FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 02 okt 2020, 00:51

Pantelija je napisao/la:
02 okt 2020, 00:20
AlfredNobel je napisao/la:
02 okt 2020, 00:19
Lopta je odskočila prije nego što je došla do njega. Takve lopte je teško odbraniti i s mnogo udaljenijih pozicija, nema ebenijih šuteva od tih.
Nema šanse da se ovo moglo hvatati. Da li je mogao skrenuti u stranu, možda jeste, možda nije.
Sta je odskocilo? 10x sam.pogl3dao i usporeno i ubrzano iz vise uglova. Nejak sut kod kojeg se vladan u zadnji tren predomislio.
Pogledaj još toliko ako treba.. Prije nego što je došla do njega, odskočila je. Ako ćeš još preciznije, udarila od tlo. Ništa gore od takvih šuteva i takve lopte je ebeno braniti kad je lopta upućena i sa 30 metara. Niko me ne može ubjediti da se ono moglo hvatati, zato što znam i nagledao se milion onako primljenih golova. Eto pitaj nekog iole dobrog golmana da li se ono hvata, ako kaže da može, mijenjam mišljenje instant. Možda da je Ter Stegen..

Opet potenciraš tu priču oko napadača, koji slabo šta da bi pomogao protiv Celtica. Hajde da je Merso fulio neki zicer, pa hajde, on nas zayebao, to bih i ja odmah rekao. Ko god da je bio na njegovom mjestu, haman pa isto bi bilo, zato što smo gore bili totalno odsječeni. Nije ni Ahmet ušao u jednu šansu, jer nije imao lopti, tako ne bi ni Beqiraj ili bilo ko. Najveća šansa nam je bila preko brzih krila kao što su Tatar i Fanimo.
Da se trebao dovesti napadač, jeste. Da je to pitanje nedolaska istog krivac za ovaj poraz je smiješno.

Treba ebati mater Hadžiji zbog nedolaska centarfora, ali isto tako ne spomenuti dovođenje odličnog Pejovića. Naravno da to treba.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 02 okt 2020, 00:55, ukupno mijenjano 3 puta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 okt 2020, 00:51

Pantelija je napisao/la:
02 okt 2020, 00:50
Bas tako. Kriv je tatar
Fanimo fuli cijelu loptu krajem prvog poluvremena, vise je kriv bego tatar :mrgreen:
You are someone else I am still right here

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 okt 2020, 00:59

Večeras je ogromna plus sto smo vidjeli, da Tino moze i da se polako vraca u formu. Trebao bi biti kljucni igrač u pohodu na duplu. Isto tako Pidro se polako vraca sto je krucijalne vaznosti jer obzirom, da je on jedini pravi lijevi bek. Oremus standardno borbeno sa puno trke ne dirati sa ga desne strane.
Dupovac - Mili najjaci stoperski par u ligi sigurno. Obojica iskusna i u dobroj formi, Dupe cak mozda zivotnoj.
Tatar dobar imao par prodora pokušavao nesto mada su se dobro pripremili za njega. Fanimo los. Vrh napada standardno bez doprinosa na sta smo se vec navikli ovu sezonu.

Dodatni plus sto ce Rahman biti svjez protiv lažnih u ponedjeljak.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 02 okt 2020, 01:00

Zasto iko mora biti kriv?
Ljudi bolji!
Nasi ofanzivni igraci poginuli u defanzivni. Da se nisu morali onoliko vracat mnogo vise bi uradili naprijed.
Napredovali smo. Sada samo treba da nastavimo svojim putem i da ne dozvolim pad ili neku stagnaciju.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 okt 2020, 01:03

A ne ne, alfrede. Nama napadc nije trebao da zabije gol nego da zadrzi par loptu u posjedu dok se krila i vezni otvore.
Trebao nam je da uzme bar 30% skokova i da bar 2-3 spusti nasem igracu.
To je ono sto ahmetovic nijw radio. Mislim da je imao 7 od 8 pogrednih pasova od kojih su dva bila bas kriminalna. I vidi ovo sad. U utakmici gdje si pod pritiskom uspijes uzeti loptu otvoris polukontru ide lopta do napadaca i tu umjesto da je on zadrzi i proslijedi na krilo, ahmo je skoro svku izgubio. To automatski znaci da je celtic napao i tu smo se trosilijer 3-4 igraca koja su krrnula u sprintu naprijed su se oxmah morali vratiti u blok.

