FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 25 sep 2020, 11:50

Leon je drugi igrač nakon pandemije ima ga na svim djelovima terena, zabija,asistira,ulijeće klizeći ma ko tenk je.

Uprava mora reagovati i dovesti par igrača prije isteka prelaznih roka inače biće teško igrati ovako zgusnuti raspored a tu su i neizostavne povrede.

Već su se oglasili Flick, Muller i Neuer da ekipi treba svježa krv.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 25 sep 2020, 14:07

Cestitke momcima, zasluzena pobjeda!
Drago mi je za Martineza,nek mu je sa srecom u nastavku karijere, hvala za sve majstore! :salut:
Neuer je jos jednom dokazao da je najbolji golman, svaka cast!
Alaba uzas.. sto prije prodati, ne ide mi u glavu kako moze traziti onako visoku platu, nevjerovatno..
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 25 sep 2020, 14:37

Definitivno bi mogao Flick da proba formaciju sa 3 stopera, sad kad Lukas pokazuje znake života i kad nemamo Tijaga, tu bi onda igrali i Davies i Lukas i Alaba, a Sane bi ulazio u sredinu, sto mu paše. Alaba libero, treba nam uprkos naglom skoku broja kikseva.
Treba nam veznjak ipak, može i Brozovic, nije dovoljan samo Kimmich

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 25 sep 2020, 15:32

Neznam za vas ali ja sam posebno impresioniran Saneom.
Lovjek je strašan kvalitet i svaki put kada ima loptu pokazuje koliko vrijedi.
Ganabry po meni naookon sazrio i igra zaista odlično
Hernandez zaista igra posebno u odbrani odlično,čak i u napafu nije lop ali mislim dasmo navikli na Daviesa i njegove šprintove pa se tepko privikavamo na išta sporije
Nouer GOAT
sve u svemu
Činjenica je da zaista fali kvaliteta na klupi
Ali imam neki osjećaj da će nas uprava prijatno iznenaditi u narednih 10 dana

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 25 sep 2020, 15:56

Vrijeme otkucava, transfer rok završava sljedećeg ponedjeljka. Kako stvari stoje Cuisance će ostati pored interesovanja Leedsa i Marseillea, tako da ne očekujem veznjaka, pokrit će Müllerovu poziciju i centralnog veznog.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 sep 2020, 17:28

Ostaje Javi kao taj potrebni veznjak. :pray:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 sep 2020, 17:30

Omerbavarac je napisao/la:
25 sep 2020, 17:28
Ostaje Javi kao taj potrebni veznjak. :pray:
Ima li on noge jos da moze odigrati pola sata ovog Hansijevog fudbala? Ja mislim da nema, koliko god mi bio drag. Povrede su ucinile svoje, a nije ni mladic bas.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 25 sep 2020, 17:36

U cuisancea sam polagao dosta nada, ali on se pretvorio u teškog dizelaša koji ne ume da ukroti ni najobičniji pas koji mu je upućen. Ne vidim onu lakoću i lucidnost.

Dok je onaj Fein vs Marselja pokazao malo švajnštajgerovštine sa onim dugim loptama pri promeni strane. Možda on ispliva.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 25 sep 2020, 18:33

slika

Dest se dopisiva sa ovim nasim junacima vec :D

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 25 sep 2020, 18:41

SWOT je napisao/la:
25 sep 2020, 18:33
slika

Dest se dopisiva sa ovim nasim junacima vec :D
Dest je haver sa Daviesom i Zirkzeeom :D

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 sep 2020, 20:25

Mislim da sa jedne strane vuce omladinska snaga Bayerna, super projekat sa Flickom te vjerovatno vise od 50% utakmica u sezoni dok s druge strane vuce startna postava u Barci kao i Koeman koji je ljubitelj igraca iz Holandske lige i koji sigurno zna kako postupiti s takvim momcima.

Vidjecemo na kraju sta ce od svega biti, nadam se samo da Dest nece napraviti Coentraovu gresku Pa otici na pogresnu stranu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 25 sep 2020, 20:37

Neće tu Dest ništa pogriješiti nego ovi iz Bayerna koji su se borili sami protiv sebe i umjesto da daju traženo i riješe to, oni čekaju da se priključi konkurencija...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 sep 2020, 01:33

Stefan Effenberg je napisao/la:
25 sep 2020, 11:34
Pozdrav ekipo.
Prvo i osnovno, čestitke Bayernu na osvojenoj ligi prvaka, supercupu, bundesligi, kupu. Zatim čestitke i svim navijačima Bayerna na ovoj temi. :D
Neka si se i ti konačno javio nakon osvojene LP. Lijepo u svakom slučaju....A opet jedan sadržajan post, ima nekih stvari oko kojih se ne slažem, ali da ti je uvijek sve konstruktivno, to ne treba ponavljati.
Drugo i osnovno, zaista iskreno iz dubine duše moram priznati da osvajanje lige prvaka u ovoj godini nisam očekivao i prognozirao sam maksimalno četvrtinu finala. Shame on me. :oops: :oops: :oops:

