FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

fera
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fera » 03 okt 2020, 13:24

Sta ce vam sad pojacanja? Za ligu je ovo sto imamo vise nego dobro, treba bas nesposoban strucni stab da sa ovakvim sastavom bar titulu ne osvoji.
U kupu se uvijek moze desiti kiks u ranijim fazama gdje nemas priliku za popravni.
Nije mi jasno kojom se logikom vode oni sto bi odma tatara zamjenili sa onim crncem a nisu lika nikad gledali i da jesu ko zna kskav je nakon ovih povreda a benjo nam najbolji igrac i znas zagarantovano da ce davati golove i asistirati.
Meni je jedino zao sto nemamo nekog napadaca mladog da uci od ovih veterana i polako skuplja minute. Ja bi najtalentovanijeg napada iz mlađih kategorija prikljucio prvom timu pa da mu je i 16 godina nek se uci polako, uprskali sno sa catakovicem, mali suarez se precijenio a da je ostao ako nista sad bi kod nas bio prvi napadac. Mada ako nastavi igrati dobro kao do sad ove sezone mozda i na zimu ostvsri neki transfer jer odskace poprilicno od ostatka tima mladosti dk.
You are someone else I am still right here

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 03 okt 2020, 13:35

Nama fali samo dobar napadač, e sad ako ćemo dovoditi ovog garu moguće je da se desi rokada neka tatar u špici ili čak i taj garo..
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 okt 2020, 13:39

feniksptica je napisao/la:
03 okt 2020, 11:58
Jedan od rijetkih igraca gdje ga spomenes prije utakmice i jasno kazes da coekujes puno od njega da tu utakmicu ne potone nego je i odigra muski dobro.
Pa to su ti igrači i klase, takve igrače treba gledati, tačnije moraš imati ako hoćeš Evropu i plasmane. Tino je onakvih tekmi imao more, zato je valja na 25 metara od gola kao da igra protiv Radnika, a ne Celtica. On ne može 'potonuti' pod pritiskom, to je nemoguće. Zato je klasa i zato se klasni igrači razlikuju od onih 'običnih'. Protiv Celtica da je igrao Rustem, usrrao bi se na zagrijavanju.
Sušiću samo treba dati još malo vremena, momak je imao pehova otkad je došao i logično je da treba strpljenja dok ne dođe na svoj najbolji nivo.

Ova pozicija mu dodatno odgovara, jer iza sebe ima dvojicu radilica, a leži mu da je nešto bliže golu.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 okt 2020, 13:45

Historicar je napisao/la:
03 okt 2020, 13:19
Ne možeš da vjeruješ, ovoliko trajao ljetni prelazni rok, a mi napadača nismo mogli dovesti :facepalm:
Možemo i dalje dovesti igrača džaba, svakako u većini slučajeva ne plaćamo obeštećenje.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 okt 2020, 13:52

AlfredNobel je napisao/la:
03 okt 2020, 13:39
Jedan od rijetkih igraca gdje ga spomenes prije utakmice i jasno kazes da coekujes puno od njega da tu utakmicu ne potone nego je i odigra muski dobro.
Pa to su ti igrači i klase, takve igrače treba gledati, tačnije moraš imati ako hoćeš Evropu i plasmane. Tino je onakvih tekmi imao more, zato je valja na 25 metara od gola kao da igra protiv Radnika, a ne Celtica. On ne može 'potonuti' pod pritiskom, to je nemoguće. Zato je klasa i zato se klasni igrači razlikuju od onih 'običnih'. Protiv Celtica da je igrao Rustem, usrrao bi se na zagrijavanju.
Sušiću samo treba dati još malo vremena, momak je imao pehova otkad je došao i logično je da treba strpljenja dok ne dođe na svoj najbolji nivo.

Ova pozicija mu dodatno odgovara, jer iza sebe ima dvojicu radilica, a leži mu da je nešto bliže golu.
Pa eto samo uppredi igru pejovica i susica. Cak je i andrej bio mnogo bolji od pejovica.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 okt 2020, 14:04

Pantelija je napisao/la:
03 okt 2020, 13:52

Pa eto samo uppredi igru pejovica i susica. Cak je i andrej bio mnogo bolji od pejovica.
Pejović je odigrao dobro, nemoj zezati. Imao je kasnije par grešaka u pasovima, ali to je posljedica umora. Hladan je i Pejović, miran, ne paniči, a dosta doprinese trkom. Imamo odličan vezni red, raznovrstan što je bitno. Naravno da je tu Sušić najveće ime i najkvalitetniji, ali ni ostali nisu toliko daleko.

