Prvo skart iz plbih se mora gurati u repku.Wandelanoite je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:32Muhamedbegovic (98) 77' minuta danas u pobjedi kod vrlo dobrog Wolfsbergera 2:4.
St Polten bi mogao biti iznenadjenje u Austriji.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Prvo skart iz plbih se mora gurati u repku.Wandelanoite je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:32Muhamedbegovic (98) 77' minuta danas u pobjedi kod vrlo dobrog Wolfsbergera 2:4.
St Polten bi mogao biti iznenadjenje u Austriji.
Niko ga ne vidi ni među 7 stopera za A tim, svi znaju da ima ozbiljne nedostatke u igri, pa zašto bi onda čudili što nije standardan? Čudno je da nije na tribinama ili stalno na klupi a ne da neke utakmice igra a neke ne igra. Tudor koji ga je želio u timu nije više tu, igrač je na posudbi i nemaju razloga da ulažu u njeg, ima jaču konkurenciju od nekih stopera koji su pozvani u A tim: Dimitrov igra po 90 minuta za Bugarsku, Vušković je projekt kluba i Hrvatske, Simić je došao kao igrač sa šireg spiska Češke za europsko prvenstvo i on je još i zadnji u raspodjeli minutaže, tek nedavno je klub napustio Ismajli koji je bio najbolji stoper i također je reprezentativac svoje zemlje.
Ti si jedan od onih što iskazuju opsesivnu mržnju prema igračima poniklim iz Premijer lige BiH. Liga je nekvalitetna kao i većina igrača iz nje, igrači odrasli u inonstranstvu su prošli kroz bolje škole i treninge i uglavnom su kvalitetniji, ali oni koji pljuju na apsolutno sve igrače iz Premijer lige BiH a lobiraju za poziv u reprezentaciju svakom profesionalnom igraču iz inostranstva su zabrinjavajući fenomen.Maestro je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:39Prvo skart iz plbih se mora gurati u repku.Wandelanoite je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:32Muhamedbegovic (98) 77' minuta danas u pobjedi kod vrlo dobrog Wolfsbergera 2:4.
St Polten bi mogao biti iznenadjenje u Austriji.![]()
Pa dobro BH Premijer Lige nije baš dobra Liga za školovanje fudbalera! Reci mi jedno ime koji je proveo u BiH do hajmo rec 21-22 godina koji je ozbilnjo karieru napravio? Gojak, Dzeko, Hadziahmetovic, Sehic, Prevljak, Zukanovic, Hajradinovic, Visca i svi ostali igraci iz naše reprezentacije su otišli sa 17-19 godina iz naše drzave. Gdje god su išli morali su duplo više raditi za sebe, jer su u BiH dosta izostavljeni sto tice trenaze. Ovi igraci iz dijaspore su bolje školovani i mnogo više disciplinarni od ove iz naše lige. Dobar prime imaš Mujakica, Duljevica, Hodzica, Bajica i dosta imena koji bi spomino. Imaju talenat i igrali su jako dobro u našu ligu mada da su u glavi malo ljeni i da brzo padaju u lošu formu. Fizicki su takodje izostavljeniDrape je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:51Ti si jedan od onih što iskazuju opsesivnu mržnju prema igračima poniklim iz Premijer lige BiH. Liga je nekvalitetna kao i većina igrača iz nje, igrači odrasli u inonstranstvu su prošli kroz bolje škole i treninge i uglavnom su kvalitetniji, ali oni koji pljuju na apsolutno sve igrače iz Premijer lige BiH a lobiraju za poziv u reprezentaciju svakom profesionalnom igraču iz inostranstva su zabrinjavajući fenomen.Maestro je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:39Prvo skart iz plbih se mora gurati u repku.Wandelanoite je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:32Muhamedbegovic (98) 77' minuta danas u pobjedi kod vrlo dobrog Wolfsbergera 2:4.
