FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ovaj odlazak Cruza 100% znaci dolazak nekog stranca 
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Ali Music i Peco imaju nas pasos. 

Ko je Music sada?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
ne bi mi bili u prvom šeširu jedino ako se prenosi koeficijent para iz playoffa al nisam siguranGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑02 okt 2020, 13:44Da smo prosli, igrali bi sa Milanom, Spartom Prag, i Lilleom..
You are someone else I am still right here
- ElCartel11
- Kontakt:
Ma ne prenosi se koeficient sta vam je. Bili bi u 4 sesiru ali to sad nije bitno uopste vise.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Bili bi Pot 4. @GiS kao i obično lupa gluposti.fera je napisao/la: ↑02 okt 2020, 14:06ne bi mi bili u prvom šeširu jedino ako se prenosi koeficijent para iz playoffa al nisam siguranGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑02 okt 2020, 13:44Da smo prosli, igrali bi sa Milanom, Spartom Prag, i Lilleom..
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- feniksptica
- Kontakt:
Kad cete skontat ili naucit da se ne prenose koef ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Nikad
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Da dolazi Milan u Sa, bilo bi kao Italija 96. Steta ...
-
- Kontakt:
PeppermintSA je napisao/la: ↑02 okt 2020, 02:31Ja sam ponosan na momke, dali su zaista svoj maksimum. Kao što sam ranije napisao, koncepcija igre mi se nije dopala jer je po meni bila ziheraška, međutim momcima se nema šta prigovoriti glede želje i htijenja.
Ipak, moram reći da me brine stagnacija. Sedam-osam godina je prošlo otkako je amidza Tan ušao u klub i otkad smo izašli na zelenu granu financijski, a naročitog iskoraka u igračkoj kvaliteti nema. Ništa ova ekipa nije bolja od one koju je Dzeno vodio 2015. Štaviše slabija je, a i ona je bila daleko od osrednjeg evropskog nivoa, odnosno od grupa. Ekipa nam je i dalje, neću reći u pet deka sa ostalim vodećim klubovima naše lige, ali uopšte ne odskače onoliko koliko treba. Još uvijek je to tek jedna bh. premijerligaska ekipa sa svim boljkama i nedostacima koje naši timovi imaju. Još uvijek je to ekipa koja će se mučiti kući protiv Širokog i koja ni protiv ovakvog raspalog Želje nece biti sigurna u dobar rezultat. To se moglo večeras vidjeti, budući da u ofanzivnom dijelu nismo mogli meda. Tačno se vidjela ogromna, nepremostiva razlika u suhoj kvaliteti, iako ni Celtic nije odigrao bog zna šta niti je aman zaman tim - na kraju krajeva izbacio ga je Ferencvaros. Izuzev Tine, ni jedan jedini igrač nije napunio oči, nije potezom pokazao da je evropski igrač. Sve je to promućkaj pa prospi ako govorimo o nekom evropskom nivou.
Mi i dalje govorimo o povoljnim žrijebovima i fetišiziramo Celtic, nadajući se da ćemo preko neke Rige ili Birkirkare ući u grupu. Nema toga. Povoljan žrijeb se mora zaslužiti nabijanjem koeficijenta. Svi Ex-Yu klubovi, naprimjer, su u jednom trenutku morali izbacivati mnogo jače protivnike od sebe, da bi vremenom bildali koeficijent i ulazili redovno u grupe. Rijeka je prvi iskorak napravila tako što je dogurala do plejofa i izbacila Stuttgarta. Vardar je prvi put u svojoj historiji došao do plejofa i u gostima glatko izbacio Fenerbahçe ušavši time u grupu. Dinamo, kad je tek počela zlatna Mamićeva era, izbacio je u gostima Ajaxa sa Suarezom, Huntelarom, Jaap Stamom i kompanijom. Zvezda, nakon što je dvadeset godina bila u kurcu, izbaci Krasnodara i super jakog Red Bull Salzburga. Partizan je izbacio Newcastle i time ušao prvi put u LP, da bi kasnije to samo nastavio. Maribor je prvi put ušao u grupu nakon što je izbacio Lyon, a kasnije je u plejofu takođe izbacio i Rangers. Tek nakon jedne ili dvije evropske sezone sa skinutim skalpovima velikana, krenuli su bolji zrijebovi svim tim klubovima. Ali za takvo nešto moraš imati jaki tim pravljen za Evropu. Tim koji će, ako govorimo o bh. ligi, se istom prošetati. Dakle, tek kada domaća liga postane “dosadno takmicenje” koje se tek odrađuje jer se prvak unaprijed zna kao sto je bilo u Sloveniji s Mariborom, u Hrvatskoj s Dinamom ili u Srbiji sa Zvezdom ili Partizanom može se računati na nešto više u Evropi.
