Da je sinoć Ibro igrao umjesto Višće, Hotića i Lončara bolje bi odigrao vjeruj : )PointBlank je napisao/la: ↑09 okt 2020, 10:15Fali jedan Ciro, ne Ciro kao Ciro, nego motivator, da im je*e majku boziju, a ujedno da ih i motivira. Pa od Ibricica i Jahica napravio je da lice na ozbiljne figure reprezentacije..
Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"
-
- Kontakt:
A i ovim malim gofnima od igraca treba pustati utakmice kad su Barbarez i Bolic igrali za reprezentaciju. Pustati snimke sa Marakane kad Barbarez sudiji pokazuje na navijace sto ih gadjaju svim i svacim i pita jesi li ti normalan. Kad bude barem pola kulta reprezentacije kao tada bit ce dobro. Ovi mali sminkercici nemaju nikakvu strast i emocije prema reprezentaciji.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Pored Višće i sličnih sva priča o kultu i mud.ima nema smisla. Nema tog kulta i muda koji će te ispraviti da ofulaš zicer ili da dodaš loptu kako treba ili da trčiš ekstra kilometar, to je stvar kvalitete i spreme. Naš nivo u tome nije dobar. Mi trebamo prvo gledati i tražiti igrače koji znaju igrati i mogu trčati (ako isti i postoje) pa onda ostale sportske finese. Sve mimo igračke fudbalske kvalitete i spreme, i znanja struke je zabluda. Može ti pomoći i jednoj tekmi, u drugih 10 neće.
-
- Kontakt:
Ljudi moji nmz se od govana pita praviti. Nemamo igrace, mozete vi svirati kurcu za Bajevica sta hocete, al nema igrace koji su sposobni da te svoje zamisli provedu na djelo. Uostalom, kad je prosinecki mogao dobiti jos jedan mandat moze i on.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
-
- Kontakt:
Visca je posebna prica. Antitalenat. Ima i vise nego dovoljno kvalitete da pobijedis Sjevernu Irsku. Gdje je njima kvalitet? Pa opet sistemski djeluju 3 puta bolje od nas. Podbacila je struka i igraci. Nisu ni Ciro, Sliskovic imali klase sem Barbareza i Bolica pa smo igrali mnogo bolje nego sada i imali rezultate.
I am not yet born; O hear me.
- ASD
- Kontakt:
Ja još ne mogu objasniti one crne momente kada odbrana ostane na streljani, i kada ne možemo do lopte doći.
Mogu ja.
Jednog beka nemamo, drugi je wimg back pa ostaje visoko, vezni red ne pomaže stoperima pa su na streljani, a na stoperu ti igraju dvojica koja se ni u liftu ne bi prepoznala. Sve jasno.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- ASD
- Kontakt:
Ne govorim samo o ovom meču nego inače kad naša repka igra.
Eto nek su igrači iz treće lige Engleske kvalitet ili druge Škotske pa da izgledaju kao igrači pored naših.
Isto kao da igramo nekih 30 minuta i onih 60 svi isključe mozak.
Svi smo složni, lik je fosil, prvo star pa onda nije vodio ekipu sto godina, što hoće reći da je i zaosto u ovom današnjem fudbalu. Doveden je eto jer će svi biti za da se dovede i što ima neko ime pa neće biti podložan ili će biti manje podložan tuđim manipulacijama i uticaju. Ne znam, nekad mislim da je i dobro što je on trener a nekad i ne, uglavnom sve ovo ovdje kod nas je jedno veliko ludilo.
Za neki veći uspjeh, tipa plasman na neko takmičenje, ti treba da imaš odlične igrače na poziciji golmana, štopera, kreativca i napadača i da se oko njih vrti sve (a ostalo su vodonoše), a mi imamo ukupno kad se sve sabere, sa njihovim i godinama, i formom, možda jednog. To je nedovoljno za bilo šta. Ne znam, ne vjerujem da će nešto biti bolje i kasnije i onda bih dao priliku nekom drugom, koji će uvesti neke nove i modernije ideje u reprezentaicju (ako je to moguće) i to guslati u budućnosti. Ono što nemaš kod igrača to može nadoknaditi neki genijalni trener ili neka progresivna ili moderna ideja ili filozofija. A mi, navijači i javnost, moramo spustiti očekivanja, mi nit smo velika zemlja, nit smo razvijena, nit imamo domaći fudbal i moramo pustiti ljude da rade na miru u tom nekom novom ciklusu ili generaciji. Mislim da je dosta bilo lutanja, trurbulencija i promjena, jednom se mora presjeći, sjesti, razmisliti dobro i krenuti dalje. (Bar bi tako trebalo, a da li će ne znam, milion je faktora tu, kao i što smo svi svjesni toga).
Za neki veći uspjeh, tipa plasman na neko takmičenje, ti treba da imaš odlične igrače na poziciji golmana, štopera, kreativca i napadača i da se oko njih vrti sve (a ostalo su vodonoše), a mi imamo ukupno kad se sve sabere, sa njihovim i godinama, i formom, možda jednog. To je nedovoljno za bilo šta. Ne znam, ne vjerujem da će nešto biti bolje i kasnije i onda bih dao priliku nekom drugom, koji će uvesti neke nove i modernije ideje u reprezentaicju (ako je to moguće) i to guslati u budućnosti. Ono što nemaš kod igrača to može nadoknaditi neki genijalni trener ili neka progresivna ili moderna ideja ili filozofija. A mi, navijači i javnost, moramo spustiti očekivanja, mi nit smo velika zemlja, nit smo razvijena, nit imamo domaći fudbal i moramo pustiti ljude da rade na miru u tom nekom novom ciklusu ili generaciji. Mislim da je dosta bilo lutanja, trurbulencija i promjena, jednom se mora presjeći, sjesti, razmisliti dobro i krenuti dalje. (Bar bi tako trebalo, a da li će ne znam, milion je faktora tu, kao i što smo svi svjesni toga).
-
- Kontakt:
Bajevicev prvi spisak i izbor strucnog staba je pokazatelj kakav je on strucnjak. Fudbal koji je on igrao, fudbal kojeg je propagirao kao trener i danasnji fudbal su razlicite stvari.
Bajevic ne moze prepoznati osnovne fudbalske stvari, to sam odma rekao i prije Firence, a sinoc se ispostavilo tacnim. Tanak strucnjak, bez osnovnog znanja. Najbolje bi bilo da sam napusti i ne izlazi vise u javnost.
Bajevic ne moze prepoznati osnovne fudbalske stvari, to sam odma rekao i prije Firence, a sinoc se ispostavilo tacnim. Tanak strucnjak, bez osnovnog znanja. Najbolje bi bilo da sam napusti i ne izlazi vise u javnost.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dusko osto u 90im. Nama treba neko kao Sušić. Tesko se ispadalo iz repke jos teze upadalo.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
-
- Kontakt:
Imao sam visoko misljenje o Bajevicu kao treneru, godinama. Mislio sam da covjek zna ovaj posao. No sada mi je drago da sam uvjeen u suprotno. Sinoc sa klupe je izgledao ko neki starac koji je tu doso da se cuva od Corona virusa a ne da vodi neki tim i to u barazu za Euro. Halo ba rodjace igra se baraz za Euro a na terenu ti igraju propali i oronuli i limitirani igraci koji su nakon 15. minute dusu svoju ispustili a ti mirno gledas i nista ne poduzimas. Gledas kako se situacija nakon 15. minute mijenja iako vodimo a ti nista ne poduzimas. Pa budi covjek i priznaj, ili NE SMIJES NISTA DA PODUZMES JER JE SVE DOGOVORENO, ili NE ZNAS....Mada sad nakon cjele garinture trenera ja duboko vjerujem u ovo prvo... Pa nije niko lud sa klupe gledati i trpiti igrace na terenu iz nekih **** Konyaspora, Kasimpase i slicno i da ti oni kroje sudbinu..A moras ih trpiti jer si potpisao takav ugovor sa takvim savezom.
Zadnja izmjena: Hasansas1978, dana/u 09 okt 2020, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ovdje je sve problem. Od trenutka kad se pravi spisak, preko okupljanja, priprema, struke, odnosa igrača prema reprezentaciji...a iznad svega togastoji korumpirani, neprofesionalni, neodgovorni savez koji je slika države.
U takvom ambijentu nema rezultata i napretka, ni reprezentativnog ni klupskog.
Robert je gubio od Armenije, Finske, Grčke.
Dušan je gubio od Poljske, Sjeverne Irske.
Popravljamo se
Višća je za sve kriv
Dušan je gubio od Poljske, Sjeverne Irske.
Popravljamo se

