FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 02 okt 2020, 17:03

Ja jesam jer nam trebaju pare, moramo ih "zaraditi" nekako. Ne moze nista nazor. Sa financijskim problemima ne mozes se nikako ravnopravno boriti za titulu. Prije svega mi moramo stabilizovati klub da bismo bili ravnopravni.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 02 okt 2020, 17:04

SudoHusika je napisao/la:
02 okt 2020, 16:39
Daj jedno krilo Amare zdravlja ti. :pray:

Pri "šutu" smo mjesec, dva. :opaopa: :opaopa:
:urnebes: Evo tacno 300 dana proslo a mi ocima vidjeli krila nismo

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 02 okt 2020, 17:05

Meni drago sto je Dado otisao. Vakat je vise za nova imena. Da hoce jos Bekric, Jamak, Kosoric, Sinisa, Veselinovic otici bilo bi vrh.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 okt 2020, 17:06

Bbake je napisao/la:
02 okt 2020, 16:39
braco je napisao/la:
02 okt 2020, 16:20
Bbake je napisao/la:
02 okt 2020, 16:12

Dobro si ovo @Braco napisao. Samo ću kratko nadopuniti.

Nemamo ni blizu karakteristikama igrača kao što je Dado. Samim tim ne možemo ga nadoknaditi drugim igračem već ćemo njegov izostanak morati kompenzirati promjenama u postavci i stilu igre, što opet zahtijeva vrijeme da se stvari uigraju i poslože. Ne kažem da će biti gore ali potreban je određeni period da se ekipa navikne na nove okolnosti i načine rada.

Ispred Amara je velika glavobolja, jedan od težih ispita, posebno jer nam ide serija možda i ključnih utakmica.

Moramo sebi mir kupit pobjedama u naredna 2 kola protiv City i Olimpika jer nam ide krvav raspored poslije rep. pauze. Moramo igrati dvije odgode i to derbi na Koševu i Zrinjski kuci, a i po rasporedu poslije Olimpika od težih gostujućih utakmica idemo Borcu, Veležu, Zrinjskom.

Da, već sam ranije danas pisao o važnosti naredne dvije utakmice. Sve ispod četiri boda je katastrofa, četiri da nisi mrtav a šest da si u naletu. Nadati se najboljem ishodu naravno.

Nego da se vratimo 'životu poslije Dade'. Imamo dosta sličnih igrača u rosteru i svi posjeduju neku kvalitetu ali i mane. Dado je bio da se tako izrazim, najbolje izbalansiran. Da pojasnim jer ne želim da ispadne kako omalovažavam ostale.

Na primjer Meša zna igrati i može ali ima manjak doprinosa u trkačkom dijelu. Hajdar može trkački ali mu fali kreativnosti. Bojo bi možda mogao ali je rovit, Jamak nema pluća, Duraković zelen i kada se sve pogleda, na prvu ne postoji rješenje. Ne za ovaj način igre koji smo do sada praktikovali.

Kako to riješiti iskreno ne znam, ne vidim rješenje, nadam se da Amar ima više ideja.

Mislim da ćemo morati unijeti više rizika u postavku i samu igru. Nekada mi se čini da smo previše sputani defanzivnim rolama, posebno po stranama. Naravno ovdje veliki dio otpada na samu kvalitetu igrača ali određeni dio i na sam plan igre i individualne zadaće.
Slazem se da nema nekog nasljednika Dade ali opet mogu se neke stvari iskombinovat. Ko sto sam vec rekao.prvi preduslov je da se malo dohavizaju te kljucne karike i zdravlje naravno.