Zašto momak ne igra u Realu ako su igrači ponikli u BiH škart, a svi ponikli vani svjetske klase?Maestro je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:39Prvo skart iz plbih se mora gurati u repku.Wandelanoite je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:32Muhamedbegovic (98) 77' minuta danas u pobjedi kod vrlo dobrog Wolfsbergera 2:4.
Dešava se da na svakoj poziciji imaš igrače koji su u 5 deka, do prije nekoliko godina to nije bio slučaj. Danas mi imamo raznorazne igrače koji su u nijansama bolji ili lošiji, a ne izdvaja se niko ko je extra i nezamjenjiv.
Cimirot, Duljević, Kovačević.Harise je napisao/la: ↑03 okt 2020, 20:36
Pa dobro BH Premijer Lige nije baš dobra Liga za školovanje fudbalera! Reci mi jedno ime koji je proveo u BiH do hajmo rec 21-22 godina koji je ozbilnjo karieru napravio? Gojak, Dzeko, Hadziahmetovic, Sehic, Prevljak, Zukanovic, Hajradinovic, Visca i svi ostali igraci iz naše reprezentacije su otišli sa 17-19 godina iz naše drzave. Gdje god su išli morali su duplo više raditi za sebe, jer su u BiH dosta izostavljeni sto tice trenaze. Ovi igraci iz dijaspore su bolje školovani i mnogo više disciplinarni od ove iz naše lige. Dobar prime imaš Mujakica, Duljevica, Hodzica, Bajica i dosta imena koji bi spomino. Imaju talenat i igrali su jako dobro u našu ligu mada da su u glavi malo ljeni i da brzo padaju u lošu formu. Fizicki su takodje izostavljeni
Cimirot je jedini koji mozeš u ovom kontekstu spominati, Sunjic isto si zaboravio spominati. Duljevic ništa za sad nije napravio osim transfer za Francusku ligu gdje grije klupu, jedva se izborio u Dynamo Dresdenu. Kovacevic je otišao u Madjarsku tako da to nije baš jedna ozbilnja liga. Jest da je Ferencvaros u Ligu Prvaka mada da su i Qarabag, Astana, Maribor, Rosenborg takodje bili u Ligu Prvaka, a nihova liga je sranje. Tako da nije Kovacevic nešto ozbilnjo napravio u svojoj karieri.Mokes je napisao/la: ↑03 okt 2020, 22:54Cimirot, Duljević, Kovačević.Harise je napisao/la: ↑03 okt 2020, 20:36
Pa dobro BH Premijer Lige nije baš dobra Liga za školovanje fudbalera! Reci mi jedno ime koji je proveo u BiH do hajmo rec 21-22 godina koji je ozbilnjo karieru napravio? Gojak, Dzeko, Hadziahmetovic, Sehic, Prevljak, Zukanovic, Hajradinovic, Visca i svi ostali igraci iz naše reprezentacije su otišli sa 17-19 godina iz naše drzave. Gdje god su išli morali su duplo više raditi za sebe, jer su u BiH dosta izostavljeni sto tice trenaze. Ovi igraci iz dijaspore su bolje školovani i mnogo više disciplinarni od ove iz naše lige. Dobar prime imaš Mujakica, Duljevica, Hodzica, Bajica i dosta imena koji bi spomino. Imaju talenat i igrali su jako dobro u našu ligu mada da su u glavi malo ljeni i da brzo padaju u lošu formu. Fizicki su takodje izostavljeni
A ja fakat ne znam kako ti očekuješ da igrač iz BiH ode sa 23 i napravi karijeru?Harise je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:26Cimirot je jedini koji mozeš u ovom kontekstu spominati, Sunjic isto si zaboravio spominati. Duljevic ništa za sad nije napravio osim transfer za Francusku ligu gdje grije klupu, jedva se izborio u Dynamo Dresdenu. Kovacevic je otišao u Madjarsku tako da to nije baš jedna ozbilnja liga. Jest da je Ferencvaros u Ligu Prvaka mada da su i Qarabag, Astana, Maribor, Rosenborg takodje bili u Ligu Prvaka, a nihova liga je sranje. Tako da nije Kovacevic nešto ozbilnjo napravio u svojoj karieri.