Treba ovu ekipu dobro pojačati ako želimo evropski iskorak. Moramo biti jaki u svim linijama jer Evropa ne trpi bh. premijerligaški nivo. Dakle, moramo imati makar 4-5 igrača kvalitete Tina Sušica - igrača koji mogu bez problema igrati i u nekim većim evropskim ekipama. Uz svo dužno poštovanje prema našim igračima, ali ne može pojačanje ekipe koja pretenduje na ulazak u grupu biti neki momak koji je bio 6. igrač nekog prosječnog srbijanskog kluba, kao što je godinama bio slučaj kod nas ili igrač koji je najuren iz Hajduka poslije 12 odigranih minuta. Kada dovedes stranca to bi trebao biti igrač koji će ti raditi posao. Mi dovedeno Fanima koji mi je drag, ali koji ipak nije taj kvalitet jer da jeste ne bi u 25. godinu završio u Doboju kod Kaknja, dok Partizan dovede Soumu koji je standardni reprezentativac Gvineje ili Sadiqa iz Serie A. Mi dovedemo stranca Pejovića, kojeg takođe jako gotivim, a Zvezda dovede stranca Sanogu koji ima 100 nastupa za Young Boys i koji je reprezentativac Obale Slonovače. Mi dovedemo stranca Oremuša, koji nama itekako daje ruke, a Rijeka dovede stranca Yateka iz becke Austrije koji je reprezentativac centralno afričke republike. Dajem te primjere jer su, pod A, sve to osrednji klubovi na evropskom nivou koji nekad uđu u grupu, a nekad ne uđu. A pod B, zato što valjda trebamo težiti da budemo evropski klub, kada već imamo milijardera vlasnika. I neko će reći ne trebaju nam takva skupa pojačanja za bh. ligu, ali ja ću reci samo sljedeće: mi ni u okvirima bh. lige, koja je jedna od najslabijih u Evropi, nismo dominantni. Biti dominantan je kad uvežeš 6-7 titula zaredom i kad se unaprijed zna da ćeš biti prvak jer toliko oskaces suhom kvalitetom da liga nije više interesantna.
Takva dominacija je najbolja moguća investicija. Jer tek u takvom timu koji igra grupnu fazu će i tvoji mladi igrači moći stasati, naviknuti se na evropski fudbal te imati pijacu za prodaju.
Eto, morao sam istresti sve iz sebe. Halalite.
JA VAM NE HALALIM.
Stvarno se divim Tvojoj elokventnosti i kako to prezentirate na pdf. Pocinjem misliti da navijate za Zelju. Nisi TI fan ni Husrefa,a ni Uprave.
Ja cu kratko, argumentima :
- Nije tacno da je Tan povezan sa FKS 2012/13 g., vidjeli smo sta znaci 2-3 godine. Jos period Ibrakovica (e mozda ste njegov fan) i Jesica.
- FKS i nije zamisljen kao PSG ili Vardar hvala Bogu, o Vardaru nesto kasnije. Zar nije pocetak dominacije 3 Titule i 2 Kupa u 5 godina, zar u zadnje 2 god. nismo osvojili sve trofeje koji su dodjeljeni. Dominacija u PL krece poslije rep. pauze aBd.
- FKS ide putem samoodrzivosti, a ne putem bljeska. Mozda se na tom putu opet ukaze neki "Jesic", tu smo da to ne dozvolimo, koliko je u nasoj moci. Jesici se desavaju i vecim klubovima, ta 2015/16 god. nas je vratila OGROMNIH 2 god. unazad. Ne vjerujem slijpo ni jednoj Upravi,pa ni ovoj.
A sad da poentiram:
- Vardar je na zalost INSTANT klub kojim se sakrivao kriminal vecih razmjera. Ovo je iz prve ruke. Klub kojem nije dozvoljeno da se takmici u Evropi. Klub koji je na granici ispadanja iz "prve" lige Makedonije. Hvala na takvom ucescu u grupama EL.
- Pominjete ekipe iz Hrvatske. Drzava koja je viceprvak SVIJETA, a i jednom bronzani. Njihovi drugoligasi igraju na boljim travnjacima od BP i Grbavice, a nasi igraju na asvaltu Otoke i oranicama Bijeljine.
