Manchester United FC - Transferi
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Transferi
To je to, vidi, ako dođe Cavani - kupili smo dva igrača. Dakle, nekih para je bilo. To što smo ih mi spiskali na pozicije gdje smo već dobri je isključivo naš moronizam. Drugo, provalile nas ostale ekipe odavno, vide kakvi smo amateri u transfer biznisu, pa nam nude “muda pod bubrege” za skupe pare i vozaju nas do 24 sata prije kraja prelaznog roka sa hoću-neću varijantama. Imam osjećaj da naši ne rade ništa između dva prelazna roka, pa se onda trznu i počnu mahati šlajpekom kad krene transfer rok.pametne ekipe ovo rade 365 dana u godini, dogovore sve na vrijeme, a mi se kao čudimo kako neki završe sve za 7 dana preelaznog roka, a nas svi skidaju “s nokta”. Pa normalno kada smo pravi padobranci u ovom poslu
Nama je u suštini bio potreban ofanzivac koji može odmah uletiti u prvu postavu, ne mora to nužno biti desno krilo. Jadon jeste bio prva opcija i ostat će zasigurno i sljedeće ljeto kad ga ponovo možemo zaganjati, a do tad sa Cavanijem imamo iskustvo i klasu u napadu koju nismo imali sa mladim napadom. Rashford i Martial uvijek mogu odigrati na krilu + Greenwood koji je već ustaljen desno. Ne vidim problem za dovođenjem dokazanog napadača za dž koji je itekako potreban zbog širine na koju sve vrijeme kukamo !?
Poštujem, ako ostanu male pare, a slabo da će biti. Hoće itekakvu platu, a menadžer traži žestoku cifru, tako da nema ti ovdje nema baš “pro bono” varijante. Van der Beek te koštao koliko bi te i koštao jedan dobar defanzivac, pa ti vidi...ne kažem da su loši, daleko od toga, ali valjda prvo pokrivaš tamo gdje si šupalj. Poredaš prioritete, a ne ovo. Kome je vala ovo dobro, nek ih vodi kući da mu kućnim budžetom upravljaju. Za dva mjeseca za kifle imali ne bi.Poligon10 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:08Nama je u suštini bio potreban ofanzivac koji može odmah uletiti u prvu postavu, ne mora to nužno biti desno krilo. Jadon jeste bio prva opcija i ostat će zasigurno i sljedeće ljeto kad ga ponovo možemo zaganjati, a do tad sa Cavanijem imamo iskustvo i klasu u napadu koju nismo imali sa mladim napadom. Rashford i Martial uvijek mogu odigrati na krilu + Greenwood koji je već ustaljen desno. Ne vidim problem za dovođenjem dokazanog napadača za dž koji je itekako potreban zbog širine na koju sve vrijeme kukamo !?
Najgore što stopera uopšte nije bilo na radaru cijelo ljeto. Nisi mogao ni očekivati da ga dovedu kad znaš da i ne tražiš nikog. Ja se još nadam barem Tellesu koji bi pojačao konkurenciju lijevo, jer koliko god ja volio Shawa, potreban je neko ofanzivno potentan da pravi razliku, a ovaj pored povreda nije u tom segementu izraziti nivo.
A za stopera sam ja znao da neće biti potrage ovaj prelazni rok. Jednostavno kad svake sezone dođe po jedan na toj poziciji i meni bi dojadilo novog dovoditi. Maguire, Lindelof, Bailly, Rojo, strah me i sabrati sumu za koju smo ih doveli. Maguire je sad taj kome je potreban bolji partner, a nekim čudom se treba nadati Ericu i njegovom zdravlju jer ona princeza ne smije biti starter u svakoj jačoj tekmi krenuvši od sutra.
A za stopera sam ja znao da neće biti potrage ovaj prelazni rok. Jednostavno kad svake sezone dođe po jedan na toj poziciji i meni bi dojadilo novog dovoditi. Maguire, Lindelof, Bailly, Rojo, strah me i sabrati sumu za koju smo ih doveli. Maguire je sad taj kome je potreban bolji partner, a nekim čudom se treba nadati Ericu i njegovom zdravlju jer ona princeza ne smije biti starter u svakoj jačoj tekmi krenuvši od sutra.
- IlCapitano
- Kontakt:
United nije 'dobar' nigdje. Ako je ambicija borba za trofeje vama treba 8-10 igrača minimum.al... je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:17Poštujem, ako ostanu male pare, a slabo da će biti. Hoće itekakvu platu, a menadžer traži žestoku cifru, tako da nema ti ovdje nema baš “pro bono” varijante. Van der Beek te koštao koliko bi te i koštao jedan dobar defanzivac, pa ti vidi...ne kažem da su loši, daleko od toga, ali valjda prvo pokrivaš tamo gdje si šupalj. Poredaš prioritete, a ne ovo. Kome je vala ovo dobro, nek ih vodi kući da mu kućnim budžetom upravljaju. Za dva mjeseca za kifle imali ne bi.Poligon10 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:08Nama je u suštini bio potreban ofanzivac koji može odmah uletiti u prvu postavu, ne mora to nužno biti desno krilo. Jadon jeste bio prva opcija i ostat će zasigurno i sljedeće ljeto kad ga ponovo možemo zaganjati, a do tad sa Cavanijem imamo iskustvo i klasu u napadu koju nismo imali sa mladim napadom. Rashford i Martial uvijek mogu odigrati na krilu + Greenwood koji je već ustaljen desno. Ne vidim problem za dovođenjem dokazanog napadača za dž koji je itekako potreban zbog širine na koju sve vrijeme kukamo !?
