Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Salih1984
Kontakt:

Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Post Postao/la Salih1984 » 29 sep 2020, 15:08

Postoji 0.1 posto sanse da ce selektor pozvati 17godisnjeg djecaka koji jos ne igra seniorski fudbal u A reprezentaciju
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 sep 2020, 15:11

Evo nedavno je Husković gol dao protiv Benjamina Hadžića, neozbiljan je nivo ali je momak izuzetno mlad.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 sep 2020, 15:13

Nisam znao da su Hrustić, Husković i Omić u konkurenciji za utakmicu sa Sjevernom Irskom pa se o njima piše zadnje dvije stranice.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 sep 2020, 15:15

Salih1984 je napisao/la:
29 sep 2020, 15:08
Postoji 0.1 posto sanse da ce selektor pozvati 17godisnjeg djecaka koji jos ne igra seniorski fudbal u A reprezentaciju
Iz sadasnjeg ugla gledanja da. Apsolutno imas pravo.
Ali ako vec zelis da operiras na toj politici "zaključavanja" igrača onda imaš prostora za to.
Prventveno se to odnosi na Ligu nacija, jer se one ne računaju kao prijateljske tj. ako igrac u njima nastupi kapak, gotova prica.
Drugo, mi smo halalil ovu A grupu, tj hocemo samo da uigravamo ekipu. Znaci nemas imperativ nekog rezultata.
A vidis da selektor sada zove po 30-ak igrača.
Imas pravo na 5 izmjena.
Zovi ga, ubacis ga 2-3 minute pred kraj i miran si. Ha ya.
Ko hoce nađe nacin, ko nece nađe izgovor. :kafa:

Kasnije nek on vide jel mu se islpati ne igrat za reprezentaciju ili igrati za U-21. ;)

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 29 sep 2020, 15:19

Upravu si ti svakako-nisam ja ni rekao da si u krivu,samo kazem da su sanse da se to desi vrlo vrlo male :D
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 sep 2020, 15:33

Salih1984 je napisao/la:
29 sep 2020, 15:19
Upravu si ti svakako-nisam ja ni rekao da si u krivu,samo kazem da su sanse da se to desi vrlo vrlo male :D
To je onda vec nesto drugo. :D
Ja kažem da se može, ako se hoće.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 sep 2020, 15:38

Iskreno mislim da nije neki problem sto Bicakcic i Sunjic propustaju ove utakmice. Na papiru iskusni stoperi sa solidnim karijerama, ali svi znamo da su veliki kikseri i nikad nisu izrasli ni u 10% igraca i lidera momcine sa mog avatara. Sanicanin je se fino dokazao protiv Italije, a vjerujem da ce Bajevic imat muda gurnut Ahmedhodzica. I Hadzija bi trebao biti spreman ako je laksi potres mozga u pitanju. A igramo protiv Kylea Laffertya, ne Lewandowskog. U barazu barem :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 sep 2020, 15:41

TopRemove je napisao/la:
29 sep 2020, 14:20
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
29 sep 2020, 14:15
JavierBosnia je napisao/la:
29 sep 2020, 14:07
Slazete li se da imamo 9 sigurnih igraca?

Sehic Kolasinac Sanicanin X Cipetic Pjanic Hadziahmetovic Gojak X Dzeko Visca

Napomena, Sanicanin i Hadziahmetovic su jedini inali 180 min pod Duskom

X u odbrani je drugi stoper moze biti bilo ko od ostalih stopera
X naprijed je lijevo krilo dal Hodzic il neki debitant, ili ako Gojak bude krilo, onda moguce Cimirot/Krunic u sredinu

Cipetić i Hadžaiahmetović nisu sigurni.

Gojak nikako ne može igrati krilo, jer nema disciplinu i defanzivno je neodgovoran. Sto se mene tiče Gojak meni ne bi uopste igrao.

Šehić

Desni bek Dennis Saničanin Kolašinac

Amir Pjanić Cimirot

Stevanović Džeko Višća

ovako bi ja da sam selektor, al nisam pišat ga...
Ovo, zašto ovo niko ne forsira i ne spominje? Dva najbolja krila iako oba dešnjaka treba staviti lijevo i desno, ako je mogao Hodžić igrati lijevo pa desno krilo ne vidim zašto i ne prebaciti Višću na lijevu stranu, a njegovo mjesto ustupiti Stevanoviću.
Zato što je Višća "staromodno" krilo čija se igra temelji na dobijanju lopte u prostor i on kasnije ili šuta ili ubacuje u kazneni, i što više ima loptu u posjedu u takvim situacijama veća je šansa da neće uraditi ništa, dakle on najbolje poteze pravi kada igra na par dodira sa loptom.

