Gledam sad nasu situaciju na stperima i mogu reci da me prilicno raduje za buducnost...Ovako gledajuci Ahmedhodzic koji igra redovno za ozbiljan klub poput Malmea te Hadzikadunic u ozbiljnoj ligi u solidnom klubu su itekako zalog za buducnost. Realnost je da na spisku uvijek trebaju biti 4, maksimalno pet stopera..sljedeci izbor su svakako Bicakcic zbog iskustva a i ozbiljnog kluba u kojem igra, zatim Kovacevic i Sanicanin. Ferenc je i vise nego pristojan klub a Kova je pokazao protiv Celtica da se na njega itekako racuna...P
oziv Zukanovicu podrzavam samo sada zbog iskustva i baraza i jer vjerovatno nece biti Sunjica i Bicakcica, ali u narednim akcijama mu se jednostavno treba zahvaliti. Super iskustvo i sve ostalo, ali kad ces podmladiti ekipu ako neces sada kad imas dva mlada stopera koji igraju u ozbiljnim klubovima i ligama i samo bi pored Bicakcica nekome od njih uzimao mjesto.
Pored gore nabrojanih kad skontas da imamo na nekom sirem spisku i Mihojevica, Vukotica, Memisevica, Mujakica, Serbecica...onda je jasno da sto se odbrane tice ne bi trebalo biti problema u buducnosti, jer imamo bas sirinu...Mojih pet za svaki spisak bi bili: Bico, Sanicanin, Anel, Denis i Kovacevic. Mada iskreno mislim da ce Sunjica i dalje zvati i zbog iskustva a i zbog hrvatske komponente, tako je kako je, ipak se to malo gleda.
I sto se bekova tice i tu bi mogli biti i vise nego solidni narednih godina: Kolasinac, Civic, Nastic, Dedic, Gazibegovic, Todorovic, Kadusic, Cipetic pa i Burekovic...Iskreno ne pamtim kad smo imali toliku sirinu na bekovskim pozicijama...Sjecam se kad je jos Ciro galamio i novinarima da mu nadju lijevog beka pa iz Young Boysa dosao Lulic. Nekad ranije smo imali Bracu i Musica, poslije Berberovica, a poslije Mujdze smo se patili dva ciklusa na poziciji desnog beka koju su pokrivali Vranjes i Bicakcic najcesce.
Realno gledajuci i u napadu nam se otvara neka sirina. Ne mozemo samo gledati Dzeku kao napad, jer je Dzeko klasa i hvala Bogu sto ga imamo ali mnoge repke nemaju tu klasu ali imaju pristojne napadace. Pa kad pored Dzeke vidis da imas Prevljaka, Koljica, Demirovica, Turkesa, Hodzica onda se ne brinem previse.
Jedino sto me brine je ta sredina terena gdje smo uvijek bili prepoznatljivi, osim Pjanica, tu su jos Gojak, Krunic i Cimirot pa eto i Hadziahmetovic od ozbiljnijih opcija ali nije to bas toliko idealno . Da Krunic ode barem u Freiuburg ili Torino, korisniji nam je takav Krunic koji ima 40 utakmica u nogama nego onaj koji sjedi na klupi. Fali nam taj pravi box to box igrac u sredini i ne bi bilo lose obratiti paznju na Ivana Sunjica iz Birminghama i Armina Gigovica obavezno. Ostaje nam se za nadati da bi u narednih par godina mogli eksplodirati Danilovic, Djokanovic, Salcin...
Na krilima se nadati da ce Hasic pokazati puni potencijal i da bi Menalo mogao opravdati svoj talenat. Ovako po meni prve opcije za sad su na krilima Visca i Hajradinovic, kao backup su tu Stevanovic i Duljevic ali realno goli prosjek.
Mada opet, kad smo imali sredinu i napad, igrali smo jedno veliko takmicenje...Evo nek sad budemo ko Sveđani, jaka defanziva, mnogo trke ali da napravimo nesto barem.