Golmani su ok. U odbrani AWB i Maguire su maksimum rezerve u nekoj top ekipi koja se bori za titulu EPL i LP. To što su toliko plaćeni je druga stvar. TFM, Shaw, Williams, Jones, Bailly (povrede) beskorisni. Lindelof je grohno, ali za nuždu može biti rezerva. On i Maguire ne mogu skupa, prespori su.
Ista stvar u veznom redu. Bruno, PP, VdB i Matić ok. Ostalo škart.
Napad zavisno od formacije. Ole da je pametan igrao bi 442 romb sa ovom ekipom jer desnog krila nemate. Martial-Cavani, Rashford-Mason rezerve. Ako se igra s krilima dva desna trebaju. Mata, Lingard, James, Ighalo nemaju šta tražiti.
Znači desni bek, dva lijeva, minimum dva stopera, dva vezna ako će McT biti 6. opcija i jedan ofanzivni vezni/dva krila i možda još jedan napadač.
Zato mi je smiješna priča kako se Ole riješio škarta i doveo odlična pojačanja. Dubina je bitna borio se za trofeje ili za opstanak, a on je prodao igrače koji su bolji od ovih što su ostali, jedno 7-8 nije nikako zamijenjeno i sad je bukvalno jedna povreda bilo kome u ekipi panika.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Ole je onda genije ako je uspio s takvim odronom od rostera da u prvoj sezoni zavrsi 3. i da igra polufinala u 3 takmicenja u koja je i nastupio ali naravno to se ne uklapa u kampanju koja se vodi od pojedinaca
Ko kaze da ne dolazi krilo
Stize urugvajski cirkuzant Facundo €10m
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Najveci nedostatak ekipe je igra bez emocije, strasti, adrenalina, agresivnosti. To ne mozes rijesiti kupovinom bilo kojeg igraca. Problem je mnogo dublji i ja nisam siguran ko je odgovoran, rukovodstvo ili trener.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 22:40Ok, još jedan transfer koji ne rješava bitne probleme ove ekipe.![]()
Slaven Bilić je jedne prilike lijepo rekao: ako si Barselona i igras sa 90% energije, izgubit ces od Selte koja je na 100%.
Junajted ne igra 100% i to je problem koji ne moze rijesiti nijedan igrač svijeta.
Inace, dovodjenje Kavanija je dobar potez. Ni Marsijal ni Rasford nisu klasicni napadaci, nemaju njuh za gol i realizaciju kao Kavani. O Igalu necu ni da govorim. A bez pravog napadaca ne mozes pobjedjivati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ma malo je 8-10 igrača realnoIlCapitano je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:40United nije 'dobar' nigdje. Ako je ambicija borba za trofeje vama treba 8-10 igrača minimum.al... je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:17Poštujem, ako ostanu male pare, a slabo da će biti. Hoće itekakvu platu, a menadžer traži žestoku cifru, tako da nema ti ovdje nema baš “pro bono” varijante. Van der Beek te koštao koliko bi te i koštao jedan dobar defanzivac, pa ti vidi...ne kažem da su loši, daleko od toga, ali valjda prvo pokrivaš tamo gdje si šupalj. Poredaš prioritete, a ne ovo. Kome je vala ovo dobro, nek ih vodi kući da mu kućnim budžetom upravljaju. Za dva mjeseca za kifle imali ne bi.Poligon10 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 23:08Nama je u suštini bio potreban ofanzivac koji može odmah uletiti u prvu postavu, ne mora to nužno biti desno krilo. Jadon jeste bio prva opcija i ostat će zasigurno i sljedeće ljeto kad ga ponovo možemo zaganjati, a do tad sa Cavanijem imamo iskustvo i klasu u napadu koju nismo imali sa mladim napadom. Rashford i Martial uvijek mogu odigrati na krilu + Greenwood koji je već ustaljen desno. Ne vidim problem za dovođenjem dokazanog napadača za dž koji je itekako potreban zbog širine na koju sve vrijeme kukamo !?
Golmani su ok. U odbrani AWB i Maguire su maksimum rezerve u nekoj top ekipi koja se bori za titulu EPL i LP. To što su toliko plaćeni je druga stvar. TFM, Shaw, Williams, Jones, Bailly (povrede) beskorisni. Lindelof je grohno, ali za nuždu može biti rezerva. On i Maguire ne mogu skupa, prespori su.
Ista stvar u veznom redu. Bruno, PP, VdB i Matić ok. Ostalo škart.
Napad zavisno od formacije. Ole da je pametan igrao bi 442 romb sa ovom ekipom jer desnog krila nemate. Martial-Cavani, Rashford-Mason rezerve. Ako se igra s krilima dva desna trebaju. Mata, Lingard, James, Ighalo nemaju šta tražiti.
Znači desni bek, dva lijeva, minimum dva stopera, dva vezna ako će McT biti 6. opcija i jedan ofanzivni vezni/dva krila i možda još jedan napadač.
Zato mi je smiješna priča kako se Ole riješio škarta i doveo odlična pojačanja. Dubina je bitna borio se za trofeje ili za opstanak, a on je prodao igrače koji su bolji od ovih što su ostali, jedno 7-8 nije nikako zamijenjeno i sad je bukvalno jedna povreda bilo kome u ekipi panika.

