Olympique Lyonnais

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

BIHfan
Kontakt:

Re: Olympique Lyonnais

Post Postao/la BIHfan » 18 dec 2010, 13:32

Ma meni Aulas nikako nije bio jasan u ovih zadnjih 3-4 godine. Zadnji trofej Ligue 1 smo osvojili sa Perrinom i odmah otisao, onda Houllier dvije godine i ode, a svi su nas vodili do sampiona Francuske. I onda dodje Puel koji nije nista uradio sa Lyonom dvije godine, a oni ne razmisljaju o otkazu. :roll:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Total777
Kontakt:

Post Postao/la Total777 » 18 dec 2010, 13:45

BIHfan je napisao/la:Ma meni Aulas nikako nije bio jasan u ovih zadnjih 3-4 godine. Zadnji trofej Ligue 1 smo osvojili sa Perrinom i odmah otisao, onda Houllier dvije godine i ode, a svi su nas vodili do sampiona Francuske. I onda dodje Puel koji nije nista uradio sa Lyonom dvije godine, a oni ne razmisljaju o otkazu. :roll:
Aulas ko Aulas,nikome on nije jasan.Ja još ne razumijem zašto je dao otkaz Perrinu :?,dobro kasnije Houllier je dobio onu ponudu iz Francuskog nogometnog saveza,ali Perrin mi nije jasan.Da sada na poziciju trenera Lyona dođe bilo koji drugi trener on bi bez većih problema osvojio Ligue1, a ovako će se morati strahovati do zadnjeg kola, jer radi prokletog Puela momčad ne može da dobije Arlesa.
L'OL eliminera le Real en huitième de finale de la Ligue des Champions

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 dec 2010, 13:49

Total777 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Ma meni Aulas nikako nije bio jasan u ovih zadnjih 3-4 godine. Zadnji trofej Ligue 1 smo osvojili sa Perrinom i odmah otisao, onda Houllier dvije godine i ode, a svi su nas vodili do sampiona Francuske. I onda dodje Puel koji nije nista uradio sa Lyonom dvije godine, a oni ne razmisljaju o otkazu. :roll:
Aulas ko Aulas,nikome on nije jasan.Ja još ne razumijem zašto je dao otkaz Perrinu :?,dobro kasnije Houllier je dobio onu ponudu iz Francuskog nogometnog saveza,ali Perrin mi nije jasan.Da sada na poziciju trenera Lyona dođe bilo koji drugi trener on bi bez većih problema osvojio Ligue1, a ovako će se morati strahovati do zadnjeg kola, jer radi prokletog Puela momčad ne može da dobije Arlesa.

Ma doce dan kad ce dobiti otkaz. Ima ugovor do 2012 godine, nadam se da ce prije isteka otici.

Sutra utakmica protiv Marsonja, ubjedjen sam da cemo im pokazat kako se igra fudbal!
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Total777
Kontakt:

Post Postao/la Total777 » 18 dec 2010, 14:03

Ma doce dan kad ce dobiti otkaz. Ima ugovor do 2012 godine, nadam se da ce prije isteka otici.

Sutra utakmica protiv Marsonja, ubjedjen sam da cemo im pokazat kako se igra fudbal!
- Ja se nadam da će taj dan ubrzo doći :roll:

Sutra protiv Marseillea probati otkinuti puni plijen, iako je najrealniji ishod remi.Sjeti se prošlogodišnjeg ludila na Gerlandu 5-5 i zato je sve moguće.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 dec 2010, 14:07

Total777 je napisao/la:

- Ja se nadam da će taj dan ubrzo doći :roll:

Sutra protiv Marseillea probati otkinuti puni plijen, iako je najrealniji ishod remi.Sjeti se prošlogodišnjeg ludila na Gerlandu 5-5 i zato je sve moguće.
Sjecam se, to je bila luda utakmica. A ona na Velenjivi je bila namjestena, sudije su im navukle pobjedu. :evil:
Ove sezone ocekujem osvetu. Nadam se da ce Puel ubaciti i Pjanica i Gourcuffa zajedno jer mislim da bi to donijelo prevagu. Delgada isto ocekujem sutra napokon.
FK DELFIN NEUM

Total777
Kontakt:

Post Postao/la Total777 » 18 dec 2010, 14:11

Sjecam se, to je bila luda utakmica. A ona na Velenjivi je bila namjestena, sudije su im navukle pobjedu. :evil:
Ove sezone ocekujem osvetu. Nadam se da ce Puel ubaciti i Pjanica i Gourcuffa zajedno jer mislim da bi to donijelo prevagu. Delgada isto ocekujem sutra napokon.
- A neka moralo se desiti i to da i Marseille nas pobijedi :lol:
I ja se nadam osveti i pobjedi golom Lisandra.Teško da od prve minute zaigra duo Pjanić-Gourcuff,ali ja sam za to.Delgado neće krenuti od prve minute i na kojoj bi onda on poziciji zaigrao ?

Očekujem ovakav vezni red i napad:

-------------Makoun-----------Toulalan-------------------
--------------------------------------------------------------
--Briand-------------Gourcuff---------------------------Bastos
-------------------------Lisandro---------------------------

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 18 dec 2010, 14:12

bit ce bolje u proljece 100% ovo je nasa sezona,i meni smeta puel kao i vama ali meni jos vise smeta gomis on je suvisan u Lyonu....ova ekipa zasluzuje bolje,mogu i moraju biti bolji....
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 dec 2010, 14:16

Total777 je napisao/la:
- A neka moralo se desiti i to da i Marseille nas pobijedi :lol:
I ja se nadam osveti i pobjedi golom Lisandra.Teško da od prve minute zaigra duo Pjanić-Gourcuff,ali ja sam za to.Delgado neće krenuti od prve minute i na kojoj bi onda on poziciji zaigrao ?

Očekujem ovakav vezni red i napad:

-------------Makoun-----------Toulalan-------------------
--Briand-------------Gourcuff---------------------------Bastos
-------------------------Lisandro---------------------------
Toulalan je ozlijedjen i nece ja mislim igrati.
Makuon takodje nece 100% poceti utakmicu, prije ce Gonalons. Ovako bi to trebalo izgledat.
--------------------------Gonalons---------------------------
------------Pjanic--------------------Gourcuff---------------
---Bastos----------------------------------------Delgado----
-------------------------Lopez-------------------------------

Uzadnjoj liniji: Reverliere, Lovren, Diakhate, Cissokho.
Ja bi volio da ne gledam prokletog Diakhate-a jer je covjek rupa zesca. Bolje neka stavi Reverliere-a na stopera a ubaci Gassamu na desni bok.
DiNo_OL je napisao/la:bit ce bolje u proljece 100% ovo je nasa sezona,i meni smeta puel kao i vama ali meni jos vise smeta gomis on je suvisan u Lyonu....ova ekipa zasluzuje bolje,mogu i moraju biti bolji....
Pa Dino dobro si se sjetio javiti. :D Nije te dugo bilo na temi OL.
FK DELFIN NEUM

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 18 dec 2010, 14:21

haha moram se brinut za nas klub :D

Total777
Kontakt:

Post Postao/la Total777 » 18 dec 2010, 14:22

DiNo_OL je napisao/la:bit ce bolje u proljece 100% ovo je nasa sezona,i meni smeta puel kao i vama ali meni jos vise smeta gomis on je suvisan u Lyonu....ova ekipa zasluzuje bolje,mogu i moraju biti bolji....
- Slažem se sa ovim komentarom u potpunosti, nisi jedini kome smeta puel i gomis.Bolje bi bilo da nismo uošte slali na posudbu Tafera u Toulouse do kraja sezone, a i na klupi imamo mladog Lacazetea i već iskusnog Delgada.Volio bih da jednom prilikom u dresu Lyona vidim i Sowa iz Lillea koji ove sezone rastura u Ligue 1 i Ramia također iz Lillea.

- Ovaj Lille ima odličnu momčad spoj iskustva sa mladošću golman Landreau,štoper Rami,zatim Gervinho,Hazard,Cabaye,Frau i Sow.

@bihfan
:Sorry nisam znao za povrijedu Toulalana, jer evo i za ovo sam uhvatio jedva vremena ;).I taj tvoj sastav nije loš samo mi smeta to što si stavio Delgada ispred Brianda :?

