FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

extazy
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la extazy » 02 okt 2020, 16:21

1000. Post

SARAJEVO SAMPION !

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 02 okt 2020, 16:23

Kakav li je osjecaj ne znati citirati na forumu ali znati uredno srrati po svemu i svacemu? :hmm:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 02 okt 2020, 16:25

belosevic28 je napisao/la:
02 okt 2020, 16:23
Kakav li je osjecaj ne znati citirati na forumu ali znati uredno srrati po svemu i svacemu? :hmm:
'ebo te avatar :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 02 okt 2020, 16:25

belosevic28 je napisao/la:
02 okt 2020, 16:23
:mrgreen: :urnebes: :tokralju:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 02 okt 2020, 16:26

PeppermintSA je napisao/la:
02 okt 2020, 16:07
VenamaHrabrih je napisao/la:
02 okt 2020, 15:50
Razlika između nas i Celtica, ista je kao između nas i RedBull Čevljanovići. Kako jedan takav klub može pobijediti takvog protivnika? Jedino antifudbalom i čudom. Čuda se ne dešavaju svaki dan, inače ne bi bila čuda.
Igračima i sš nemam šta zamjeriti, jedino im mogu čestitati na fer fajtu i malo se nasmijati našoj naivnosti. Mislim, ko je vidio poštenu tuču kad se tučeš protiv jačeg od sebe? Pa, realno, samo gledaš kako ćeš ga šutnut u jaja, zabiti mu prst u oko i sl. Za pošten fajt protiv jačeg, dobiješ plišanog medu kao nagradu. Neću sad razvezati šta i kako je trebalo, jer je poslije bitke najlakše njatike, a već sam i prije tekme pisao o svom viđenju iste, ali, da bi dobili jače od sebe, moramo igrati kao Radnik protiv nas, ili kao Grčka na EP. Kakvo poštenje i kyrac... Ti sad nešto hrabar... Kao, izaćiću na crtu i ponosno poginuti. Budalaština. Provokacije, sitni faulovi, čupanje dlaka oko mooda za vrijeme kornera i prekida, štipanje, istrsanje nosa na protivničke kopačke, jaukanje, valjanje... Pa i David je ubio Golijata kamenom iz praćke sa 50m., nije se qrčio i čekao da mu ovaj priđe na šakomet.
Tuge nema, praznine, malo, da. Kako rekoh, sinoć nam je nedostajalo, sreće, čuda i bezobrazluka.
Pa upravo je problem što je tolika razlika u kvaliteti. Biću dosadan pa opet spomenuti dvomeč Stuttgart-Rijeka. Jel’ bundesligaš Stuttgart, koji je igrao u punom sastavu na svom stadionu bio mnogo jači tim od ondašnje Rijeke? Pa naravno, bilo bi nenormalno da nije bio. No da li je ta razlika bila kao razlika između Sarajeva i Red Bull Čevljanovića? Apsolutno nije, i zato je Rijeka koja jeste igrala defanzivno, parkiravši autobus stvorila jedno 7 prilika i zabila 2 gola u tom meču. Da li je Fenerbahçe sa 6 turskih reprezentativaca, nekadašnjim francuskim reprezentativcem Valbuenom i bivsim stoperom Liverpoola Škrtelom bio mnogi jači tim od Vardara? Pa naravno. Ali da je ta razlika bila tolika da Vardar nije mogao pobijediti Fenera u obje utakmice (2:0 i 1:2)? Naravno da nije i zato je Vardar pobijedio u obje utakmice.

Upravo je problem u tome što nisi dovoljno kvalitetan da Celticu možeš makar zaprijetiti. Da makar 2 minute zadržiš loptu i njih napadneš, makar jednom.
Uz dužno poštovanje, izgleda da nisi pročitao sve što sam napisao, što, naravno, nije obaveza. Međutim, vadiš iz konteksta.
Koliko možeš nabrojati slučajeva Rijeka-Štutgart, Vardar-Fener, uz napomenu da je Štutgart ispao iz lige te sezone? Možeš još 3 ili 4. Dakle, ČUDO! Da je čudo svakodnevnica, bilo bi najmanje milijardu Isusa, a svaki drugi klub zvao bi se Barselona. Nego, kume, krampu u šake i udri u beton. Dok nešto ne pukne, jal krampa, jal beton, jal ruke...

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 02 okt 2020, 16:26

extazy je napisao/la:
02 okt 2020, 16:21
1000. Post

SARAJEVO SAMPION !
1000 postova za preko 6 godina, ja evo skoro 2 hiljade za manje od 4 mjeseca :urnebes:
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 okt 2020, 16:28

slika

Izgleda tekma protiv Zrinjskog na Mojoj TV
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 02 okt 2020, 16:30

PeppermintSA je napisao/la:
02 okt 2020, 16:07
VenamaHrabrih je napisao/la:
Razlika između nas i Celtica, ista je kao između nas i RedBull Čevljanovići. Kako jedan takav klub može pobijediti takvog protivnika? Jedino antifudbalom i čudom. Čuda se ne dešavaju svaki dan, inače ne bi bila čuda.
Igračima i sš nemam šta zamjeriti, jedino im mogu čestitati na fer fajtu i malo se nasmijati našoj naivnosti. Mislim, ko je vidio poštenu tuču kad se tučeš protiv jačeg od sebe? Pa, realno, samo gledaš kako ćeš ga šutnut u jaja, zabiti mu prst u oko i sl. Za pošten fajt protiv jačeg, dobiješ plišanog medu kao nagradu. Neću sad razvezati šta i kako je trebalo, jer je poslije bitke najlakše njatike, a već sam i prije tekme pisao o svom viđenju iste, ali, da bi dobili jače od sebe, moramo igrati kao Radnik protiv nas, ili kao Grčka na EP. Kakvo poštenje i kyrac... Ti sad nešto hrabar... Kao, izaćiću na crtu i ponosno poginuti. Budalaština. Provokacije, sitni faulovi, čupanje dlaka oko mooda za vrijeme kornera i prekida, štipanje, istrsanje nosa na protivničke kopačke, jaukanje, valjanje... Pa i David je ubio Golijata kamenom iz praćke sa 50m., nije se qrčio i čekao da mu ovaj priđe na šakomet.
Tuge nema, praznine, malo, da. Kako rekoh, sinoć nam je nedostajalo, sreće, čuda i bezobrazluka.
Pa upravo je problem što je tolika razlika u kvaliteti. Biću dosadan pa opet spomenuti dvomeč Stuttgart-Rijeka. Jel’ bundesligaš Stuttgart, koji je igrao u punom sastavu na svom stadionu bio mnogo jači tim od ondašnje Rijeke? Pa naravno, bilo bi nenormalno da nije bio. No da li je ta razlika bila kao razlika između Sarajeva i Red Bull Čevljanovića? Apsolutno nije, i zato je Rijeka koja jeste igrala defanzivno, parkiravši autobus stvorila jedno 7 prilika i zabila 2 gola u tom meču. Da li je Fenerbahçe sa 6 turskih reprezentativaca, nekadašnjim francuskim reprezentativcem Valbuenom i bivsim stoperom Liverpoola Škrtelom bio mnogi jači tim od Vardara? Pa naravno. Ali da je ta razlika bila tolika da Vardar nije mogao pobijediti Fenera u obje utakmice (2:0 i 1:2)? Naravno da nije i zato je Vardar pobijedio u obje utakmice.

Upravo je problem u tome što nisi dovoljno kvalitetan da Celticu možeš makar zaprijetiti. Da makar 2 minute zadržiš loptu i njih napadneš, makar jednom.
Nego reci nam gdje je sada Vardar?

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 02 okt 2020, 16:32

Aduka87 je napisao/la:
02 okt 2020, 16:28
slika

Dobro si nam rekao :rol: :urnebes:

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 02 okt 2020, 16:34

tm01hzne je napisao/la:
02 okt 2020, 16:32
Aduka87 je napisao/la:
slika

:urnebes:
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 02 okt 2020, 16:34

Lazica i ne treba dovoditi. Imamo rjesenja na poziciji stopera, a i da nemamo, ne treba ga dovoditi zbog nacina na koji je otisao.
PSPHM

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 02 okt 2020, 16:39

tm01hzne je napisao/la:
02 okt 2020, 16:32
Aduka87 je napisao/la:
slika

Hahahahaahahaha yebo si me :rol:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 02 okt 2020, 16:44

Ahmoveliki je napisao/la:
ajdohordas je napisao/la:
02 okt 2020, 09:39
02 okt 2020, 04:12
Pun mi je vise qurac i ovog "dobro je nismo se obrukali" pa isto je ha jedan ha pet komada mi smo ispali... jesmo li za ovo odmarali 7 dana, da dva puta pogledamo na go? Prvo poluvrijeme extra ali drugo pickasto i bezvoljno!
Titula ne smije doci u pitanje!!!
De nemoj se pravit pametan života ti. Naravno da se nismo obrukali !
Jel treba sad momke razapet jer je koncentracija popustila 2 minute i tako su nam zabili. ? Taktički perfektna utakmica i prvo i drugo poluvrijeme. Onako kako smo sinoć odigrali, jedino se i moglo odigrat tako sa njima. Disciplinovano pomjerat linije, dupli blok, udvajanje njihovih krila i čekanje kontri. Deset ili petnaest minuta da smo se otvorili primili bi dva komada a da ne spominjem kakva bi katastrofa bila da smo cijelu utakmicu mi pokušali kontrolisat igru i napadat. Onda ni to ne bi valjalo jer bi se ponovila Atalanta.
Vi ili se pravite ludi ili ne možete skontati da je sinoć na Bilinom igrao Celtic a ne Čelik. 4 puta skuplja ekipa, fizički nadmoćnija, jedan level više od nas po svemu. Gdje se jednostavno ne može, momci dali 200% sebe ali falilo je 201% za prolazak.
Zvezda i Dinamo su godinama tavorili po 3 i 4 pretkolima, prozivljavali svakakve utakmice, dok jednom nisu sazreli i dok im se nije poklopilo sve, od tada su redovni u grupama. A naše će vrijeme doći siguran sam, na pravom smo putu.
Brate samo opusteno, ocigledno ne vidimo isto i hebi ga... jesam li gdje napisao da treba momke razapet, ako citas forum znas sta sam pisao unazad mjesec dva tako da ti to pada u vodu... naravno da se nismo obrukali, ne bi se obrukali ni sa 0/3 moje misljenje je da smo prvo poluvrijeme odigrali perfektno a drugo pickasto, sta je problem, jel se za onaj bunker cuvalo 7 dana, jesmo ih mogli bar iznenadit pocetkom drugog dok smo svjezi pa napast? Pantina je tu na mjestu fali ti spic ko Edin sto je u Romi... ako je iko pratio protiv verone i juventusa mogli ste vidjet razliku u igri Rome i koliko taj koji u vrhu zadrzava lopte i razigrava znaci!!! mogao je i Hare pocet tekmu al haj ga hebi sad... nama il treba neko jak, korpulentan,dobar na lopti ili neki brzijaneri ubice sto se non stop krecu
I ne moramo o komsijama i poredit se vise... sto opet Panto kaze, gledaj koga mi godinama izvacimo, a pogledaj sinoc eto te sto spominjes, dobiju mrtve armence a drugi floru faunu... i ko se lozi na Tinu taj nema 25god...
Titula!!!
Al ja opet kažem da smo se malo otvorili prema naprijed uvaljali bi nam 2-3 komada. Oni imaju takve igrače vrhunskih motoričkih i tehničkih sposobnosti. Sa dva dodira prebacuju težište lopte sa lijeve na desnu stranu, kad igraš dupli blok, moras konstantno linije pomjerati, lijevo desno, znači 10 igrača se konstantno troši pomjerjući linije.
Onaj Edouard, početkom drugog dijela kad je čovjek povukao kontru, u pet koraka je bio od centra do 16-ca... Valja njega stići i ispratit...
Frimpong, izuzetan igrač, Pidro ga nikad ne bi zaustavio 1vs1 da nije bilo udvajanja sa Tatarom. Odsjekli smo Frimponga perfektno, ali se morala platit cijena toga a to je da smo izgubili Tatara u ofanzivi koji je naš najopasniji igrač.
Na kraju krajeva, sve smo ih zatvorili perfektno, svaku rupu i svaki slobodan prostor, ali tako se ekipa duplo više troši, mi smo platili cijenu toga, a to je da se zadnjih deset minuta nije imalo snage ozbiljnije zaprijetit.
Protiv ovakvih ekipa, da bi ih izbacio moras biti full spreman i moras se perfektno braniti i molit Boga da neka lopta zaluta u njihovu mrežu. Ili se možeš otvorit i pokušat ofanzivno ali mislim da se ne bi dobro proveli.
Malo sam burno reagovao jutros, do mene je ali mi nekako grubo zvuči to "pickasto"
:thumbup:

DonerKebab
Kontakt:

Post Postao/la DonerKebab » 02 okt 2020, 17:02

Drugo poluvrijeme oko 60-65min, korner za nas ubacaj Pejovica a Milicevic glavom zakucava loptu za 1-0.
Masovni napadi Celtica ali Sarajevo uzima sa 1-0 i ide u grupe Europa League.

Ovako je moglo zavrsiti i tacno su bolji za jedan gol. Mi smo napredovali ali ne ide sa 10 igraca.
Ahmet ima velike zasluge ali mi nismo merhamet ni jedan duel nije dobio, 4 tekme u evropi bez gola. Meni se Dupovac ne svidja, Pejovic, Fanimo i Kovacevic onako solidni a ostali dosta dobri, Milicevic, Tatar i Pidro posebno.
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 02 okt 2020, 17:06

Aduka87 je napisao/la:
02 okt 2020, 16:16
Valjda ce se momci odmorit i fizicki i psihicki pred Zrinjski pa barem bod osvojiti 😀
Pa umorniji ti je svinjski

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 02 okt 2020, 17:19

A evo i jedno pitanje za one koji vole čitati ssmo pametne postove;
Po Carnotovom poučku, Fanimo nikad ne može prestići Sušića! Kako je to moguće?

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 02 okt 2020, 17:25

02 okt 2020, 16:44
02 okt 2020, 09:39

De nemoj se pravit pametan života ti. Naravno da se nismo obrukali !
Jel treba sad momke razapet jer je koncentracija popustila 2 minute i tako su nam zabili. ? Taktički perfektna utakmica i prvo i drugo poluvrijeme. Onako kako smo sinoć odigrali, jedino se i moglo odigrat tako sa njima. Disciplinovano pomjerat linije, dupli blok, udvajanje njihovih krila i čekanje kontri. Deset ili petnaest minuta da smo se otvorili primili bi dva komada a da ne spominjem kakva bi katastrofa bila da smo cijelu utakmicu mi pokušali kontrolisat igru i napadat. Onda ni to ne bi valjalo jer bi se ponovila Atalanta.
Vi ili se pravite ludi ili ne možete skontati da je sinoć na Bilinom igrao Celtic a ne Čelik. 4 puta skuplja ekipa, fizički nadmoćnija, jedan level više od nas po svemu. Gdje se jednostavno ne može, momci dali 200% sebe ali falilo je 201% za prolazak.
Zvezda i Dinamo su godinama tavorili po 3 i 4 pretkolima, prozivljavali svakakve utakmice, dok jednom nisu sazreli i dok im se nije poklopilo sve, od tada su redovni u grupama. A naše će vrijeme doći siguran sam, na pravom smo putu.
Brate samo opusteno, ocigledno ne vidimo isto i hebi ga... jesam li gdje napisao da treba momke razapet, ako citas forum znas sta sam pisao unazad mjesec dva tako da ti to pada u vodu... naravno da se nismo obrukali, ne bi se obrukali ni sa 0/3 moje misljenje je da smo prvo poluvrijeme odigrali perfektno a drugo pickasto, sta je problem, jel se za onaj bunker cuvalo 7 dana, jesmo ih mogli bar iznenadit pocetkom drugog dok smo svjezi pa napast? Pantina je tu na mjestu fali ti spic ko Edin sto je u Romi... ako je iko pratio protiv verone i juventusa mogli ste vidjet razliku u igri Rome i koliko taj koji u vrhu zadrzava lopte i razigrava znaci!!! mogao je i Hare pocet tekmu al haj ga hebi sad... nama il treba neko jak, korpulentan,dobar na lopti ili neki brzijaneri ubice sto se non stop krecu
