English Premier League - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Ko će osvojiti Premier ligu?

Liverpool
25
17%
Manchester United
32
22%
Arsenal
17
12%
Chelsea
24
17%
Tottenham
1
1%
Manchester City
34
24%
Leicester
4
3%
Neko drugi
6
4%

Ukupno glasova: 143

Rajaz
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Rajaz » 04 okt 2020, 15:33

soxx je napisao/la:
04 okt 2020, 15:27
Rajaz je napisao/la:
04 okt 2020, 15:17
soxx je napisao/la:
04 okt 2020, 15:13

Znaci zidana smatras boljim trenerom od Pepinja?
Kako si došao do tog zaključka Šerloče ?

Logikom i IQ-om drota ili si se sam potrudio

slika
Tvojom logikom.
Samo sam se potrudio da spustim IQ na tvoj nivo
Rajaz je napisao/la:
04 okt 2020, 14:31
AshburtonG je napisao/la:
04 okt 2020, 14:29
Čekaj je li stvarno neko misli, da ne bi barem 10 trenera imalo slične ili iste rezultate sa onom Barcelonom kao Guardiola?

U Bayernu se brukao u Evropi, a u EPL se bruka na oba fronta, uzimajući u obzir novac koji je skrsio.
Jel Evropa jedino mjerilo ?

Pošto ima isti broj Liga prvaka kao Ferguson u 26 godina.

:hmmmmm:
Mojom logikom veliš

i još se ne stidiš

slika

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 04 okt 2020, 15:34

nerkolfc je napisao/la:
04 okt 2020, 15:29
ReX je napisao/la:
04 okt 2020, 15:19
nerkolfc je napisao/la:
Ferguson je najbolji svih vremena samo Unitedovcima, kao što je Pep vama Pepoljupcima
Ko je tebi najbolji (ozb pitam)?
Kako ja pratim fudbal del Boske. Napravio je po meni najbolji tim svih vremena sa onom Spanijom. Potrefi se generacija, ali ljudi su bili 6 godina najbolji tim svijeta.
Al' Fergi je iz prosječnih igrača izvlačio sve moguće i nemoguće, te dominirao sa njim, njegov utjecaj i kvalitete na United i igru istog tek se sad vide. Ujedno, mnogo je teže motivirati igrače za Premier ligu sezonu iz sezone nego za Svjetsko / EURO. Daleko od toga da je Del Bosque loš trener, ali ne vidim kako ga to stavlja za poziciju najboljeg trenera na svijetu. Ispred njega je i Carlo koji je stvorio najjači Milan svih vremena.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 okt 2020, 15:36

nerkolfc je napisao/la:
ReX je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:
Ferguson je najbolji svih vremena samo Unitedovcima, kao što je Pep vama Pepoljupcima
Kako ja pratim fudbal del Boske. Napravio je po meni najbolji tim svih vremena sa onom Spanijom. Potrefi se generacija, ali ljudi su bili 6 godina najbolji tim svijeta.
Prvi put čujem da neko Del Bosquea smatra najboljim svih vremena,

uistinu.

Al izvuče ga @nerko eto, čisto da se napiše nešto jel

slika

Treba reći da pola svog uspjeha s reprezentacijom duguje upravo Guardioli.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 04 okt 2020, 15:41

Garant je najbolji sto je osvajao sa bayernom i cityem ligu i kupove.
Nista sto drugi prije njega nisu radili a i sto ce poslije njega raditi anonimusi od trenera u tim klubovima.
Samo eto rekord oborio neki. Pa tih rekorda ima i murinjo i klopp.
Sa barcelonom mu se potrefio xavi iniesta i messi.
Spanci dominirali bez messija koliko vec godina.

Sveukupno gledajuci vise je Mou uradio nego pep u karijeri.

Porto i inter pa od celzia napravio ekipu koja je deceniju imala njegov kostur.

