FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Furymaker
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Furymaker » 18 dec 2010, 15:46

Ma Barcelonina postavka na papiru izgleda tako , ali u praksi busquets se povlaci izmedju 2 stopera ,alves je krilo , xavi , iniesta i messi mogu da se slobodno krecu , dok su pedro i villa uz aut liniju .
Ta je formacija dovedena do savrsenstva , i jednostavno se ne moze prenijeti na papir ;)

I da , ja sam 100% siguran da ce Villa , Messi i Pedro startati u napadu , dok ce Iniesta i Xavi u veznom redu , sada hoce li to biti Busquets ili Mascherano ne znam , al vjerovatno Busquets .

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 18 dec 2010, 16:19

Evo jedna statistika za one koji govore da je guardiola dobio Barcu na tacni,da nije nista uradio po pitanju njene igre
Zadnje 3 sezone Guardiole :
sezona 2008/2009: ucinak u prvih 15 tekmi -12-2-1 (gol razlika 46-9)
sezona 2009/2010:ucinak u prvih 15 tekmi-12-3-0 (gol razlika 36/9)
sezona 2010/2011:ucinak u prvih 15 tekmi-13-1-1(gol razlika 46/8)

A ucinak frank rijkaarda u zadnje svoje 3 sezone u barci:
sezona 2007/2008:ucinak u prvih 15 tekmi-9-4-2 (gol razlika 29/12)
sezona 2006/2007:ucinak u prvih 15 tekmi-10-4-1 (gol razlika 34-12)
sezona 2005-/2006:ucinak u prvih 15 tekmi-10-4-1 (gol razlika 38-12)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
MVP - Messi-Villa-Pedro

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 18 dec 2010, 16:27

ljudi nemate se sta pravdati , rijkaard je imao iste igrace kao guardiola i zadnje 2 sezone nije uspio nista napraviti .
I Rijkaard je imao Messija , Xavija , Iniestu , Puyola , Eto'o , Valdes , Abidal i nije osvojio 6 trofeja .
Samo dbli ce reci da je Guardiola dobio izgradjenu ekipu , svi koju su pratili Barcu pod Rijkaardom i sada pod Pepom ce reci suprotno .

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 dec 2010, 16:28

Pep je u zadnje vrijeme dosta izmijenio onu nasu standardnu formaciju 4-3-3, i sad to koliko ja kontam otprilike izgleda ovako:

................Vilja............................Pedro.......

................................Messi.......................

Abidal...................Iniesta....Xavi...............Alves

......................Puyol...Sergio.....Pique.............

...............................valdez.............

Ove sezone s ovakvom formacijom najcesce igramo, bekovi su nam fakticki krila , dok Messi ima potpunu slobodu da ide i u sami spic, ali i da se vraca u sredinu sa Xavijem i Iniestom.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 18 dec 2010, 16:31

Furymaker je napisao/la:ljudi nemate se sta pravdati , rijkaard je imao iste igrace kao guardiola i zadnje 2 sezone nije uspio nista napraviti .
I Rijkaard je imao Messija , Xavija , Iniestu , Puyola , Eto'o , Valdes , Abidal i nije osvojio 6 trofeja .
Samo dbli ce reci da je Guardiola dobio izgradjenu ekipu , svi koju su pratili Barcu pod Rijkaardom i sada pod Pepom ce reci suprotno .
I Ferguson je 2004. imao Ronalda, pa sta mislis zasto nije uspio osvojiti PSH?
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 18 dec 2010, 16:34

Romariooo je napisao/la:Pep je u zadnje vrijeme dosta izmijenio onu nasu standardnu formaciju 4-3-3, i sad to koliko ja kontam otprilike izgleda ovako:

Ove sezone s ovakvom formacijom najcesce igramo, bekovi su nam fakticki krila , dok Messi ima potpunu slobodu da ide i u sami spic, ali i da se vraca u sredinu sa Xavijem i Iniestom.
To je ta neka 3-5-2 varijanta (sa Messijem koji je malo povuceniji, a Busquets koji se vraca u zadnju liniju kao osigurac i libero da bi bocni igraci bili više ofanzivno orijentisani i zapravo u ulozi krila) koji Pep voli da koristi u zadnje vrijeme.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 dec 2010, 16:38

Rajkard je na papiru imao mozda i jacu ekipu nego Pep, zamislite samo kakav smo napad imali Ronaldinjo, Eto, Anri,Messi, pa vezni red Deco, Xavi, Iniesta, Yaya, Van Bomel. Jedno tad smo imali dosta slabiju odbranu nego sad, jer nije bilo sjajnih Alvesa i Piquea.

Pep je po po meni najzasluzniji za ovakvu ekipu, on je taj koji je Messija, Xavija i Iniestu postavio kao nosioce ekipe, on je sjajno procijenio kupovinu Alvesa, te je od nepoznatih Pikuea, Sergia i Pedra napravio sjajne igrace, uveo je neki poseban red u svlacionicu i stvorio familijarnu atmosferu, a to Rajkard nije mogao, barem ne u toj mjeri.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 18 dec 2010, 17:43

Romariooo je napisao/la:Pep je u zadnje vrijeme dosta izmijenio onu nasu standardnu formaciju 4-3-3, i sad to koliko ja kontam otprilike izgleda ovako:

Iako igramo fantasticno sa tom formacijom,meni se ne svidja sto je Messi povuceniji :( :( :(
MVP - Messi-Villa-Pedro

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 18 dec 2010, 17:45

Gradski derbi je uvijek nešto više od utakmice, nadam se da će Espanyol izvući barem bod
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 18 dec 2010, 17:48

Ted Mosby je napisao/la:Gradski derbi je uvijek nešto više od utakmice, nadam se da će Espanyol izvući barem bod
jezik pregrizao/tastaturu razvalio 8-)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 dec 2010, 18:09

losmi je napisao/la:

Iako igramo fantasticno sa tom formacijom,meni se ne svidja sto je Messi povuceniji :( :( :(
Ma nije povuceniji, Pep je skontao da ce u ovakvoj postavci Mesi biti puno iskoristeniji, a to se pokazalo kao tacno. s obzirom da otkad ovako igramo Messi daje puno vise golova . Na papiru izgleda ovako, ali cesto je tu najistureniji napadac, a protiv jacih protivnika, kada treba da potpuno osvojimo sredinu terena, Mesi igra malo povuceniji, i zajedno sa Xavijem i Iniestom napravi premoc na sredini, ali opet brzo se ubacuje u napad i postize golove. Prednost ovo taktike mogli smo vidjeti protiv Reala, kada je mesi bio povuceniji i sjajno asistirao za golove. Kad igra na krilu, onda ga je puno lakse cuvati, ovako kad ima veliku slobodu ne moze nikako imati non stop jednog covjeka na ledjima i ima znatno vise slobode da pogadja i asistira, a to sto nema Mesija na krili koristi Alves za ona njegova utrcavanja u napad.

Ova formacija je genijalna, jer imamo i igrace za nju, bekovi su nam jako brzi i pokretljivi, snalaze se sjajno u ofanzivi, Sergio odlino radi svoj posao, gore u napadu su svi pokretljivi i vrlo lako mijenjaju mjesta i zbunjuju odbrane. Jedino sto nam treba mozda da bi ova formacija bila jos ubitacnija jeste lijevi bek, jer Abidal je vec u godinama i ofanziva mu nije jaca strana, a kako vidimo Pep ga ima namjeru koristiti i kao stopera. Tu bi nam sjeo jedan ljevak jak u ofanzivi, ja bi nekako najvise volio da dovedemo Bastosa iz Liona, on me podsjeca jako na Alvesa i mislim da bi kod nas bio sjajan, Bale je najbolja opcija sigurno ali je jako skup, tu je i Coentrao recimo, ali meni se Bastos nekako najvise svidja, mlad, brz, dobar i u odbrani, ima topovski udarac, dobar tehnicar, bas igrac koji se uklapa u nas stil, bio bi velika opasnost po lijevoj strani
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 18 dec 2010, 19:35

Sastav za utakmicu sa Espanyolom izgleda ovako : Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi i Villa
Kao sto sam prepostavio :)
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 18 dec 2010, 19:36

DAVID VILLA 7' je napisao/la:Sastav za utakmicu sa Espanyolom izgleda ovako : Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi i Villa
Kao sto sam prepostavio :)
To je tesko bilo pretpostaviti.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 dec 2010, 19:37

Daj i od Asspaynola ako nije frka 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 dec 2010, 19:40

juznjak> je napisao/la:Daj i od Asspaynola ako nije frka 8-)
to je manje bitno :lol: :P

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 18 dec 2010, 19:41

Kameni,chica,forlin,ruiz,didac,banea,marquez,garcia,verdu,callejon,osvaldo
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 dec 2010, 19:49

DAVID VILLA 7' je napisao/la:
Znaci nece igrati onaj drugi Garcija Sergio 8-) Osvaldo najveca prijetnja po Valdeza, lik je u top formi ....
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 18 dec 2010, 19:55

juznjak> je napisao/la:
DAVID VILLA 7' je napisao/la:
Znaci nece igrati onaj drugi Garcija Sergio 8-) Osvaldo najveca prijetnja po Valdeza, lik je u top formi ....
Ove sezone nam ni veci igraci od Osvalda nisu bili pretnja,pa nece ni on :D :D :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 18 dec 2010, 19:55

Vecerac ce Idriz Kameni biti iznabadan, jeste teska utakmica, ali mogla bi opet biti petarda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 18 dec 2010, 19:56

5 komada, to je naša nada.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.