I tu dolazi ono pitanje nepismenih novinara "a sta je sa spremom". Nepismeni bi trebali znati da u prosjeku 20 do 30% vise se trosi ekipa koja se brani nego koja kontrolise loptu. Nasa krila su bila fakticki i bekovi. Nas vezni prednji je bio fakticki u bloku kao zadnji vezni. I tu ide ovaj dio o Ahmetovicu.
Kada se radi transformacija on je taj koji treba da "kupi" 2-3-5 sekudni u kojima tatar susic i fanimo krecu naprijed i prave visak. On odlozi loptu i ide sprint naprijed da ili udje u prazan prostor ili odvuce stoperA. On to nje radio. Pa mislim cak ni jdnom.

Cini se dva ofsajda iskljucivo jer se nije kretao.

Kod centarsuta iro odlicnog cini se oremusa, on stoji IZA stopera pola.metra i apsolutno ne pokusava skociti a ne uci ispred njega ilise udsljiti iza njega. U biti on nema vise ENERGIJE i snage i ne slusaju ga noge. U ligi jos zabija jer ima iskustvo u tekmama gdje udjrmo u krilo protivniku. U utakmicama sa duelima gfje nismo.blizu golu ne postoji.

Nadam se da sam bar malo priblizio razlog zasto bi veceras imali bar dvije prilike dodazne da smo imali napadaca koji je okretniji i bolji u ovim situacijama.
Da ne dsvim.koliko njemu ne odgovara ova nasa igra ulaska krila prema golu i igra kroz tranziciju. On je bio savrsen za igru koju smo gradili kod husrefa dok je jos bio jak na nogama i gdje je razgrtao protivnike. Pauza i ozljeda u kombinaciji za njega i godine su bili pogubni. Na zalost
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 okt 2020, 01:10

Za napadaca dijelim misljenje, necemo mi tu rszliku u golovima toliko osjetiti ali Ahmetovic je danas vecinu duela izgubio i ono gdje je dosla lopta do njega nazalost vecinu je upropastio losim dodavanjima. Vidjeli smo Handžić jd bio za nijansu uspjesniji i odma se osjetilo na igri.
You are someone else I am still right here

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 okt 2020, 01:11

fera je napisao/la:
02 okt 2020, 01:10
Za napadaca dijelim misljenje, necemo mi tu rszliku u golovima toliko osjetiti ali Ahmetovic je danas vecinu duela izgubio i ono gdje je dosla lopta do njega nazalost vecinu je upropastio losim dodavanjima. Vidjeli smo Handžić jd bio za nijansu uspjesniji i odma se osjetilo na igri.
Upravo to. Hare kad je usao izgledao je mnogo bolje, gurao je grace celtica bez ikakvih problema i spustao lopte. I tu je taj problem. Na zalost kad je hare to radio mi smo vec bili pali fizički.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 02 okt 2020, 01:26

Hareta bi trebalo forsirat a Mersu ubacivat sa klupe jer je pitanje kada ce Mersu stati skroz. Mozd on moze u nasoj ligi odigrat jos dvije godine ali isto tako moguce da ga stane skroz vec sad ako vec nije.

Napadaca se ne isplati dovodit prije zime a pogotovo neko rijesenje daj sta das. Gurat sa Haretom i Mersom i ako se moze dati prilika akademcu, a do zime trazit rjesenje u napadu ili eventualno do ljeta.
Ali ni posto dovodit napadaca samo da se dovede, mi bas moramo ubost brzina, visina, pokretljivost, snaga
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 okt 2020, 01:28

ShofaII je napisao/la:
02 okt 2020, 01:26
Hareta bi trebalo forsirat a Mersu ubacivat sa klupe jer je pitanje kada ce Mersu stati skroz. Mozd on moze u nasoj ligi odigrat jos dvije godine ali isto tako moguce da ga stane skroz vec sad ako vec nije.

Napadaca se ne isplati dovodit prije zime a pogotovo neko rijesenje daj sta das. Gurat sa Haretom i Mersom i ako se moze dati prilika akademcu, a do zime trazit rjesenje u napadu ili eventualno do ljeta.
Ali ni posto dovodit napadaca samo da se dovede, mi bas moramo ubost brzina, visina, pokretljivost, snaga
Cak i sad imas bar 10ak nama dostupnih a strasnih napadaca. Bar 10ak ako ne i vise. Al treba malo ... Jbg
Imao si fatosa u gradu. Bukvalno

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 okt 2020, 01:43

FrancescoTotti je napisao/la:
02 okt 2020, 00:13
Ovi sto govore da je Vladanov kiks zasluzuju bandovica +kukesi a nikako Celtic u playoffu i grupe naredne godine u koje sam uvjeren.

Potpuno si u pravu. da je Vladan ostao stajati i ne baciti se , bio bi gol, ali bi sva krivica pala na odbranu. Bio je i pokriven nasim igracem(ako moze neko postaviti trenutak kad strijelac puca). Vratiti Pavlovica. Boljeg golmana za te pare koje nam nude ne mozemo naci.
Mozda bi Kovi odgovaralo, ali imati ovakog golmana je bogastvo, ugovor do 2024 g. Samo mu omoguciti da bude zadovoljan u FKS, kao sto rece Rahman.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 okt 2020, 01:48

Prodati Kovu bio bi korak nazad, cak sa sadasnjim rezervnim golmanima bi doveli titulu u pitanje.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 02 okt 2020, 01:52

Al mi samo idu na neku stvar ovi komentari oko fizicke spreme, nasi igraci ne mogu trcati, itd.. Pa imat cemo opet podatke koliko je ko pretrcao i siguran sam da je Tatar pretrcao preko 12km. A ni ostatak ekipe nije kaskao i sigurno, znaci 100% smo pretrcali vise od Celtica veceras. Eh problem je sto je to nase trcanje uzrokovano njihovom kontrolom. Kad se branis jednostavno moras pomjerati linije, njihov jedan pas sa strane na stranu znaci da ti se bar 4 igraca moraju pomjeriti i zatvoriti drugu stranu a njihovi su tu gotovo bez kretanja. Nasa krila uvijek morala udvajati u odbrani pa trcati u napad i nesto probati. Oni su jednostavno bili drugacije postavljeni, odbrana visoko i brzo nas sasijecali, nema tu puno trcanja samo dosta brzih reakcija a to je kvalitet ekipe. Ne mozes porediti njihovo krilo koje je visilo u napadu i nije imalo potrebe da se vrati i nase. Ne mozes porediti njihovog napadaca koji se kretao samo oko nasih 15 do 30 metara i Ahmetovica koji se trosio 30-40 metara od naseg gola pa isao kod njih u napad.

Jednostavno je, ko igra s loptom on se manje i pametnije krece. Ko igra defanzivnije mora sve igrace pomjerati da ne bi rupe ostale. E sad par puta nam je bio problem upravo ta rupa pa izgleda kao da nismo spremni a jednostavno ako je krilo izgubilo loptu u napadu ne moze se vratiti odmah u odbranu, dodje do pomjeranja sredine na stranu ali opet smo sve to fino rjesavali.

Mislim da mi itekako mozemo trcati ali da nam treba malo vise muda i mozga da bi kontrolisali loptu i sve to pametnije radili a ne ovako trositi se da njih zatvoris.

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 02 okt 2020, 01:58

.
Zadnja izmjena: Sjeverjecudo, dana/u 02 okt 2020, 03:26, ukupno mijenjano 1 put.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 02 okt 2020, 02:03

.
Zadnja izmjena: Sjeverjecudo, dana/u 02 okt 2020, 03:25, ukupno mijenjano 1 put.
Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 02 okt 2020, 02:23

ShofaII je napisao/la:
02 okt 2020, 01:00
Zasto iko mora biti kriv?
Ljudi bolji!
Nasi ofanzivni igraci poginuli u defanzivni. Da se nisu morali onoliko vracat mnogo vise bi uradili naprijed.
Napredovali smo. Sada samo treba da nastavimo svojim putem i da ne dozvolim pad ili neku stagnaciju.
Upravo to.. jos jednom da nadodam. Jedino sto molim upravu jeste NAPADAC tipa Benke, tog renomea..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 02 okt 2020, 02:31

Ja sam ponosan na momke, dali su zaista svoj maksimum. Kao što sam ranije napisao, koncepcija igre mi se nije dopala jer je po meni bila ziheraška, međutim momcima se nema šta prigovoriti glede želje i htijenja.

