FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KANA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KANA » 01 okt 2020, 14:14

Bbake je napisao/la:
01 okt 2020, 13:38
Pa i nema podjela. Imaš klub i ove koji ga pljuju, čisto kao suza. Meni je sasvim jasno gdje sam, zašto i s kim.

Poštujem ako ima onih koji dvoje, njihova stvar.
brate moze se covjek praviti englez nije problem ali kad vidis da titulu nismo uzeli 7 godina ,da smo ih tragicno gubili,da godinu dana ne mozemo **** krilo dovesti ,da nam je teska situacija u klubu a najveci smo klubu BIH-a onda mora biti neki razlog. Vukotic je na onoj skupstini rekao da je to radi ega dva covjeka i kako vrijeme prodje pokazalo se apsolutno tacnim .Da 5 godina nismo pokusavali da uzmemo trofej a da to nije Amar :damn: i umjesto sto je vodao okolo psa mi smo dovodili slagere od trenera koji su uzeli na kraju jedan KUP sa najboljim budjetom i najvecom podrskom navijaca i naravno Misketu je zadnja sansa bila Amar gdje on odbija jer su ga uvrijedili ,da im pokaze da je on ipak najveci i onda imamo ovu situaciju uplatnica(mi navijaci popusimo da ne mozemo gledati svoj klub u evropi)sjebemo koeficijent ,nema pojacanja ,nema sposbone uprave,na to sve korona ,dusmanluk itd e sad ja tebe pitam sta bi bilo da su spustili svoja ega i da su stavili klub ispred svega? :roll:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 okt 2020, 14:28

Meni bi puno draze bilo da Vukotic i Amar rade zajedno. Vukotic za razliku od Misimovica ima ideju na duze staze u smislu modela, nacina funkcionisanja kluba. Nama ne treba neko ko ne razmislja na duze staze. Isto kao i ovi sad. I sami znate da je Vukotic zbog toga i izasao iz UO u onaj vakat. Ovdje samo pomaze jedan veliki restart i to sto prije. Potpuno novi ljudi, novi nacin. Skupstina mozda puno vecu odgovornost nosi. Moraju biti upuceni u rad kluba, a evo jos nigdje se nisu oglasili, ne reaguju. Svi bi da se nesto pitaju, ali da nemaju nikakvu odgovornost za bilo koje stanje losije.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 01 okt 2020, 14:37

Nema tu ega, @Kana nemoj bar meni molim te tih 'foluskula'. Moraš znati razdvojiti stvari i analizirati ih zasebno.

Sa jedne strane imaš klub, sa druge strane imaš ljude koji ga napadaju iz interesa a ne ljubavi prema Želji, jer da je tako ne bi pričali i radili to što rade.

Saberi dva i dva stari, dovoljno si zreo.

Ukratko ću ovo 'odbio Amar jer su ga uvrijedili'. Nije istina. Raskinuli sve veze sa njim, popljuvali i njega i sve ljude bliske njemu, klub u kojem je radio i sa kojim je trofeje osvajao, pa kada je jedina opcija ostao Amar Osim Željin najtrofejniji trener da ti ljudi ostanu u klubu, onda ga zvali ne kako govore da rade 'zajedno', već primoravali i uslovljavali da radi za njih. Još jedna bitna činjenica kada pričamo o ovoj temi, treneri ili osoblje koje je radilo Amarov posao da se tako izrazim, većinom su morali raditi po instrukcijama. Ni to nije kako se pokušava predstaviti, podijeljene obaveze, već je to 'mi upravljamo' a svi ostali plešu kako im se kaže. Samo pogledaj koliko je kadra potrošeno, smijenjeno i otjerano pa će ti ovo biti jasnije.

Bit svega trenutno jeste da je klub de facto u teškoj situaciji i da de facto postoji grupa ljudi koja to pokušava iskoristiti. Ne pomoći već dodatno otežati, da bi im sutra bilo lakše ponovo ući u klub. Kraj citata.
Željezničar za život cijeli!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 01 okt 2020, 14:48

Yebem majke i stavu i savezu. Karine raspale.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 01 okt 2020, 14:53

LjoZee je napisao/la:
01 okt 2020, 14:28
Meni bi puno draze bilo da Vukotic i Amar rade zajedno. Vukotic za razliku od Misimovica ima ideju na duze staze u smislu modela, nacina funkcionisanja kluba. Nama ne treba neko ko ne razmislja na duze staze. Isto kao i ovi sad. I sami znate da je Vukotic zbog toga i izasao iz UO u onaj vakat. Ovdje samo pomaze jedan veliki restart i to sto prije. Potpuno novi ljudi, novi nacin. Skupstina mozda puno vecu odgovornost nosi. Moraju biti upuceni u rad kluba, a evo jos nigdje se nisu oglasili, ne reaguju. Svi bi da se nesto pitaju, ali da nemaju nikakvu odgovornost za bilo koje stanje losije.
Ovo je ključ. Totalni reset uz novi način funkcionisanja kluba. Ovako ako umjesto ovih dodju novi a sve se svede na isto, piši propalo u startu. I to nije više što prije, to je trebalo pred početak sezone. Kasnimo uveliko.

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 01 okt 2020, 14:55

Kako mislite 'restart'. Nije igrica hbga.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 01 okt 2020, 14:57

Bbake je napisao/la:
01 okt 2020, 14:55
S obzirom da se sa Željom i upravljalo i upravlja ko na igrici restart je pravi izraz.

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 01 okt 2020, 15:00

Dejan1921 je napisao/la:
01 okt 2020, 14:57
Bbake je napisao/la:
S obzirom da se sa Željom i upravljalo i upravlja ko na igrici restart je pravi izraz.
Dobro, nego kako restart? Ljude koji nemaju veze sa Željom, koji nikada nisu bili u klubu, ne kontam.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 01 okt 2020, 15:02

Bbake je napisao/la:
01 okt 2020, 15:00
Dejan1921 je napisao/la:
Bbake je napisao/la:
Dobro, nego kako restart? Ljude koji nemaju veze sa Željom, koji nikada nisu bili u klubu, ne kontam.
Pa možda je i to prilika. Ne mora biti okorjeli Željovac. Bitno je da ima poslovnu viziju i da nije lobotomac ili pitar. Moramo proširiti vidike i poželiti dobrodošlicu novim, inovativnim i funkcionalnim idejama.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 01 okt 2020, 15:07

SudoHusika je napisao/la:
01 okt 2020, 15:02
Bbake je napisao/la:
01 okt 2020, 15:00
Dejan1921 je napisao/la:

Pa možda je i to prilika. Ne mora biti okorjeli Željovac. Bitno je da ima poslovnu viziju i da nije lobotomac ili pitar. Moramo proširiti vidike i poželiti dobrodošlicu novim, inovativnim i funkcionalnim idejama.
Ja iskreno nisam toliko mislio na ljude koliko na sam način poslovanja kluba. Evo vidjeli smo da ovako nije održivo, potrebne su nove ideje. Što se tiče ljudi evo Ljozee je pomenuo Vukotića, takvog lika bih uvijek podržao.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 01 okt 2020, 15:07

Bbake je napisao/la:
01 okt 2020, 14:37
Nema tu ega, @Kana nemoj bar meni molim te tih 'foluskula'. Moraš znati razdvojiti stvari i analizirati ih zasebno.

Sa jedne strane imaš klub, sa druge strane imaš ljude koji ga napadaju iz interesa a ne ljubavi prema Želji, jer da je tako ne bi pričali i radili to što rade.

Ukratko ću ovo 'odbio Amar jer su ga uvrijedili'. Nije istina. Raskinuli sve veze sa njim, popljuvali i njega i sve ljude bliske njemu, klub u kojem je radio i sa kojim je trofeje osvajao, pa kada je jedina opcija ostao Amar Osim Željin najtrofejniji trener da ti ljudi ostanu u klubu, onda ga zvali ne kako govore da rade 'zajedno', već primoravali i uslovljavali da radi za njih. Još jedna bitna činjenica kada pričamo o ovoj temi, treneri ili osoblje koje je radilo Amarov posao da se tako izrazim, većinom su morali raditi po instrukcijama. Ni to nije kako se pokušava predstaviti, podijeljene obaveze, već je to 'mi upravljamo' a svi ostali plešu kako im se kaže. Samo pogledaj koliko je kadra potrošeno, smijenjeno i otjerano pa će ti ovo biti jasnije.

Bit svega trenutno jeste da je klub de facto u teškoj situaciji i da de facto postoji grupa ljudi koja to pokušava iskoristiti. Ne pomoći već dodatno otežati, da bi im sutra bilo lakše ponovo ući u klub. Kraj citata.
jedan dio teksta si isto napisao ,ovaj drugi dio se ne slazem ispade dvocjevku mu gurnuli u guzicu :facepalm:
ja ti kazem ego bruda i da se pokaze ko je jaci nista drugo .Amaru zamjeram ako je vec tako odlucio morao je da ima jak tim ljudi i plan a ne sve ,neozbiljno,usput ,poklopiti ce se itd jedan peh drugi peh i klub je sad u kurcu

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 okt 2020, 15:11

Ne mora nuzno Vukotic biti izbor. Za njega jedino ovako znamo da ima neku ideju za model. Mozda ima jos neko neku ideju koja je izvodljiva. Svejedno je ko ce predloziti ako je to dobro za klub. Daj da se pomaknemo sa jedne tacke, a ne "onaj potrosio 50 igraca", "onaj nije uplatio na vrijeme uplatnicu"...
Svako od njih ima odgovornost dzaba se trosi vrijeme dokazivajuci ko ima vecu.

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 01 okt 2020, 15:17

KANA je napisao/la:
01 okt 2020, 15:07
Bbake je napisao/la:
01 okt 2020, 14:37

jedan dio teksta si isto napisao ,ovaj drugi dio se ne slazem ispade dvocjevku mu gurnuli u guzicu :facepalm:
ja ti kazem ego bruda i da se pokaze ko je jaci nista drugo .Amaru zamjeram ako je vec tako odlucio morao je da ima jak tim ljudi i plan a ne sve ,neozbiljno,usput ,poklopiti ce se itd jedan peh drugi peh i klub je sad u kurcu

Ispada kao 'ko je jači', ali nije.

Ti možda ne znaš da se Amar nije smio spomenuti, nije se smjelo razgovarati o njemu i nije ga se smjelo predložiti. Dokaza za ovo je na sve strane a ja ću ti spomenuti dva događaja. Prvi, dolazi delegacija u Magarac koja je po komandnoj odgovornosti iznad ajatolaha, ali avaj kad se ne pitaju. Rečenica na otvaranju; mi smo skupili hrabrost da pitamo smijemo li sa tobom pričati. Pod dva ona pressica sazvana od ajatolaha da se pljuje Amar.

I danas taj isti ker sa drugovima, savez, pitari BP, sda i ostali pljuje svaki dan po klubu kako nije tu. Ali svaki dan! Dođe moj drug @Kana i kaže, ego dva čovjeka. :mrgreen:

@Ljože, ne daju ti da se odmakneš. Jednostavno je tako, prihvati to. Sada kako ćeš ti i ostali, ne znam, stvar ličnog izbora. Nije lako sada 'navijat' za Želju, Boga mi nije.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 01 okt 2020, 15:23

pitanje je, sta mi mozemo da uradimo za klub? cast svakom al ovi ternutno ne mogu voditi klub. necu da pricam da li vole ili ne vole naseg Zelju, ali nemaju nikakve vizije. doduse i ova situacija, ne samo kod nas vec i u citavom svijetu, nije im pomogla nimalo.
evo jedan prijedlog za nas navijace, da se klubu pomogne sa 50,00 KM po navijacu. ako nas ima (po facebook-u oko 190.000) to je oko 9.500.000,00 KM. neka je ova brojka oko 100.000 to je opet oko 5 miliona KM. to nisu male pare. a neka klub nadje nacin da se revansira navijacima, npr polugodisnja karta, artikli iz fan shopa itd i sl
moSa ljoŽe

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 okt 2020, 15:28

lijevapolutka je napisao/la:
01 okt 2020, 15:23
pitanje je, sta mi mozemo da uradimo za klub? cast svakom al ovi ternutno ne mogu voditi klub. necu da pricam da li vole ili ne vole naseg Zelju, ali nemaju nikakve vizije. doduse i ova situacija, ne samo kod nas vec i u citavom svijetu, nije im pomogla nimalo.
evo jedan prijedlog za nas navijace, da se klubu pomogne sa 50,00 KM po navijacu. ako nas ima (po facebook-u oko 190.000) to je oko 9.500.000,00 KM. neka je ova brojka oko 100.000 to je opet oko 5 miliona KM. to nisu male pare. a neka klub nadje nacin da se revansira navijacima, npr polugodisnja karta, artikli iz fan shopa itd i sl
Sve to stoji za koronu, ali nemaju ovi nikakvu ideju. Mi nit smo krenuli na stabilizaciju, nit smo krenuli jako na titulu. Negdje na sredini bez ikakve vizije, ideje sta nam je cilj. Znali smo da ima klubova sa boljom financijskom situacijom, atmosferom itd. i nismo se okrenuli nekoj stabilizaciji. Dosli smo sad u sezonu sa hrpom problema koji se nagomilavaju svaki dan, po igri, formi, kvaliteti daleko od idealnog. Bukvalno ono sto se kaze ni tamo ni ovamo.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 01 okt 2020, 15:28

lijevapolutka je napisao/la:
01 okt 2020, 15:23
Klub mogu voditi samo oni koji imaju novca plaho puno, a takvih je na ovim prostorima jako malo.

Spominje se neki Vukotic, zasto? Jer je neko nesto pisao dobro o njemu? Ko je on, sta radi poslije Zelje, kakve to on ima uspjehe da bi bio u klubu?
Nego eto napisi Vukotic jer šatro dobar i tako nam je sad isto bilo. Sve dok je tako mi cemo biti u klincu..

Nama trebaju ljudi koji imaju pare, a ne ljudi koji lijepo pricaju sta raja voli da cuje
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 01 okt 2020, 15:33

Neko te ljude sa parama mora i privući. Sa nekim razradjenim planom, a ne čekati da se neko sam pojavi ili ići ljudima i govoriti eto dodjite pomozite bujrum mi sami ne znamo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 okt 2020, 15:34

Pa eto Badzak ima para, Misimovic je imao pa na duze staze klinac. Nemaju nikakvu ideju vec od danas do sutra pa cemo vidjeti.
Dejan1921 je napisao/la:
01 okt 2020, 15:33
Neko te ljude sa parama mora i privući. Sa nekim razradjenim planom, a ne čekati da se neko sam pojavi ili ići ljudima i govoriti eto dodjite pomozite bujrum mi sami ne znamo.
To je to. Vrhunac Dzuburovog plana je: "Situacija je teska"

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 01 okt 2020, 15:35

@LjoZee kako cemo krenuti u stabilizaciju kad su ti izvori prihoda skroz ili djelimicno zavrnuti. i ja sam stava da ovi pojma nemaju i da trebaju da odu, ali ne na nacin "mi odosmo a vi vidite sta cete". al hajde na sljedecoj skupstini neka ovi idu i neka dodju novi ljudi. ako nemas prihoda i njih isti problemi cekaju.

@Bezideja trebaju ljudi koji imaju bruku para, al onda daj tim ljudima da upravljaju klubom. ne moze jedan Dzubur voditi klub, a drugi da daju svoja sredstva
Zadnja izmjena: lijevapolutka, dana/u 01 okt 2020, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.
moSa ljoŽe

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 01 okt 2020, 15:39

@Ljože

U idealnim uslovima, ovo su ti izvori prihoda: evropa, ulaznice, transferi, sponzori, renta, op i članarine.

Eto smisli model.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”