Ja i dalje smatram da je 4-4-2 romb najbolji za nas i tu vidim sanse da se nesto iskombinuje. Tu prvo dobijas dodatnu opciju u veznom redu u vidu Mustafe kao lijevog centralnog veznog. Ofanzivni vezni je rezervisan za Stilica, a imas jos dvije pozicije koje mozes popunit Bojom, Hajdarom, Mesom i Vrhovcem. Posto navodno Vrhovac ima solidnu tehniku
dobro iznosi loptu plus je dobar defanzivno, zasto ga ne probati na zadnjem veznom? Dakle ostane ti u toj formaciji dosta izbora:

---Lendric----Juricic
-----------Stilic----------
------Mule--Hajdar (Bojo, Mesa, Veseli, Durakovic, Jamak)
---------Vrhovac-------
Seha-Ikic---Aco--Sinisa
------------Eric------------

Dakle smatram da je prednost ove formacije bas to sto spominjes razliciti profili igraca. Ako igra lupam Mesa, a njegov problem je trka, ima pored sebe Hajdara i iza sebe Vrhovca da pomognu. Hajdaru problem kreativnost ali zato pored sebe ima kreativca Mesu ili Muleta i ispred sebe Stilica. Mislim da je dobra formacija uglavnom jer pokriva mane odredjenih igraca, a mi imamo dovoljno razlicitih profila da to uklopimo. Plus dobijas opciju poput Muleta koji em trci em je kreativan em moze djelovati i u ponekim situacijama kao krilo sa pozicije lijevog centralnog veznog. Gore sam nabrojao eto i Veselog tu cisto jer ga je i Amar u par utakmica tu koristio. Plus nemamo krila za standardnu 4-2-3-1. Po meni je ovo jedan od nacina da nadoknadimo Dadu.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 02 okt 2020, 17:07

Da je došao onaj iguitin Copa napadač, sve bi bilo lakśe...

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 02 okt 2020, 17:08

LjoZee je napisao/la:
02 okt 2020, 17:03
Ja jesam jer nam trebaju pare, moramo ih "zaraditi" nekako. Ne moze nista nazor. Sa financijskim problemima ne mozes se nikako ravnopravno boriti za titulu. Prije svega mi moramo stabilizovati klub da bismo bili ravnopravni.
Ma mi otkad postojimo mi stabilizujemo klub. U sred sezone, u oktobru, pustiti igrača i ne govorimo o nekoj aman velikoj cifri i nije baš pametan potez. Yebiga, očigledno je da od ove sezone nema ništa.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 02 okt 2020, 17:10

Nema predaje nema povlačenja. Juriiiiiiis Željooooo
moSa ljoŽe

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 okt 2020, 17:12

wolfie je napisao/la:
02 okt 2020, 17:08
Ma mi otkad postojimo mi stabilizujemo klub. U sred sezone, u oktobru, pustiti igrača i ne govorimo o nekoj aman velikoj cifri i nije baš pametan potez. Yebiga, očigledno je da od ove sezone nema ništa.
Prvenstveno mislim na stabilizaciju poslije korone. I prije sezone bilo je jasno da smo u zaostatku i kvalitetom i financijski. Sad je to doslo na vidjelo skroz. Sto kaze @Dejan trebalo se prije sezone sjesti i prema svojim mogucnostima realno zacrtati ciljeve.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 02 okt 2020, 17:27

Dado hvala ti za sve sto si uradio za Zeljeznicar :bow:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 02 okt 2020, 17:29

Jel istina da arena od klubova naplaćuje 200 eura za highlightse? Koliko samo fali 1921
moSa ljoŽe

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 02 okt 2020, 17:34

Edis Mulalić za N1: Otjeran sam kao da sam klošar
Nekad je sve bilo med i mlijeko, nepregledne poljane ruzicastog cvijeca, neki su lizali tucak svog velikog vodje, a onda su dosli ljudi opasni ko zmaj. Ljudi skrsili milione i milione na zajebacije s klubom, bili suplji na sve strane, igraci nam bili u strajku, tuzili nas ljudi, igraci i treneri bili tu po heftu...i naravno Tica.
Onda dodje hajvan i napise nekad smo imali sistem, nudili 400.000 eura za Duljevica... :facepalm:
Zadnja izmjena: HongKong, dana/u 02 okt 2020, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
Cuva Bog Zelju svog!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 okt 2020, 17:34

lijevapolutka je napisao/la:
02 okt 2020, 17:29
Jel istina da arena od klubova naplaćuje 200 eura za highlightse? Koliko samo fali 1921
Za one njihove "izvjestaje" i pola marke bi puno bilo