Ipak, moram reći da me brine stagnacija. Sedam-osam godina je prošlo otkako je amidza Tan ušao u klub i otkad smo izašli na zelenu granu financijski, a naročitog iskoraka u igračkoj kvaliteti nema. Ništa ova ekipa nije bolja od one koju je Dzeno vodio 2015. Štaviše slabija je, a i ona je bila daleko od osrednjeg evropskog nivoa, odnosno od grupa. Ekipa nam je i dalje, neću reći u pet deka sa ostalim vodećim klubovima naše lige, ali uopšte ne odskače onoliko koliko treba. Još uvijek je to tek jedna bh. premijerligaska ekipa sa svim boljkama i nedostacima koje naši timovi imaju. Još uvijek je to ekipa koja će se mučiti kući protiv Širokog i koja ni protiv ovakvog raspalog Želje nece biti sigurna u dobar rezultat. To se moglo večeras vidjeti, budući da u ofanzivnom dijelu nismo mogli meda. Tačno se vidjela ogromna, nepremostiva razlika u suhoj kvaliteti, iako ni Celtic nije odigrao bog zna šta niti je aman zaman tim - na kraju krajeva izbacio ga je Ferencvaros. Izuzev Tine, ni jedan jedini igrač nije napunio oči, nije potezom pokazao da je evropski igrač. Sve je to promućkaj pa prospi ako govorimo o nekom evropskom nivou.

Mi i dalje govorimo o povoljnim žrijebovima i fetišiziramo Celtic, nadajući se da ćemo preko neke Rige ili Birkirkare ući u grupu. Nema toga. Povoljan žrijeb se mora zaslužiti nabijanjem koeficijenta. Svi Ex-Yu klubovi, naprimjer, su u jednom trenutku morali izbacivati mnogo jače protivnike od sebe, da bi vremenom bildali koeficijent i ulazili redovno u grupe. Rijeka je prvi iskorak napravila tako što je dogurala do plejofa i izbacila Stuttgarta. Vardar je prvi put u svojoj historiji došao do plejofa i u gostima glatko izbacio Fenerbahçe ušavši time u grupu. Dinamo, kad je tek počela zlatna Mamićeva era, izbacio je u gostima Ajaxa sa Suarezom, Huntelarom, Jaap Stamom i kompanijom. Zvezda, nakon što je dvadeset godina bila u kurcu, izbaci Krasnodara i super jakog Red Bull Salzburga. Partizan je izbacio Newcastle i time ušao prvi put u LP, da bi kasnije to samo nastavio. Maribor je prvi put ušao u grupu nakon što je izbacio Lyon, a kasnije je u plejofu takođe izbacio i Rangers. Tek nakon jedne ili dvije evropske sezone sa skinutim skalpovima velikana, krenuli su bolji zrijebovi svim tim klubovima. Ali za takvo nešto moraš imati jaki tim pravljen za Evropu. Tim koji će, ako govorimo o bh. ligi, se istom prošetati. Dakle, tek kada domaća liga postane “dosadno takmicenje” koje se tek odrađuje jer se prvak unaprijed zna kao sto je bilo u Sloveniji s Mariborom, u Hrvatskoj s Dinamom ili u Srbiji sa Zvezdom ili Partizanom može se računati na nešto više u Evropi.

Treba ovu ekipu dobro pojačati ako želimo evropski iskorak. Moramo biti jaki u svim linijama jer Evropa ne trpi bh. premijerligaški nivo. Dakle, moramo imati makar 4-5 igrača kvalitete Tina Sušica - igrača koji mogu bez problema igrati i u nekim većim evropskim ekipama. Uz svo dužno poštovanje prema našim igračima, ali ne može pojačanje ekipe koja pretenduje na ulazak u grupu biti neki momak koji je bio 6. igrač nekog prosječnog srbijanskog kluba, kao što je godinama bio slučaj kod nas ili igrač koji je najuren iz Hajduka poslije 12 odigranih minuta. Kada dovedes stranca to bi trebao biti igrač koji će ti raditi posao. Mi dovedeno Fanima koji mi je drag, ali koji ipak nije taj kvalitet jer da jeste ne bi u 25. godinu završio u Doboju kod Kaknja, dok Partizan dovede Soumu koji je standardni reprezentativac Gvineje ili Sadiqa iz Serie A. Mi dovedemo stranca Pejovića, kojeg takođe jako gotivim, a Zvezda dovede stranca Sanogu koji ima 100 nastupa za Young Boys i koji je reprezentativac Obale Slonovače. Mi dovedemo stranca Oremuša, koji nama itekako daje ruke, a Rijeka dovede stranca Yateka iz becke Austrije koji je reprezentativac centralno afričke republike. Dajem te primjere jer su, pod A, sve to osrednji klubovi na evropskom nivou koji nekad uđu u grupu, a nekad ne uđu. A pod B, zato što valjda trebamo težiti da budemo evropski klub, kada već imamo milijardera vlasnika. I neko će reći ne trebaju nam takva skupa pojačanja za bh. ligu, ali ja ću reci samo sljedeće: mi ni u okvirima bh. lige, koja je jedna od najslabijih u Evropi, nismo dominantni. Biti dominantan je kad uvežeš 6-7 titula zaredom i kad se unaprijed zna da ćeš biti prvak jer toliko oskaces suhom kvalitetom da liga nije više interesantna.