Nije pep los trener al vala dize se u nebesa nezasluzeno

Treba rec da sav svoj uspjeh duguje messiu xaviu i iniesti, i ovrebu pola.
Zadnja izmjena: soxx, dana/u 04 okt 2020, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 04 okt 2020, 15:42

Teže je osvojiti te reprezentacijske trofeje jer imaš dosta manje vremena da uigras ekipu, on da je vodio onu Barcu neb mu niko mogao prismrditi u timskim trofejima.

Hare1902
Kontakt:

Post Postao/la Hare1902 » 04 okt 2020, 15:43

Mole se moderatori da preimenuju temu u "najbolji trener svih vremena". Hvaaaalaa!

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 04 okt 2020, 15:45

Hare1902 je napisao/la:
04 okt 2020, 15:43
Mole se moderatori da preimenuju temu u "najbolji trener svih vremena". Hvaaaalaa!
jose mourinho tema je potrebna forumu :salut:
Samo Sloboda | COYG

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 04 okt 2020, 15:45

Bolje u "Rajazovo kmecanje"
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 okt 2020, 15:46

Argumenti korisnika @soxxa i @nerke su:

''U Barceloni mu se potrefila generacija''

''Imao Messija''

''Del Bosque bi s onom Barcelonom osvojio neuporedivo više''

Neka forumsko pučanstvo procijeni ima li smisla uopšte odgovarati na ove nebuloze i ŠBB-KBB šuplje priče.

slika

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 04 okt 2020, 15:48

Pa de nam objasni zasto je pep najbolji svih vremena. Mozda skontamo gdje grijesimo.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 04 okt 2020, 15:53

soxx je napisao/la:
04 okt 2020, 15:48
Pa de nam objasni zasto je pep najbolji svih vremena. Mozda skontamo gdje grijesimo.
Pa zato sto on baca majmuna na njega eto sto, kao da ima neki drugi argument da tog katalonskog prodavaca ubleha neko stavi u bilo akkvu diskusiju za najboljeg.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 04 okt 2020, 15:54

Arsenal igra najruzniji fudbal u eplu, jbt tek sad vidis kakav je wenger doktor bio. Bez obzira na manjak trofeja uvijek su igrali lijep fudbal u kojem si mogao uzivati

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 okt 2020, 15:55

soxx je napisao/la:
04 okt 2020, 15:48
Evo nek ti struka objasni
Arsene Wenger: ''Barcelonina filozofija mora biti veća od pobjeda i poraza. Guardiola je jedan od predstavnika te filozofije, i tu filozofiju je učinio pobjedničkom, te bih zato volio da ostane, vrati se i pokuša ponovo s njom.''

Roberto di Matteo: ''Kakav trener! Trenerčina! On je sjajan momak, on zna što radi i imao je nevjerojatne uspjehe. Nisam siguran da netko može ponoviti ono što je on uradio u Barceloni. Čovjek ide ispred svog vremena''.

Jurgen Klopp: ''Pep je najveći. Mi također volimo pritiskati neposredno nakon što izgubimo loptu, a meni je to puno lakše realizirati sa svojim igračima kada im mogu reći- gle, pa i Barca to radi tako. Gledam sve Barcine utakmice, a kad je el clasico, cijela se ekipa skupi pa gledamo svi zajedno.''

Slaven Bilić: ''Ono što je on napravio s Barcelonom nemjerljivo je utjecalo na samo shvaćanje nogometa, na promjenu načina igre u cijeloj Europi i ostat će zapisano u povijesti.''

Antonio Conte: ''Posljednjih godina smo svi mogli učiti od njega, i kada čujem kako su njemu neki održali lekcije, kosa mi se diže na glavi. Oni koji žele igrati nogomet, mogu samo od njih učiti. Drugi način je puno jednostavniji, onaj obrambeni a mi u Italiji smo majstori s te točke glediša. Mi slijedimo Barcelonin način, a ostale gluposti koje čujem, kako bi ih trebli uzeti za primjer, za mene oni nikad neće biti to. Za mene će uvijek primjer biti Guardiolina Barcelona.''

Unai Emery: ''Pep nam je svima pokazao drugu dimenziju nogometa. neki su ga optuživali da je prijetvoran. Karakter je, skroman, klasa, i faca je, i sada je korak ispred. Sve je to Josep Guardiola.''

