FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

hordasDoboj
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hordasDoboj » 03 okt 2020, 16:30

ThrillerHz je napisao/la:
03 okt 2020, 16:27
hordasDoboj je napisao/la:
03 okt 2020, 16:25
ThrillerHz je napisao/la:
03 okt 2020, 16:24

Jeste, ali ako je iz paoka otisao i paok ima lupam 20% sljedeceg transfera, onda mi od tih 20% paokovih imamo nasih 10% ili koliko vec.
Sumnjam bracko, mi smo dobili svojih 10% kad su ga oni prodali, ne idu dalje prava na procenat. Volio bih i ja da si ti u pravu, mada teško..
To su sve pare koje su oni dobili za Cimija, a mi imamo svoj procenat od tih para koje Paok dobije za Cimija.
Nadat se da si ti u pravu :thumbup:

Bilo bi lijepo svakako Cimija gledat u Seria A, zasluzio je.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 okt 2020, 16:37

Ti procenti su važili za prvi idući transfer, a to je bio ovaj u Standard. Sad samo imamo 1% na osnovu fonda solidarnosti i to je to.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 okt 2020, 16:38

amypitar je napisao/la:
03 okt 2020, 16:13
Gojko Cimirot u finišu prelaznog roka odlazi u Seriju A?

Ako se ostvari transfer, hoće li biti za nas šta para. :?:
Dobili smo za njega 400.000 eura kad je presao u Standard, tj oko 15% :opaopa:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 03 okt 2020, 16:41

Mokes je napisao/la:
03 okt 2020, 16:37
Ti procenti su važili za prvi idući transfer, a to je bio ovaj u Standard. Sad samo imamo 1% na osnovu fonda solidarnosti i to je to.
5% je fond solidarnosti, i mi ga imamo potpuno jer smo od Leotara otkupili ta prava, mislim da je bila ta neka informacija kad je bio transfer u Standard.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 03 okt 2020, 16:42

03 okt 2020, 16:41
Mokes je napisao/la:
5% je fond solidarnosti, i mi ga imamo potpuno jer smo od Leotara otkupili ta prava, mislim da je bila ta neka informacija kad je bio transfer u Standard.
Nemamo. To se ne može otkupiti.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 okt 2020, 16:45

Uglavnom dobijamo i mi dio kolaca 😃
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 03 okt 2020, 16:46

Amer Hiroš mi se čini kao interesantan igrač. Danas fantastičan protiv Radnika i onda tako glup crveni dobije. (drugi žuti)

Znam da je bio član Želje... Šta mislite o Ameru?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 03 okt 2020, 16:47

Pozdrav za Skoru

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 okt 2020, 16:48

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
03 okt 2020, 16:46
Amer Hiroš mi se čini kao interesantan igrač. Danas fantastičan protiv Radnika i onda tako glup crveni dobije. (drugi žuti)

Znam da je bio član Želje... Šta mislite o Ameru?
U taman klubu za njegov nivo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 03 okt 2020, 16:48

Kakav ba Hiros lik je los igrac.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 okt 2020, 16:50

100.000 - 150.000 eura odvojiti od love koju smo dobili ove sezone i dovesti klasnog napadača koji će biti prva opcija. Sve drugo je tapkanje u mjestu i lutanje u prazno. Ekipa se mora postepeno jačati, korak po kora, te ako planiramo ući u grupe iduće ljeto trebaju nam još barem dvojica igrača u rangu Tine Sušića, kvalitetom i finansijski. Napadač i štoper po mogućnosti.

Ahmetović i Handžić teško da su dovoljno dobri i za druge opcije, a kamoli prve. Istrpiti ih još ovu sezonu i na ljeto napraviti totalni remont u napadačkim opcijama, a zahvaliti se pomenutom dvojcu.

Znači dovesti vrhunskog napadača, pristojnu zamjenu od koje možeš očekivati nešto barem u domaćem prvenstvu, te promovisati kao trećeg napadača nekoga iz akademije. To je idealno što možemo i moramo napraviti jer kao što rekoh sve manje od toga je klasično stagniranje ili vraćanje na staro.

Ako ostanemo do kraja sezone na Ahmetoviću i Handžiću treba kritikovati s razlogom odgovorne jer bi me baš razočarali. I budala vidi da Mersudin više ne može duela dobiti ni s najgorim štoperima u ligi, a Haris je igrač za 15 minuta najviše.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 03 okt 2020, 16:53

Mokes je napisao/la:
03 okt 2020, 16:42
03 okt 2020, 16:41
Mokes je napisao/la:
Nemamo. To se ne može otkupiti.
Pardon, otkupili smo njihova prava na postotak od prodaje nase Paok-u ..

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 03 okt 2020, 16:59

Ahmetović nije dobar više ni za druge opcije :mrgreen:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 okt 2020, 17:05

ajdohordas je napisao/la:
03 okt 2020, 16:59
Ma on je jos dobar samo za nase lige buraz, vidio si u play offu 60min i kapak
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 okt 2020, 17:08

miky_hz je napisao/la:
03 okt 2020, 15:38
Nastavio je Jaganjac.