Takva dominacija je najbolja moguća investicija. Jer tek u takvom timu koji igra grupnu fazu će i tvoji mladi igrači moći stasati, naviknuti se na evropski fudbal te imati pijacu za prodaju.

Eto, morao sam istresti sve iz sebe. Halalite.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 02 okt 2020, 02:38

Nama je i dalje neophodan napadac, bez kvalitetnog rjesenja u spicu otezacemo sebi znacajno put do titule. Da se razumijemo, i sa ovim rosterom mislim da smo najjaci u ligi i da mozemo do titule, ali sa dobrim spicem puno bi to lakse bilo. Dragi su mi i Ahmet i Hare, ali njih dvojicu kad bi sastavio ne moze ispasti jedan solidan, a kamoli kvalitetan napadac, na onom nivou kakav nam je trenutno potreban.
Jednostavno ne mogu da vjerujem da je procjena struke i uprave da nam kvalitetan napadac nije potreban ili da klub nije u stanju da to finansijski isprati.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 02 okt 2020, 04:12

Pun mi je vise qurac i ovog "dobro je nismo se obrukali" pa isto je ha jedan ha pet komada mi smo ispali... jesmo li za ovo odmarali 7 dana, da dva puta pogledamo na go? Prvo poluvrijeme extra ali drugo pickasto i bezvoljno!
Titula ne smije doci u pitanje!!!

PAULUS1234
Kontakt:

Post Postao/la PAULUS1234 » 02 okt 2020, 04:21

Jadno je da im nismo sutnuli a ja sam se i bojao toga ,dojes do PO i onda 1 greska je Rahmanoviceva falio je veceras 2 kondicija nakon Buducnosti i odmora od 7 dana nikakve posebne trke tu nema nit znaju igrat muski u kost 3 tipicno nase useravanje protiv bilo kakvog imena , jel ovo bilo ginjenje veceras , pih .4 greska Ahmetovic mislim hvala mu al sa njim ne mozes napast LE posebno ovakim kakav je sad mora se dovest napadac vrhunski i moralo se to uradit ako se mislilo napast Evropu.
Da ne nabraham sad jos neke stvari , napredak je vidan al moglo je bolje moglo se sa Celticom sa Rahmanom i sa lvalitetnim spicem ala Benko koji mora bit mjera napada za Evropu. Ja sam cjelo vrjeme se nadao da ce staviti samo brzance u napad
Zadnja izmjena: PAULUS1234, dana/u 02 okt 2020, 04:34, ukupno mijenjano 1 put.

PAULUS1234
Kontakt:

Post Postao/la PAULUS1234 » 02 okt 2020, 04:26

zagorski je napisao/la:
02 okt 2020, 02:38
Nama je i dalje neophodan napadac, bez kvalitetnog rjesenja u spicu otezacemo sebi znacajno put do titule. Da se razumijemo, i sa ovim rosterom mislim da smo najjaci u ligi i da mozemo do titule, ali sa dobrim spicem puno bi to lakse bilo. Dragi su mi i Ahmet i Hare, ali njih dvojicu kad bi sastavio ne moze ispasti jedan solidan, a kamoli kvalitetan napadac, na onom nivou kakav nam je trenutno potreban.
Jednostavno ne mogu da vjerujem da je procjena struke i uprave da nam kvalitetan napadac nije potreban ili da klub nije u stanju da to finansijski isprati.
Meni nije jasno ovo jasno nam je da su Africki Brazilski napadaci od istoka do zapada svuda , U Partizanu Zvjezdi Hajduku , po Rusiji Kazastanu svuda jer su fizicki ili tehnicki dominatni , kako ne mozemo nac jednog takvog

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Brkooo, Google Adsense [Bot], James1987, Pantelija, TheTruth34 i 52 gosta.