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 02 okt 2020, 17:38

Ko uopšte i razmišlja o tituli nakon posljednje dvije domaće utakmice?
Evo treću godinu furiozno krenemo pa šamarčina.
Sa Odom bili prvi do devetog kola i remija sa Radnikom, prošle godine isto fino nagazili, sad prva 4.kola i pljus prvi šamar.
Nek' mi samo neko navede primjer ijedne lige ikada da je neko postao šampion a da pri tome kući izgubi od dvije od tri najlošije ekipe. Sa trećom još uvijek nismo igrali, ali eto nadam se da pošto nikad nismo izgubili od olimpika nećemo valjda ni sada.
A ova prodaja Dade, je pozitivna stvar da se malo isčupamo iz govana i da se momak nakon Slovenije konačno malo pokaže svijetu jer zaslužuje puno više od naše premijer lige.
A ako ćemo o negativnim, izgubili smo i našeg "Pjanića", "Pirla", on je takav tip igrača. Malo sam ih još vidio u svijetu da se spuštaju na štopersku poziciju i lagano grade napad. A onda pljus iz ničega dugom loptom napravi nam šansu.
Znači nemamo golmana, jednu od dvije najvažnije pozicije u timu, nemamo glavnog kreatora, nemamo desno krilo, imamo polovnog desnog beka, štoperi i mogu proći, maybe full beka u budućnosti, daleko je sada od toga, imamo komplet vezni red ko da su nagazili na mrve, krila totalno van fome osim Mujezinovica, i napadace koji su u padu forme.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 02 okt 2020, 17:48

Zamislite da smo Svraku vratili i da u veznom redu konkurišu Jamak, Bekrić i on. Ludilo!!

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 02 okt 2020, 17:49

Omark je napisao/la:
02 okt 2020, 17:48
Zamislite da smo Svraku vratili i da u veznom redu konkurišu Jamak, Bekrić i on. Ludilo!!
Naježio sam se 👀

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 02 okt 2020, 17:50

Sve si reko i plus nemozes na utakmicu i plus svjestan si da imaju bolji i jaci i od nas i sta radit.Prva 4 kola svi govorili da smo favoriti kad 2 poraza i.pusiona.Ako su igraci bojkotovali u ta 2 poraza i ako im nije stalo do kluba nego samo licnih interesa nemoraju ni u evropu.Skim ces igrat.Najveci problem u svemu je da smo mi.kad smo mogli da napredujemo u ovoj ligi i kad se imalo i.para i igraca nije se iskoristilo i to je bio pocetak kraha.Pitari i Zrinjski kako koja godina sve jaci a mi prodajemo u po sezone igraca iz prvih 11 niko ne dolazi a oni dovode.Nema se para nije krivica nas navijaca nego onog ko je zaduzen za to.Bice bolje je najgora recenica sto postoji.

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 02 okt 2020, 17:52

@Braco samo bezveze razbijamo glavu. Mislim da će Amar protiv TC izvesti neki hibrid od tima sa bar dva iznenađenja u prvoj postavi koja niko nije očekivao.

Do pobjede naravno. :bih:
Željezničar za život cijeli!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 02 okt 2020, 17:54

Realno ako je istina ovo da je 200h e transfer u sta sumnjam jer imam drugacije informacije mislim da se isplati za tu cifru prodati bilo kojeg igraca osim Stilica. Najbitnije je da klub ima novce da placa igrace jer samo zadovoljni igraci mogu da pruze dobru partiju. Nezadovoljan igrac je najgori igrac.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 okt 2020, 17:55

Omark je napisao/la:
02 okt 2020, 17:48
*Momenat kad pozelim da imam opciju za ban*

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 okt 2020, 18:00

Najbolji nogometaš i kapiten sarajevskog Željezničara - Semir Štilić bit će van terena 14 dana zbog povrede zadnje lože, potvrđeno je za Klix.ba.

Iz FK Željezničar potvrdili su kako je Štilić doživio parcijalnu rupturu zadnje lože i zbog toga će propustiti predstojeći duel Plavih u Premijer ligi BiH protiv Tuzla Cityja na stadionu Grbavica.

Dobra vijest za ekipu s Grbavice je što nakon duela s Tuzlacima slijedi reprezentativna pauza zbog baraža za plasman na Evropsko prvenstvo i utakmica Lige nacija.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.