- Poredite CZ i Partizan. Jedni bili prvaci SVIJETA, a drugi finalisti LŠ. Godinama su imali najjacu skolu fudbala u bivsoj drzavi i jos uvijek ubiraju te plodove. Cast Dzenanu, ali nasu Akademiju vode povrsno pismeni treneri. Tu ima prostora za napredak.
- I na kraju smo uspjeli za SAMO 6 god. od gasenja kluba doci do PO EL. U cemu je grijeh od navijaca zeljeti laksi zdrijeb? U cemu je problem reci da su nas sudije u prve 3 utakmice kvalifikacija unakazile.
- Bit Vaseg posta je ubiti euforiju navijaca FKS i Sjevera i Istoka.
PS. Iz bivse drzave u PO predstavnike imali Hrvatska(2),Srbija(1) i BOSNA i HERCEGOVINA (1), a to je nase SARAJEVO.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Ogromno HVALA momku koji me se sjetio. Nemam dozvolu pisati ko je i zasto, ali je u mojim ocima gromada od PITARA. Hvala jos jednom 

-
- Kontakt:
hordasDoboj je napisao/la: ↑02 okt 2020, 06:48Nikad nisam volio daviti nekim duzim postovima, posto ih i sam preskocim dok citam ovaj forum.
Uglavnom zadovoljan, onu razliku koju sam ocekivao Vinko > Husref u igri se i osjetila. Znam da se i u grupi ne bi obrukali, ali bi mozda prvenstvo doveli u nervoznu zavrsnicu. Tako da korak po korak.
Evropska kampanja za mene, uspjesna.

- PeppermintSA
- Kontakt:
Nisi me razumio. Ja nigdje nisam rekao da se ne vidi veliki klupski napredak. On se itekako vidi i svako ko tvrdi suprotno laže. Napredak se najprije vidi na polju financija, infrastrukture, marketinga, akademije, pa i sportskog segmenta. Tu su i trofeji, naravno. Ono što sam rekao jeste da se ne vidi dovoljno velik iskorak u igračkoj kvaliteti i to je naprosto činjenica. Ekipa koju smo imali 2015. je umnogome bila kvalitetnija ili po kvaliteti ista kao ova današnja, a ni ta u evropskim okvirima nije bila dovoljno kvalitetna da može legitimno kazati “napadamo grupu”. I trebam li napomenuti da je to ekipa koja je primila 7 komada od Borussije, 8 od Atalante, glat ispala od Lech Poznana, a sinoc je ispala bez ispaljenog metka od Celtica. Ništa od toga nije sramota, ali samo pokazuje da po pitanju suhe kvalitete još uvijek nije napravljen evropski iskorak. Hoću reći razlika u kvaliteti između tebe i Celtica je danas ista kao što je bila nekoć između tebe i Dinamo Kijeva. To ne znaci da mi trebamo umisljati da možemo nekad biti jači od tih klubova, vec znaci da trebamo biti u stanju namučiti i iznenaditi te klubove. U krajnjoj liniji, nakon osvojene titule 2015. Zrinjski je uzeo tri titule zaredom. Tek sad smo se ponovo nametnuli u domaćim okvirima. Dakle, ja pod iskorakom razumijem sljedece: ako je naša liga jedna od najslabijih u Evropi, onda klub koji pretenduje na ozbiljnost mora biti onaj klub koji će u domaćoj ligi imati status Sheriffa u Moldaviji ili ako hoćeš Celtica u Škotskoj - svi igraju, a samo on osvaja.Pantelija je napisao/la: ↑02 okt 2020, 08:55Ma cuj ti ne vidi se napredak. Auh. Je li bas?
U kratkim crtama cu da napisem sve napretke ovog kluba od 2013. do sad, ako je malo, okrenite se navijanju za juve real, barselonu.
-2013 smo imali dug od oko 5 miliona plus dugove dobavljacima ko zna koliko. Danas nemamo feninga duga
-2013. Bilo smo druga treca ili cetvrta opcja za dolazak u ligi poslije kona, borca...danas smo ubjedljivo prva opcija
-2013. Godine ovaj klub je bio pred gasenjem danas ima budzet od skoro cenera miliona
-2013. Godine imali smo 3 titule manje i dva kupa manje. To je 5 trofeja.