Ma došlo nam malo da "mrzimo" premijerligaške vurtuoze jer smo ljubomorni na uspjehe njihovih klubova u Evropi.Hantraga je napisao/la: ↑04 okt 2020, 01:05A ja fakat ne znam kako ti očekuješ da igrač iz BiH ode sa 23 i napravi karijeru?Harise je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:26Cimirot je jedini koji mozeš u ovom kontekstu spominati, Sunjic isto si zaboravio spominati. Duljevic ništa za sad nije napravio osim transfer za Francusku ligu gdje grije klupu, jedva se izborio u Dynamo Dresdenu. Kovacevic je otišao u Madjarsku tako da to nije baš jedna ozbilnja liga. Jest da je Ferencvaros u Ligu Prvaka mada da su i Qarabag, Astana, Maribor, Rosenborg takodje bili u Ligu Prvaka, a nihova liga je sranje. Tako da nije Kovacevic nešto ozbilnjo napravio u svojoj karieri.Logično je da idu mlađi i tu nema nikakvog problema.
Drugo, naravno da treba promovisati ligu kroz par mjesta u reprezentaciji, jer za to ima kvaliteta. Pobogu, niko ne kaže da Tatar treba da ima mjesto naspram Višće, nego da je logično dati mu šansu umjesto Duljevića koji ne igra ili Menala koji će opet u Dinamo II i sl. Ne znam čemu potreba da se ti naši klubovi omalovažavaju? Nije Sarajevo lošije od većine klubova čiji se igrači prizivaju. Ne samo Sarajevo, nego ni Zrinjski, Željo i sl. Ne treba naravno ni pretjerivati, nema potrebe zvati na silu, nema potrebe zvati igrače sa 30+ godina iz naše lige, ali neke deficitarne pozicije se mogu isprobati. Evo taj Tatar je sad vrlo dobar primjer. Bez problema Tatar može otići u tursku ligu i igrati je, u nekoj ekipi tipa Kasimpaše. Pa, evo pošto pratim Sarajevo naročito, onda recimo i Kovačević sigurno može u klub makar ranga Maribora ili onog Burićevog u Izraelu. Ili sutra Brkić/Horkaš. Po meni je puno smislenije zvati takve. Isto ko što je bilo smisleno zvati čupavog Stevanovića i iz Želje, sada Cipetića iz Širokog i sl.
I puno je faktora koji utiču na razvoj igrača kada izađe iz lige. Evo naveden je gore Mujakić. Momak je realno jeo u našoj ligi, ali Kortrijk mu nije dao šansu, pa stagnacija, pa ni Hajduk nije najsretnije rješenje i patnja. Ili Šerbečić lupam. Otišao vani, u Rosenborgu se nije nametnuo i sad objektivno stagnacija. S druge strane imaš tog Kovačevića koji je uz dosta rada i pametan izbor dogurao do CL. Ali imaš i one tipa Memiševića, koji su napravili nešto, ali nisu nikada dobili pravu priliku.
