FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ermin Zec je finansijski jaci od vecine PL klubova. Kad je prelazio iz Sibenika u Tursku, Sibenik je dobio milion a on i menadjer milion. U Turskoj je igrao za enormne cifre. Nama se cini da on igra za neke velike pare u Zelji ali je to daleko ispod njegovog renomea.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Ne znam nikoga u Sarajevu koji je toliki "zaljubljenik" u Partizan. Da me ne shvatis pogresno, simpatizera ima ali da sad toliko gotive klub da bi voljeli da dodju za stogodisnjicu, cisto sumnjam.kolezeljovac je napisao/la: ↑28 sep 2020, 21:49Postavio bi javno pitanje ako slučajno neko iz kluba ovo pročita?
Da li će se s obzirom da smo uši u 100-tu godišnjicu kluba do jeseni naredne godine naš klub odlučiti za prijateljsku utakmicu sa FK Partizan-om? Masa raje, a prvi ja sam veliki zaljubljenik kluba sa Humske i bilo bi mi veoma drago kad bi drugi najdraži klub na ovim prostorima gostovao na Grbavici. S obzirom da sam živio u BG-u znam da dosta navijača Partizana ili navija, ili baš gotivi naš klub, a o RESPECTU Grobara prema TM'87 da ne govorim! Pa eto nadam se da će neko iz kluba pročitati ovo, i nadati se da će razmisliti o eventualnoj prijateljskoj utakmici istinskih prijateljskih klubova!?
Kad smo vec kod zelja za 100ti rodjendan dajte nam AC Milan

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Za 100 godisnjicu ne treba Milan niti Real niti Dinamo. Treba nova garnitura sposobni ljudi i stabilan Zeljeznicar.
@igrajlopte 🐦
Slazem se ,za njega nikakav novac ali za klub ogroman za igraca koji ne igraSemper je napisao/la: ↑29 sep 2020, 11:41Ermin Zec je finansijski jaci od vecine PL klubova. Kad je prelazio iz Sibenika u Tursku, Sibenik je dobio milion a on i menadjer milion. U Turskoj je igrao za enormne cifre. Nama se cini da on igra za neke velike pare u Zelji ali je to daleko ispod njegovog renomea.
A Sinišinu statistiku o centaršutevima na ovoj slici ko yebe jel?Omark je napisao/la: ↑29 sep 2020, 10:19Ova statistika pokazuje da nije sve tako crno.
Kapiten, u kakvoj god da je formi, uvijek može iskreirati šansu i ostaviti te samog pred golmanom. Nadam se da će se forma podizati, da neće biti indolentan većinu vremena na terenu, on nam je glavna uzdanica.
Kod njega mi se ne sviđa što puno oklijeva da šuta sa 16 metara, uvijek traži neko dodatno rješenje i često to završi neuspješno, opali je ko joj yebe mater, kako Mustafa.
Ikić je naš najbolji stoper, nadam se da će polahko ulaziti u optimalnu formu i da će se Vrhovac pokazati kao dobro rješenje kako bismo ih mogli upariti skupa, mislim da bi jedan brži stoper pored Ikića odlično došao, a Miletić i Aco su odlične backup opcije.
Eldar Šehić je defanzivno jedan od najboljih bekova lige, pogledajte samo tu statistiku. Ko god je odgledao utakmice, mogao je uočiti koliko puta je zaustavio protivničko krilo i to poprilično lahko, ima zaista pametno postavljanje.
Naravno, defanzivu treba igrati i krilo, što je suprotnog od onog što radi npr. Veselinović, a to se najbolje pokazalo u Izraelu kada je Šeha počesto ostajao sam sa dvojicom, a Veseli lagano trčkarao.
Ono što je problem kod Eldara jeste ofanziva, nekako mi nije kreativan i centaršutevi nisu na nivou(protiv Krupe tri centaršuta na drugu stativu gdje nikog nema). Nadam se da će to doći s vremenom.