Nadam se da dolazi Cavani. Konačno napadač kakav je trebao ovom Unitedu jer Martial to nažalost nije.Dobro bi bilo još završiti nekog kvalitetnog štopera i eventualno ovog Tellesa i onda se imamo čemu nadati.
- IlCapitano
- Kontakt:
Odron od rostera za osvajanje EPL i LP. Za 7-8 mjesto i neko polufinale kupa je ok. Sreća ga 'malo' pomazila da se ostale ekipe raspadnu i on sa 66 bodova uđe u LP + rekordan broj penala. On je svoje znanje pokazao u tri polufinala i momentima kad je bilo problema u ekipi. Ako trener može funkcionisati samo kad su mu svi zdravi, svi u formi itd...Zonked je napisao/la: ↑04 okt 2020, 00:18Ole je onda genije ako je uspio s takvim odronom od rostera da u prvoj sezoni zavrsi 3. i da igra polufinala u 3 takmicenja u koja je i nastupio ali naravno to se ne uklapa u kampanju koja se vodi od pojedinaca

Nije viša matematika stvarno.
Nego:
Ole žrtva kuknjava
Reko sam ja, na stranu njegova legenda i sve sto je napravio za United, ali je pokazao da je picka od covjeka i trenera, neko ko samo klima glavom i ko je ironican prema komentarima analiticara i novinara, ali kad treba kritikovat vodjenje kluba i sam nacin, podvije rep... Mislim jbg razumijem ga, uletila kasika u med, nece vise nikad voditi klub ovakvog ranga, pa daj da uzivam na jaslama i da njim cuvam guzicu na osnovu svog minulog rada, a oni mene nece dirati... win win...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Ah ta "sreca" uvijek dobro dođe u nedostatku argumenata i dobrog objasnjenja uvijek dobar izlaz za nezgodne situacije

Ah taj Fergie marioneta, klaun, picka i klimac glavom kuknjava
@collector
Pa dobro i ti onda kad ti neko omoguci posao iz snova i nakon nekog vremena ako nije sve u najboljem redu idi okolo i pricaj javno kako su oni smece
Ne bi bilo lose da se malo vratite u realnost zivota