Jose Ramon Sandoval: ''Jako je obogatio svijet nogomata. Poput Mesije je- osvijetlio nam je put u koji smo svi vjerovali.''

Gary Neville: ''Svaka čast Pep, stvorio si nogomet kojeg nisam nikad prije vidio! Čarolija...''.

Sir Alex Ferguson: ''Pepova Barça je najbolja ekipa koju sam vidio u životu.''

Luis Milla: ''Pep je referentna točka za sve nas, zbog svega što je postigao, i zbog načina na koji je to napravio.''

Terry Venables: ''Guardiola je najbolji, ne postoji nitko bolji. pokazao je svijetu kvalitetu mladih i njihov potencijal da uspiju. to je njegovo veliko nasljeđe.''

Muricy Ramalho: ''Pepova Barca igra nešto dosad neviđeno.''

Toni Padilla: ''Jednostavno, Guardiola svakodnevno stvara nešto novo. Nešto povijesno dešava se u Barceloni, i bez obzira kako će se završiti, sjajno je. Pravo ludilo.''

Victor Valdes: ''Svaki trening je kao predavanje na fakultetu. Naučio me da uživam u nogometu i igram timsku igru.''

Arrigo Sacchi: ''Josep Guardiola je tvorac ove sjajne Barcelone. On je maestro i autor ovog predivnog stila igre koji njegova momčad uvijek koristi. Ali on je i trener koji postiže vrhunske rezultate educirajući. Napisao je fantastičan scenarij i redatelj je šoua.''

Graham Hunter: ''Guardiola je revolucionarni nogometni mislilac. Izuzetno marljiv, vizionar, maštovit, hrabar i inteligentan.''

Paul Breitner: ''Guardiola je stvorio ovu Barcelonu, razvijao ju je i razvijao, otkad ju je preuzeo od Rijkaarda. Usavršio ju je i postavio kriterije za godine koje dolaze, kriterije za to kako se nogomet treba igrati.''

Juan Ramon Sandoval: ''Guardiola nije Bog, ali je promijenio nogomet svojom petljom i hrabrošču: njegov način tumačenja stvari je promijenio sve. Učinio je veliki korak ka izvrsnosti. Njega smatram osobom koju najviše cijenim i proučavam.''

Arrigo Sacchi: ''Barcina igra je nešto najljepše što se moglo dogoditi nogometu.''

Hector Cuper: ''Otkad sam ja u nogometu oni su daleko najbolja momčad koju sam vidio.''

David Villa: ''Pepovo obraćanje igračima prije finala s Manchester Unitedom je nešto što bi svaki mladi trener morao dobro proučiti za svoju edukaciju.''

Michel: ''Promijenio je nogomet. Dobar je momak i pokušat ću učiti od njega. Ima određen stil i divim mu se zbog toga.''

Phil Ball: ''Njegov utjecaj na igru bio je i bit će strahovit. Njegov odlazak trebao bi značiti poticaj za razmišljanje za klub, ali i čitavu ligu.''

Andy Brassell: ''Čak i ako Guardiola odluči pretvoriti ovaj odmor u mirovinu, njegovo nasljeđe živjet će generacijama.''

Angel Cappa: ''Ako ga vidim, reći ću mu - hvala ti. To je najbolje što mu možemo reći. Puno ti hvala Pep. Vrati se uskoro. Svaka tvoja utakmica obećavala je sreću. Svaka utakmice tvoje Barce ostvarivala je naše snove.''

Rob Hughes: ''Ne određuju trofeji Guardiolin uspjeh, već - stil. Čak i sada objavljujući svoj odlazak, pokazuje koliko stila ima. Guardiola ne odlazi zbog toga što je njegova momčad izgubila dva velika trofeja - prvenstvo i Ligu prvaka, već usprkos tome. Ti porazi i osjećaj da igrači trebaju vodstvo, odlazak samo čine još težim.''

