Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- ASD
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Dobar je Raguž. Mogao bi on i do repke Austrije.
- Goalgetter
- Kontakt:
Coates je srusio Balica prije gola za 1:3, inace bi Husein isao sam na golmana.
Balic je izvukao crveni karton svojom brzinom, i iz tog slobodnog je pao gol za 3-1.
Evo i 4-1, Lask prolazi Sporting
Evo i 4-1, Lask prolazi Sporting
-
- Kontakt:
Zbog nekad velike nade Barcelone: Halilhodžić među prvima iskoristio novo pravilo FIFA-e
Krovna svjetska fudbalska organizacija FIFA, nedavno je donijela revolucionarnu promjenu u svojim pravilima i odlučila kako će igrači pod određenim okolnostima moći mijenjati reprezentaciju za koju nastupaju.
Krovna svjetska fudbalska organizacija FIFA, nedavno je donijela revolucionarnu promjenu u svojim pravilima i odlučila kako će igrači pod određenim okolnostima moći mijenjati reprezentaciju za koju nastupaju.
Jedan od prvih selektora koji će iskoristiti ovu promjenu pravila jeste bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, a u glavnoj ulozi je nekada velika nada Barcelone Munir El Haddadi.
Halilhodžić je El Haddadija pozvao za predstojeći meč njegovog Maroka sa Demokratskom Republikom Kongo, a nastup za Maroko mu je dosad bio onemogućen zbog toga što je prije šest godina igrao za Španiju i to svega 13 minuta.
El Haddadi je za Maroko želio igrati još na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali naravno, to je bilo nemoguće, dok se sada situacija promijenila.
Taj slučaj je završio i na CAS-u, taj sud je presudio protiv današnjeg člana Seville, ali sada će on konačno dočekati da zaigra za svoju državu.
El Haddadi je dobio poziv Halilhodžića, te će biti u konkurenciji za duel s DR Kongom.
Podsjetimo, FIFA-ino pravilo glasi: “Ukoliko je neki igrač do svoje navršene 21 godine zabilježio tri ili manje nastupa u službenim mečevima reprezentacije onda ima pravo promijeniti pripadnost, a uz to mora proći najmanje tri godine od njegovog posljednjeg nastupa.”
e i mi bi trebali ovako.
Jedan od prvih selektora koji će iskoristiti ovu promjenu pravila jeste bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, a u glavnoj ulozi je nekada velika nada Barcelone Munir El Haddadi.
Halilhodžić je El Haddadija pozvao za predstojeći meč njegovog Maroka sa Demokratskom Republikom Kongo, a nastup za Maroko mu je dosad bio onemogućen zbog toga što je prije šest godina igrao za Španiju i to svega 13 minuta.
El Haddadi je za Maroko želio igrati još na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali naravno, to je bilo nemoguće, dok se sada situacija promijenila.
Taj slučaj je završio i na CAS-u, taj sud je presudio protiv današnjeg člana Seville, ali sada će on konačno dočekati da zaigra za svoju državu.
El Haddadi je dobio poziv Halilhodžića, te će biti u konkurenciji za duel s DR Kongom.
Podsjetimo, FIFA-ino pravilo glasi: “Ukoliko je neki igrač do svoje navršene 21 godine zabilježio tri ili manje nastupa u službenim mečevima reprezentacije onda ima pravo promijeniti pripadnost, a uz to mora proći najmanje tri godine od njegovog posljednjeg nastupa.”
e i mi bi trebali ovako.
To im je jer nisu doveli Saničanina u odbranu.
- ASD
- Kontakt:
Balić mi nije nešto, ali bi ga se trebalo probati na lijevom krilu u repci.
- Goalgetter
- Kontakt:
Balic upravo 1 na 1 sa golmanom ali puca ravno u njega. Steta mogao se upisati i on u listu strijelaca.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Alternative su Hodžić, Tatar, tako da bi bilo mudro pozvati ga pa da vidimo može li šta. Fizički je ekstra spreman, samo ima problem kao i Ćatić, slab u duelima, nose ga svi, slabija tehnika itd..
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Ne mogu da razumim sta se vise ceka sa ovim momkom, jos je izrazio zelju da igra za nas. Zar je toliko tesko skontati da ako imas 24 godine, i konstantan si igrac za ekipu koja opet igra EL. Ovo bi se moralo oprobati.
Ali.. Duljevic..Hodzic na krilu... Tatar.. Loncar..

@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
On je sto posto siguran da se želi odreći austrijskih papira?
Mislim da ako bas hoce da se moze napraviti da ima dvojno drzavljanstvo. Istina, mi taj sporazum sa Austrijom nemamo. Ali se ipak prave izuzeci kod zasluznih građana tipa sportisti, akademici i sl. i td.
Nešto razmišljam, Prcić je sa 19 godina debitovao u Ligue 1 i u debitantskoj sezoni odigrao čak 32 utakmice za Sochaux (2 gola). Zamislite da sad imamo jednog tinejdžera koji igra redovno u jednoj od najjačih liga svijeta. Pravo pitanje je sad, je li on "propao" ili nikada zapravo i nije bio nešto dobar?
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Izrastao u limitiranog igrača. Do 20-21 se gleda kroz prste ali poslije toga ljudi žele gotov proizvod.TopRemove je napisao/la: ↑02 okt 2020, 01:09Nešto razmišljam, Prcić je sa 19 godina debitovao u Ligue 1 i u debitantskoj sezoni odigrao čak 32 utakmice za Sochaux (2 gola). Zamislite da sad imamo jednog tinejdžera koji igra redovno u jednoj od najjačih liga svijeta. Pravo pitanje je sad, je li on "propao" ili nikada zapravo i nije bio nešto dobar?
⚜️~⚜️~⚜️
Balić je daleko od vrhunskog lijevog krila i ne treba ga predstavljati kao čudotvorca, ali za pozicije lijevog krila i desnog beka smo očajni i svaki fudbaler koji ih igra je kandidat za reprezentaciju. Ako je iskreno spreman zaigrati za BiH a ne biti novi Dilaver koji 10 godina sređuje papire zaslužuje poziv i priliku.
Ako se kvalifikujemo na euro, onda to svakako trebamo pokusati iskoristiti za dovodjenje talenata pod nasu zastavu. Gigovica, Raguza ( ako ga Austrija u medjuvremenu ne zakljuca ). Cak mu obecati da ce ici na euro. Po meni bi svakako imao mjesta ( na euro bi poveo Dzeku, Demirovica, Raguza i jos nekoga ako iskoci ).
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Kvesic mozda u Zrinjski. treba ga zvati sada u a tim 

Zasto bi ga se trebalo probati ako ti nije nesto ?

tz tz tz tz tz tz
Trenutno korisnika/ca: Coolpanda24, Dinhooo, jasmin10, riki46 i 35 gostiju.