FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ima li istine u ovome sto se spominje za Lazica?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Evander je napisao/la: ↑29 sep 2020, 14:14Treba i ovoga na probu dovesti:
https://www.transfermarkt.com/miroslav- ... ler/270847
A i napadaca trazimo:
https://www.transfermarkt.com/sasa-mati ... ler/217262

https://www.transfermarkt.com/dejan-mat ... ler/162411
Evo mu i burazera

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
Ja nisam za povratak Lazica,smatram da smo mi zreli za boljeg stopera od njega u svakom smislu.Lik malo hoce da je fudbaler,malo fitnes trener,malo "influencer"..zavisi kako se probudi
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ma kakav lazic svaki malo jaci napadac ga treso ko sljivu. Imao je srece sto je serbecic obavljao 90% posla pa se samo vukao uz njega
NEMA NAZAD
Povratak Lazica definitivno podrzavam.
Zayebao se, sad umjesto sto smo mu nudili 20k platu, sad mu das 12-13k i on potpise. Cekali smo 7 mjeseci, al smo ustedili mjesecno vise od 5k sto je trazio vise da potpise...
Ove cifre LUPAM, nisu tacne, samo govorim poentu
Idemo dalje...
ZABORAVLJATE DA JE OVE GODINE TITULA POD MORANJEM, JAK I SIROK SASTAV NAM JE POTREBAN DA BUDEMO PRVI.
Lazic je kvalitet, pokazao je. Pokazat ce opet, ako dodje.
Zayebao se, sad umjesto sto smo mu nudili 20k platu, sad mu das 12-13k i on potpise. Cekali smo 7 mjeseci, al smo ustedili mjesecno vise od 5k sto je trazio vise da potpise...
Ove cifre LUPAM, nisu tacne, samo govorim poentu

ZABORAVLJATE DA JE OVE GODINE TITULA POD MORANJEM, JAK I SIROK SASTAV NAM JE POTREBAN DA BUDEMO PRVI.
- RajaBa1983
- Kontakt:
tako je brateZip je napisao/la: ↑29 sep 2020, 14:24Povratak Lazica definitivno podrzavam.
Ove cifre LUPAM, nisu tacne, samo govorim poentuIdemo dalje...

"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A
-
- Kontakt:
Rastjerat je bas ruzan izraz i ne prilici FKS i tim momcima (nekim manje,a nekim vise). Pustiti da im iscuri ugovor, a ako mogu da se snadju u nekoj drugoj sredini dati im "papire"(Cruz,Jukic(?),Milanovic..).
Od stranaca bih ostavio Fanima,Pejovica i Adukora, ako smo solventni doveo bih jos 3 stranca , pozicije bi zavisile od odlazaka, ali sigurno desnog beka.
OSVOJITI TITULU NECE BITI LAHKO. Konkurenti pobjedjuju i pobjedjivati ce Krupu,Radnik,MDK,Slobodu u gostima i kuci Borac,Velez,TC. Nismo mi bas napravili neku prednost kako to tabela pokazuje.
Ne lete ni u Celtic-u, ali bilo bi bas iznenadjenje da dohvatimo grupe. ABd hocemo, a i vrijeme je za posteno sudjenje konacno. Bit ce borbe za titulu, nikom ne odgovara da nas gleda pred VV u maju.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ja podrzavam povratak igraca koji je qrcem dao gol plavoj qurvi.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Vala zaradili smo dovoljno love da možemo dovesti stopera koji je bolji od Lazića. Zadnja linija nam je ubjedljivo najslabiji dio tima, primamo previše golova i kad se već pojačavamo trebamo dovesti nekog, za nase uslove, odličnog štopera. Dakle, nekog ko će kvalitetom odskakati.
-
- Kontakt:
Nek igra samo na Kosevu,Grbavici,Mostaru,Listici i u BL, za ostalo imamo Jukica i sl.

-
- Kontakt:
I onda kad mu bude 30+ , dragi Pitari(manjina) ce govoriti ovo:" rekao je ovo bold/bordo". Prizivao sam ga iz Radnika(prije Laznih), al ste me naruzili(ne Ti @Zundo).
Evo i jednog talenta, bilo bi sa njim povuci-potegni al mislim da bi mogao postati zvijezdaEvander je napisao/la: ↑29 sep 2020, 14:14Treba i ovoga na probu dovesti:
https://www.transfermarkt.com/miroslav- ... ler/270847
A i napadaca trazimo:
https://www.transfermarkt.com/sasa-mati ... ler/217262
https://www.transfermarkt.com/aleksanda ... ler/731617
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
hamsik je napisao/la: ↑29 sep 2020, 10:36Bolji Jukic. Nadam se da Velkoski ide ove sezoneBordo23 je napisao/la: ↑29 sep 2020, 10:24Cuj Velkoski na kriloZundo je napisao/la: ↑29 sep 2020, 10:22- To najvjerovatnije znači da Tatar prelazi na "desetku" za sudar sa Celticom, dok se u tim vraća Krste Velkoski na poziciju lijevog krila. Dok je Tatar stvarna prijetnja i postigao je devet golova ove sezone, njegova prirodna pozicija nije "desetka" i njegov doprinos opada kada nije na svojoj poziciji, pišu škotski mediji.![]()
Neka pisu, bit ce tako

- AlfredNobel
- Kontakt:
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
-
- Kontakt:
E jesi neki , razyeba nam suplju.