I nije to baš "Cimirot i to je to". I Višća, i Šunjić su itekako bili afirmisani u našoj ligi![]()
I malo konkretnije na temu, fakat mislim da bi bilo smisleno isprobati i Vukotića iz Beverena nekad. Ono, makar prijateljska![]()
Ne mrzim ja našu ligu, da bi mrzio nebi pratio i napisao sta je najveca greška. Realno Sarajevo je imala srecu u zrijebu kada su prošli do Play-offa. Uz duzno poštovanje prema Sarajevu nije to neka kriteria niti napad prema klubu. Ja sam navijao za njih u Evropu kao da je Zeljo igrao. Za sad radi dobar posao u našu ligu i imali su dobra vremena u evropi gdje su junacki borili. Sve u svemu naša liga nije uzasna, ali glavni problem je, da se slabo škoro nikako ulaga i da su trenerski drenazi loše. Zeljo, Sarajevo, Zrinjski, Borac dovedu jeftini pojacanje koji napuni klupu nego proširiti spisak sa mladjim igracima. Meni je svaki put krivo procitati komentari kako klubski navijaci napišu, da naši juniori ništa neznaju nakon jedne loše tekme, ali kako ce znati kada su loše školovani od omladinski treneri i rada kluba. Previše ocekivanje imamo zato se brzo razocaramo kada naprime jedan Mujakic ili Šerbecic ništa vece napravi nego Rosenborg ili Kortrjik. Ne uci njima kako treba disciplinu, taktiku, kondiciju, mentalni pad igre, pobijednicki mentalitet. Kod nas je uspijeh doc do cilja i kada ga ne ispunimo onda smo ponosni da smo došli do cilja. To je dokaz da smo malo u glavi mehki i ljeni. Glavni problem kod nas je korupcija. Ti guraš na silom neki anti talenti koji nema ni truda niti rada, jer nihovi roditelji placaju treneri zato. A drugi juniori koji stvarno imaju talenta, truda i rada nema sta da trazi. Benjamin Tatar je dobar za našu ligu, ja neznam kako ce biti u reprezentaciji niti neznam kako ce igrati jendog dana u Tursku. Sta ja znam je, da je na kraju završio na tribinu kod Slaven Belupo isto tako su Menalo i Zakaric. Obodvojca su prekucali našu ligu i na kraju su bili promašaj. Moraš otici sto prije vani da nadoknadu sve sto nisu ucili u svojim klubovima i pogotovo iz naše domace lige. Vukotic igra u najgoriju ekipu iz Belgije i ruku na srce vakvi otpad igraca ne trebamo. On je Srbin koji nikakve veze ima za našu drzavu. Šutnili su ga svoji Srbe jer nema ocigledno kvalitet za nihovu reprezentaciju. On je samo naše papire dobio zbog otca koji je duze radio u BiH prija rata. Meni je najviše krivo da smiju Katolike iz BiH za Hvratsku igrati bez da su ikada bili u Hvratskoj takodjer i Pravoslavaca za Srbiju. A Sandzaklje nemaju nikakvu pravo za Bosno-Hercegovacki papire iako je Sandzak do 1908 godište bila Bosna i HercegovinaHantraga je napisao/la: ↑04 okt 2020, 01:05A ja fakat ne znam kako ti očekuješ da igrač iz BiH ode sa 23 i napravi karijeru?Harise je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:26Cimirot je jedini koji mozeš u ovom kontekstu spominati, Sunjic isto si zaboravio spominati. Duljevic ništa za sad nije napravio osim transfer za Francusku ligu gdje grije klupu, jedva se izborio u Dynamo Dresdenu. Kovacevic je otišao u Madjarsku tako da to nije baš jedna ozbilnja liga. Jest da je Ferencvaros u Ligu Prvaka mada da su i Qarabag, Astana, Maribor, Rosenborg takodje bili u Ligu Prvaka, a nihova liga je sranje. Tako da nije Kovacevic nešto ozbilnjo napravio u svojoj karieri.Logično je da idu mlađi i tu nema nikakvog problema.
Drugo, naravno da treba promovisati ligu kroz par mjesta u reprezentaciji, jer za to ima kvaliteta. Pobogu, niko ne kaže da Tatar treba da ima mjesto naspram Višće, nego da je logično dati mu šansu umjesto Duljevića koji ne igra ili Menala koji će opet u Dinamo II i sl. Ne znam čemu potreba da se ti naši klubovi omalovažavaju? Nije Sarajevo lošije od većine klubova čiji se igrači prizivaju. Ne samo Sarajevo, nego ni Zrinjski, Željo i sl. Ne treba naravno ni pretjerivati, nema potrebe zvati na silu, nema potrebe zvati igrače sa 30+ godina iz naše lige, ali neke deficitarne pozicije se mogu isprobati. Evo taj Tatar je sad vrlo dobar primjer. Bez problema Tatar može otići u tursku ligu i igrati je, u nekoj ekipi tipa Kasimpaše. Pa, evo pošto pratim Sarajevo naročito, onda recimo i Kovačević sigurno može u klub makar ranga Maribora ili onog Burićevog u Izraelu. Ili sutra Brkić/Horkaš. Po meni je puno smislenije zvati takve. Isto ko što je bilo smisleno zvati čupavog Stevanovića i iz Želje, sada Cipetića iz Širokog i sl.
