50 i kusur ljudi u Skupštini, 10-ak u Upravnom i Nadzornom odboru i treba Ljozee da smišlja model. Daleko smo dogurali.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Amar gazda i ti nabrojani, a opet neko drugi ce smislja model i vodi racuna o klubu.
Ukratko "neko" ce njima stvoriti pare ili donjeti iste u klub a oni ce da rade sta hoce.
Mjau !
@Bbake, nama trebaju stabilniji prihodi, da neko udje u klub sa novcem i da jedan dio budzeta bude njegov, drugi od toga sto si nabrajao. Ne mora to biti jedan covjek. Nek bude neki broj 3-4 ljudi koji ce pola budzeta obezbijediti i postaviti svoj tim u Upravu i nekoliko clanova koje Skupstina odabere, pola klub kroz svoje rezultate, poslovne prostore, transfere i ostalo, ali da budes siguran financijski na neki nacin. Ne ovako da strepis kao sad. Ne treba nama isto da radimo ko i do sada jer ovo sto radimo godinama nit je sigurno nit valja.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ne znam zasto se zamarate nekim novim modelom valjda Amar zna najbolje.U ovom trenutku Amar smatra da je ovakav nacin funkcionisanja najbolji za klub i zasto da sumnjamo u to? Navijaci trebaju da prate utakmice, u ovom korona vremenu preko tv i pomazu klubu koliko mogu a pitanja organizacije kluba treba ostaviti mudrijim ljudima poputa Amara, Badzaka i Dzubura.
Nemoj izvrtati napisano i praviti se mudar nego pogledaj prihode pa budi pametan!
Šta onda ovde komentarišemo, nismo u klubu i po tvom bi sada trebali pričati o cvijeću a ne o modelima jer nije naš posao.
Nego 'nemate model' kuknjava
Izvoli smisli. Ja da vam smišljam model. kuknjava
Željezničar za život cijeli!
Ja da ga imam otišao bi u klub i prezentovao ga. Piskaramo ovdje jer vidimo da od ovoga trenutnog ništa. Ako je to jedina opcija onda lijepo nek se kaže i da znamo da se ne nadamo ničemu. To niti će smanjiti moju ljubav prema klubu ni ono što ja klubu kao navijač dajem ali ću makar poravniti i znati da nam je ovo vrhunac.Bbake je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:57
Nemoj izvrtati napisano i praviti se mudar nego pogledaj prihode pa budi pametan!
Šta onda ovde komentarišemo, nismo u klubu i po tvom bi sada trebali pričati o cvijeću a ne o modelima jer nije naš posao.
Nego 'nemate model' kuknjava
Izvoli smisli. Ja da vam smišljam model. kuknjava
LjoZee je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:49@Bbake, nama trebaju stabilniji prihodi, da neko udje u klub sa novcem i da jedan dio budzeta bude njegov, drugi od toga sto si nabrajao. Ne mora to biti jedan covjek. Nek bude neki broj 3-4 ljudi koji ce pola budzeta obezbijediti i postaviti svoj tim u Upravu i nekoliko clanova koje Skupstina odabere, pola klub kroz svoje rezultate, poslovne prostore, transfere i ostalo, ali da budes siguran financijski na neki nacin. Ne ovako da strepis kao sad. Ne treba nama isto da radimo ko i do sada jer ovo sto radimo godinama nit je sigurno nit valja.
Znači slično kao i sada, samo se neće tako zvati? Daju pare tj posude da se ne brinemo, ili poklone? Ne razumijem? Kako da jedan dio budžeta bude 'njegov'? Ili 'njihov'?
@Ljože nije tako jednostavno kao što pišete danima. Nađite 'jake' ljude. Nađite 'investitora'. Gdje stari? Gdje posebno sada? Ti fakat vjeruješ da se nije pričalo sa desetinama ljudi o modelima kako da se uključe? Dalje, je li neko ovde stvarno misli da na drveću rastu ljudi koji daju milion pa kad se vrati?
Fino sam ti napisao prihode gore iznad. U nastavku ti kažem, naš glavni prihod su transferi i tu mi trebamo da dignemo nivo poslovanja. Prvi korak je kamp gdje bi imao obrazovaniji i spremniji krajnji produkt, čime bi i cijena istog bila veća. Ostalo je sve šega šala osim evrope a to je u zadnjih 25 godina neostvarena misija. Niko pa ni mi nije uspio ozbiljnije iskoračiti, što ne znači da neće ali za to su ulaganja dugoročno ogromna, rad u kontineitetu neophodan, rezultati neophodni.