Zaboravih neku večer da pohvalim Đokanovića. Odlično odigrano, muda do poda, pretrčao boga oca. Svaka mu čast, sve pohvale.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 okt 2020, 14:05

Sve se slazem bio je odlican al po meni on ovu utakmicu nije igrao blize golu, vise je bio centralni ili zadnji vezni. Po meni je Rahmanovic nasa 10 a Tinu forsirati na zadnjem veznom ili centralnom.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 03 okt 2020, 14:18

Jos 9 utakmica do pauze, da dovedes sad napadaca nece bit spreman za zadnjih 6, a realno sljedece 3 su one najbitnije. Placat ces ga do februara bezveze. Zakasnili smo tj Emir je zakasnio s napadacem. Uzdat cemo se da ce Ahmet proraditi i da je pitanje forme a ne godina.

Dat Hajdarevicu priliku u kupu i u nekim riješenim utakmicama. Na pauzi trazit nekog napadaca i uigrati ga za Evropu.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 okt 2020, 14:19

Igrao je bliže, samo to toliko nije došlo do izražaja, jer smo se većinom branili. Nije morao ići skroz do stopera i uzimati lopte, već su to uglavnom radili Pejović i Đokanović. Može se reći da je bio taj centralni, jer se morao nekad i spuštati ka odbrani i ovom dvojcu iza njega, jer ipak Celtic je to, brzo pokriju sve i ostaneš bez rješenja. To isto radi i Rahman, njegova standardna igra da se malo spusti do centra, uzme loptu i juriša naprijed.
Šteta malo za Tinu što je tu Rahman, koji je strašan na toj poziciji i koji znači u mnogo segmenata igre, tako da je skoro nemoguće da ga izbaci Tino, kolika god da je on klasa.

Za vrijeme tekme očekivao sam komentare ovdje 'nemojte je peljati', 'vidi Tine što je melja', 'ispucavaj to odmah' i slično. Onu mirnoću i vez koji sam vidio u prvom dijelu s Celticom me toliko obradovao, jer Vinko i ekipa pokazuju da mijenjamo taj ustaljenu koncept 'izbij-nabij' i da se ide od noge do noge, bez paničarenja i glupog izbijanja lopti. To je ona naša seljačka taktika kod svih ekipa, ošini je gore i neka neki sidraš spušta dalje, pa ako se šta uradi. Mi smo odličnu kombinatoriku pokazali protiv jednog Celtica i to mi se sviđa. Zapravo, to se dešava od samog dolaska Marinovića, koji ne da da se bezveze gube lopte na taj način, već se igra s puno strpljenja, pa ako nema rješenja, ide siguran pas ili se čak vraća skroz nazad.

Uz to, vidi se veliki napredak po pitanju taktičkog dijela od dolaska Vinka, njegov pečat je vidljiv. Čak je i ona analiza i sama priprema za Celtic bila izvrsna, a dokaz je to koliko su dobro držali linije i pomjerali je u zavisnosti od težišta igre, koliko su stajali blizu protivnika i kako su posebno pazili da brane one povratne lopte. To nije i ne može biti slučajnost, već samo plod dobre pripreme i uigravanja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 okt 2020, 14:38

03 okt 2020, 14:19
Igrao je bliže, samo to toliko nije došlo do izražaja, jer smo se većinom branili. Nije morao ići skroz do stopera i uzimati lopte, već su to uglavnom radili Pejović i Đokanović. Može se reći da je bio taj centralni, jer se morao nekad i spuštati ka odbrani i ovom dvojcu iza njega, jer ipak Celtic je to, brzo pokriju sve i ostaneš bez rješenja. To isto radi i Rahman, njegova standardna igra da se malo spusti do centra, uzme loptu i juriša naprijed.
Šteta malo za Tinu što je tu Rahman, koji je strašan na toj poziciji i koji znači u mnogo segmenata igre, tako da je skoro nemoguće da ga izbaci Tino, kolika god da je on klasa.