-imali smo te 2013. godine i nekoliko amaterskih igraca u ekipi
-skola fudbala i nasa djeca nisu postojala uopste
-nismo bili na terenu a ni u bilo kojem segmentu sem historijskom i po znacaju najveci klub
-danas imamo uplate doprinosa fudbalerima i rasnicima duplo vece od PRVOG konkurenta
- danas imamo u ekipi kovacevica pidru djokanovica u prvih 11 protiv celtica a u mladim repkama vise od pola ekipe je izaslo iz akasemije
-danas imamo igrace u reprezentaciji
-danas imamo 90 minuta poprilicno ravnopravne igre sa seltikom
-danas imamo klub bez mrlje kojeg svi postuju
-danas imas klub koji je u dvije godine osvojio dvije titule i kup
- klub koji prvi put u poslijeratnom vremenu zeli preuzeti stadion i dovesti u kategoriju 4
-klub koji je opet glavni favorit za titulu prvaka
-klub koji ne duguje nikome i nista a mnogima pomaze
-klub koji ima saradnju sa mnogim klubovima u ligi a evo sada i sa novim pazarom u srbiji
-danas imamo klub koji je u svakom mogucem parametru najveci pa cak i u onom gdje smo bili deficitarni a to su trofeji a uskoro cemo se i odlijepiti
-danas imamo ekipu koja je na okupu 3 fodine i konstantno se nadogradjuje
-danas ti ponajbolji igrac kaze da bi volio ostati u klubu
Pored nabrojanog naravno da ima.propusta i naravno da ima stvari koje mogu bolje i tu smo da kritikujemo ali ne treba biti bezobrazan. Doslovno bezobrazan.
Kao primjer kako neko pokusava neupucene dosvesti je pepermintSA.
Nevjerovatan post. A osvrnut cu se samo na neke detalje. Kaze da treba nabiti koeficnent. Sto nije tacno.. Cak u nasoj grupi izvucenoj noc prije izvlacenja si imao sve bolje opcije od celtica. Dakle samo gora opcija od celtica kuci je bio celtic u gostima.
Mogao si dobiti dinamo brest, svejedno kuci ili u gostima. Mogao ludogorec ili zvezdu kuci i jos nekoga. Dakle dobio si najgoru opciju. Tu nista nije znacio koeficjent. Jer da bi bio nosioc bilo gdje dalje od prvog pretkola koef mora biti duplo ko sad. Pa malo skontaj.
U LP dobio si opet klub sa pnajvecim koef. Astanu. To sto je brest prosao nema nikakve veze. Kasnije opet izvuces astanu koja je tu imala duplo vecio koef od svih ostalih u 3. Pretkolu.
Dalje, taj minus od 4 miliona ili koliko vec je toliko puta objasnjena tema da je mucno vise i ponavljati. Da pojednostavimo, imas intervju VLASNIKA kluba pa vidi kako on objasnjava da je to 10godisnje ulaganje u klub, akademiju, stadion da bi klub tek poslije toga stao na noge. Ito misli na 10 godisna od "dana intervjua".
Sada, sto se tice poredjenja nas i zvezde dinama i ulaganja u igrace i slicno, molio bih da se posto vidim da volis pisati, malo zarovis pa da vidis ugovore sponzorske dinama sa firmama i sa gradom i drzavom. Dakle dinamo ima sponzorske ugovore koje je sklopila hdz i gdje firme placaju fakticki reket. Naravno, da ne pricam da je tad znao godisnje izdvajati i po 20 30 mil kuna.
Isto tako vrijedi za zveezdu od ugovora sa gaspromom pa na dalje. Smijesno je uopste porediti nas sa tim klubovima. Na kraju krajeva, te dvije zemlje imaju zakon o sportu i mnogo mnogo manji porez na plate od nas.
Vec sam objasnjavao da igrac u madjarskoj koji dobije 10 000 eura platu madjare kosta 13.500 eura sa porezom a kod nas bi kostao oko 17 000 eura.
Dakle u prevodu mi moramo da dovedemo u ligu igraca platiti mnogo vise nego drugi jer nam je porez 70%.
A klub i Nam necee da rade van papira i zakona i guraju ispod stola pare.
Mi smo vec poceli da se dizemo iznad lige. Stvar je loseg sistema i nepotizma gdje drugi i dalje pariraju guranjem para ispod stola na crno ali se drugi itekako uvaljuju u dugove i nece to jos dugo trajati jer je jako tesko parirati nama. Vec imamo primjere klubova koji su probali da se laktaju sa nama pa nema plata ni za lijeka.
Sve igrace navedene sto oni dovode i sto si napisao, mi ne mozemo jos uvijek dovesto jer od dolaska nama radi se iskljucivo po programu i planu zacrtanom. Nema srljanja i probijanja budzeta, nema tih na silu igraca cisto da se kur.cis. mi amo i sada bili zreli za EL ali jednostavno si u 3 zrijeba izvukao 3 najgora. Dva puta si dobio brest i buducnost samo kao iznenadjenje a ne sto si ih izvukao.