Moje mišljenje, to bi bio naš 'investitor'
Uloze, bolje receno. Moraju imati neku korist naravno bilo kroz transfere ili sta god. Ove posudbe koje se rade sad ne vode nigdje. Daj pare pa vrati sa nekom kamatom nekad poslije. Sve iz nuzde.
Velika sredstva nama trebaju i neko vrijeme da se Op podigne da mi mozemo zivjeti od njega. Od kampa, strucnijeg kadra trenerskog, drugog kadra koji ce da brine o tim fudbalerima itd.
A mi nemamo bar dio sredstava za to vec jedino da Skupstina kaze "da" za prodaju i da se neke stvari poklope. Sto bi Braconi rekao mi smo zakasnili sa klubom koji moze "sam" zivjeti bez nekih sigurnih prihoda kao npr. ulaganje s obzirom na dug koji imamo. Mi trenutno samo jos vise uvecavamo taj dug jer nemamo velikih prihoda, a velike financijske potrebe oko svega. Lici mi da nemamo nikakav plan kako prezivjeti ovaj period tj. nema alternative ako se pomocni ne proda.
Velika sredstva nama trebaju i neko vrijeme da se Op podigne da mi mozemo zivjeti od njega. Od kampa, strucnijeg kadra trenerskog, drugog kadra koji ce da brine o tim fudbalerima itd.
A mi nemamo bar dio sredstava za to vec jedino da Skupstina kaze "da" za prodaju i da se neke stvari poklope. Sto bi Braconi rekao mi smo zakasnili sa klubom koji moze "sam" zivjeti bez nekih sigurnih prihoda kao npr. ulaganje s obzirom na dug koji imamo. Mi trenutno samo jos vise uvecavamo taj dug jer nemamo velikih prihoda, a velike financijske potrebe oko svega. Lici mi da nemamo nikakav plan kako prezivjeti ovaj period tj. nema alternative ako se pomocni ne proda.
- lijevapolutka
- Kontakt:
Ma ljudi u ovoj situaciji kad nemaš zakon o sportu, kad ne postoji mogucnost privatizacije, nemaš mogucnost privuci kako vi kažete investitora. Mi i sada imamo investitora a to je i Badzak i Amar i svi oni koji posudjuju svoje pare. Sve su to 'investitori'
moSa ljoŽe
- lijevapolutka
- Kontakt:
E ovdje kod kamate grijesis. Ako ja kao pojedinac posudim pare tu nema kamate, osim ako ja hoću da zaradim. Al ako moja firma, što lijepo zvuči moja firma, posudi pare tad po zakonu mora biti kamata.LjoZee je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:30Uloze, bolje receno. Moraju imati neku korist naravno bilo kroz transfere ili sta god. Ove posudbe koje se rade sad ne vode nigdje. Daj pare pa vrati sa nekom kamatom nekad poslije. Sve iz nuzde.
moSa ljoŽe
Sve ce to klub u buducnosti x3 da plati sa kamatama, i to je put kojim Zeljo treba da ide.lijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:32Ma ljudi u ovoj situaciji kad nemaš zakon o sportu, kad ne postoji mogucnost privatizacije, nemaš mogucnost privuci kako vi kažete investitora. Mi i sada imamo investitora a to je i Badzak i Amar i svi oni koji posudjuju svoje pare. Sve su to 'investitori'

Mjau !
To nije rjesenje jer to je opet od danas do sutra sto se moze zakrpiti, a ostalo sto ne moze dug se pravi. Na duze staze nista. Samo se dug na dug. Neko ce to morati vratiti plus taj dug koji nisu uspjeli zakrpiti. Gdje si bio, sta si radio? Nista.lijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:32Ma ljudi u ovoj situaciji kad nemaš zakon o sportu, kad ne postoji mogucnost privatizacije, nemaš mogucnost privuci kako vi kažete investitora. Mi i sada imamo investitora a to je i Badzak i Amar i svi oni koji posudjuju svoje pare. Sve su to 'investitori'
- lijevapolutka
- Kontakt:
Slažem se u potpunosti. I tako nam je od 95 pa naovamo. Nema više socijalizma i to trebamo da prihvatimo. Sad su druga pravila na snazi. Al je problem što mi nismo 7-8 godina titulu uzeli a drugi zaredali, pa nema niko strpljenja nizasta. Daj sve i odmahLjoZee je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:37To nije rjesenje jer to je opet od danas do sutra sto se moze zakrpiti, a ostalo sto ne moze dug se pravi. Na duze staze nista. Samo se dug na dug. Neko ce to morati vratiti plus taj dug koji nisu uspjeli zakrpiti. Gdje si bio, sta si radio? Nista.lijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:32Ma ljudi u ovoj situaciji kad nemaš zakon o sportu, kad ne postoji mogucnost privatizacije, nemaš mogucnost privuci kako vi kažete investitora. Mi i sada imamo investitora a to je i Badzak i Amar i svi oni koji posudjuju svoje pare. Sve su to 'investitori'
moSa ljoŽe
Nisam siguran koliko mi možemo kamp održavati sa trenutnim prihodima gdje imamo problem i sa jednim pomoćnim terenom bez ikakvih dodatnih objekata. Ali svakako da podržavam ako je to opcija i ako će se naći način da se to sve izgradi, održava i plaća na vrijeme.Bbake je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:13LjoZee je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:49@Bbake, nama trebaju stabilniji prihodi, da neko udje u klub sa novcem i da jedan dio budzeta bude njegov, drugi od toga sto si nabrajao. Ne mora to biti jedan covjek. Nek bude neki broj 3-4 ljudi koji ce pola budzeta obezbijediti i postaviti svoj tim u Upravu i nekoliko clanova koje Skupstina odabere, pola klub kroz svoje rezultate, poslovne prostore, transfere i ostalo, ali da budes siguran financijski na neki nacin. Ne ovako da strepis kao sad. Ne treba nama isto da radimo ko i do sada jer ovo sto radimo godinama nit je sigurno nit valja.
Znači slično kao i sada, samo se neće tako zvati? Daju pare tj posude da se ne brinemo, ili poklone? Ne razumijem? Kako da jedan dio budžeta bude 'njegov'? Ili 'njihov'?
@Ljože nije tako jednostavno kao što pišete danima. Nađite 'jake' ljude. Nađite 'investitora'. Gdje stari? Gdje posebno sada? Ti fakat vjeruješ da se nije pričalo sa desetinama ljudi o modelima kako da se uključe? Dalje, je li neko ovde stvarno misli da na drveću rastu ljudi koji daju milion pa kad se vrati?
Fino sam ti napisao prihode gore iznad. U nastavku ti kažem, naš glavni prihod su transferi i tu mi trebamo da dignemo nivo poslovanja. Prvi korak je kamp gdje bi imao obrazovaniji i spremniji krajnji produkt, čime bi i cijena istog bila veća. Ostalo je sve šega šala osim evrope a to je u zadnjih 25 godina neostvarena misija. Niko pa ni mi nije uspio ozbiljnije iskoračiti, što ne znači da neće ali za to su ulaganja dugoročno ogromna, rad u kontineitetu neophodan, rezultati neophodni.
Naravno u tom slučaju treba gledati da sve omladince koji obećavaju vežemo dužim ugovorima i da se kaže da navijači par godina ne očekuju ništa na rezultatskom planu, dok se neke stvari ne poslože.
Mislim da bi bilo strpljenja kad bi neko izasao pred navijace sa idejom i kad bi navijaci da u nekom period vidjeli da taj neko ostvaruje ono sto je rekao. Hajmo polako dizati klub na stabilnim nogama. Nismo uspjeli ni sa novcima, a jos teze cemo sad da nesto osvojimo kad je ovakva situacija. Znaci za strpljenje potrebno je nesto "ponuditi" navijacima, neku ideju, cilj. Normalno da nece imati sad kad Dzubur samo jednom se negdje pojavi sa: "Teska je situacija". Za takve nema strpljenja.lijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:41Slažem se u potpunosti. I tako nam je od 95 pa naovamo. Nema više socijalizma i to trebamo da prihvatimo. Sad su druga pravila na snazi. Al je problem što mi nismo 7-8 godina titulu uzeli a drugi zaredali, pa nema niko strpljenja nizasta. Daj sve i odmah
Dejan1921 je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:44Nisam siguran koliko mi možemo kamp održavati sa trenutnim prihodima gdje imamo problem i sa jednim pomoćnim terenom bez ikakvih dodatnih objekata. Ali svakako da podržavam ako je to opcija i ako će se naći način da se to sve izgradi, održava i plaća na vrijeme.Bbake je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:13LjoZee je napisao/la: ↑01 okt 2020, 15:49@Bbake, nama trebaju stabilniji prihodi, da neko udje u klub sa novcem i da jedan dio budzeta bude njegov, drugi od toga sto si nabrajao. Ne mora to biti jedan covjek. Nek bude neki broj 3-4 ljudi koji ce pola budzeta obezbijediti i postaviti svoj tim u Upravu i nekoliko clanova koje Skupstina odabere, pola klub kroz svoje rezultate, poslovne prostore, transfere i ostalo, ali da budes siguran financijski na neki nacin. Ne ovako da strepis kao sad. Ne treba nama isto da radimo ko i do sada jer ovo sto radimo godinama nit je sigurno nit valja.
Naravno u tom slučaju treba gledati da sve omladince koji obećavaju vežemo dužim ugovorima i da se kaže da navijači par godina ne očekuju ništa na rezultatskom planu, dok se neke stvari ne poslože.
Postoji rješenje za sve. Samo opet dolazimo do ključnog problema i resursa koji nam nedostaje, vrijeme.
Da se primjetiti kako otprilike jedan prosječan navijač razmišlja i koliko bi otprilike isti imao stpljenja za neke dugoročne planove. Na sve ovo dolaze 'mačke' (futave) koje kruže oko kluba dodatno raspirujući vatru i unoseći nemir, čime se gubi i ono malo strpljenja koje ljudi imaju. Na kraju krajeva rezultati kao uteg, nebitno je u klubu.
Dakle za bilo koji projekat u koji se krene, nama će trebati vrijeme, i za rezultate i za stabilizaciju kluba.
Evo @Ljože iznad, najpametnija danas.

Ma treba reći istinu kakva god da je. Ko god je iole dobronamjeran i voli klub složiće se sa svim. Naravno ako i dalje budemo živjeli u ovom limbu ljudi će biti sve nervozniji i ostajati bez strpljenja. Što su ljudi nervozni. Iduće godine slavimo 100 godina kluba a niti jednog trenutka nismo čuli od ljudi niti jednu riječ osim standardnih floskula tipa Željo je klub koji uvijek mora ići na trofeje. Radije mi reci nema trofeja pet godina ali nakon toga ćeš biti stabilniji i konkurentniji nego ovako me crpiti iz sezone u sezonu.Bbake je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:54Postoji rješenje za sve. Samo opet dolazimo do ključnog problema i resursa koji nam nedostaje, vrijeme.
Da se primjetiti kako otprilike jedan prosječan navijač razmišlja i koliko bi otprilike isti imao stpljenja za neke dugoročne planove. Na sve ovo dolaze 'mačke' (futave) koje kruže oko kluba dodatno raspirujući vatru i unoseći nemir, čime se gubi i ono malo strpljenja koje ljudi imaju. Na kraju krajeva rezultati kao uteg, nebitno je u klubu.
Dakle za bilo koji projekat u koji se krene, nama će trebati vrijeme, i za rezultate i za stabilizaciju kluba.
Evo @Ljože iznad, najpametnija danas.![]()
- lijevapolutka
- Kontakt:
Poznavajuci nas mentalitet sa strpljenjem bi izdrzali 5 kola a onda bi krenulo i drvlje i kamenje.LjoZee je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:48Mislim da bi bilo strpljenja kad bi neko izasao pred navijace sa idejom i kad bi navijaci da u nekom period vidjeli da taj neko ostvaruje ono sto je rekao. Hajmo polako dizati klub na stabilnim nogama. Nismo uspjeli ni sa novcima, a jos teze cemo sad da nesto osvojimo kad je ovakva situacija. Znaci za strpljenje potrebno je nesto "ponuditi" navijacima, neku ideju, cilj. Normalno da nece imati sad kad Dzubur samo jednom se negdje pojavi sa: "Teska je situacija". Za takve nema strpljenja.lijevapolutka je napisao/la: ↑01 okt 2020, 16:41Slažem se u potpunosti. I tako nam je od 95 pa naovamo. Nema više socijalizma i to trebamo da prihvatimo. Sad su druga pravila na snazi. Al je problem što mi nismo 7-8 godina titulu uzeli a drugi zaredali, pa nema niko strpljenja nizasta. Daj sve i odmah
moSa ljoŽe