Za vrijeme tekme očekivao sam komentare ovdje 'nemojte je peljati', 'vidi Tine što je melja', 'ispucavaj to odmah' i slično. Onu mirnoću i vez koji sam vidio u prvom dijelu s Celticom me toliko obradovao, jer Vinko i ekipa pokazuju da mijenjamo taj ustaljenu koncept 'izbij-nabij' i da se ide od noge do noge, bez paničarenja i glupog izbijanja lopti. To je ona naša seljačka taktika kod svih ekipa, ošini je gore i neka neki sidraš spušta dalje, pa ako se šta uradi. Mi smo odličnu kombinatoriku pokazali protiv jednog Celtica i to mi se sviđa. Zapravo, to se dešava od samog dolaska Marinovića, koji ne da da se bezveze gube lopte na taj način, već se igra s puno strpljenja, pa ako nema rješenja, ide siguran pas ili se čak vraća skroz nazad.

Uz to, vidi se veliki napredak po pitanju taktičkog dijela od dolaska Vinka, njegov pečat je vidljiv. Čak je i ona analiza i sama priprema za Celtic bila izvrsna, a dokaz je to koliko su dobro držali linije i pomjerali je u zavisnosti od težišta igre, koliko su stajali blizu protivnika i kako su posebno pazili da brane one povratne lopte. To nije i ne može biti slučajnost, već samo plod dobre pripreme i uigravanja.
Da slazem se igrali smo defanzivnije pa je tako izgledalo da je povuceni. Al ja sto sam vidjeo on je idealan za centralnog veznog recimo sto je pirlo igrao. Za poziciju 10 vise moras da se ubacujes u prostor, brzi igrac treba, opasniji, presing moras vrsiti itd Rahmanovic mi je idealan za to a Sušić bi radio otprilike sto je Crepulja bio.ma da sad Pejovic to igra al vidje cemo Vinko je stalno s njima i zna najbolje ko sta moze.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 okt 2020, 14:45

Sve ide al da rahmanovic pravi presing vala ne ide 😂
Pa u tekmi sa buducnosti 10ak puta ahmo i tatar lete za igracima a rahman hoda. I on tako oduvijek igra a tu i tamo zaganja kad vidi priliku.
Da radi stalni presing je netacno.
Ali on radi nesto drugo. U zasnjih gldinu dana umjesto ahmetovica uvlaci se na mjesto spica i sve duboke i duge lopte prihvata, ide na skokove i sl. Ono. Sto ahmo vise ne moze.
Uz to kada se okrene prema golu i krene dvije su opcije. Faul i karton vrlo cesto ili napravi priliku i po tome je br 1 u ligi.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 okt 2020, 14:55

Pantelija je napisao/la:
03 okt 2020, 14:45
Sve ide al da rahmanovic pravi presing vala ne ide 😂
Pa u tekmi sa buducnosti 10ak puta ahmo i tatar lete za igracima a rahman hoda. I on tako oduvijek igra a tu i tamo zaganja kad vidi priliku.
Da radi stalni presing je netacno.
Ali on radi nesto drugo. U zasnjih gldinu dana umjesto ahmetovica uvlaci se na mjesto spica i sve duboke i duge lopte prihvata, ide na skokove i sl. Ono. Sto ahmo vise ne moze.
Uz to kada se okrene prema golu i krene dvije su opcije. Faul i karton vrlo cesto ili napravi priliku i po tome je br 1 u ligi.
Naravno ima loših poteza Rahmanovic, prije svega glava je problem al opet mislim da je na poziciji 10 prvi izbor. Sušić ima svoje kvalitete to ne osporavam al ako vagamo Rahmanovica i Sučića na poziciji iza špica onda je to za mene Rahmanovic. Ponavljam se al Sušic mirnocom, drzanjem lopte, sigurnim pasom po meni treba da igra poziciju Pirla, Pjanica, Crepulje.
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 07 mar 2021, 20:28, ukupno mijenjano 2 puta.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 03 okt 2020, 15:26

Eo Hadzic zabi za Mladost
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 03 okt 2020, 15:27

Aduka87 je napisao/la:
03 okt 2020, 15:26
:urnebes:
znao sam :urnebes:
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 03 okt 2020, 15:28

Po men isamo cekam tekmu gdje ce susic igrat desetku, pa da se pokaze, al kad budemo igrali napadacki, evo npr protiv kona ili laznih, u svim prethodnim klubovima se prodao kao igrac zadnjeg pasa a i sut mu je dobar sa 25 tako da...
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 okt 2020, 15:31

RajaBa1983 je napisao/la:
03 okt 2020, 15:27
Aduka87 je napisao/la:
03 okt 2020, 15:26
:urnebes:
znao sam :urnebes:
:mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 03 okt 2020, 15:32

Benjamin Tatar pred transferom karijere: Sarajevo će dobro unovčiti svog napadača

Tržišna vrijednost Tatara trenutno prema specijalizovanom portalu Transfermarktu iznosi 800.000 eura, a pretpostavlja se da bi tim sa Koševa tražio i veću odštetu.

