FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Po meni Tatar i Rahmanovic nemaju zamjenu zato sad ih prodat bez obzira na cijenu je glupo dok su u golgeterskoj formi od Ahme i Hanzica se nagledat golova necemo,Za Pidru i Kovacevica se slazem.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
Sta imamo mi misliti o njemuBordo23 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:19https://www.transfermarkt.com/george-tu ... ler/130345
Sta mislite o ovom igraču?

Pitanje je sta misli Vinko i Emir?
- FKS -
-
- Kontakt:
miky_hz je napisao/la: ↑03 okt 2020, 15:38Nakon utakmice pojedini su prstom uperili u golmana Sarajeva Vladana Kovačevića. Pitali su se je li mogao bolje reagovati ili pak gol ide na dušu odbrambenim igračima, a na tu temu očitovao se i bivši igrač ovog kluba Haris Jaganjac i ujedno dugogodišnji predavač u Centru za edukaciju trenera N/FSBiH.
“Primarni akcenat analize jedne fudbalske utakmice su golovi, odnosno kako su postignuti ili primljeni. Naravno da postoji i vise kombinatornih rezultatskih omjera kada jedna od ekipa postigne ili ne postigne u omjeru primljenih ili neprimljenih golova. Nakon utakmice Sarajeva i Celtica kao glavni ‘krivac’ je targetiran golman Kovačević. Je li baš tako? Jeste, ali kod onih koji fudbalsku igru laički gledaju. Nijedan gol u fudbalu nije primljen ili postignut bez nekog hronoloskog slijeda dešavanja”, ističe Jaganjac i dodaje:
“U ovom slučaju može se komentarisati čitav niz okolnosti koje su prethodile tom golu. Sarajevo je u drugom poluvremenu povuklo duboko blokove odbrambene funkcije u blizinu i u šesnaesterac – zargonski rečeno bunker ispred gola. Da li je to bila taktička varijanta gospodina Marinovića ili ne, ali je takvo povlačenje prouzrokovalo da Celtic drugačije pristupi u kreiranju šansi u udnosu na prvo poluvrijeme. Udarcima sa distanci koje igrači prvog odbrambenog bloka Sarajeva (srednja linija) nisu uspjevali spriječiti (nisu presjecali pasove niti su adekvatno omogućavali protivničke igrače da sa loptom uđu u zonu šuta, a pogotovo da ih izblokiraju). Igrači drugog odbranbenog bloka (zadnja linija ) su nakon pasivnih odbrambenih aktivnosti prvog bloka prečesto ‘iskakali’ iz svojih pozicija.”
Nastavio je Jaganjac.
“Ako se obrati pažnja kod primjenog gola , vidjet ćemo da su oba stopera i Milićević i Dupovac nepotrebno inercijom napustili vlastite pozicije . Dok je Miličević korigovao saigrače s tim da nije izblokirao šut suparnika, Dupovac je bez ikakve potrebe, prvo napustio središnji prostor u blizini gola i strijelca gola za Celtic. Uslijedio je veoma nezgodan šut za uspješnu golmansku intervenciju, tj. udarac po zemlji iz relativne blizine je teže ‘ukrotljiv’ od, recimo, poluvisokih šuteva. Kratko odbijanje lopte nemoguće je iz ove situacije dalje odbiti, dok novinar tvrdi suprotno, pozivajući se na polaznike golmanskih škola a da pritom ne razumije da su polaznici tek na početku i da oni nisu ti koji su validni da tu njegovu tvrdnju potvrde ili ospore jer su zato zaduženi njihovi mentori.”
Postao/la Samozdravlje » 01 okt 2020, 16:01
ElCartel11 je napisao/la: ↑01 okt 2020, 14:11
Samo zatvarati suteve sa distance to mislim, da ce dobro odraditi Djokanovic i Pejovic ali ce definitivno trebati pomoc i od ostalih igraca.
Mi ako ga primimo, primiti cemo gol iz 16m. Jesu favoriti,ali imamo i mi kvalitet. Kad smo mogli Titograd mozemo i Glazgov .