I ne moramo o komsijama i poredit se vise... sto opet Panto kaze, gledaj koga mi godinama izvacimo, a pogledaj sinoc eto te sto spominjes, dobiju mrtve armence a drugi floru faunu... i ko se lozi na Tinu taj nema 25god...
Titula!!!
Al ja opet kažem da smo se malo otvorili prema naprijed uvaljali bi nam 2-3 komada. Oni imaju takve igrače vrhunskih motoričkih i tehničkih sposobnosti. Sa dva dodira prebacuju težište lopte sa lijeve na desnu stranu, kad igraš dupli blok, moras konstantno linije pomjerati, lijevo desno, znači 10 igrača se konstantno troši pomjerjući linije.
Onaj Edouard, početkom drugog dijela kad je čovjek povukao kontru, u pet koraka je bio od centra do 16-ca... Valja njega stići i ispratit...
Frimpong, izuzetan igrač, Pidro ga nikad ne bi zaustavio 1vs1 da nije bilo udvajanja sa Tatarom. Odsjekli smo Frimponga perfektno, ali se morala platit cijena toga a to je da smo izgubili Tatara u ofanzivi koji je naš najopasniji igrač.
Na kraju krajeva, sve smo ih zatvorili perfektno, svaku rupu i svaki slobodan prostor, ali tako se ekipa duplo više troši, mi smo platili cijenu toga, a to je da se zadnjih deset minuta nije imalo snage ozbiljnije zaprijetit.
Protiv ovakvih ekipa, da bi ih izbacio moras biti full spreman i moras se perfektno braniti i molit Boga da neka lopta zaluta u njihovu mrežu. Ili se možeš otvorit i pokušat ofanzivno ali mislim da se ne bi dobro proveli.
Malo sam burno reagovao jutros, do mene je ali mi nekako grubo zvuči to "pickasto"
:thumbup:
Sve to tvoje stoji, pisao sam da tako treba uci u utakmicu... ali mi je neshvatljivo da imas pripremu 6 dana i odmora i svega i dva puta im pogledamo na gol malo ostrije, pickasto drugo pol... isto nam je 0-1 ili 0-3 nismo ni probali to je najgore... Vinko samo spusta glavu dole ne smije potez povuc, a da ne pogleda u Hadziju il prvog pomocnika... pa vidis da ne mogu zasto nije u 55oj min izveo i Susica i Ahmu hebo ga ti... nema sta brate sve te razumijem i ja ovako reagujem jer nismo ni probaliiii... prodje 90 min u pomjeranju!
Garantujem da su u 55oj usli umjesto Ahme i Tine, Jukic lijevo, Hebib desno, a Fanimo i Benjo jedan iza drugog u napadu da bi nesto vise napravili

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 02 okt 2020, 17:32

AHMO VELICANSTVENI imali smo plan koji je djelovao do 70-te ali ti kazes isto je 0-1 ili 0-3 nema razlike? Marinovic je povukao poteze kad smo poceli gubit vidjelo se da smo krenuli naprijed al nismo imali snage jer cim je Handzic usao igra je zivnula

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 okt 2020, 17:33

Ko ce prvi postaviti slike iz Butmira sinoc ? :clap: :clap: :njanjanja: :njanjanja: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 okt 2020, 17:36

Ono sto smo dobili sinoc:
- TSS odigrao 90 min.
- U izlogu Pidro,Kovacevic,Djokanovic i dr.
- Docekali da "mocni" Celtic cuva rezultat, oteze sa autom i dobijaju zuti karton.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”