Ah taj Fergie marioneta, klaun, picka i klimac glavom kuknjava
@collector
Pa dobro i ti onda kad ti neko omoguci posao iz snova i nakon nekog vremena ako nije sve u najboljem redu idi okolo i pricaj javno kako su oni smece
Ne bi bilo lose da se malo vratite u realnost zivota
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Niko ne trazi da on sada javno popljuje Glaazere i Eda, ides iz krajnosti u krajnost. Ali pritisak se trebao izvrsiti kada si vec vidio, a vidio je, da ovi magarci ne rade nista po pitanju jacanja ekipe i da odugovlace sa potrebnim transferima. Da se razumijemo, nas maksimum trenutno i jeste neki raspon od 60 do 70 bodova u sezoni, I to ako nas sreca vise prati nego sto je okrenuta protiv nas. Meni kao navijacu to nije dovoljno! Renomeu kluba to nije dovoljno. Taman kada smo pomislili da ce se nastaviti ulagati da bi pokusali nekako dohvatiti Liverpool oni stanu. Problem Olea je sto suti o tome i klima glavom. Pa kada te pitaju novinari jeste li zadovoljni ekipom ti, znajuci sta Ed radi, kazes da nam trebaju pojacanja ako zelimo borbu za titulu i siguran top4, kreni pricati kako je sezona duga, vise frontova, tu je I LP... pocni pricu koja ce stvoriti pritisak ovaj put na Eda i upravu jer je trenutno isti na Oleu i igracima.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Mislim da je ovdje ključna priča struka, koja nije na potrebnom nivou. Pazite, jučer smo se rapravljali na temu falinki u ekipi, i ima ih. Otprilike svi isto gledamo, niko nije slijep. Ali i ostale ekipe imaju rupe, igrače koji nisu baš taj željeni nivo, pa nađu načina da igraju. Poštujem da nisi nivo PSG-a, jer ljudi imaju 3-4 svemirca, nisi Barca, nemaš Messia, poštujem i to. Ali da si sebe doveo u poziciju te da jedan BHA posrami, da te Sevilla u kontinuitetu šamara kad ih god vidiš u Evropi, da vičeš uh-oh kad vidiš RB Leipzig u grupi, da generalno izgledaš ko underdog protiv svakoga, e to ne mogu sažvakati. Jebote, pa nismo igrače iz Župče dovodili. Maguire nosilac odbrane engleske, kod nas dođe, za dva mjeseca zaboravio igrati lopte. Bruno na svježinu nosio nas par mjeseci, sad jedva hoda. Memphisa smo upropastili, čovjek progledao u Lyonu. Ima rupa itekako, ali imaju ih i drugi. Nije sigurno toliko do igrač, koliko do onoga što ne zna šta će s njima
- IlCapitano
- Kontakt:
To su samo činjenice. 66 bodova od početka prošle decenije samo jednom je bilo dovoljno za 4. mjesto. Ostatak je od 5-7 svake godine.
Meni ne treba objašnjenje zašto čovjek koji je ispao iz lige sa Cardiffom, potpisao 15 igrača i onda bio 17. u Championshipu kad je dobio otkaz nije kvalifikovan za trenera Manchester Uniteda. Zašto čovjek koji je trenirao najmoćniji klub u Norveškoj između 2015-2018 zadnji trofej osvaja 2013 godine. Dva puta kad je Molde bio prvak u zadnjih 6 godina? Dva puta kad ih Ole nije trenirao.
Tri polufinala prošle godine, nije prismrdio trofeju. Proziva 'glasne' navijače kako nisu baš 'najbolji'. Glazeri odlično vode klub, Glazeri familija, Glazeri investirali svoj novac, nemojte protestovati protiv Glazera, nemojte napuštati stadion. Bez pogovora pristaje na prodaju 14 igrača, samo 6 dovedeno itd.
Sama činjenica da ti ne možeš bolje od pokušaja skretanja pažnje sa Olea govori dovoljno. Fergusona niko nije volio što je neka moralna vertikala nego što je haman izgradio klub iz ponora i bio fenomenalan menadžer. Ista stvar kao sa Mourinhom jučer, SAF je osvajao trofeje. Ole ne samo da nema šanse da bilo šta osvoji nego aktivno smanjuje očekivanja nakon izjava kao ova:
Still the Molde boss, he said in 2018: "Second place, yeah, they're back in the Champions League.
"But I don't think any of the Man United supporters, ex-player or players are happy with the second place. It should be the top spot."
Po obicaju hrpa laži
i ovo je moj zadnji post na ovu temu jer zasto se raspravljati s nekim ko tvrdi 10 stvari a samo za jednu ima argument
nije niko rekao jer i nije kvalifikovan to zna svaka osoba na ovoj planeti ali da li daje sve od sebe da uspije i odradi posao sto je bolje moguce vjerujem da da i sto bi uradio svaki forumas s ove teme da mu Glazeri ponude posao otisao i pokusao pa ko ga yebe dobro mozda ti ne bi ti bi rekao "nosite mi te milione s vrata nađite nekog ko je kvalifikovan"
Je li Pirlo kvalifikovan da preuzme klupu Juventusa

"Najmoćniji klub u Norveškoj"
Za tvoju informaciju isti taj Molde u svojoj historiji od 100g nije uzeo titulu lige do dolaska Olea 2011 kada uzima prvu a 2012 uzima i drugu ali naravno to ti ne odgovara jer se gleda samo "zadnjih 6 godina"

3 polufinala a nije prismrdio trofeju pa kako je to uopste izvodivo
ovdje cu ja iskoristiti jokera zvani "sreca" Nije imao srece.