Višća je za sve kriv

Temeljne promjene su potrebne ali kako ...DrFilgud je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:07Ovdje je sve problem. Od trenutka kad se pravi spisak, preko okupljanja, priprema, struke, odnosa igrača prema reprezentaciji...a iznad svega togastoji korumpirani, neprofesionalni, neodgovorni savez koji je slika države.
Mjau !
Nikako nažalost.Machak je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:23Temeljne promjene su potrebne ali kako ...DrFilgud je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:07Ovdje je sve problem. Od trenutka kad se pravi spisak, preko okupljanja, priprema, struke, odnosa igrača prema reprezentaciji...a iznad svega togastoji korumpirani, neprofesionalni, neodgovorni savez koji je slika države.
Problem je veći, dublji...i ne izgleda da ide na bolje.
Previse improvizacija..po meni moglo je to puno bolje...ko mu preporuci Hotica i Loncara?
Poslije Italije se glupane nisi javio do Poljske.Wandelanoite je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:02Bajevicev prvi spisak i izbor strucnog staba je pokazatelj kakav je on strucnjak. Fudbal koji je on igrao, fudbal kojeg je propagirao kao trener i danasnji fudbal su razlicite stvari.

-
- Kontakt:
Idiote praznoglavi procitaj ponovo.Omark je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:48Poslije Italije se glupane nisi javio do Poljske.Wandelanoite je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:02Bajevicev prvi spisak i izbor strucnog staba je pokazatelj kakav je on strucnjak. Fudbal koji je on igrao, fudbal kojeg je propagirao kao trener i danasnji fudbal su razlicite stvari.
Bajevic ne moze prepoznati osnovne fudbalske stvari, to sam odma rekao i prije Firence, a sinoc se ispostavilo tacnim. Tanak strucnjak, bez osnovnog znanja. Najbolje bi bilo da sam napusti i ne izlazi vise u javnost.![]()
![]()
![]()
MES QUE UN CLUB!
Pa glupane, to sam napisao jer si se tad ušutio. Ti mi neki stručnjak.Wandelanoite je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:50Idiote praznoglavi procitaj ponovo.Omark je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:48Poslije Italije se glupane nisi javio do Poljske.Wandelanoite je napisao/la: ↑09 okt 2020, 11:02Bajevicev prvi spisak i izbor strucnog staba je pokazatelj kakav je on strucnjak. Fudbal koji je on igrao, fudbal kojeg je propagirao kao trener i danasnji fudbal su razlicite stvari.
Bajevic ne moze prepoznati osnovne fudbalske stvari, to sam odma rekao i prije Firence, a sinoc se ispostavilo tacnim. Tanak strucnjak, bez osnovnog znanja. Najbolje bi bilo da sam napusti i ne izlazi vise u javnost.![]()
![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.