Das 30 miliona eura za igraca, pa ga 2 sezone saljes na posudbe, dok ti stopera igraju Holding, Luiz i Mustafi. S obzirom da je kod Pepa najvise ucio trenerski posao, nije mi ni cudo za ove umobolne poteze u odbrani, poput forsiranja Luiza, Tierneya/Sea na stoperu i slicno. Samo jos cekam Xhaka da tamo zaigra konstantno, jer eto zna dodat prvom do sebe. To bi bio bas Pepovski potez.
Previse upitnika trenutno ima oko modela poslovanja Arsenala. Iako je Arteta postao menadzer, a ne samo trener, mislim da i dalje glavnu rijec imaju ona dvojica direktorska parmaka, Edu i Indijac(ili sta je vec).
Ozila nisu ni pokusali prodat, nit daju kakve povratne informacije, a isto tako covjeku ne daju ni mogucnost da makar nesto od tih para opravda. Sa Cupavim je ista stvar. Njega su mogli cak i na neku posudbu poslat, da se "dohaviza". Ova misterioznost oko njih mi jos vise ide na qrac. Sve nesto izmedju redova. Mogu zamislit kako se ti igraci osjecaju, jer ja kako vidim oni treniraju i nadaju se pozivu za mec. Ne vjerujem da je s njima uopce razgovarano o njihovom statusu...
Na sve to prodajes Torreiru, najagilnijeg veznog igraca u klubu, a vezu trenutno nose Xhaka, Elneny, Ceballos i Willock, od kojih samo Ceballos zasluzuje igrat u timu poput Arsenala. Ostali nisu ni za ekipa odakle su dosli.