Nama su pojacanja igraci koji hoce da dodju u BIH i koja se uklapaju u nas budzet koji raste svake godine ali sigurno nece rasti tako sto ce doći nam i reci evo vam 10 mil za pojacanja. To ne vodi nigdje nego u dugove i losu politiku kluba. Jer ti se moze dessiti samo 10 minuta lose srece i da ispadnes odmah u evropi (evo juce nabrojati 5 klubova vrlo jakih ostali bez evrope) i onda placaj 15 mil plata da osvojis PLBih?
Ali kada ti dodjes do 15 mil budzeta za placa tako sto imas iza sebe i infrastrukturu u oml pogon i sistem jedan gdje si gradio ekipu kao sto mi gradimo e to je vec nesto.
Ja sam prezadovoljan titulama i kupovima. Previse se lozite na evropu u kojoj je najbitnije imati dobar. Koef za pocetnu fazu i imati srece u zrijebu. Mi srece jos nismo imali posebno u play off zltekmama gdje smo udarali uvijek na u tim trenutcimaa strasne ekipe. Borusija tada ode u lp preko prvenstva ito ubjedljivo, atalanta svi vidimo ko je i sta je, i ddva puta celtic. Dakle bas strasno..
A ako neko pokusava da podrije rad ove uprave ja ne shvatam koji je nacin to? Pa ovi ljudi ce uci u historiju kluba sa brojem titula i kupova i stadion ce da dobiju a uz to sve vec iduce gofine igrat cemo grupnu fazu evropskog takmicenja. S toga, bespotrebno povlacenje paralela sa ekipama s kojim to ne mozemo. Ako vec hocete pomoci klubu ganjajte glavesine da se uvede zakon o spprtu i spasi sport u ovoj zemlji.
Što se tiče Evrope, slažem se. Meni ona nije primarna. Bitnija mi je za sad domaća liga, jer pravi iskorak će se napraviti kada se nametnemo kao nedodirljivi u ovoj ligi. Međutim, to što kažeš za koeficijent, iako tačno, se gradi na pobjedama protiv jačih od sebe, a ne preko laganog zrijeba kojeg možda nikad ne dočekaš. Možeš do mile volje čekati lagan zrijeb, ali pitanje je hoće li on ikad doći. Lagan zrijeb naprosto dolazi velikim pobjedama. Da si ove godine izbacio Celtic i ušao grupu. Pa onda iduće godine izbacio, lupam, Kopenhagen i ušao u grupu, sezonu poslije toga bi udario na nekog slabijeg od sebe. Lagan zrijeb se dobija kada si nosilac, a nosilac postaješ tako sto prethodno detroniziras nekog nosioca. Dao sam iznad primjere velikana koje su Ex-Yu klubovi izbacivali kada su se nametali u Evropi. Svaki Ex-Yu klub je izbacio makar jednog renomiranog protivnika, a to mozes jedino uraditi ako napravis ekipu koja je odista konkurentna i u koju uložiš masne novce ili pa kad sam proizvodiš mega kvalitetne igrace poput Dinama - a mi smo svjetlosnim miljama udaljeni od toga. Kažeš da nismo imali sreće jer smo izvukli Borussiju, Atalantu, Celtic, pa i Brest i Lech. Ok, to jesu bili teški zrijebovi ali je i Lyon sa Juninhnom bio težak zrijeb pa ga izbaci Maribor. I Ajax sa Suarezom i Huntelarom je bio težak zrijeb pa ga izbaci Dinamo. I Fenerbahçe sa Valbuenom i Škrtelom bio je težak zrijeb pa ga izbaci Vardar.
Što se tiče sponzorstava i uloge države, slažem se s tobom. Što se tiče osvojenih titula i kupova jesam zadovoljan ali nisam prezadovoljan. Ne mogu biti prezadovoljan kada u 7 godina otkako smo stali na zelenu granu imamo 3 titule. Dakle, od nas je Zrinjski uspješniji u ovom periodu i nemamo se tu sta busati u prsa. Ja vjerujem da će se to promijeniti i da ćemo i ove godine ponovo odbraniti titulu sto bi bio još jedan korak ka iskoraku, ali odbijam da se služim duplim arsinima i da koristim jedne kategorije za nas, a posve druge za sve ostale - Srbe, Hrvate, Makedonce, Slovence, Bugare, Rumune, Moldavce, Bjeloruse, Kazahstance, Azerbejdžane...dakle, svi oni su dali klubove koji su usljed ulaska kapitala, bilo državnog ili privatnog - bilo domaćeg ili inostranog, napravili za 2-3-4 godine konkurentne ekipe koje su ulazile u grupe izbacivši evropske velikane, a mi s druge strane nismo u stanju napraviti ekipu koja može nekog nešto jačeg protivnika u Evropi namučiti.