Ako bi Zec mogao biti spreman za tempo od 60 minuta na krilnoj poziciji, mislim da bismo mogli ostati konkurenti do polusezone, naravno uz podizanje forme.
VtŽ!
![]()

Ko bi rek'o da ima uz Tatara najtačnije centaršuteve u ligi.
Ma ti ne znaš šta pričaš, fulio si profesiju paša moj. Ako tebi kup nije bitno takmičenje onda stvarno nisi za fudbala. Jesmo li morali izgubit protiv Veleža kući prošle sezone ? Ko nam je kriv... svaka utakmica je važna, svaka moguća koja igramo, i radi forme i radi takmičarskog kontinuiteta kojeg moraš držat da bi mogao pružat sve bolje partije.Virtu4l je napisao/la: ↑29 sep 2020, 11:37Đe si talenat, nisam te prepozn'o. Nabijem i tebe i takmičenje koje nam je dva puta uzelo titulu. Ne možemo da skrpimo 11 igrača, a ne da ih trošimo protiv raznoraznih sela i zaseoka.MrAlemKa je napisao/la: ↑29 sep 2020, 07:35Nevjerovatno šta jedan homosapiens može izgovorit, fkt se iznenadim kako ima inteligentnih ljudi na ovom forumu. Od pljuvanja do nebitnog kupa. Pa Bajern onako u DFB gine da digne taj pehar, Barca i Real se klali u kupu kralja, ja kont'o izginuće neko, PSG se onako pošibao sa Saint Etiennom neki dan, dva crvena bila. Bgm treba uvest ovdje kad neko objavi komentar da ide na kontrolu, utiče ovo na koliko toliko normalne ljude![]()
Čuj ti njega, Bayern, Barca i Real se bore za kup, pa normalno da se bore jer se tamo dobija lova za to takmičenje, i ukrštaju se sa ljutim rivalima, pa opet samo u baš važnim utakmicama izvode najjače postave.
Kup je utješna nagrada za gubitnika, i nagrada za manje ekipe u vidu izlaska u Evropu.
I pošto vidim da si informisan što se tiče nagrada za kupove po evropi, naš ima isto nagradni fond od 30000km.
Po tvojoj logici je bolje da sad ispadnemo i da padamo u još veću dubiozu, to je tvoja želja ? Svako daje sebi za pravo da navija za Želju, zatucan do neba
Željezničar će u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati u Banovićima kod Budućnosti. Plavi se ovaj susret pripremaju na Grbavici, a ekipa je nakon jutarnjeg treninga otputovala u hotel Zlaća gdje će boraviti do utakmice.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Znao sam da ćeš to primijetiti.braco je napisao/la: ↑29 sep 2020, 12:28A Sinišinu statistiku o centaršutevima na ovoj slici ko yebe jel?Omark je napisao/la: ↑29 sep 2020, 10:19Ova statistika pokazuje da nije sve tako crno.
Kapiten, u kakvoj god da je formi, uvijek može iskreirati šansu i ostaviti te samog pred golmanom. Nadam se da će se forma podizati, da neće biti indolentan većinu vremena na terenu, on nam je glavna uzdanica.
Kod njega mi se ne sviđa što puno oklijeva da šuta sa 16 metara, uvijek traži neko dodatno rješenje i često to završi neuspješno, opali je ko joj yebe mater, kako Mustafa.
Ikić je naš najbolji stoper, nadam se da će polahko ulaziti u optimalnu formu i da će se Vrhovac pokazati kao dobro rješenje kako bismo ih mogli upariti skupa, mislim da bi jedan brži stoper pored Ikića odlično došao, a Miletić i Aco su odlične backup opcije.
Eldar Šehić je defanzivno jedan od najboljih bekova lige, pogledajte samo tu statistiku. Ko god je odgledao utakmice, mogao je uočiti koliko puta je zaustavio protivničko krilo i to poprilično lahko, ima zaista pametno postavljanje.