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 18 dec 2010, 14:27

Briand je dobar igrac,tehnicar ali Delgado je Delgado sa moje prespektive Delgado je ipak ispred Brianda ipak Lille je Lyonu rashodnik najkvalitetnijeg talenta kao sto je recimo Bastos....nevjerovatna lijeva noga

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 dec 2010, 14:29

Total777 je napisao/la:
- Slažem se sa ovim komentarom u potpunosti, nisi jedini kome smeta puel i gomis.Bolje bi bilo da nismo uošte slali na posudbu Tafera u Toulouse do kraja sezone, a i na klupi imamo mladog Lacazetea i već iskusnog Delgada.Volio bih da jednom prilikom u dresu Lyona vidim i Sowa iz Lillea koji ove sezone rastura u Ligue 1 i Ramia također iz Lillea.

- Ovaj Lille ima odličnu momčad spoj iskustva sa mladošću golman Landreau,štoper Rami,zatim Gervinho,Hazard,Cabaye,Frau i Sow.

@bihfan
:Sorry nisam znao za povrijedu Toulalana, jer evo i za ovo sam uhvatio jedva vremena ;).I taj tvoj sastav nije loš samo mi smeta to što si stavio Delgada ispred Brianda :?
Ma Briand nije u formi nikako, u posljednim utakmicama je bio na klupi i Lisandro igrao njegovu poziciju.
Kakav je problem u Gomisu, klasicni spic i to jedini u nasem timu. Ove sezone igra odlicno, jest malo sirov ali mlad je i ima mjesta za napredak. :)
Slazem se da smo sa Taferom pojli ****, on bi sigurno dobio priliku sad jer ko je znao da ce Lisandro vuci ove sezone povrede zasobom. A Lazzate je isto tako dobar al on je vise meni za krila. Isto Pied treba dat momku vise sansi jer ima potencijala da bude medju boljim krilima u Francuskoj. Za Sowom nema potrebe imamo vec dobar napad, treba uskoro dati priliku Taferu i ostalim mladicima iz pogona, jedino bi ja Ramija doveo on nam je prijeko potreban. Dolaskom Adila mi bi osigurali odbranu u buducih 10 godina jer Cissokho i Lovren su mladi, Gassama ce biti sigurno klasa od desnog beka i naravno Rami koji ima 24 godine. Cris je vec svoje odradio, vidi se da covjek vise nije taj isti Cris od prosle sezone.
FK DELFIN NEUM

Total777
Kontakt:

Post Postao/la Total777 » 18 dec 2010, 14:35

Ma Briand nije u formi nikako, u posljednim utakmicama je bio na klupi i Lisandro igrao njegovu poziciju.
Kakav je problem u Gomisu, klasicni spic i to jedini u nasem timu. Ove sezone igra odlicno, jest malo sirov ali mlad je i ima mjesta za napredak. :)
Slazem se da smo sa Taferom pojli ****, on bi sigurno dobio priliku sad jer ko je znao da ce Lisandro vuci ove sezone povrede zasobom. A Lazzate je isto tako dobar al on je vise meni za krila. Isto Pied treba dat momku vise sansi jer ima potencijala da bude medju boljim krilima u Francuskoj. Za Sowom nema potrebe imamo vec dobar napad, treba uskoro dati priliku Taferu i ostalim mladicima iz pogona, jedino bi ja Ramija doveo on nam je prijeko potreban. Dolaskom Adila mi bi osigurali odbranu u buducih 10 godina jer Cissokho i Lovren su mladi, Gassama ce biti sigurno klasa od desnog beka i naravno Rami koji ima 24 godine. Cris je vec svoje odradio, vidi se da covjek vise nije taj isti Cris od prosle sezone.
- Ramia sam gledao protiv naše selekcije sada u septembru u kvalifikacijama i mogu reći da je čovjek pravi stup odbrane, sa Mexesom je odlično funkcionirao i bio bi pun pogodak za nas.Cissokho i Lovren su baš kao što ti kažeš mladi i trebali bi da još uče na svojim greškama.Crisa još ove sezone bi trebali zadržati, a već sljedeće prodati nekome klubu, jer njega već godine stižu.

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 18 dec 2010, 14:36

BIHfan je napisao/la:
Total777 je napisao/la:

@bihfan
tako je bilo i za gurkufa pa sta je na kraju ispalo,ja neznam kako ste zanemarili edersona sjajan je on igrac a makoun da ne govorimo i njima treba dati mjesta i prostora

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 dec 2010, 14:42

@Total777 Da. Rami je ustopao Dzeku da ovaj nije mogao maknuti. Stvarno nam treba takav stoper nadam se da ce uprava Lyona skontat da Cris ne moze vise i da Diakhate je za lige tipa HNL, Ekstraklasa ili Svedska prva liga.

@Dino
Ederson je promasaj, taj samo na pripremnim utakmicama zabija. On je ono tipicni brazilski fudbaler koji samo dribla, sili loptu a takvi nikako ne leze nasem sistemu igre. Znaci njega se treba rjesiti i zaraditi koju paru. Makuon treba dobiti vise minuta, ja nezz sto Puel ga ove godine izbjegava.
FK DELFIN NEUM

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 18 dec 2010, 14:48

BIHfan je napisao/la:@Total777 Da. Rami je ustopao Dzeku da ovaj nije mogao maknuti. Stvarno nam treba takav stoper nadam se da ce uprava Lyona skontat da Cris ne moze vise i da Diakhate je za lige tipa HNL, Ekstraklasa ili Svedska prva liga.

@Dino
Ederson je promasaj, taj samo na pripremnim utakmicama zabija. On je ono tipicni brazilski fudbaler koji samo dribla, sili loptu a takvi nikako ne leze nasem sistemu igre. Znaci njega se treba rjesiti i zaraditi koju paru. Makuon treba dobiti vise minuta, ja nezz sto Puel ga ove godine izbjegava.
ipak momku treba dat minutaze ako misle zaraditi koju paru da nebi cjena bila niska.Ipak ja mislim da je smjena trenera je rjesenje svih problema i bilo bi lijepo vidjeti nekog holandskog trenera koji zna sta je napadacki nogomet a ne borba oko sredine terena i odbrambena igra sa formacijom 4-3-3 skojom se raspolaze Puel on je navikao tako u Monaco odakle je u Lyon dosao ali u Lyon to tako ne ide

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 dec 2010, 14:52

DiNo_OL je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:@Total777 Da. Rami je ustopao Dzeku da ovaj nije mogao maknuti. Stvarno nam treba takav stoper nadam se da ce uprava Lyona skontat da Cris ne moze vise i da Diakhate je za lige tipa HNL, Ekstraklasa ili Svedska prva liga.

@Dino
ipak momku treba dat minutaze ako misle zaraditi koju paru da nebi cjena bila niska.Ipak ja mislim da je smjena trenera je rjesenje svih problema i bilo bi lijepo vidjeti nekog holandskog trenera koji zna sta je napadacki nogomet a ne borba oko sredine terena i odbrambena igra sa formacijom 4-3-3 skojom se raspolaze Puel on je navikao tako u Monaco odakle je u Lyon dosao ali u Lyon to tako ne ide
Puel je dosao iz Lilla. :) Ma ja bi volio Rajkarda da dovedemo. On bi sigurno znao da iskoristi potencijal ove mlade ekipe i eto bas je Holandjanin. :D
FK DELFIN NEUM

Total777
Kontakt:

Post Postao/la Total777 » 18 dec 2010, 15:00

- Rijkaard i ne bi bio loš pick, zasigurno bi bio bolji od Puela.Ako znate sa kojim se trenerima Lyon veže, molim vas napišite ovdje, jer me to stvarno zanima. ;)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 dec 2010, 19:51

Total777 je napisao/la:- Rijkaard i ne bi bio loš pick, zasigurno bi bio bolji od Puela.Ako znate sa kojim se trenerima Lyon veže, molim vas napišite ovdje, jer me to stvarno zanima. ;)
Nema nikakve liste kandidata ja mislim jer je Puel daleko od otkaza. A Rajkarda sam spomenuo jer je trenutno bez angazmana. :)
FK DELFIN NEUM

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 19 dec 2010, 15:00

BIHfan je napisao/la:
Total777 je napisao/la:- Rijkaard i ne bi bio loš pick, zasigurno bi bio bolji od Puela.Ako znate sa kojim se trenerima Lyon veže, molim vas napišite ovdje, jer me to stvarno zanima. ;)
Nema nikakve liste kandidata ja mislim jer je Puel daleko od otkaza. A Rajkarda sam spomenuo jer je trenutno bez angazmana. :)
bilo bi lijepo vidjeti Rajkarda na klupi Lyona...bio bi to pravi potez sa strane Aluasa

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.