I ništa od toga nema veze s trenutnom upravom. I prije utakmice sam pisao da ona radi odličan posao i da joj treba odati svako priznanje. U potpunosti se slažem da je ovo naša najbolja uprava i tu nema grama podrivanja. Ja isključivo pišem o uloženom novcu. Očigledno je on nedovoljan za nešto više. To je poenta mog posta.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Ja sam navijač Fudbalakog kluba Sarajevo. Ako je iko kritikovao pa čak i pljuvao i Jesica i Husrefa i Ibrakovica to sam bio ja. U potpunosti, stoprocentno stojim iza nase uprave i iza ovog stručnog štaba. Uopste nisam razočaran sinoćnjim ispadanjem jer su momci dali sve od sebe i hvala im za to.Samozdravlje je napisao/la: ↑02 okt 2020, 14:31PeppermintSA je napisao/la: ↑02 okt 2020, 02:31Ja sam ponosan na momke, dali su zaista svoj maksimum. Kao što sam ranije napisao, koncepcija igre mi se nije dopala jer je po meni bila ziheraška, međutim momcima se nema šta prigovoriti glede želje i htijenja.
Ipak, moram reći da me brine stagnacija. Sedam-osam godina je prošlo otkako je amidza Tan ušao u klub i otkad smo izašli na zelenu granu financijski, a naročitog iskoraka u igračkoj kvaliteti nema. Ništa ova ekipa nije bolja od one koju je Dzeno vodio 2015. Štaviše slabija je, a i ona je bila daleko od osrednjeg evropskog nivoa, odnosno od grupa. Ekipa nam je i dalje, neću reći u pet deka sa ostalim vodećim klubovima naše lige, ali uopšte ne odskače onoliko koliko treba. Još uvijek je to tek jedna bh. premijerligaska ekipa sa svim boljkama i nedostacima koje naši timovi imaju. Još uvijek je to ekipa koja će se mučiti kući protiv Širokog i koja ni protiv ovakvog raspalog Želje nece biti sigurna u dobar rezultat. To se moglo večeras vidjeti, budući da u ofanzivnom dijelu nismo mogli meda. Tačno se vidjela ogromna, nepremostiva razlika u suhoj kvaliteti, iako ni Celtic nije odigrao bog zna šta niti je aman zaman tim - na kraju krajeva izbacio ga je Ferencvaros. Izuzev Tine, ni jedan jedini igrač nije napunio oči, nije potezom pokazao da je evropski igrač. Sve je to promućkaj pa prospi ako govorimo o nekom evropskom nivou.
Mi i dalje govorimo o povoljnim žrijebovima i fetišiziramo Celtic, nadajući se da ćemo preko neke Rige ili Birkirkare ući u grupu. Nema toga. Povoljan žrijeb se mora zaslužiti nabijanjem koeficijenta. Svi Ex-Yu klubovi, naprimjer, su u jednom trenutku morali izbacivati mnogo jače protivnike od sebe, da bi vremenom bildali koeficijent i ulazili redovno u grupe. Rijeka je prvi iskorak napravila tako što je dogurala do plejofa i izbacila Stuttgarta. Vardar je prvi put u svojoj historiji došao do plejofa i u gostima glatko izbacio Fenerbahçe ušavši time u grupu. Dinamo, kad je tek počela zlatna Mamićeva era, izbacio je u gostima Ajaxa sa Suarezom, Huntelarom, Jaap Stamom i kompanijom. Zvezda, nakon što je dvadeset godina bila u kurcu, izbaci Krasnodara i super jakog Red Bull Salzburga. Partizan je izbacio Newcastle i time ušao prvi put u LP, da bi kasnije to samo nastavio. Maribor je prvi put ušao u grupu nakon što je izbacio Lyon, a kasnije je u plejofu takođe izbacio i Rangers. Tek nakon jedne ili dvije evropske sezone sa skinutim skalpovima velikana, krenuli su bolji zrijebovi svim tim klubovima. Ali za takvo nešto moraš imati jaki tim pravljen za Evropu. Tim koji će, ako govorimo o bh. ligi, se istom prošetati. Dakle, tek kada domaća liga postane “dosadno takmicenje” koje se tek odrađuje jer se prvak unaprijed zna kao sto je bilo u Sloveniji s Mariborom, u Hrvatskoj s Dinamom ili u Srbiji sa Zvezdom ili Partizanom može se računati na nešto više u Evropi.
