FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 29 sep 2020, 16:16

S obzirom da se igra ove godine po jedna utakmica i do zimske pauze ima jos samo jednom da se igra nikakav pretjeran zamor to nije i ne treba to stavljati sa strane.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 29 sep 2020, 16:19

Dalo bi se raspravljati o važnosti kupa. Mada, nagradni fond je fakat mizeran. Jedino to mjesto u Evropi. Ja bih zauzeo stav da se prioriteti u kupu zauzmu na početku sezone, u zavisnosti kakav roster imaš.
Željezničar za život cijeli!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 29 sep 2020, 16:21

slika
:salut: :salut:

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 29 sep 2020, 16:21

Omark je napisao/la:
29 sep 2020, 10:19
Ova statistika pokazuje da nije sve tako crno.
Kapiten, u kakvoj god da je formi, uvijek može iskreirati šansu i ostaviti te samog pred golmanom. Nadam se da će se forma podizati, da neće biti indolentan većinu vremena na terenu, on nam je glavna uzdanica.
Kod njega mi se ne sviđa što puno oklijeva da šuta sa 16 metara, uvijek traži neko dodatno rješenje i često to završi neuspješno, opali je ko joj yebe mater, kako Mustafa.:mrgreen:

Ikić je naš najbolji stoper, nadam se da će polahko ulaziti u optimalnu formu i da će se Vrhovac pokazati kao dobro rješenje kako bismo ih mogli upariti skupa, mislim da bi jedan brži stoper pored Ikića odlično došao, a Miletić i Aco su odlične backup opcije.

Eldar Šehić je defanzivno jedan od najboljih bekova lige, pogledajte samo tu statistiku. Ko god je odgledao utakmice, mogao je uočiti koliko puta je zaustavio protivničko krilo i to poprilično lahko, ima zaista pametno postavljanje.
Naravno, defanzivu treba igrati i krilo, što je suprotnog od onog što radi npr. Veselinović, a to se najbolje pokazalo u Izraelu kada je Šeha počesto ostajao sam sa dvojicom, a Veseli lagano trčkarao.
Ono što je problem kod Eldara jeste ofanziva, nekako mi nije kreativan i centaršutevi nisu na nivou(protiv Krupe tri centaršuta na drugu stativu gdje nikog nema). Nadam se da će to doći s vremenom.

Ako bi Zec mogao biti spreman za tempo od 60 minuta na krilnoj poziciji, mislim da bismo mogli ostati konkurenti do polusezone, naravno uz podizanje forme.

VtŽ!
slika
Evo da se nadovezem malo na ovo tvoje, a inace slazem se sa svime sto si napisao.

Broj kreiranih sansi Tatara i Stilica pokazuje zasto su oni postigli toliko golova, a zasto smo mi kiksali neke utakmice. Ukratko i oni i mi se oslanjamo na samo jednog igraca, sto je uzasno lose i odrazava se u utakmicama kao protiv Krupe i Mladosti. Onda imas visok procenat kljucnih pasova Stilica, daleko najveci u ligi ali opet nije to bas previse dobra stvar. Primjer? Tatar. Ovo odaje utisak da je Stila alibi igrac, a ustvari je znalac, ali pitari na silu pokusavaju pa slucajno nekad i uspiju. Tako su uzeli Krupi i Mladosti bodove, a mi nismo.

Seha je na primjer bio strasan ofanzivno a tanak defanzivno, i otkako se vratio u ekipu puno se s njim radi na defanzivi. Problem su krila i formacija 4231 u kojoj je Seha ofanzivno ugusen. Evo vam i primjer Sinise, 9 tacnih centarsuteva, puno ofanzivno igra a nazad propuh. Ne odgovara formacija. Uzas je da u cijeloj ligi nema niko preko 50% uspjesnih centarsuteva. Bas porazna statistika, pogotovo jer kao hocemo nesto napraviti u europi a nigdje normalnog modernog beka i normalne formacije.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 sep 2020, 16:22

E duse oni bi halalili kup :facepalm:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 29 sep 2020, 16:23

Kup je sporedno takmičenje. Realno. 'Nevažan' je malo pregrub naziv.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 29 sep 2020, 16:24

Asim Zec i Miljan Škrbić slobodni igrači.

Hmmmmmmmmm

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 sep 2020, 16:30

Bbake je napisao/la:
29 sep 2020, 16:23
Kup je sporedno takmičenje. Realno. 'Nevažan' je malo pregrub naziv.
Postaviš im gore kako smo statistički prolazili nakon kup utakmica, dokažeš im da su nas te utakmice koštale titule, ali džaba, zapnu ko sivonje i nema tu spasa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 29 sep 2020, 16:45

Virtu4l je napisao/la:
29 sep 2020, 16:10
balkanika je napisao/la:
29 sep 2020, 16:05
Iskreno Virto je upravu. To je ono sto sam pricao, kod nas je sve u zivotu pa tako i u fudbalu ili crno ili bijelo, jer muka je malo upaliti mozak i shvatiti nesto novo. S tobom se slazem da ne treba namjerno ispadati i to nije niko ni rekao.
Ma naravno da sam u pravu, ne pričam ja to već godinama bez razloga. Ne možemo mi odigrati tri utakmice u osam dana, jedva imamo snage za jednu. Ne samo mi, nego svi u ovoj ligi.

Pratim ja to već godinama i nevjerovatno je da to promiče struci i ljudima u klubu. Posebno u ovom periodu kad su tereni poprilično loši i igrači se mnogo više troše.

A ovaj klovn me napade u prvom postu, ono kao on je neki propali talenat, pa se razumije u fudbal. Zato sam ovako reagovao.
Svako ima pravo na svoje mišljenje, a tvoje mišljenje je za mene preglupo i tjt. Svako takmičenje je bitno neko više neko manje. Al kad ga osvojiš dobro je bude ti drago, bar meni bude. Pa eto valjda sam propao talenat ako igram petu ligu Njemačke nebitno i to. Što se tiče tebe ko tebe uzmi mi loptu daću ti cvaju i uzmi andola da dođeš sebi uhvatilo te užasno.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 29 sep 2020, 16:48

LjoZee je napisao/la:
29 sep 2020, 16:16
S obzirom da se igra ove godine po jedna utakmica i do zimske pauze ima jos samo jednom da se igra nikakav pretjeran zamor to nije i ne treba to stavljati sa strane.
Nigdje nisam rekao da se treba zapet u kupu kao u ligi, samo sam rekao da se ne trebamo unaprijed otpisivati iz kupa već da trebamo i to ganjati. Džaba virtuozu crtat neke stvari, uporan je...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 sep 2020, 16:49

Vala malo ohanite sa tim prozivanjem. Moze se i bez toga i sa jedne i sa druge strane.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 29 sep 2020, 16:51

LjoZee je napisao/la:
29 sep 2020, 16:49
Vala malo ohanite sa tim prozivanjem. Moze se i bez toga i sa jedne i sa druge strane.
Ma ja sam mu rekao upravu si poz i on nastavlja prozivat, ne interesuje me nek ima svoje mišljenje ja imam svoje i čao

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 sep 2020, 17:03

SudoHusika je napisao/la:
29 sep 2020, 16:24
Asim Zec i Miljan Škrbić slobodni igrači.