U ovoj konstelaciji koju sam napisao, gdje je glavna "igra bez lopte", Ahmo ne bi imao puno dodira sa loptom. Njegova prevashodna zadaća je vezanje protivničkih stopera. Ako se šta odbije od njega, dobro i jest. Težište bi bilo na igračima iz drugog plana; Pidri, Đokanoviću i Pejoviću, jer će Škoti, jamačno, posebnu pažnju posveti Tataru i Fanimu. E ako njihovi bekovi neutrališu ovu dvojicu, onda bi navedeni igrači ulazili iz drugog plana. Mana tog sistema jest da naš štoper mora izlaziti na njihovog isturenog igrača, te bi se stvarale velike rupe za prodor njihovih trkača, pri pogrešnom dodavanju i sl.ShofaII je napisao/la: ↑29 sep 2020, 13:06Ma ovo je bilo vise da i ja bacim kakvu formaciju.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑29 sep 2020, 12:06Sudarali bi ti se po terenu. A u ovoj formaciji, Sušić bi najviše nama smetao.
Ako si se već bazirao na kontre, to znači da ćeš se povući sa ovim brzim bokovima na svoju polovinu. Veliš Sušić bi bio na 40m? To ti znači da bi njihova zadnja linija izašla negdje oko centra. Osum što bi nas sabili u šesbaest, Sušić bi vječito bio u ofsajdu.
Naša šansa jest da im linije budu što udaljenije jedna od druge.
Oni nemaju neko fudbalsko znanje. Trkački su superiorniji. Na njihov r'n'r, treba ići naš sevdah. Driblati, improvizovati, loptu kroz noge proturati, izluđivati ih. Vole da trče, pa nek trče. Smireno i sitna ševa, što svako dijete u mahali zna, a onda prebaciti loptu na drugu stranu, pa opet sitna ševa... Razvlačiti ih ko Aleksandar Perzijance, dok se ne ukaže pukotina, a onda ravno kroz pukotinu oštru loptu. Samo kroz sredinu slati oštre lopte. Koliko god mogu trčati, nisu brži od lopte. Repetirati Fanima i Tatara i nek mjenjaju strane stalno. Ahmo među stopere na ivicu ofsajda.
Ovde je ključba igra bez lopte
Zaboravio si reci da bi nas uzeli na prekide.
Nije bas da bi se sudarali a Susic u ofsajdu prije proljeca ne moze bit da ga hebes.
Fino bi to bilo kako si ti zamislio ali cemo mi izgledat kao u utakmici protiv Tuzle a jbg imamo i te dvije utakmice sa Seltikom gdje smo se upravo vecinom i branili. Merso je bio cesto na 30-40 metara od naseg gola i nista vecinom bi samo istrcao do njihovih stopera i to je to.
Zbog iskustva iz te dvije utakmice ja bih igrao bez Merse sa nekim nizim brzim da zatvara i branio se. Prije bih sa Haretom igrao nego sa Merso jer Hare ne za drzava loptu i ptoslijedjujem je odmah a Merso ako uspije da primi i onda jedan dva kontakta pa pokusa proslijedit, sporo je to i propada. U nasoj ligi gubi lopte na taj nacin. Hare za Hebibovica, pa ona sanssa protiv buducnosti za tatara je dokaz da je trenutno bolji al nema snage.
Al ne bih ni jednog.
Neka Susic bude tu blizu centra slat direktno lopte na njega, jbg bar se njemu ne odbija lopta od noge a i zna je zadrzati proslijedit nekom u prostor il vratit i gradit igru.
A ko bude umjesto napadaca neka u fazi odbrane bude iza Susica u fazi napada ispred i to je to.
Autobus pred go rokaj kontre i ne lurchi se protiv jacrg da se nadigravas.
Naravno ovo su nasa vidje ja al jbg Vinku je vidjet cemo sta ce bit. Volio bih da bude kako si rekao samo da prodjemo.
Možda bi, uz rizik da budem dosadan, trebalo izaći sa 532, odnosno;
Kovačević
Oremuš-Miličević-Dupovac-Šerbečić
Đokanović-Sušić-Pejović
Fanimo
Tatar.
U odbrani bi to bio klasični autobus, sa duplim 5-5 blokom, a u napadu duge lopte na brze igrače. To je taktika za 0:0.
Bilo kako bilo, slažem se sa tobom. Da hoćemo pobijediti, pa nek Vinko izvede 11 golmana.
Ovo je bilo sarkastično jer je on imao dosta ovakvih promašaja.
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!