Treba ovu ekipu dobro pojačati ako želimo evropski iskorak. Moramo biti jaki u svim linijama jer Evropa ne trpi bh. premijerligaški nivo. Dakle, moramo imati makar 4-5 igrača kvalitete Tina Sušica - igrača koji mogu bez problema igrati i u nekim većim evropskim ekipama. Uz svo dužno poštovanje prema našim igračima, ali ne može pojačanje ekipe koja pretenduje na ulazak u grupu biti neki momak koji je bio 6. igrač nekog prosječnog srbijanskog kluba, kao što je godinama bio slučaj kod nas ili igrač koji je najuren iz Hajduka poslije 12 odigranih minuta. Kada dovedes stranca to bi trebao biti igrač koji će ti raditi posao. Mi dovedeno Fanima koji mi je drag, ali koji ipak nije taj kvalitet jer da jeste ne bi u 25. godinu završio u Doboju kod Kaknja, dok Partizan dovede Soumu koji je standardni reprezentativac Gvineje ili Sadiqa iz Serie A. Mi dovedemo stranca Pejovića, kojeg takođe jako gotivim, a Zvezda dovede stranca Sanogu koji ima 100 nastupa za Young Boys i koji je reprezentativac Obale Slonovače. Mi dovedemo stranca Oremuša, koji nama itekako daje ruke, a Rijeka dovede stranca Yateka iz becke Austrije koji je reprezentativac centralno afričke republike. Dajem te primjere jer su, pod A, sve to osrednji klubovi na evropskom nivou koji nekad uđu u grupu, a nekad ne uđu. A pod B, zato što valjda trebamo težiti da budemo evropski klub, kada već imamo milijardera vlasnika. I neko će reći ne trebaju nam takva skupa pojačanja za bh. ligu, ali ja ću reci samo sljedeće: mi ni u okvirima bh. lige, koja je jedna od najslabijih u Evropi, nismo dominantni. Biti dominantan je kad uvežeš 6-7 titula zaredom i kad se unaprijed zna da ćeš biti prvak jer toliko oskaces suhom kvalitetom da liga nije više interesantna.
Takva dominacija je najbolja moguća investicija. Jer tek u takvom timu koji igra grupnu fazu će i tvoji mladi igrači moći stasati, naviknuti se na evropski fudbal te imati pijacu za prodaju.
Eto, morao sam istresti sve iz sebe. Halalite.
JA VAM NE HALALIM.
Stvarno se divim Tvojoj elokventnosti i kako to prezentirate na pdf. Pocinjem misliti da navijate za Zelju. Nisi TI fan ni Husrefa,a ni Uprave.
Ja cu kratko, argumentima :
- Nije tacno da je Tan povezan sa FKS 2012/13 g., vidjeli smo sta znaci 2-3 godine. Jos period Ibrakovica (e mozda ste njegov fan) i Jesica.
- FKS i nije zamisljen kao PSG ili Vardar hvala Bogu, o Vardaru nesto kasnije. Zar nije pocetak dominacije 3 Titule i 2 Kupa u 5 godina, zar u zadnje 2 god. nismo osvojili sve trofeje koji su dodjeljeni. Dominacija u PL krece poslije rep. pauze aBd.
- FKS ide putem samoodrzivosti, a ne putem bljeska. Mozda se na tom putu opet ukaze neki "Jesic", tu smo da to ne dozvolimo, koliko je u nasoj moci. Jesici se desavaju i vecim klubovima, ta 2015/16 god. nas je vratila OGROMNIH 2 god. unazad. Ne vjerujem slijpo ni jednoj Upravi,pa ni ovoj.
A sad da poentiram:
- Vardar je na zalost INSTANT klub kojim se sakrivao kriminal vecih razmjera. Ovo je iz prve ruke. Klub kojem nije dozvoljeno da se takmici u Evropi. Klub koji je na granici ispadanja iz "prve" lige Makedonije. Hvala na takvom ucescu u grupama EL.
- Pominjete ekipe iz Hrvatske. Drzava koja je viceprvak SVIJETA, a i jednom bronzani. Njihovi drugoligasi igraju na boljim travnjacima od BP i Grbavice, a nasi igraju na asvaltu Otoke i oranicama Bijeljine.
- Poredite CZ i Partizan. Jedni bili prvaci SVIJETA, a drugi finalisti LŠ. Godinama su imali najjacu skolu fudbala u bivsoj drzavi i jos uvijek ubiraju te plodove. Cast Dzenanu, ali nasu Akademiju vode povrsno pismeni treneri. Tu ima prostora za napredak.
- I na kraju smo uspjeli za SAMO 6 god. od gasenja kluba doci do PO EL. U cemu je grijeh od navijaca zeljeti laksi zdrijeb? U cemu je problem reci da su nas sudije u prve 3 utakmice kvalifikacija unakazile.
- Bit Vaseg posta je ubiti euforiju navijaca FKS i Sjevera i Istoka.
PS. Iz bivse drzave u PO predstavnike imali Hrvatska(2),Srbija(1) i BOSNA i HERCEGOVINA (1), a to je nase SARAJEVO.
U postu kojeg si citirao sam samo iznio bojaznu da nećemo napraviti dodatni iskorak. To naprosto ne želim i kao navijač imam pravo da svoju strepnju iznesem.
Sve ostalo sto si napisao - 100% se slažem. Napravili smo velike stvari, stabilizirali smo se i to niko ne dovodi u pitanje. Ali ja kao navijač želim još više. Ako me to čini “neprijateljem kluba”, onda dobro. Ja to tako ne vidim.
U krajnjoj liniji pročitaj moj post od prije utakmice.
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Nisam nikada pisao na forumu, ali sam stvarno evo osjetio potrebu radi nekih postova koje sam lvdje upratio. Za Panteliju vala nemam rijeci, niti znam kako se njemu da pisati onolike nebuloze, niti kako se nama da citati. Druga stvar, iznenadjen sam zaista kako smo stajali i kako smo generalno odigrali utakmicu. Jedino sto zamjeram Vinku, a sto je nedostajalo u kljucnim momentima je to da nije igracima psovao majku i slicno, to je onaj mali fio koji je falio za bolji rezultat.
PSPHM
Ako ovamo nastavite raditi doći će i te grupe sigurno kao nagrada, samo jako raste te svakog dana.
Sretno i veliki pozdrav iz Bihaća
Sretno i veliki pozdrav iz Bihaća

-
- Kontakt:
DonerKebab je napisao/la: ↑02 okt 2020, 13:15kad bi iduce dvije sezone imali koeficijent od recimo 2.000 kao prosle sezone bili bi na 10.250.
To bi nam olaksalo posao jer bi vec iduce godine bili mozda nosioci u 1.pretkolu lige prvaka a kasnije zasigurno.
U losijoj varijanti kad ne bi bili prvaci i kad bi otisli u Conference ligu bili bi vjerovatno u prva dva pretkola nosioci a kasnije mozda i u 3.pretkolu.
Ne imali bi koeficijent 10.00. Sto bi nam vazilo za sezonu 2023/24 , dakle za 3 godine. Ako bi aBd osvojili ovu Titulu oda bi u sezoni 2022/23 imali koeficijent 8,25.Pod tim uslovom da osvajamo 2,00. Naredno takmicenje u Evropi, sezona 2021/22 koeficijent nam je 6,25.

Ne mogu se raspisati ko vi. Samo cu reci imali smo period kada su se oko kluba vrtili kriminalci tipa Tigar, tada su dolazili rekorderi brazilci, Jesic itd. Sva je sreca pa smo njih otjerali, da su oni ostali svi mi danas ne bi imali ovako lijepu pricu.
Sarajvo je stabilan klub u nestabilnoj ligi i drzavi. Slijedece godine igramo grupnu fazu, dalje necu pisat, vidjet cete sami.
A koeficijent ? Mi smo izvukli nenosioca Celtica, znaci nenosioca, ne moze ti koeficijent da ga imas ko tottenham pomoc ako si baksuz ovoliki.
Sarajvo je stabilan klub u nestabilnoj ligi i drzavi. Slijedece godine igramo grupnu fazu, dalje necu pisat, vidjet cete sami.
A koeficijent ? Mi smo izvukli nenosioca Celtica, znaci nenosioca, ne moze ti koeficijent da ga imas ko tottenham pomoc ako si baksuz ovoliki.
Zadnja izmjena: extazy, dana/u 02 okt 2020, 15:18, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, imekorisnicko, napoleon72, riki46, SAMO BORDO, veteran 1987 i 59 gostiju.