Pa dobro.. Sta je tu je sada. Za neke game changere treba imat love do krova u danasnjem marketu.
Kad kazem da bi to bio vrlo dobar market mislim na cinjenicu da si sklonio ogromne plate i da je to super stvar za iduce ljeto kada ce par katalonaca (nadam se) takodjer se oprostiti, a postoji sansa i da Messi ode. Znaci ovo je neki pocetak totalne rekonstrukcije koja bi se trebala desiti mozda za godinu, max dvije. To je ono sto govorim cijelo vrijeme i zasto sam se nekad zakacio sa pojedinim forumasima jer ocekuju neke ogromne promjene ovog ljeta. Ne moze to tako, nije virtualna igrica.
Jos jedna stvar kada pogledamo igrace koji su dosli i koji bi trebali doci, po meni je to sasvim dobar market jer doveo si Pjanica koji je gotov i izradjen igrac, sto bi rekli u prajmu. Trincao koji bi mogao biti zlatna koka iskreno, vrlo sam zadovoljan do sada s njim, i Pedri koji je macak u vreci ja bi rekao, mogao bi biti buducnost kluba a mozda bude i novi Denis Suarez. E onda imas potencijalnog Garciu kojeg ja mislim da ce Lucho gurati sve vise u La Roji, on je definitivno buducnost Spanije pa sto ne i Barce. Dest koji ima ogroman potencijal kao i Trincao. I eventualno Depay koji sta god neki rekli je veliki upgrade nasprem onog igraca iz PSV i Uniteda, na kraju krajeva kapitena jedne dobre ekipe i starter u Holandskoj reprezentaciji.
O igracima koji su napustili smo vec pisali i izuzev Suareza mislim da ni jedan nebi dao Barci nesto vise, pa cak i Suarez mozda nebi imao isti doprinos. Tako da sve u svemu, ako se dovedu ta trojica za mene ce biti ovo super pocetak za finalni dio rekonstrukcije 2021/2022.
P.S. I to sve a nisam se ni dotakao eventualnog novog predsjednika u vidu Fonta, povratak Xavija i njegovi ljudi koji su par od njih pa skoro persona non grata kod trenutne uprave. Mozda i dolazak Iniesta u klub (mladje selekcije), citao sam da je otvoren sa to nesto. Puyol? Neznam.. Ja sam vrlo optimistican koliko god to mracno izgledalo ponekad!