I puno je faktora koji utiču na razvoj igrača kada izađe iz lige. Evo naveden je gore Mujakić. Momak je realno jeo u našoj ligi, ali Kortrijk mu nije dao šansu, pa stagnacija, pa ni Hajduk nije najsretnije rješenje i patnja. Ili Šerbečić lupam. Otišao vani, u Rosenborgu se nije nametnuo i sad objektivno stagnacija. S druge strane imaš tog Kovačevića koji je uz dosta rada i pametan izbor dogurao do CL. Ali imaš i one tipa Memiševića, koji su napravili nešto, ali nisu nikada dobili pravu priliku.
I nije to baš "Cimirot i to je to". I Višća, i Šunjić su itekako bili afirmisani u našoj ligi![]()
I malo konkretnije na temu, fakat mislim da bi bilo smisleno isprobati i Vukotića iz Beverena nekad. Ono, makar prijateljska![]()
Sve je to ok kada postoje valjani razlozi i argumenti, kao u slučaju Matea Susica sada s obzirom da je Todorovic zaboravio sta je fudbal zadnjih mjeseci. Dakle, postoji neki argument da mu se uruci poziv. Turkes je odigrao dobro ove 3 utakmice na ozbiljnom nivou ali njegova nesreca je da imamo jos 5,6 dokazanijih napadaca i on se mora jos dokazati i potvrditi na najvecem svicarskom nivou a kako bi se mozda o njemu razmisljalo vec u novembru kada cemo vjerujem opet imati 3 utakmice. Balica nisam nikada gledao tako da nisam nikada nista o momku ni rekao - pogotovo sto vidim da igra redovno u svom klubu u prvenstvu i euro takmicenjima....DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑03 okt 2020, 22:47Dešava se da na svakoj poziciji imaš igrače koji su u 5 deka, do prije nekoliko godina to nije bio slučaj. Danas mi imamo raznorazne igrače koji su u nijansama bolji ili lošiji, a ne izdvaja se niko ko je extra i nezamjenjiv.
Sada je takva situacija gdje svaki navijač ima svog 'miljenika' i sa pravom forsira svoja mišljenja jer taj igrač kojeg trenutno imamo na spisiku ili prvih 11 nije puno bolji od tog kojeg se priziva.
Da je Ara Hodžić u Hoffenheimu, Duljević igračina u Lyonu malo sutra bi se zamarali Turkešima, Balićima itd.
Kad se nema puno ponuditi od argumenata izvuce se karta Anel Hadzic. Kad moze Anel Hadzic iz dijaspore onda moze neko iz BiHPL. A cinjenica je ta da je kroz godine bilo malo Hadzica, a paradoksalno bi klubovi iz BiHPL jedva docekali da im isti taj Hadzic dodje i igra za njihov klub u BiHPL. Vecinom su igraci iz dijaspore opravdali kvalitetom. Pa evo jedan igrac kao Zlatan Muslimovica koji ne spada u kategoriju top napadaca, ali svakako donio dobre stvari za reprezentaciju BiH. Kad je iz domace lige izasao jedan Zlatan Muslimovic koji je igrao u Serie A? Osim Dzeke sve je to dosta skromno.
Ne mislim na njeg, on je igračina za neke koje se ovdje priziva.Tristan10 je napisao/la: ↑04 okt 2020, 12:32Kad se nema puno ponuditi od argumenata izvuce se karta Anel Hadzic. Kad moze Anel Hadzic iz dijaspore onda moze neko iz BiHPL. A cinjenica je ta da je kroz godine bilo malo Hadzica, a paradoksalno bi klubovi iz BiHPL jedva docekali da im isti taj Hadzic dodje i igra za njihov klub u BiHPL.
Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, Micron, perun i 43 gosta.