Zaista, sa ovakvim kadrom koji imamo osvojiti ligu prvaka je meni bilo nezamislivo, ne mogu lagati i reći drugačije jer em sam tako mislio em sam i ovdje na temi pisao kako ova ekipa ne može dalje od četvrtine finala.
Ono što je Hansi Flick napravio sa ovom ekipom zaslužuje jedan duboki naklon. Ekipu je podigao na jedan fantastični nivo, na jedan nivo gdje smo opet postali izuzetno dominantna ekipa i to za svega par mjeseci što je nevjerojatan rezultat. Momčadski duh i sama igra je bila slomljena u mandatu Nike Kovača a ovaj trener je napravio čudo podigavši sve aspekte igre na jedan impresivan nivo.
E sada me zanima da li je ovaj kadar ipak jači nego što si mislio ili je ipak sve najviše zasluga Flicka koji je apsolutni maksimum iz kadra izvukao....Zanima me sada kakvo mišljenje imaš. Nije da ti nisi cijenio mnoge igrače u našem kadru, samo si čini mi se prema nekolicini bio skeptičan.
Zaista ne shvaćam kako ne dovodimo napadača i od Zirkzea očekujemo čuda. Makni Lewu u najjačim utakmicama i slabiji smo drastično. Ne razumijem takvo ponašanje od kluba jer zaista i Lewa ulazi u godine, imamo težak raspored i zato je jedan Manđukić itekako potreban i poželjan za širinu ekipe.
Pa to oko napadača je zadnjih godina stalno specifična priča. Zna se sve to oko Lewe.
Ali generalno govorio sam i prije po pitanju ove teme oko Zirkzeea. On treba dobiti veću minutažu, a Lewa određene pauze, kojih je i pod Flickom bilo vrlo malo, ali eto nešto je bilo i bio je relativno kraće vrijeme povrijeđen. Za Zirkzeea znamo da ima određeni kvalitet, da u određenim utakmicama može dobro poslužiti (tako je za sada). Samo što po meni momak treba dobiti još malo više prilike. Nije sutra K.O. faza LP i da on mora odmah uletiti. Eto do odlučujućeg dijela sezone ima toliko vremena, da bi on još prakse u igri mogao skupiti i dalje napredovati. Dovođenje novog napadača bi onda Zirkzeea skroz ugušilo. Drugo, mi u slučaju izostanka Lewandowskog imamo i neke druge opcije za napad (ne idealne, ali mogu poslužiti i nisu loša rješenja) u vidu npr Gnabryja ili sada i Sanea, a u krajnjem slučaju i Mullera.
Samo i prije sam govorio, mlad igrač, iz omladinskog pogona, može kod nas samo i dobiti priliku ako nastanu nepredviđene situacije. U većini slučajeva je tako. Nekada kada tako nekog iznenada baciš u vatru, on baš izraste, tako bi Zirkzee možda, kao što je u BuLi naprasno bljesnuo, iznenadnim ulaskom u igri, moglo bi se to desiti i u LP. Govorio sam prije da je bilo tih primjera pod Van Gaalom, kada su Muller i Badstuber gurnuti u vatru i odigrali odmah dobru sezonu, a evo Muller dokle je stigao ili ranije primjer kojeg ćeš se ti isto sjetiti Owena Hargreavesa koji je mijenjajući u jednoj utakmici Effenberga izletio na veliku scenu i izrastao.
Natežu se oko toga Desta kao da je Lahm osobno. Ili vrijedi ili ne vrijedi i gotovo. Natežu se oko par milijuna. Reklo bi se da uče iz primjera Hernandeza i da ne žele dati pare olako. Ok, ali onda ga nemoj niti dovoditi već dovedi nekog na posudbu, pa desnih bekova ima koliko hoćeš, vjerujem da se bi našao već netko ko bi zaista i bio dobra zamjena za Pavarda.
Ovdje si u pravu. Mislim slažem se, jer dovodiš zamjenskog beka a toliko se natežeš i još na kraju možeš samo izgubiti, jer on možda već ima neki cilj u glavi. Mislim Bayern je uvijek bio klub koji se fokusira na jednog igrača, brzo se odluči i u većini slučajeva ekspresno dogovori s klobom od kojeg kupuje igrača. Takvih je primjera bilo s Realom, najbolji onaj kada smo kupili od njih Robbena, a da ovi ostali klubovi nisu ni skontali da je na prodaju i da se tu nešto dešava.

Nije meni opšte problem ni ulaganju. Mi smo napravili veliki transfer sa Saneom, nije on malo plaćen, pa da se sada govori da se ne ulaže. Isto tako za ovog Tanguya se sigurno Handgeld dao. Real ovog ljeta nije ulaga ništa. A oni koji su drastično kupovali, kao npr. Chelsea, opet kada im pogledaš postavu dosta je slabija od naše.

Meni jedino u ovim da kažemo sitnim stvarima, malo fali strategija i tu nema baš jedinstvenog stava naše uprave. Pored ovog oko Desta generalno su ta pozicija desnog beka (zamjenski bek) i to još jedno krilo toliko iskomplikovani. Prije sam već govorio: Flick hoće i zadovoljan je opcijom Perišić - naši ne kupe Perišića. Flick hoće da da priliku i računa donekle na Bautistu Meiera - naši pošalju na posudbu istog.
Isto tako, treba biti jasna strategija i jasno se reći....Ili da će se na pozicijama gdje postoji mogućnost davati prilika mlađima ( onda u vezi pored Kimmicha, Goretzke i Tolissa gurati mlađe, pa tako i na krilu) i na taj način skinuti pritisak sa trenera, koji bi s raspoloživim opet mogao dosta napraviti, a pogotovo kada nema ni pritiska. A unapređuju se usput i mlađi igrači pa sve dobro. Ili, druga opcija da se ide s dozom velikih očekivanja i tim pritiskom, ali da se onda treneru u tom slučaju i ispune određene želje.
Generalno, kada se sve sabere i oduzme, ono što sam čuo, vidio, pročitao zadnjih sedmica, dana, Flick očigledno želi još jedno krilo i tog beka. A to nije puno za ispuniti.
Sve drugo bi bilo i previše, a i kada dovedeš dodatna da kažemo veća imena, onda imaš i gužvu i nezadovoljstvo kada taj neko, mora na klupu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 26 sep 2020, 17:23

farinelli123 je napisao/la:
25 sep 2020, 14:37
Definitivno bi mogao Flick da proba formaciju sa 3 stopera, sad kad Lukas pokazuje znake života i kad nemamo Tijaga, tu bi onda igrali i Davies i Lukas i Alaba, a Sane bi ulazio u sredinu, sto mu paše. Alaba libero, treba nam uprkos naglom skoku broja kikseva.
Daj nemoj molim te zapocinjat sa tim, saatav sa tri stopera, pa nema nista odvratnijeg u nogometu od te formacije, pa nije 1973-a... bilo bi kao dortmund... ne znam da je ijedna ekipa u zadnjih 30 godina napravila nesto sa 3 štopera... to je luzerska formacija koja nikako nije kompatibilna sa modernim fudbalom...

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 26 sep 2020, 17:29

Coman se vratio danas treningu, nova frizura.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 26 sep 2020, 17:29

Savršeno nam ide sa 4-3-3... ni za ludu glavu to ne treba mijenjat... posebno zbog sredine Kimmich Goretzka defanzivniji i Müller kao freerole player ispred njih... sve ostalo bi bilo pogubno... prije sam bio skeptičan sto se müllera tice, al dokazao je milion puta da je naš X faktor, ako mu daš da igra desetku i da na svoj način interpretira tu poziciju... müller kad napusti bayern, to ce biti crn dan za nas... ali ipak srecom Müller je takav igrac, da ce sigurno moco najmanje do 35te igrat na najvisem nivou, siguran sam da ce srušiti mnoge rekorde dotad,a kasnije da ce bit član uprave i imat jednu od rukovodećih funkcija, Müller već sad nije nista manja legenda kluba od Beckenbauera, Gerda Müllera i ostalih heroja...

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 26 sep 2020, 19:50

SWOT je napisao/la:
26 sep 2020, 17:23
farinelli123 je napisao/la:
25 sep 2020, 14:37
Daj nemoj molim te zapocinjat sa tim, saatav sa tri stopera, pa nema nista odvratnijeg u nogometu od te formacije, pa nije 1973-a... bilo bi kao dortmund... ne znam da je ijedna ekipa u zadnjih 30 godina napravila nesto sa 3 štopera... to je luzerska formacija koja nikako nije kompatibilna sa modernim fudbalom...
Suštinski formacija ni ne postoji u fudbalu, ali Flick je igrao često sa 3 nazad. Ovo sto je igrao veći deo sezone je bilo sa 3 nazad.

Dortmund igra sa 3 nazad, ali to je luzerska ekipa svakako, i te njihove hibridne formacije gde Emre Džan ili burvsktile Vajgl bude deo tog trojca nazad su trenerska proseravanja.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 sep 2020, 22:00

Može li sutra proći bez kiksa? Igrači se žale da su umorni. Lewa konkretno, ali ako je on onda su i ostali.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 26 sep 2020, 22:01

OBM za Heerenveen u dvije utakmice 137 minuta, 1 gol, 2 iznuđena penala.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 26 sep 2020, 23:02

Šta Bilal radi i sa 37 godina :tokralju: :ljepota:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.