Benjamin Tatar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bordo1946
Kontakt:

Re: Benjamin Tatar

Post Postao/la Bordo1946 » 25 sep 2020, 23:49

harixs je napisao/la:
25 sep 2020, 23:25
Bordo1946 je napisao/la:
25 sep 2020, 22:48
harixs je napisao/la:
25 sep 2020, 05:28
Neka sredina ovdje bi dobro dosla, nije momak za odbacit ali nije ni neka pljacka..vrlo pokretljiv i snalazljiv za BHPL standarde.
Nesto tipa Duljevic sa tim dugim brzim koracima ali sa dosta boljom zavrsnicom od DuBljevica :D
Duljevic je duplo bolji dribler, al zavrsnica kriminalna.... Tatar je vise napadacki orijentisan, Dulja je klasicno krilo...
Duljevic vise i nezna sta igra, zadnju utakmicu je igrao centarfora ci i mi se, i to protiv Lyona.
Btw vise sam poredio njihove fizicke slicnoati, mada igraju na istoj strani.
Iskren da budem, Duljevića nisam ni pratio u Francuskoj. Nije ni igro jedno vrijeme, tako da ne znam kakva je situacija sa njim. Kod nas je najbolji bio kad je igro ofanzivnog veznog. Lijen igrač, šteta, mogo je puno više.
Tatar je onako mlohav nekakav :D ali je snalažljiv, i kod nas igra neku čudnu poziciju, djeluje iz drugog plana, iz sjene, svugdje ga ima u napadu, a u odbrani je lijevo, ubacuje se stalno i zato stalno daje golove, ima nos za go i prostor, ali fizički mi je Duljević puno bolji, brži, izdržljiviji i jači u duelima. Tehnički isto.

DonerKebab
Kontakt:

Post Postao/la DonerKebab » 26 sep 2020, 08:57

Bordo1946 je napisao/la:
25 sep 2020, 23:49
harixs je napisao/la:
25 sep 2020, 23:25
Bordo1946 je napisao/la:
25 sep 2020, 22:48

Duljevic je duplo bolji dribler, al zavrsnica kriminalna.... Tatar je vise napadacki orijentisan, Dulja je klasicno krilo...
Duljevic vise i nezna sta igra, zadnju utakmicu je igrao centarfora ci i mi se, i to protiv Lyona.
Btw vise sam poredio njihove fizicke slicnoati, mada igraju na istoj strani.
Iskren da budem, Duljevića nisam ni pratio u Francuskoj. Nije ni igro jedno vrijeme, tako da ne znam kakva je situacija sa njim. Kod nas je najbolji bio kad je igro ofanzivnog veznog. Lijen igrač, šteta, mogo je puno više.
Tatar je onako mlohav nekakav :D ali je snalažljiv, i kod nas igra neku čudnu poziciju, djeluje iz drugog plana, iz sjene, svugdje ga ima u napadu, a u odbrani je lijevo, ubacuje se stalno i zato stalno daje golove, ima nos za go i prostor, ali fizički mi je Duljević puno bolji, brži, izdržljiviji i jači u duelima. Tehnički isto.
Duljevic je uhvatio balkanski sindrom tj dosao do prvih ozbiljnih para i boli ga qrac. On vise nije fudbaler ali glumi od kada je otisao u njemacku.
Ovako i Besic od Evertona, Baljic kad je presao u Real, Guza kad je potpisao za Werder i tako dalje.
Sto bi se patio na treningu i odricao ukusne hrane, alkohola i nargilhana kad i ovako uzima dobar novac?
E to razmisljanje pokazuje sto stagniramo kao sredina jer realno narod u BiH je na istom nivou razvoja bio 1620.godine i danas 2020. dok recimo Svedjani, Njemci ili Japanci napreduju.
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 30 sep 2020, 17:12

Ovo je vrhunska tema ,svaka čast otvaraču teme.
Bravo ljudino.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 30 sep 2020, 17:13

Tatar ponovo strijelac u Kupu protuv Slobode, bravo majstore.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 30 sep 2020, 17:20

Semper je napisao/la:
30 sep 2020, 17:13
Tatar igračina. Danas igra u Kupu, sutra protiv Celtica.
Pa neka opet neko kaže da naši igrači nisu u formi. :mrgreen: :urnebes:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 30 sep 2020, 17:22

Semper je napisao/la:
30 sep 2020, 17:13
Tako je.
Tatar je jedini igrac koji može biti na 2 mjesta u isto vrijeme (moze jos i Chuck Norris ali on nije fudbaler)...malo danas protiv Slobode golcic, malo sutra Celticu, ako Bog da...u inat dusebriznicima.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 okt 2020, 15:25

Nakon što se Duljević zarazio on će ako pokaže da može napraviti problem Celticu protiv Sjeverne Irske biti najmanje igrač čije uvođenje sa klupe će Cviko ozbiljno uzeti u obzir.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 01 okt 2020, 19:45

Hajmo Bordo Bjeli, pokazite ko je gazda u tudzem gradu :mrgreen: :bih: :bih:
Škotska nejac :guz:

dukipajser
Kontakt:

Post Postao/la dukipajser » 01 okt 2020, 20:32

Prvi put gledam ga kako igra za sad desetka, zna lik proci nije samo da trci bezveze.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 okt 2020, 20:47

Dobra igra Sarajeva i Tatar dobar.
Pitanje je kolko mogu ovim tempom...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 okt 2020, 20:58

DrFilgud je napisao/la:
01 okt 2020, 20:47
Dobra igra Sarajeva i Tatar dobar.
Pitanje je kolko mogu ovim tempom...
Dobro su igrali, ni jedni ni drugi nisu imali izgledne prilike. Ako Sarajevo ne iskoristi svoju jednu jedinu sansu, a mislim da ce se pojaviti u drugom poluvremenu, onda ispadaju.

Papar, onako, vise mi je zanimljivo kako je bolji lijevi bek od Pidre. Puno pokriva teren, zna 1/2 finte.

Bez premca da je Sušić izdominirao.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 01 okt 2020, 21:16

Odmah ga gurnuti u prvu postavu protiv S. Irske.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 01 okt 2020, 21:33

Yebi ga to je to.
Nema se snage za više od 60-70 minuta.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 01 okt 2020, 21:34

Igrao je 2 pozicije realno.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 okt 2020, 22:28

Ako ne moze trcat cijelu to je vise preporuka za repku nego neka mana..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 okt 2020, 23:53

Imao jedan prodor na utakmici. Ispuhao poslije 45 min igre, kao svi igraci domace ekipe. Neozbiljan igrac za veci nivo od domace lige. Duljevic je definitivno kvalitetniji igrac od Tatara, a Susic je jedini normalan igrac bio u utakmici protiv Celtica.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 okt 2020, 00:11

Solidna utakmica Sarajeva. Tatar je također bio vrlo dobar.
Kostalo ih je ono sto "krasi" sve naše timove. Nedostatak fizicke spreme!

Ja jednostavno ne mogu da razumijem da profesionalni fudbaler nije spreman da odigra tj da trci 90 minuta!
Pa to ti je posao, nisi ti amater. Kao radis jos neki posao pored toga i eto ne mozes.
Bukvalno treba svakog igraca istestirati da li je on sposoban da trci 90 minuta i onda mu dati posao tj dovesti ga.
Sramota.
Pa svaki šef kad vidi da ne ispunjavas zadatke na svom radnom mjestu ili ti smanji platu ili te zamijeni tj dobijes otkaz.
Kad kazem trci ne mislim da se vuces po terenu. Nego da trcis u oba pravca onoliko koliko tempo utakmice od tebe trazi.

Vidjelo se u prvom poluvremenu da je Sarajevo odlicno stajalo na terenu, ali jednostavno su grohnuli u drugom. Zbog toga mi je mozda i najvise krivo. Naravno da nije sramota izgubiti od Celtica, ali jeste šteta.
Ono sto je pozitivno je Đokanovic. Momak je odlican, za Sarajevo bi bilo dobro da ostane ali za repku i njega licno da se vec na zimu lansira dalje.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 okt 2020, 00:17

h1a2s3o4 je napisao/la:
02 okt 2020, 00:11
Solidna utakmica Sarajeva. Tatar je također bio vrlo dobar.
Kostalo ih je ono sto "krasi" sve naše timove. Nedostatak fizicke spreme!

Ja jednostavno ne mogu da razumijem da profesionalni fudbaler nije spreman da odigra tj da trci 90 minuta!
Pa to ti je posao, nisi ti amater. Kao radis jos neki posao pored toga i eto ne mozes.
Bukvalno treba svakog igraca istestirati da li je on sposoban da trci 90 minuta i onda mu dati posao tj dovesti ga.
Sramota.
Pa svaki šef kad vidi da ne ispunjavas zadatke na svom radnom mjestu ili ti smanji platu ili te zamijeni tj dobijes otkaz.
Kad kazem trci ne mislim da se vuces po terenu. Nego da trcis u oba pravca onoliko koliko tempo utakmice od tebe trazi.

Vidjelo se u prvom poluvremenu da je Sarajevo odlicno stajalo na terenu, ali jednostavno su grohnuli u drugom. Zbog toga mi je mozda i najvise krivo. Naravno da nije sramota izgubiti od Celtica, ali jeste šteta.
Ono sto je pozitivno je Đokanovic. Momak je odlican, za Sarajevo bi bilo dobro da ostane ali za repku i njega licno da se vec na zimu lansira dalje.
Slabo ko hoce jos da navede, da se samo kod nas ne igra liga zbog evropskih utakmica. Celtic za vikend igrao u ligi, dodje u Bosnu, i dosta spremnije izgledaju. Sarajevo odmorni, i ne mogu im napraviti 2 konkretne akcije da ugroze gol Celtika. Ne zna da li je Sarajevo stvorilo jednu priliku u drugom poluvremenu? Susic je jedino djelovao kao igrac dok je mogao, ovo ostalo je talasika. Ima razloga sto Fanimo igra tu gdje igra a ne u svojoj drzavi.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 okt 2020, 00:36

Nije odgovor jednostavan, iako nisam nikakav stručnjak po pitanju fizičke spreme niti imam kvalifikacije za takvo nešto.

Odgovor je sasvim jednostavan, tempo!

Svi su oni profesionalci i bave se sportom, međutim nikada nisu igrali pod ovakvim intenzitetom, tempo u premier ligi se mora podići na visočiji nivo. I tako će domaći igrači ustvari moći pratiti standarde evropske spreme.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 okt 2020, 00:50

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
02 okt 2020, 00:36
Nije odgovor jednostavan, iako nisam nikakav stručnjak po pitanju fizičke spreme niti imam kvalifikacije za takvo nešto.

Odgovor je sasvim jednostavan, tempo!

Svi su oni profesionalci i bave se sportom, međutim nikada nisu igrali pod ovakvim intenzitetom, tempo u premier ligi se mora podići na visočiji nivo. I tako će domaći igrači ustvari moći pratiti standarde evropske spreme.
Samo neka oni igraju tici-taka made in BiH, pa ce se naigrati utakmica u Europi.
Pa i ta taktika zahtijeva puno trčanja i tranzicija.
Mozda da se uvede pravilo nema jakih i poslije 60-te da se ne trci puno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem, kakarut, Sheyi, Zglavkar i 31 gost.