Hristo Stoičkov: ''Nikad više nećemo imati trenera sposobnog da osvoji svih 6 naslova u jednoj sezoni, što i jest praktički nemoguće.''

Marcelo Bielsa: ''Njegov odlazak je ogroman gubitak za nogomet, jer je ovom sportu davao poseban sjaj.''

Gerard Pique: ''Puno hvala, Pep. Četiri godine pune pobjeda, radosti, a iznad svega nogometnih lekcija.''

Fabio Capello: ''On je jedan od rijetkih intelektualaca na koje sam naišao u svlačionicama. Intelektualac u smislu da razmišlja o mnogo stvari. Mnogo i o nogometu, naravno, ali i o književnosti, umjetnosti.''

Xavi Hernandez: ''Ne da sebi ni minute odmora. Tvrdoglav je, nogomet mu je sve, potpuno se unosi u treninge. Pep skoro da ima nogometnu bolest.''

Victor Valdes: ''Pep je tajno oružje ove ekipe. Izuzetno je nadaren, jedna od najbolje čuvanih tajni ovoga kluba, i definitivno najvažniji u našoj ekipi.''

Goran Vučević: ''Imao sam sreću igrati s Guardiolom, bio je velik igrač i jako inteligentna osoba. Mislio sam da taj tihi čovjek ne može biti toliko dobar. Guardiola je doveo do savršenstva stil igre u kojem se igrači ne umaraju, a pritom cijelo vrijeme uživaju u nogometu.''

Sid Lowe: ''Pep Guardiola je ljuto udario šakom i naredio igračima da igraju u napadu; tu nije bilo puno mjesta za pogriješiti, trebali su jedino napadati, napadati i napadati, što ne bi bilo čudno da oni već nisu imali vodstvo od 7-0''.

Cesar Luis Menotti: ''Svi bi htjeli biti Guardiola, ali ne znaju kako. On trenira svoje igrače s jasnim idejama, čini sebe posve razumljivim i pridobija igrače. Pokazalo se da je važniji od igrača. Naravno, on uvijek tvrdi kako nije tako, ali, što da kaže? Pa ne možeš sam za sebe tvrditi da si najbolji.''

Ronald Koeman: ''Bili smo cimeri, bio je fantastičan momak. Jako voljan učiti, nezasitno gladan znanja. Sve živo me ispitivao, o nizozemskoj školi igre, o Ajaxu, o Ajaxovoj školi, o igri jednog dodira, o pozicionoj igri, znali smo satima razgovarati o igri. Češće sam bio s njim nego sa suprugom''.

Carles Rexach: ''Kada je trebalo implementirati neke taktičke varijacije na terenu, Johan i ja bismo samo to objasnili Pepu od svih igrača, i sve bi bilo ok.''

Josep Maria Fonalleras: ''Pep ne prima ovu nagradu, kako je John Carlin napisao, zato što je nogometna legenda, ili zato što je najtrofejniji trener u povijesti kluba, ili zato što je izmislio nogomet koji je savršen spoj poezije i proze. Iako mu se ništa od toga ne može oduzeti - Guardiolin nogomet je zadojen dječjom romantikom s pjace Santpedora. Iako, kako piše David Trueba, pisac i redatelj, inače Pepov veliki prijatelj - Pep je uvijek u potrazi za savršenom utakmicom, za nekim svojim el doradom.''

Cesar Luis Menotti: ''S moje točke gledišta, nemoguće je ne priznati da Zlatna lopta ne pripada Josepau Guardioli, ultimativnom treneru. Suočio se s teškim zadatkom umješnošču, te ljubavlju i vjerom u igru, istodobno se odmičući od uobičajene vulgarnosti karakteristične vrhunskim trenerima. Ostvario je kulturološku recoluciju koja je dosegnula dimenzije neprispodobive u zadnjih 30 godina. Svaki igrač osjeća radost kada susreće osobu poput Guardiole, nekoga tko ih ujedinjuje odanošču, tko može komunicirati s njima, tko ih može obrazovati. Barcini igrači dosegnuli su izvrsnost jer imaju trenera koji ih uči da kad je kolektivna inteligencija na vrhuncu, onda se ekipa lakše nosi i suprotstavlja svim preprekama koje se pojave. Istinski osvajač Zlatne lopte je kreator ovog umjetničkog djela koje Barcelona jest - Josep Guardiola.''