“Ako se obrati pažnja kod primjenog gola , vidjet ćemo da su oba stopera i Milićević i Dupovac nepotrebno inercijom napustili vlastite pozicije . Dok je Miličević korigovao saigrače s tim da nije izblokirao šut suparnika, Dupovac je bez ikakve potrebe, prvo napustio središnji prostor u blizini gola i strijelca gola za Celtic. Uslijedio je veoma nezgodan šut za uspješnu golmansku intervenciju, tj. udarac po zemlji iz relativne blizine je teže ‘ukrotljiv’ od, recimo, poluvisokih šuteva. Kratko odbijanje lopte nemoguće je iz ove situacije dalje odbiti, dok novinar tvrdi suprotno, pozivajući se na polaznike golmanskih škola a da pritom ne razumije da su polaznici tek na početku i da oni nisu ti koji su validni da tu njegovu tvrdnju potvrde ili ospore jer su zato zaduženi njihovi mentori.”
E ovo je ono što sam govorio Panteliji poslije Celtica. Svako ko je nekad igrao ili redovno prati fudbal, zna da su najgore lopte za golmane one koje udare od zemlju. To se desilo Kovačeviću i nema šanse da se moglo hvatati. Možda da je Ter Stegen, ali i to je upitno.

I Lennon reče da se nije moglo hvatati.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 03 okt 2020, 17:09

Aduka87 je napisao/la:
03 okt 2020, 17:05
O našoj ligi buraz i pričamo, Evropa je svejedno gotova. Previše smo pogani, za 3-4 loše utakmice svi smo zaboravili koliko nam je on značio.
Ja ne kažem da nam ne treba napadač, daleko od toga, ali pričati kako Ahmo nije ni za klupe više, u najmanju ruku je nezahvalno i bezobrazno. Još će on nama valjati u ovoj ligi samo da se trzne malo.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 03 okt 2020, 17:13

Ma Ahmo ce da bude nas Claudio Pizzaro :mrgreen:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 okt 2020, 17:14

AlfredNobel je napisao/la:
03 okt 2020, 17:08
miky_hz je napisao/la:
03 okt 2020, 15:38
Nastavio je Jaganjac.

“Ako se obrati pažnja kod primjenog gola , vidjet ćemo da su oba stopera i Milićević i Dupovac nepotrebno inercijom napustili vlastite pozicije . Dok je Miličević korigovao saigrače s tim da nije izblokirao šut suparnika, Dupovac je bez ikakve potrebe, prvo napustio središnji prostor u blizini gola i strijelca gola za Celtic. Uslijedio je veoma nezgodan šut za uspješnu golmansku intervenciju, tj. udarac po zemlji iz relativne blizine je teže ‘ukrotljiv’ od, recimo, poluvisokih šuteva. Kratko odbijanje lopte nemoguće je iz ove situacije dalje odbiti, dok novinar tvrdi suprotno, pozivajući se na polaznike golmanskih škola a da pritom ne razumije da su polaznici tek na početku i da oni nisu ti koji su validni da tu njegovu tvrdnju potvrde ili ospore jer su zato zaduženi njihovi mentori.”
E ovo je ono što sam govorio Panteliji poslije Celtica. Svako ko je nekad igrao ili redovno prati fudbal, zna da su najgore lopte za golmane one koje udare od zemlju. To se desilo Kovačeviću i nema šanse da se moglo hvatati. Možda da je Ter Stegen, ali i to je upitno.

I Lennon reče da se nije moglo hvatati.
Ma daj
Vidi. Nije krivac samo kovacwvi. Al ovako kako ovaj rezonuje onda goman sluzi samo da hvata lagane lopte. Pa jbt onda mogu i ja na gol.
Realnost je da je kovacevic lose reagovao. Isto kao i odbfana a posebno vezni red.
Isto fako je realnost da sem delaca nismo imali boljeg golmana i niko ga ne pljuje niti krivi nešto al nemojte pokusavati dokazati nekim tamo strucnjacima ono sto golo oko vidi. Na treningu od 100 lopti 95 bi ovakvih uhvatio kova bez problema. Jednoatavno se desava i to je to.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 okt 2020, 17:21

03 okt 2020, 17:09
Aduka87 je napisao/la:
03 okt 2020, 17:05
O našoj ligi buraz i pričamo, Evropa je svejedno gotova. Previše smo pogani, za 3-4 loše utakmice svi smo zaboravili koliko nam je on značio.
Ja ne kažem da nam ne treba napadač, daleko od toga, ali pričati kako Ahmo nije ni za klupe više, u najmanju ruku je nezahvalno i bezobrazno. Još će on nama valjati u ovoj ligi samo da se trzne malo.
Karikiram druže, ne budi bukvalac. Čovjek je fizički pao, godine su ga uzele pod svoje, na svaki kontakt pada kao pokošen, znači ne može se više, ende.

Volim ga ko brata, al treba znat kad prestati. Najgore što možemo uraditi je trpiti njega još godinu ili dvije kao prvu opciju i nadati se da će nekim čarobnim štapićem proraditi, te tako štetiti i sebi i njemu.

U ovih 8 kola tužno za reći ali ni u jednoj utakmici nije djelovao kao prevaga, kao onaj Ahmetović koji je do polovine prošle sezone raznosio protivničke braniće, otvarao igru, skakao, zabijao... Ništa od toga nema već duže vrijeme. Nema snage da se izvuče iz offsidea više, pa 100 puta je u ovoj sezoni ostajao po nekoliko metara iza linije, jednostavno došo kraj. Nema se tu šta trznuti, nije mu 25 godina.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 okt 2020, 17:25

Jedino ti to vidiš, ali nebitno. Ubi te pretvrdoglavost, mora biti zadnja, pa makar.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86 i 24 gosta.