Hmmmmmmmmm
Vracaj Asima, makar je znao gol dati.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 29 sep 2020, 17:09

Virtu4l je napisao/la:
29 sep 2020, 15:00
MrAlemKa je napisao/la:
29 sep 2020, 12:33
Ma ti ne znaš šta pričaš, fulio si profesiju paša moj. Ako tebi kup nije bitno takmičenje onda stvarno nisi za fudbala. Jesmo li morali izgubit protiv Veleža kući prošle sezone ? Ko nam je kriv... svaka utakmica je važna, svaka moguća koja igramo, i radi forme i radi takmičarskog kontinuiteta kojeg moraš držat da bi mogao pružat sve bolje partije.
I pošto vidim da si informisan što se tiče nagrada za kupove po evropi, naš ima isto nagradni fond od 30000km.
Po tvojoj logici je bolje da sad ispadnemo i da padamo u još veću dubiozu, to je tvoja želja ? Svako daje sebi za pravo da navija za Želju, zatucan do neba
Nagrada za kup 30.000 KM. :rol: Mašala, treba izginuti.

Ali pošto si ograničenog intelekta, sad moram polako.

Po mojoj logici, kup treba igrati sa igračima koji nisu u prvom planu i ne pridavati mu veliki značaj, osim ako se ti momci recimo plasiraju u finale, onda tu utakmicu naravno treba shvatiti ozbiljno.

A sad ću ti nacrtati. Zapeli u kupu protiv Širokog, za tri dana kiksali sa Slobodom, zapeli u kupu protiv Metalleghea, izgubili za tri dana od Slobode, pa onda od Zrinjskog, zapeli u kupu protiv Krupe, za tri dana izgubili u Bijeljini. Ponovo zapeli u kupu protiv Širokog, izgubili, pa za tri dana kiksali protiv Mladosti, a za tri dana kiksali protiv Slobode na Grbavici. Dobili Mladost u kupu, za tri dana nas Borac ponizio u BL. Dobili Borca u kupu, za par dana nas vile pronosale protiv Tuzle na Grbavici, itd...

Zaključak? Većina kikseva koje smo imali, desili su se u tom ritmu srijeda-subota, ali znam da jednoćelijski organizmi kao ti ne razmišljaju ovako, nego glume pametnice, a sa pameću su na vi.
Virto zaboravio si poraz u kupu i 5 zaredom poraza :mrgreen:
moSa ljoŽe

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 sep 2020, 17:09

Peco slobodan
Pa dajte mu 5% od zemljista pomocnog Želje mi lego bi nam ko budali šamar

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 sep 2020, 17:15

LjoZee je napisao/la:
29 sep 2020, 16:49
Politicki odg.
Bravo 👏
Kup je naš😍
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 29 sep 2020, 17:17

Odjednom problem i kup igrati.Mozda da nikako i ne igraju,ni prvenstvo a ni kup.Problem odigrati još nekoliko utakmica kupa.Dvije utakmice odigrati u sedmici je 180 minuta a rudar svaki dan pod zemljom kopa 8 sati ili 480 minuta za milju.Najbolje bi bilo da i u prvenstvu biraju šta bi igrali a šta ne,da se ne umore.

urednik
Kontakt:

Post Postao/la urednik » 29 sep 2020, 17:17

Otpisivati takmičenje u startu prati luzeraki mentalitet o kojem se toliko priča da je ušao u ekipu. Ekipa u svakoj utakmici treba biti motivirana da pobjedi. Pritisak (ne)uspjeha? To je privilegija za sportistu, a to u Želji imaju. U Želji se ne kalkuliše, sabira i oduzima. Ide se na pobjedu. Odluka može biti da se promovišu i afirmišu mlađi igrači ili oni koji imaju manju minutažu. Plansko otpisivanje takmičenja i pobjeđivanja i te kalkulacije dovedu do toga da dvije godine zaredom u finišu gubiš utakmice u u konačnici budeš okarakterisan kao luzer.

Graji ljože graji ibpodibje :)

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 sep 2020, 17:18

avalPacidoroP je napisao/la:
29 sep 2020, 17:09
Peco slobodan
Peco ide u Varazdin.
@igrajlopte 🐦

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 sep 2020, 17:24

ReX je napisao/la:
29 sep 2020, 17:18
avalPacidoroP je napisao/la:
29 sep 2020, 17:09
Peco slobodan
Peco ide u Varazdin.
Eto njega za po godine opet

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, Cwirek i 64 gosta.