Twelve point courier: ''Snaga Guardiole dolazi iz njegova geometrijskog razmišljanja u linearnom svijetu. On igra šah umjesto, ne dame, već neke dječje igre koja se odlikuje pa-zašto-ne pristupom, jako sličnim još prevladavajućom nabij-dugu-i-pomoli-se taktikom koja se vrlo često koristi u 4-4-2 obliku. Njegov stil ne treba trkače poput konja ni skakače poput čimpanzi, jer njegov um nije divlji ili nepripitomljen, već razvijen. Njegovi instinkti nisu gonjeni emotivnim trenutkom ni nasljednim mehanizmima, već iskonskim razumijevanjem igre, taktike i toga kako se igraču kreću, poput lovaca i skakača. Rezultat je zadivljujuća i nadahnjujuća nadmoć uma prezentirana kroz hipnotizirajuću i romantičnu vrstu nogometa tako priličnu njegovoj beskompromisnoj povećenosti ljepoti igre.''

Nakon ovoga otvori portal po želji i vidjećeš Guardiolu u top3-top5 već sad

slika

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 04 okt 2020, 15:57

:rol: :rol:
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 04 okt 2020, 15:58

pa njemu je argument kad spomenes fergusona da je pep isto uradio u ligi prvaka ko i ovaj za 26 godina, a kad pepu spomenes uspjehe u evropi posle barce onda kaze sto se samo moraju gledati uspjesi u evropi :rol:

ne uzima u obzir lik da nije isto voditi jedan tim 20+ godina i voditi timove u kojem imas messija, a druga dva u kojem je potrosio milijardu i nije nista vise osvojio u lp hahahahaha i on takvog lika nesto uzdize pa ni sam pep nema o sebi toliko visoko misljenje ko pepoljupci

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 okt 2020, 15:58

Dobar je Ferguson. Može na drugo mjesto iza Guardiole.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 04 okt 2020, 15:59

Pepova trenerska karijera nije 2008-2012, a 90% ovih citata je bazirano upravo na te 3-4 sezone.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 04 okt 2020, 16:00

nerkolfc je napisao/la:
ReX je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:
Fair enough.

Ja kao neko sto voli Pepa i nikad necu zaboraviti ono sto je uradio sa Barcom, mislim da se on pretjerano dize u nebesa kao najbolji trener danasnjice, u necu uci u to svih vremena. Medju najbolje jeste danasnjice ali da je najbolje ne znam.

Uzimati domace titule u Njemackoj sa Bayernom zasluzuje cestitke ali nije nesto revolucionarno. A isto vazi i za City gdje ima budzet nevidjeni, a evo par godina se blamiraju u LP.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 04 okt 2020, 16:06, ukupno mijenjano 3 puta.
@igrajlopte 🐦

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 04 okt 2020, 16:00

Imaju ljudi koji vole Pepa i imas tipove poput Rajaza vjerujte mi velika je razlika

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 okt 2020, 16:02

QUARTERBACK je napisao/la:
04 okt 2020, 15:58
pa njemu je argument kad spomenes fergusona da je pep isto uradio u ligi prvaka ko i ovaj za 26 godina, a kad pepu spomenes uspjehe u evropi posle barce onda kaze sto se samo moraju gledati uspjesi u evropi :rol:
Paja jesi li to ti :?
AshburtonG je napisao/la:
04 okt 2020, 15:59
Pepova trenerska karijera nije 2008-2012, a 90% ovih citata je bazirano upravo na te 3-4 sezone.
Poobarao je sve moguće rekorde i u Bundesligi i u EPL-u,

ili si mišljenja da je gore navedena struka promijenila mišljenje :?
Zadnja izmjena: Rajaz, dana/u 04 okt 2020, 16:02, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.