obzirom na kvalitet Djokoviceve igre sigurno nije trebao biti sto se vidi i po trajanju tih gemova, pa yebote za 45 minuta ljudi odigraju set sa taj brejkom haman. Ali opet i tu idu zasluge Nadalu odigrao ej brutalno dobro na najbitnije poenei kada on tako igra na RG nema tu spasa.