Jesam ja ili bilo ko na ovoj temi rekao da je Ole "kvalifikovan" za trenera UnitedaMeni ne treba objašnjenje zašto čovjek koji je ispao iz lige sa Cardiffom, potpisao 15 igrača i onda bio 17. u Championshipu kad je dobio otkaz nije kvalifikovan za trenera Manchester Uniteda.

Je li Pirlo kvalifikovan da preuzme klupu Juventusa

Ovo je posebna pricaZašto čovjek koji je trenirao najmoćniji klub u Norveškoj između 2015-2018 zadnji trofej osvaja 2013 godine. Dva puta kad je Molde bio prvak u zadnjih 6 godina? Dva puta kad ih Ole nije trenirao.

"Najmoćniji klub u Norveškoj"

Koliko imas dokaza za ovu hrpu tvrdnji pretpostavljam max 1 ili 2 ostalo su naklapanjaTri polufinala prošle godine, nije prismrdio trofeju. Proziva 'glasne' navijače kako nisu baš 'najbolji'. Glazeri odlično vode klub, Glazeri familija, Glazeri investirali svoj novac, nemojte protestovati protiv Glazera, nemojte napuštati stadion. Bez pogovora pristaje na prodaju 14 igrača, samo 6 dovedeno itd.
3 polufinala a nije prismrdio trofeju pa kako je to uopste izvodivo

Pa i sad ponavlja isto da su vazni samo trofeji ne vidim da je rekao da navijaci trebaju slaviti 3. mjestoStill the Molde boss, he said in 2018: "Second place, yeah, they're back in the Champions League.
"But I don't think any of the Man United supporters, ex-player or players are happy with the second place. It should be the top spot."

Tom logikom koliko bi npr Fergie uzeo titula s brojem bodova koje je on uzimao s danasnjim brojem bodova najboljih ekipa ligeTo su samo činjenice. 66 bodova od početka prošle decenije samo jednom je bilo dovoljno za 4. mjesto. Ostatak je od 5-7 svake godine.
Nema potrebe da se ja vracam u realnost ili da pricam okolo vezano za posao, jer hvala Bogu imam vlastiti i ne zavisim niti od koga, tako da sve ovo sto si napisao pada u vodu... I mogu da pricam i pisem sta hocu i tako se postavljam u svemu, pa i vezano za ovu temu...
Samo opravdanja, a United trecu godinu zaredom igra nekvalitetan fudbal i nisu konkurentni na tržištu fudbalera i to je fakt...
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Sta bolan pada u vodu
jel znas sta znaci "primjer" e to je bilo ovo moje gore ako nisi shvatio a nisi ocito sta me boli za tvoj licni zivot
Jesam ti ja rekao nekad da ne mozes da pricas i pises sta hoces
tebi ili bilo kome ovdje

Jesam ti ja rekao nekad da ne mozes da pricas i pises sta hoces

Prije bih rekao od 2013 ne znam zasto samo 3gSamo opravdanja, a United trecu godinu zaredom igra nekvalitetan fudbal i nisu konkurentni na tržištu fudbalera i to je fakt...
Sta mene boli za tvoje primjere, uhvatio si se mog posta i pokušao praviti "primjer" koji nema blage veze, ispao si smiješan...Zonked je napisao/la: ↑04 okt 2020, 13:59Sta bolan pada u vodujel znas sta znaci "primjer" e to je bilo ovo moje gore ako nisi shvatio a nisi ocito sta me boli za tvoj licni zivot
Jesam ti ja rekao nekad da ne mozes da pricas i pises sta hocestebi ili bilo kome ovdje
Prije bih rekao od 2013 ne znam zasto samo 3gSamo opravdanja, a United trecu godinu zaredom igra nekvalitetan fudbal i nisu konkurentni na tržištu fudbalera i to je fakt...
Nisi, ali se vezes za svaki post i pametujes i samim tim ne dozvoljavas nikome da iznosi svoje misljenje vec nameces svoje i tu si ispao smijesan...
I nije tacno od 2013 jer je bilo odlicnih ntervala i pod Mourinhom i LVG... Ako nemas sta pametnije napisati skini mi se sa dnevnog reda...
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Poceli ste ponavljati vec napisane zakljucke, odmorite. 

R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.