Spominje se odšteta u iznosu od 2 miliona eura.

Za ove pare bi dao i Rahmana gratis. :D
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 03 okt 2020, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 okt 2020, 15:32

AngelDiMaria je napisao/la:
03 okt 2020, 15:28
Po men isamo cekam tekmu gdje ce susic igrat desetku, pa da se pokaze, al kad budemo igrali napadacki, evo npr protiv kona ili laznih, u svim prethodnim klubovima se prodao kao igrac zadnjeg pasa a i sut mu je dobar sa 25 tako da...
Kod Zunde na dopunsku iz bosanskog.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 03 okt 2020, 15:34

amypitar je napisao/la:
03 okt 2020, 15:32
Benjamin Tatar pred transferom karijere: Sarajevo će dobro unovčiti svog napadača

Tržišna vrijednost Tatara trenutno prema specijalizovanom portalu Transfermarktu iznosi 800.000 eura, a pretpostavlja se da bi tim sa Koševa tražio i veću odštetu.

Spominje se odšteta u iznosu od 2 miliona eura.

Za ove pare bi dao i Rahmana gratis. :D
Ma kakvi, gdje ćeš toliko dobiti, nema šanse. Dva miliona KM okej, ali eura..

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 okt 2020, 15:38

Nakon utakmice pojedini su prstom uperili u golmana Sarajeva Vladana Kovačevića. Pitali su se je li mogao bolje reagovati ili pak gol ide na dušu odbrambenim igračima, a na tu temu očitovao se i bivši igrač ovog kluba Haris Jaganjac i ujedno dugogodišnji predavač u Centru za edukaciju trenera N/FSBiH.

“Primarni akcenat analize jedne fudbalske utakmice su golovi, odnosno kako su postignuti ili primljeni. Naravno da postoji i vise kombinatornih rezultatskih omjera kada jedna od ekipa postigne ili ne postigne u omjeru primljenih ili neprimljenih golova. Nakon utakmice Sarajeva i Celtica kao glavni ‘krivac’ je targetiran golman Kovačević. Je li baš tako? Jeste, ali kod onih koji fudbalsku igru laički gledaju. Nijedan gol u fudbalu nije primljen ili postignut bez nekog hronoloskog slijeda dešavanja”, ističe Jaganjac i dodaje:

“U ovom slučaju može se komentarisati čitav niz okolnosti koje su prethodile tom golu. Sarajevo je u drugom poluvremenu povuklo duboko blokove odbrambene funkcije u blizinu i u šesnaesterac – zargonski rečeno bunker ispred gola. Da li je to bila taktička varijanta gospodina Marinovića ili ne, ali je takvo povlačenje prouzrokovalo da Celtic drugačije pristupi u kreiranju šansi u udnosu na prvo poluvrijeme. Udarcima sa distanci koje igrači prvog odbrambenog bloka Sarajeva (srednja linija) nisu uspjevali spriječiti (nisu presjecali pasove niti su adekvatno omogućavali protivničke igrače da sa loptom uđu u zonu šuta, a pogotovo da ih izblokiraju). Igrači drugog odbranbenog bloka (zadnja linija ) su nakon pasivnih odbrambenih aktivnosti prvog bloka prečesto ‘iskakali’ iz svojih pozicija.”

Nastavio je Jaganjac.

“Ako se obrati pažnja kod primjenog gola , vidjet ćemo da su oba stopera i Milićević i Dupovac nepotrebno inercijom napustili vlastite pozicije . Dok je Miličević korigovao saigrače s tim da nije izblokirao šut suparnika, Dupovac je bez ikakve potrebe, prvo napustio središnji prostor u blizini gola i strijelca gola za Celtic. Uslijedio je veoma nezgodan šut za uspješnu golmansku intervenciju, tj. udarac po zemlji iz relativne blizine je teže ‘ukrotljiv’ od, recimo, poluvisokih šuteva. Kratko odbijanje lopte nemoguće je iz ove situacije dalje odbiti, dok novinar tvrdi suprotno, pozivajući se na polaznike golmanskih škola a da pritom ne razumije da su polaznici tek na početku i da oni nisu ti koji su validni da tu njegovu tvrdnju potvrde ili ospore jer su zato zaduženi njihovi mentori.”
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, tajsamja i 24 gosta.