Postao/la Samozdravlje » 02 okt 2020, 15:41
Cijela odbrana je kriva za gol, a Kovacevic najmanje.
Prvu "gresku" je napravio sinoc odlicni Milicevic. Poslije odigrane pete od igraca Celtic-a pratio je 3-4m Christie-a i odustao, iz kojeg razloga ne znam.
Da ga je ispratio i usao u blok ne bi bilo udarca. Tacno je i to da je Dupovac pokrio Kovacevica, racunajuci da ce blokirati udarac.
Druga greska je kad je Kova odbio loptu koja jeste bila odbijanac ispred Kove kao duhovi bila dva igraca Celtic-a. U trenutku same egzekucije u 16m je bilo 7 igraca FKS i 4 igraca Celtic-a. Pejovic,Djokanovic i mislim TSS stajali ukoceni na liniji 16m.
Ne krivim Milicevica , jer je uz Christie-ena trebao biti neki veznjak(Pejovic ili Djokanovic).
Znalo se ovdje postavljati takvi trenutci iz segmenata, zasto sad nije to slucaj ne znam ?
Molim da neko postavi klip od trenutka kad onaj dusman odigrava petom. HVALA.
Ne zelim zaboraviti strasne napade na Kovacevica, a i da dignem licni ego. IPAK PRVO DA ODBRANIM KOVU,KOJEG LICNO NE POZNAM

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
JohnKeynes97 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:34Jesam to udario na ponos Hercegovine?Zundo je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:17Malo postovanja za Klis, ako nije problemJohnKeynes97 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:06
Ma on je onaj igrac kojeg koristis u Kupu protiv Klisa i to je to![]()
Moze i Stupcabica eto, bit ostaje ista
Nadam se da nisi mislio na Stupcanicu...

''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Klis Buturović Polje > Stupčanica Olovobelosevic28 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:54JohnKeynes97 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:34Jesam to udario na ponos Hercegovine?
Nadam se da nisi mislio na Stupcanicu...![]()
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
-
- Kontakt:
Zundaro,mog'o bi na dopunsku...
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Napisah evo sastav za lektiru, cujem da treba nekoma.
A sto se tice prijelaznog roka, mislim da je ovo sto imamo sasvim dovoljno. Sirok je roster i ne trebamo sada praviti neportrebme troskove.
A sto se tice prijelaznog roka, mislim da je ovo sto imamo sasvim dovoljno. Sirok je roster i ne trebamo sada praviti neportrebme troskove.
PSPHM
Kako se zove lektira?JohnKeynes97 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:58Napisah evo sastav za lektiru, cujem da treba nekoma.
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Ovako je boljeZundo je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:56Klis Buturović Polje < Stupčanica Olovobelosevic28 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:54JohnKeynes97 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 19:34
Jesam to udario na ponos Hercegovine?
Nadam se da nisi mislio na Stupcanicu...![]()
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
-
- Kontakt:
Tako je zemo 
Malo nas je al' smo dobro rasporedjeni 
Bas tako brate!

A gdje je ta Stupčanica u Kupu BIH?
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
-
- Kontakt:
Peticija da se i subotom ide u skolu :
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Patnje mladog ZundeZundo je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:59Kako se zove lektira?JohnKeynes97 je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:58Napisah evo sastav za lektiru, cujem da treba nekoma.
PSPHM
- feniksptica
- Kontakt:
GDje su ovi sto brane Dzeku da se javno izvinu, kakvu babu su branili. Ahmetoviceva partija protiv Celtika je vanserijska za ovo 

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Zna neko kada se igra derby? hoce biti nakon siroki ili prije?
Tatar ostaje.
- AlfredNobel
- Kontakt:
Forma je prolazna, klasa je vječna.feniksptica je napisao/la: ↑03 okt 2020, 22:55GDje su ovi sto brane Dzeku da se javno izvinu, kakvu babu su branili. Ahmetoviceva partija protiv Celtika je vanserijska za ovo![]()
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka