Apsolutno. Nista ne ide preko noci. Ja, u svoje ime govorim, prvi bih imao koliko god treba strpljenja da sutra izadje neka nova Uprava sa nekoliko ideja, konkretnim ciljem i da prodje mjesec, dva i da ja vidim da oni to ostvaraju, da to nije suplja prica. Neka traje i 5-10. godina, ali da oni ostvaraju svoje ja bih bio strpljiv, zadovoljan. Puno ljepse mi je 100 godina docekati sa planovima i pocetkom gradnje stabilnog kluba, a ne sa titulom i ovim problemima svim koje imamo sad.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Naravno da treba neko privuci. Medjutim mi smo u deficitu od pocetka korone s ogromnim novcem. Boli tuki Tuzlu cityi sto nema gledalaca ali nama to itekako znaci. Treba ti neko trenutno ko ce bar pokriti ulaznice a mi ni to nemamo.
Mi imamo ovdje strucnjake za igrace, taktike, marketing, sve znaju i umiju. I takvi pljuju po klubu, igracima, i ostalo. Daleko smo dogurali s ovom prculadijom,koja ozbiljno udara na integritet kluba s svojim lazima i glupostima koje svakodnevno pisu, posebno kad izgubimo utakmicu. Ova uprava ne valja ku.rcu kao ni prosla. Prica ima Miske pare, ima on pare al on nije ulozio nista sta je mogao. Sisaj pare kluba i srozaj ga na dno s svojim pristupom prema igracima, bivsim uposlenicima, Amaru i ostalim.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
6.10. (utorak) izvlacenje za Kup. Ponovo jedna utakmica, mozemo igrati sa bilo kojom ekipom. 21.10. bi se trebalo to odigrati i to je to od Kupa za ovu polusezonu.
Brao brao braoSemper je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:55Ne znam zasto se zamarate nekim novim modelom valjda Amar zna najbolje.U ovom trenutku Amar smatra da je ovakav nacin funkcionisanja najbolji za klub i zasto da sumnjamo u to? Navijaci trebaju da prate utakmice, u ovom korona vremenu preko tv i pomazu klubu koliko mogu a pitanja organizacije kluba treba ostaviti mudrijim ljudima poputa Amara, Badzaka i Dzubura.

Ljudi ba, vrtite istu pricu po ko zna koji put ovdje, svaki put se ispise, 50 stranica, svaki put se sve isto pise, svaki put nakon nekog podvaljenog placenog clanka ili neke gluposti i nista. Neko ko se razumije u sisteme poslovanja, ali bas razumije, a ne kao mi ovako povrsno, mora doci u klub i predstaviti 3-4 opcije po uzoru na druge klubove (primjera radi uzmes Dinamo jer je iz okruzenja, uzmes Red Bullove, sistem koji gaje Barcelona i pojedini engleski nizeligasi, Njemacki sistem...). Bila su ovdje dva momka koji su detaljno pisali o tome i koji se ocito razumiju, a cini mi se i Bbake da bi mogao imati nekih dobrih inovativnih ideja. To se mora prezentovati i upravi i navijacima kroz nekoliko dana i odluciti kojim pravcem ici. Zaboravite na iluzije i strane investitore ili privatizacije. Shvatite da je milijardu klubova na svijetu a Zeljo je tipicni primjer kluba koji niko ne bi uzeo. Zasto? Velik pocetni ulog, iza sebe ima veliku armiju simpatizera sirom svijeta, dugovi ce povecati pocetni ulog, nije u vrhu BH fudbala vec godinama... Jedino pozitivno sto bi nekoga privuklo je omladinska skola. Jedno je kupiti Liverpool za 300 miliona a drugo je skrsiti 20 miliona na Zelju. Za te pare, kad bi se usvojio zakon o sportu, mozes uzeti recimo Radnika, stabilnog premijerligasa, uloziti u stadion 5 miliona, cisto da ispunjava kriterije, u ekipu uloziti 10 miliona i u akademiju 5. I sve to a da te niko ne pita zasto ovo zasto ono. Novac koji si ulozio hladno operes kroz 5 godina i furas dalje. A Radnika imas po svijetu koliko hoces...
Dakle, iznijeti moguce sisteme poslovanja, odluciti sta ce biti glavni izvor prihoda kluba u pocetnom periodu od X godina (npr. Mladi igraci, prodaja prava na stadion), pod svaku cijenu izbjeci da se zavaravamo da ce taj izvor prihoda biti “grupna faza kroz 4 godine”, pokusati sa minimalnim ulaganjem ostvariti sto vece prihode i glavno JAVNO NAGLASITI DA JE KLUB U FAZI REKONSTRUKCIJE I DA U TOM PERIODU NECEMO BITI FOKUSIRANI NA OSVAJANJE NASLOVA PO SVAKU CIJENU. Sve sto osvojimo dobro i jeste.
Evo ja molim ove koji su pisali o modelima da im ne bude mrsko da sjednu i istraze to, da naprave plan i da se jave u klub, ako treba ja cu vam dogovoriti sastanak. Ja bi rado to uradio da se razumijem ali te pravne zavrzlame nisu moj fah.
Dakle, iznijeti moguce sisteme poslovanja, odluciti sta ce biti glavni izvor prihoda kluba u pocetnom periodu od X godina (npr. Mladi igraci, prodaja prava na stadion), pod svaku cijenu izbjeci da se zavaravamo da ce taj izvor prihoda biti “grupna faza kroz 4 godine”, pokusati sa minimalnim ulaganjem ostvariti sto vece prihode i glavno JAVNO NAGLASITI DA JE KLUB U FAZI REKONSTRUKCIJE I DA U TOM PERIODU NECEMO BITI FOKUSIRANI NA OSVAJANJE NASLOVA PO SVAKU CIJENU. Sve sto osvojimo dobro i jeste.
Evo ja molim ove koji su pisali o modelima da im ne bude mrsko da sjednu i istraze to, da naprave plan i da se jave u klub, ako treba ja cu vam dogovoriti sastanak. Ja bi rado to uradio da se razumijem ali te pravne zavrzlame nisu moj fah.
Prije svih promjena nacina rada, modela mi moramo naci ljude koji su sposobni da to pretvore u djelo. Nije to samo reci: "Od danas radimo drugacije". Korak po korak. Prvo adekvatni ljudi koji ce imati ideju, povjerenje navijaca svih prije svega pa idemo na sljedecu stepenicu bez preskakanja.
Mi te ljude trazimo evo 25 godinaLjoZee je napisao/la: ↑01 okt 2020, 19:37Prije svih promjena nacina rada, modela mi moramo naci ljude koji su sposobni da to pretvore u djelo. Nije to samo reci: "Od danas radimo drugacije". Korak po korak. Prvo adekvatni ljudi koji ce imati ideju, povjerenje navijaca svih pa idemo na sljedecu stepenicu bez preskakanja.

Mi smo ispucali ljudi sto smo imali i iskreno sumnjam da ce neko sad doci u klub jer sam mu ja rekao, eto znas imam ja plan, haj ti u klub a onda mozda proguramo taj plan. Misljenja sam da nakon svega sto nam se izdesavalo, kao klub prvo moramo naci nacin da privucemo te osobe, a ovaj moj prijedlog iz proslog posta je moje misljenje kako to uraditi a da nije eto dajem ti rijec ili majke mi bit ce tako.
Ja mislim da prvo trebamo naci ljude. Jedan od razloga je sto navijaci nemaju povjerenje u ove ljude samim tim nemaju ni strpljenje. Pricali smo maloprije da sve ne moze preko noci, da treba proci mjeseci, mozda i godine da sve to bude kako treba. Za to ti trebaju ljudi koji ce imati povjerenje navijaca, koji ce se obratiti fino njima i objasniti sta i kako. Ovi nikad povjerenje nece steci jer nisu od pocetka radili dobro. Trenutno mislim da imaju minimalnu podrsku navijaca ako je uopste imaju. To je odmah problem.
-
- Kontakt:
Istina je da smo jako puno Željovaca ishandrili i potrošili.
Željezničar za život cijeli!
Zao mi samo moze biti ljudi koji su bili sposobni, imali ideju za promjene. Svih ostali koji "od danas do sutra" rade uz ostavljanje obavezno nekog duga nije mi zao. A, nazalost, takvih je najvise.SudoHusika je napisao/la: ↑01 okt 2020, 20:01Istina je da smo jako puno Željovaca ishandrili i potrošili.
Ma o tome nema price to je sve tako kako si rekaoLjoZee je napisao/la: ↑01 okt 2020, 19:55Ja mislim da prvo trebamo naci ljude. Jedan od razloga je sto navijaci nemaju povjerenje u ove ljude samim tim nemaju ni strpljenje. Pricali smo maloprije da sve ne moze preko noci, da treba proci mjeseci, mozda i godine da sve to bude kako treba. Za to ti trebaju ljudi koji ce imati povjerenje navijaca, koji ce se obratiti fino njima i objasniti sta i kako. Ovi nikad povjerenje nece steci jer nisu od pocetka radili dobro. Trenutno mislim da imaju minimalnu podrsku navijaca ako je uopste imaju. To je odmah problem.
s vremena na vrijeme čitam ovaj forum, nikad ne pišem, al imam želju reagovat na tvoj post, svaka čast za prijedlog! kad bi bila takva akcija od menelijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:23pitanje je, sta mi mozemo da uradimo za klub? cast svakom al ovi ternutno ne mogu voditi klub. necu da pricam da li vole ili ne vole naseg Zelju, ali nemaju nikakve vizije. doduse i ova situacija, ne samo kod nas vec i u citavom svijetu, nije im pomogla nimalo.
evo jedan prijedlog za nas navijace, da se klubu pomogne sa 50,00 KM po navijacu. ako nas ima (po facebook-u oko 190.000) to je oko 9.500.000,00 KM. neka je ova brojka oko 100.000 to je opet oko 5 miliona KM. to nisu male pare. a neka klub nadje nacin da se revansira navijacima, npr polugodisnja karta, artikli iz fan shopa itd i sl
odmah neka suma tj. najmanje 50, halal olsun. normalno da ne može svako odvojiti toliko, onda koliko ko može, nešto love bi se skupilo.
pozdrav svim iskrenim Željovcima!
30.6.1946. Borac (BL) - Željezničar 0:2
Smjesna vam je ta prica o novim ljudima u nasem klubu, sve dok imamo trenera i ujedno covjeka koji se pita za sve u klubu.
Pogotovo o ljudima koji trebaju doci sa novcem, pa niko nije lud da donese novac da mu neko drugi striktno govori kako ce biti.
Pogotovo o ljudima koji trebaju doci sa novcem, pa niko nije lud da donese novac da mu neko drugi striktno govori kako ce biti.
Mjau !
E bas mu je ideja extraSukija je napisao/la: ↑01 okt 2020, 20:41s vremena na vrijeme čitam ovaj forum, nikad ne pišem, al imam želju reagovat na tvoj post, svaka čast za prijedlog! kad bi bila takva akcija od menelijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:23pitanje je, sta mi mozemo da uradimo za klub? cast svakom al ovi ternutno ne mogu voditi klub. necu da pricam da li vole ili ne vole naseg Zelju, ali nemaju nikakve vizije. doduse i ova situacija, ne samo kod nas vec i u citavom svijetu, nije im pomogla nimalo.
evo jedan prijedlog za nas navijace, da se klubu pomogne sa 50,00 KM po navijacu. ako nas ima (po facebook-u oko 190.000) to je oko 9.500.000,00 KM. neka je ova brojka oko 100.000 to je opet oko 5 miliona KM. to nisu male pare. a neka klub nadje nacin da se revansira navijacima, npr polugodisnja karta, artikli iz fan shopa itd i sl
odmah neka suma tj. najmanje 50, halal olsun. normalno da ne može svako odvojiti toliko, onda koliko ko može, nešto love bi se skupilo.

Valjda fali 99 999 ljudi a ne99 h. AEK promasio penal, nastavlja se nase prokletstvo.
- Manijaci19871921
- Kontakt:
Sretno Dado, Stilic ti je trasirao put..
kako kome.KANA je napisao/la: ↑01 okt 2020, 20:54E bas mu je ideja extraSukija je napisao/la: ↑01 okt 2020, 20:41s vremena na vrijeme čitam ovaj forum, nikad ne pišem, al imam želju reagovat na tvoj post, svaka čast za prijedlog! kad bi bila takva akcija od menelijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:23pitanje je, sta mi mozemo da uradimo za klub? cast svakom al ovi ternutno ne mogu voditi klub. necu da pricam da li vole ili ne vole naseg Zelju, ali nemaju nikakve vizije. doduse i ova situacija, ne samo kod nas vec i u citavom svijetu, nije im pomogla nimalo.
pozdrav svim iskrenim Željovcima!znaci imamo jednog fali nam jos 99 hiljads ljudi
![]()

30.6.1946. Borac (BL) - Željezničar 0:2
Gdje ce?
Imamo clanske po 20 KM, prodavale se godisnje, imali smo akcije ove sa kartama... ne zavaravajte se tim brojkama, Zeljo ima maksimum 20 000 ljudi koji ga koliko toliko prate, od toga ima 2000 koji su tu kako god bilo i jos mozda 3-4 hiljade ovih povremenih kako vjetar puse. Dakle u ovom trenutku 2000, od kojih veliki broj nije finansijski u mogucnosti pomoci klubu. Ko aktivira ne 100 nego 30 hiljada ja mu popusim.Sukija je napisao/la: ↑01 okt 2020, 20:41s vremena na vrijeme čitam ovaj forum, nikad ne pišem, al imam želju reagovat na tvoj post, svaka čast za prijedlog! kad bi bila takva akcija od menelijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:23pitanje je, sta mi mozemo da uradimo za klub? cast svakom al ovi ternutno ne mogu voditi klub. necu da pricam da li vole ili ne vole naseg Zelju, ali nemaju nikakve vizije. doduse i ova situacija, ne samo kod nas vec i u citavom svijetu, nije im pomogla nimalo.
PS: Ona tresnjica/visnjica iz makabija ga zavali i Totenhemu i to iz Haife **** mater svoju
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.