Naravno, defanzivu treba igrati i krilo, što je suprotnog od onog što radi npr. Veselinović, a to se najbolje pokazalo u Izraelu kada je Šeha počesto ostajao sam sa dvojicom, a Veseli lagano trčkarao.
Ono što je problem kod Eldara jeste ofanziva, nekako mi nije kreativan i centaršutevi nisu na nivou(protiv Krupe tri centaršuta na drugu stativu gdje nikog nema). Nadam se da će to doći s vremenom.
Ako bi Zec mogao biti spreman za tempo od 60 minuta na krilnoj poziciji, mislim da bismo mogli ostati konkurenti do polusezone, naravno uz podizanje forme.
VtŽ!
![]()
![]()
Ko bi rek'o da ima uz Tatara najtačnije centaršuteve u ligi.

Nemoj samo da bude poslije Fejza vrati se. 

Ima li prenos kupa u ovoj fazi?
I zna li neko jel sutrasnji derbi u-17 na glavnom ili pomocnom?
I zna li neko jel sutrasnji derbi u-17 na glavnom ili pomocnom?
- svrakino1921
- Kontakt:
HOCE LI BIT U PRODAJI I KARTE ZA TUZLA CITY
Plavi sa Grbavice tako su postali zlatni član KK Bosna
Nagrada za kup 30.000 KM.MrAlemKa je napisao/la: ↑29 sep 2020, 12:33Ma ti ne znaš šta pričaš, fulio si profesiju paša moj. Ako tebi kup nije bitno takmičenje onda stvarno nisi za fudbala. Jesmo li morali izgubit protiv Veleža kući prošle sezone ? Ko nam je kriv... svaka utakmica je važna, svaka moguća koja igramo, i radi forme i radi takmičarskog kontinuiteta kojeg moraš držat da bi mogao pružat sve bolje partije.
I pošto vidim da si informisan što se tiče nagrada za kupove po evropi, naš ima isto nagradni fond od 30000km.
Po tvojoj logici je bolje da sad ispadnemo i da padamo u još veću dubiozu, to je tvoja želja ? Svako daje sebi za pravo da navija za Želju, zatucan do neba

Ali pošto si ograničenog intelekta, sad moram polako.
Po mojoj logici, kup treba igrati sa igračima koji nisu u prvom planu i ne pridavati mu veliki značaj, osim ako se ti momci recimo plasiraju u finale, onda tu utakmicu naravno treba shvatiti ozbiljno.
A sad ću ti nacrtati. Zapeli u kupu protiv Širokog, za tri dana kiksali sa Slobodom, zapeli u kupu protiv Metalleghea, izgubili za tri dana od Slobode, pa onda od Zrinjskog, zapeli u kupu protiv Krupe, za tri dana izgubili u Bijeljini. Ponovo zapeli u kupu protiv Širokog, izgubili, pa za tri dana kiksali protiv Mladosti, a za tri dana kiksali protiv Slobode na Grbavici. Dobili Mladost u kupu, za tri dana nas Borac ponizio u BL. Dobili Borca u kupu, za par dana nas vile pronosale protiv Tuzle na Grbavici, itd...
Zaključak? Većina kikseva koje smo imali, desili su se u tom ritmu srijeda-subota, ali znam da jednoćelijski organizmi kao ti ne razmišljaju ovako, nego glume pametnice, a sa pameću su na vi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sad kiksamo srjeda pa nije ova nego ona tamo nedelja.Najbolje da igramo svaki ponedeljak.
