Postao/la ultrasstyle_tz » 27 sep 2020, 12:10
ma Denver je sinoc mozda i mogao nesto kad su Lejkersi stali, ali jednostavno Marej je fizicki polomljen, svaka mu cast i sto je izdrzao utakmicu. Ipak je Denver toliko vise utakmica odigrao od Lejkersa. Momcima svaka cast i sigurno je da imaju jaku osovinu Jokic, Marej, Grent, Porter i Moris sa klupe, specijalac Kreig, jos bih ja dodao i da su Dozier i Bol Bol mozda upotrebljivi kao 11 i 12 ili 10 i 11 u napadu. Naravno tu je Barton kojeg se ne treba olako rijesiti, osim ako ne trejduju za nekog backup kreatora koji ce rasteretiti Jokica, jer Barton i to moze.
Sve u svemu Denver ima tako puno potencijala i na GM je sad da popune roster na pravi nacin: backup kreator, vrhunski 3&D starter i fizicki dominantan visoki igrac.
Lejkersi su dobili Hauvarda i Rondoa i tu se promijenila slika. Ljudi na momente zaboravljaju da je Hauvard najveci dio karijere na vise od 20+12 prosjeku. To su strasne cife, obzirom kakvih par zadnjih sezona je imao. Rondo je uskocio tamo gdje je najvise stekalo , backup kreacija da se rastereti Lebron.
Medjutim u finalu ce im trebati jedan od 3 u napackoj produkciji (Grin, KCP ili Kuzma), mozda cak i 2 od 3 ako protivnik bude Miami sa nezgodnim matchupom.
Majami je tim koji ima vise od jednog vrhunskog igraca da baci i na Dzejmsa i na Dejvisa ( Bam, Krauder, Batler, Igudala, Dzouns za nuzdu...), i to je velika prednost Majamija, plus nevjerovatna timska kosarka, ali mislim da defanzivno Lejkersi mogu da im pariraju.
Boston ne lezi Lejkersima jer imaju cudan neki matchup, ali mislim da bi lakse izasli na kraj sa njima nego sto bi sa Miamijem.
sto se tice druge serije zbog Lejkersa se nadam da ce otici u 7, a stvarno je nezahvalno prognozirati. Apsoultno sve utakmice su mogle otici u bilo kojem pravcu . Ako centri Bostona budu aktivni kao proslu tekmu ko zna mozda i okrenu. Mada i dalje mislim da izlazi Majami
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!