E sad, Višća na lijevoj strani? Od lopte u prostor nema ništa jer ubacivati u kazneni kontra nogom ne može, a ni blizu nije moderno krilo da igra na poziciji krila sa kontra nogom i da se uvlači u sredinu terena.

Dakle, po meni, slabo nam šta daje i na svojoj poziciji desnog krila, a još manje bi nam dao na poziciji lijevog krila.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 sep 2020, 15:41

Protic Sjevernih Iraca se samo trebaju Džeko i Pjanić pojaviti, pa Duljke ih je sahranio, ali protiv Irske /Slovačke će svi morati preuzeti odgovornost i kolektivno iznijeti pobjedu, nema zahebancije.
⚜️~⚜️~⚜️

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 sep 2020, 15:48

Cartman je napisao/la:
29 sep 2020, 15:38
Iskreno mislim da nije neki problem sto Bicakcic i Sunjic propustaju ove utakmice. Na papiru iskusni stoperi sa solidnim karijerama, ali svi znamo da su veliki kikseri i nikad nisu izrasli ni u 10% igraca i lidera momcine sa mog avatara. Sanicanin je se fino dokazao protiv Italije, a vjerujem da ce Bajevic imat muda gurnut Ahmedhodzica. I Hadzija bi trebao biti spreman ako je laksi potres mozga u pitanju. A igramo protiv Kylea Laffertya, ne Lewandowskog. U barazu barem :D
Generalno se slažem sa tobom, mada naglasio bih da je Šunjić najmanji kikser od svih naših stopera zadnjih 10 godina (mimo Spahe, mada... :mrgreen: :mrgreen: ) i generalno je u reprezentaciji uvijek pružao dobre partije protiv raznih profila protivničkih napadača i igrača. Meni je u glavi samo kada ga je Pukki izvrnuo u Finskoj i to mi je neki njegov kiks što je relativno mizerno u odnosu na broj odigranih utakmica, za razliku od Bičakčića i Zukanovića koji su itekako imali loših partija.

Eh sad, u svakoj konstataciji bih potpisao da se sutra od reprezentacije oproste Šunjić i Zukanović, pa i Bičakčić, mada hajde, ovaj zadnji igra u ligi petice (iako smo njegov doprinos reprezentaciji u tom kontekstu analizirali x puta i došli do toga da nam nikada nije pružio neke spektakularne partije), pa bi se bilo malo bezobrazno odreći takvog igrača u kontekstu nivoa fudbala kojeg igra.

Ali, sa druge strane, samo za ovu tekmu protiv Iraca, žao mi je što nema Šunjića jer sam siguran da bi nam zlata vrijedio protiv njihovog otočkog stila fudbala i slanja dugih lopti, Toni je u tom smislu neprikosnoven u našoj reprezentaciji.

Sa druge strane, kao što gore već napisah, pobornik sam da se odradi ta smjena generacija u našoj odbrani, tako da nemam ništa protiv da protiv Iraca zaigraju Denis/Anel i Saničanin, jer Zukanovića ne želim vidjeti ni u snu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 29 sep 2020, 16:02

kakav zuka protiv iraca, ustvari zukanovica sto dalje od repke njegovo je vrijeme proslo
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 29 sep 2020, 16:15

Drape je napisao/la:
29 sep 2020, 15:21
slika
upišah se od smijeha genije nemoj više
Samo Sloboda | COYG

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 29 sep 2020, 16:32

phily je napisao/la:
29 sep 2020, 16:02
kakav zuka protiv iraca, ustvari zukanovica sto dalje od repke njegovo je vrijeme proslo
Ma kakav Zukanović, ni protiv Luksemburga ga na bi stavio u ekipu. **** njegovo iskustvo kad nam ništa ne donosi u igri. Otkad je došao u godine, sve gori i gori.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 sep 2020, 16:33

Raonffa je napisao/la:
29 sep 2020, 15:48
Cartman je napisao/la:
29 sep 2020, 15:38
Generalno se slažem sa tobom, mada naglasio bih da je Šunjić najmanji kikser od svih naših stopera zadnjih 10 godina (mimo Spahe, mada... :mrgreen: :mrgreen: ) i generalno je u reprezentaciji uvijek pružao dobre partije protiv raznih profila protivničkih napadača i igrača. Meni je u glavi samo kada ga je Pukki izvrnuo u Finskoj i to mi je neki njegov kiks što je relativno mizerno u odnosu na broj odigranih utakmica, za razliku od Bičakčića i Zukanovića koji su itekako imali loših partija.

Eh sad, u svakoj konstataciji bih potpisao da se sutra od reprezentacije oproste Šunjić i Zukanović, pa i Bičakčić, mada hajde, ovaj zadnji igra u ligi petice (iako smo njegov doprinos reprezentaciji u tom kontekstu analizirali x puta i došli do toga da nam nikada nije pružio neke spektakularne partije), pa bi se bilo malo bezobrazno odreći takvog igrača u kontekstu nivoa fudbala kojeg igra.

Ali, sa druge strane, samo za ovu tekmu protiv Iraca, žao mi je što nema Šunjića jer sam siguran da bi nam zlata vrijedio protiv njihovog otočkog stila fudbala i slanja dugih lopti, Toni je u tom smislu neprikosnoven u našoj reprezentaciji.

Sa druge strane, kao što gore već napisah, pobornik sam da se odradi ta smjena generacija u našoj odbrani, tako da nemam ništa protiv da protiv Iraca zaigraju Denis/Anel i Saničanin, jer Zukanovića ne želim vidjeti ni u snu.
To za skok igru si apsolutno u pravo, valjao bi Sunjic. Ali nadam se da drugi stoperi mogu to pokrit, i jos bitnije da im ne damo prilike da nas ugroze na taj nacin. Nabijanje iz odbrane na usamljenog spica mozemo podnjet, treba se dobro pazit ubacaja u opasnim zonama i prekida. Lewis iz Newcastlea je solidan i prodoran bek. Nije los ni Dallas, obojica igraju lijevog beka u PL, ne znam kako to postave u reprezentaciji.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 29 sep 2020, 16:35

Zukanovic protiv Otocana moze odigrati. Budu li Slovaci za Euro, malo treba razmisliti ...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 sep 2020, 16:39

Swanfilter je napisao/la:
29 sep 2020, 16:35
Zukanovic protiv Otocana moze odigrati. Budu li Slovaci za Euro, malo treba razmisliti ...
Zukanovic nas je u barazu 2015 ukopao protiv Otocana, drugi put taj film ne zelim gledati. Pa ce se kasnije opet izvlaciti da je bio povrijedjen.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 sep 2020, 16:43

Ja se nadam Ahmedhodzic-Sanicanin. Da iskren budem za Sanicanina sam jedva cuo prije proslog okupljanja, ali me je kupio igrom protiv Italije.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 29 sep 2020, 16:56

Treba bit realan, Zukanovic je 99% starter. Nema sanse da ga ostavi na klupi.

Mi sje*emo puno svojih igrača jer puno očekujemo od njih.

Ne smijem ni zamislit sta bi bilo da jedan od "Šveđana" krene od prve i mi izgubimo, pljuvalo bi ih se do iznemoglosti.

Bas kao Jajala protiv Belgije (4-0 kad smo izgubili), i pljuvan je samo zato sto smo izgubili, iako covjek ima preko 200 tekmi u Serie A, znaci ima kvalitet. A ovamo hvalimo Sanicanina protiv Italije samo zato sto je 1-1 bio rezultat iako nije uradio nista specijalno, vec korektno odradio ono što treba da odradi.

Strah me samo nas da ih ne uništimo zbog naših očekivanja.

Zuka ce poceti svakako zbog iskustva, i ja bih volio da bude sa Dennisom, ali skontat ce to ljudi koji su placeni za to. :bih:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 29 sep 2020, 17:15

Dvojica ljevaka stoperski par? :kafa:

Potrebna nam je fizikalnost u zadnjoj liniji, Zukan je prespor i preslab da bi igrao ove utakmice. Uostalom on, Todorović i Duljević su najgori igrači bili proslih kvalifikacija.
⚜️~⚜️~⚜️

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], dedo26 i 34 gosta.