Iskreno Virto je upravu. To je ono sto sam pricao, kod nas je sve u zivotu pa tako i u fudbalu ili crno ili bijelo, jer muka je malo upaliti mozak i shvatiti nesto novo. S tobom se slazem da ne treba namjerno ispadati i to nije niko ni rekao.MrAlemKa je napisao/la: ↑29 sep 2020, 12:33Ma ti ne znaš šta pričaš, fulio si profesiju paša moj. Ako tebi kup nije bitno takmičenje onda stvarno nisi za fudbala. Jesmo li morali izgubit protiv Veleža kući prošle sezone ? Ko nam je kriv... svaka utakmica je važna, svaka moguća koja igramo, i radi forme i radi takmičarskog kontinuiteta kojeg moraš držat da bi mogao pružat sve bolje partije.Virtu4l je napisao/la: ↑29 sep 2020, 11:37Đe si talenat, nisam te prepozn'o. Nabijem i tebe i takmičenje koje nam je dva puta uzelo titulu. Ne možemo da skrpimo 11 igrača, a ne da ih trošimo protiv raznoraznih sela i zaseoka.MrAlemKa je napisao/la: ↑29 sep 2020, 07:35
Nevjerovatno šta jedan homosapiens može izgovorit, fkt se iznenadim kako ima inteligentnih ljudi na ovom forumu. Od pljuvanja do nebitnog kupa. Pa Bajern onako u DFB gine da digne taj pehar, Barca i Real se klali u kupu kralja, ja kont'o izginuće neko, PSG se onako pošibao sa Saint Etiennom neki dan, dva crvena bila. Bgm treba uvest ovdje kad neko objavi komentar da ide na kontrolu, utiče ovo na koliko toliko normalne ljude![]()
Čuj ti njega, Bayern, Barca i Real se bore za kup, pa normalno da se bore jer se tamo dobija lova za to takmičenje, i ukrštaju se sa ljutim rivalima, pa opet samo u baš važnim utakmicama izvode najjače postave.
Kup je utješna nagrada za gubitnika, i nagrada za manje ekipe u vidu izlaska u Evropu.
Jednostvano o Kupu treba zauzeti stav (niposto javni) vec na pocetku sezone. Kup utakmice mogu biti odlicne za odrzavanje forme, za uigravanje ekipe, za odmaranje ekipe, za podizanje morala... Ali zavisi sve koliko sirok roster imas i kakve su ti ambicije. Odlican primjer su te sezone dok je megamix bio u klubu, izgubis dvije titule zbog kupa, osvojis kup kojeg se niko i ne sjeca a onda javni skoro pa doslovno kazes eh ove godine **** kup i namjerno ispadnes pa uvezes 7 poraza u ligi.
Ti si naveo primjere gdje se vanserijski jaka ekipa svake godine proseta do finala sa drugom ekipom, i primjer Reala i Barce koji se bore za prestiz i status najtrofejnijeg pa im taj kup kao nesto znaci. Ali pogledaj ostatak timova u tim kupovima, nerijetko timovi iz prve lige ispadaju u ranoj fazi od nizeligasa. Evo primjer FA kupa u engleskoj, do polufinala igras sa rezervama, a onda mozda ubacis 4-5 igraca iz prve ekipe, a FA kup je otac fudbala. Zasto? Igras za 4 miliona funti, to je plata jednog prosjecnog igraca, nista posebno, vise ti se isplati biti 17. u ligi. Isto tako i kod nas, premija za osvajanje 30k, za taj novac ne mozes isplatiti ni premije a prihodi od kup takmicenja su minimalni jer klubovi ne dobijaju sav prihod od prodaje ulaznica.
Ma naravno da sam u pravu, ne pričam ja to već godinama bez razloga. Ne možemo mi odigrati tri utakmice u osam dana, jedva imamo snage za jednu. Ne samo mi, nego svi u ovoj ligi.
Pratim ja to već godinama i nevjerovatno je da to promiče struci i ljudima u klubu. Posebno u ovom periodu kad su tereni poprilično loši i igrači se mnogo više troše.
A ovaj klovn me napade u prvom postu, ono kao on je neki propali talenat, pa se razumije u fudbal. Zato sam ovako reagovao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Austinpowers, Hrammm1921, Sarun i 23 gosta.