Schalke osvoji nekako bod protiv Uniona. Ali kada se malo pogleda stanje ekipa, onda je to čak za Schalke i uspjeh, jer je Union Berlin baš onako u dosta dobrom stanju. Govorio sam već za Union da će vjerovatno opet izboriti opstanak.
E sada koliko je za Schalke ovaj bod korak naprijed, pokazat će tek naredne utakmice. Baum tu pokušava sada lagano stabilizovati ekipu, ali za sada prevelikog pozitivnog šoka nakon promjene trenera nije bilo. Generalno gledajući po kadru, Schalke je predobar za ispadanje, a svakako preslab da napadne gornje pozicije. Neku poziciju iza same sredine tabele bi trebali zauzeti. Ali voda je ušla u uši, panika je, nisu naviknuti na ovu situaciju i bit će čupanja, iako ipak i dalje vjerujem da će se odozdo izvući.
Usput Goetze zabi gol za PSV i ono koliko sam vidio danas djelovao je dosta lepršavo, raspoloženo za igru. U solidnom je sada klubu, uz pravog trenera, igrat će na evropskoj sceni i zablistat će Goetze tamo. I pored njegovog osporavanja od nekih, da je propao i slično, on bi sigurno i za Herthu bio pojačanje, a kao dopuna kadra u Bayernu bi isto dobro došao. Problem je samo što se ipak čini da ga Bruno ne bi mogao probuditi kao Roger što će to uraditi i radi u Psv-u, a u Bayernu kod svakog sjedenja na klupi bi javnost dizala prašinu i pravila pritisak.
Mario je i pored onog gola u finalu SP imao dosta blistavih trenutaka u karijeri, a s igračem koji sve zna s loptom je u suštini lako, samo trener treba da zna da mu pogodi žicu, da ga vodi i da ga probudi na pravi način.
Interesantno Bruno je u prošloj sezoni dobro probudio Ibiševića, ma vratio ga iz mrtvih, a već u ovoj sezoni je izgleda izgubio ekipu Herthe, izgubio je tu kontrolu i mislim da je pitanje dana kada će napustiti kormilo tog tima. Nisu se tamo možda sva željena pojačanja dovela, ali ekipa je jača nego prošle sezone, a igra gore nego prošle...Tako da mislim da je potreban novi trener, teško će se tamo Bruno još izvući i nekako on ostaje epizodni trener (uvijek dobra jedna epizoda, ali onda krenu kola niz brdo i dobar često da spasi ekipu od ponora...).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland