Pa na Hrvatskom se kaže crta a ne linija s toga je i logično da se kaže pravocrtno.Frutek je napisao/la:U jednoj hrvatskoj knjizi postoji "pravocrtno" kretanje![]()
![]()
![]()
Facebook (pitanja, problemi...)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Re: Facebook ;)
da ne zvuči malo glupoOTNYS_YNWA je napisao/la:Pa na Hrvatskom se kaže crta a ne linija s toga je i logično da se kaže pravocrtno.Frutek je napisao/la:U jednoj hrvatskoj knjizi postoji "pravocrtno" kretanje![]()
![]()
![]()
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
Admir_Sa je napisao/la:link ba, odakle se sad to zove poveznicakakavdanakneiskustvu je napisao/la:Admir_Sa je napisao/la:sta je poveznica
ono štio ljudi objavljuju na svom profilu,npr. spotove sa youtiubea![]()
ciji ti linkovi trebaju, da trazis svoje ili od prijatelja?
kod mene je fb na hrvatskom pa zato to zovem poveznica,a trebaju mi moji linkovi/poveznice
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
Frutek je napisao/la:da ne zvuči malo glupoOTNYS_YNWA je napisao/la:Pa na Hrvatskom se kaže crta a ne linija s toga je i logično da se kaže pravocrtno.Frutek je napisao/la:U jednoj hrvatskoj knjizi postoji "pravocrtno" kretanje![]()
![]()
![]()
da ne zvuči malo glupo kad kažeš mahrama,hudovica?
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
I njima glupo zvuči "pravolinijsko".
jakokakavdanakneiskustvu je napisao/la:Frutek je napisao/la:da ne zvuči malo glupoOTNYS_YNWA je napisao/la:
Pa na Hrvatskom se kaže crta a ne linija s toga je i logično da se kaže pravocrtno.
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
jakokakavdanakneiskustvu je napisao/la:Frutek je napisao/la:da ne zvuči malo glupoOTNYS_YNWA je napisao/la:
Pa na Hrvatskom se kaže crta a ne linija s toga je i logično da se kaže pravocrtno.
jbg,mijenjaju se pravopisi
- spielführer_21
- Kontakt:
Mijenjaju se pravopisi i sve je to ok, ali ne treba pretjerivati. Neke "hrvatske" riječi kao npr. nogomet umjesto fudbal i ja koristim i trudim se da koristim, jer su slavenskog korijena, tj. nisu posuđenice iz nekih anglo-saksonskih jezika. Ali brate zašto pretjerivati kao s tim "pravocrtno" i još takvih primjera ima, šta je cilj toga? Da nam se djeca jednog dana ne razumiju?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
spielführer_21 je napisao/la:Mijenjaju se pravopisi i sve je to ok, ali ne treba pretjerivati. Neke "hrvatske" riječi kao npr. nogomet umjesto fudbal i ja koristim i trudim se da koristim, jer su slavenskog korijena, tj. nisu posuđenice iz nekih anglo-saksonskih jezika. Ali brate zašto pretjerivati kao s tim "pravocrtno" i još takvih primjera ima, šta je cilj toga? Da nam se djeca jednog dana ne razumiju?
zar ti ne razumiješ riječ pravocrtno?
- spielführer_21
- Kontakt:
Razumijem ja, ali... Šta ako se 20 godina u udžbenicima i medijima s jedne strane forsira isključivo "pravocrtno" a s druge "pravolinijski" (ovo je samo primjer, nije ta riječ problem), a u 20 godina nekoliko generacija odraste, e oni se neće razumijevati između sebe..
Kad je Džoni Štulić jednom prilikom nakon rata u Jugi rekao, prije smo bar imali jezik, uskoro ni to nećemo imati- nisam ga shvatao, ali sad mi je jasnije šta je mislio pod tim..
Kad je Džoni Štulić jednom prilikom nakon rata u Jugi rekao, prije smo bar imali jezik, uskoro ni to nećemo imati- nisam ga shvatao, ali sad mi je jasnije šta je mislio pod tim..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
spielführer_21 je napisao/la:Razumijem ja, ali... Šta ako se 20 godina u udžbenicima i medijima s jedne strane forsira isključivo "pravocrtno" a s druge "pravolinijski" (ovo je samo primjer, nije ta riječ problem), a u 20 godina nekoliko generacija odraste, e oni se neće razumijevati između sebe..
sve ok,a i odosmo od teme
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Evo i ja počinjem taj "CityVille" inače igrao sam stari ''FarmVille"... Došao do 40 levela i prestao,,,,
-
deni_m1312
- Kontakt:
ovaj facebook moze ugroziti vezu ,to nije normalno...kad imam curu i ako smo vec i na fb to stavili,izbjegavam da joj gledam profil jer jo neki drug nesto napise,komentarise vjerovatno bezazleno al dzaba,ne mozes ostati ravnodusan
malo da podijelim misljenje
Zato je najbolje biti s nekim ko nema facebook.deni_m1312 je napisao/la:ovaj facebook moze ugroziti vezu ,to nije normalno...kad imam curu i ako smo vec i na fb to stavili,izbjegavam da joj gledam profil jer jo neki drug nesto napise,komentarise vjerovatno bezazleno al dzaba,ne mozes ostati ravnodusan![]()
Al' negidje veze.. sta se imas ljutit ako joj neka drugarica napise: "A dusha moa pepa.. wojiimm najmnogopunije. :*:*:*:* srcad' srcad' "
Meni su najmocniji ljudi koji ti pocnu pisat ona srca po zidu nakon sto im ti lajkas neki link zbog dobre pjesme, il' sl. A kad se vidimo na ulici jedva se pozdravimo. Jadno.
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'
- Nail for Real
- Kontakt:
To su facebook debili
Oko 95% "populacije" facebooka, kako se samo iznerviram kad vidim ono "w" i slicna s.ranja.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
-
deni_m1312
- Kontakt:
nema gradske cure koja nema fb,a BGm ni ruralne
nije problem naravno drugarica,al problem su drugari,posto sam i ja musko znam otprilike sta nama kroz glavu prolazi i koliko njih zovemo "drugaricama"a nesto drugo osjecamo... i necu ja poduzeti nista u smislu stvaranja neke neugodne atmosfere ali ne mogu si pomoci da me to malo ne poljulja kad joj drugar stavi srce na zid i neku sladunjavu poruku
nije problem naravno drugarica,al problem su drugari,posto sam i ja musko znam otprilike sta nama kroz glavu prolazi i koliko njih zovemo "drugaricama"a nesto drugo osjecamo... i necu ja poduzeti nista u smislu stvaranja neke neugodne atmosfere ali ne mogu si pomoci da me to malo ne poljulja kad joj drugar stavi srce na zid i neku sladunjavu poruku
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
šta je najbolje da ti pošaljem na cityvilluLily je napisao/la:Zato je najbolje biti s nekim ko nema facebook.deni_m1312 je napisao/la:ovaj facebook moze ugroziti vezu ,to nije normalno...kad imam curu i ako smo vec i na fb to stavili,izbjegavam da joj gledam profil jer jo neki drug nesto napise,komentarise vjerovatno bezazleno al dzaba,ne mozes ostati ravnodusan![]()
malo da podijelim misljenje![]()
![]()
Al' negidje veze.. sta se imas ljutit ako joj neka drugarica napise: "A dusha moa pepa.. wojiimm najmnogopunije. :*:*:*:* srcad' srcad' "![]()
![]()
Meni su najmocniji ljudi koji ti pocnu pisat ona srca po zidu nakon sto im ti lajkas neki link zbog dobre pjesme, il' sl. A kad se vidimo na ulici jedva se pozdravimo. Jadno.
Haha. Posalji mi ribbon. To mi fali da skolu otvorim.Unica_Liverpool_ je napisao/la:
šta je najbolje da ti pošaljem na cityvillu
Pa dobro, kol'ko ti momci/drugari imaju godina.. 14-15?.. sve je to normalno. Al' eto ako hoces da ih "nadmasis" stavi joj na zid ovaj link , a iznad napisi jedan sladunjavi stih iz pjesme.. par srca i gotovo.deni_m1312 je napisao/la:nema gradske cure koja nema fb,a BGm ni ruralne![]()
..Money not love, is your drive. But tell us... can you count to FIVE?? 77' 78' 81' 84' 05'
mene na facebooku nervira ona ciganska mahala
gdje svako ima 50 brace i sestara...po tom ispada da svako ima 50 i vise najbolji prijatelja koje smatraju bratom i sestrom ccc....
Ovaj Cityville pravo zavladao fejsom, msm da imam vec oko 30-40 komsija 
Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog i 12 gostiju.