FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:26

let3 je napisao/la:
25 sep 2020, 01:24
delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 01:19
let3 je napisao/la:
25 sep 2020, 01:16

Brate hajd vrati film malo unazad , pa se prisjeti nekih stvari iz vladavine Megamixa:

Dovođenje po 10 novih igraca svake sezone (da ih ne nabrajamo sad, necemo završiti do sutra), zatim dovođenje nekakvih trenera i otpuštanje istih kao na tekucoj traci, prica o svemu osim u fudbalu i rezultatima, na kraju 5 poraza zaredom, a ono što je najgore u svemu - ta njegova (Misketova) uprava je uspjela podijeliti navijace :puke: sjeti se sa na sred utakmice tuce na jugu, ganjanja željovaca među sobom, kasnije krenuli i na istok, frke , belaji, sve spalo na hiljadu i po ljudi na utakmicama itd....dakle frajer je bio zlo po klub, ali petogodišnje zlo koje je ostavilo itekako traga iza sebe... i ne može se to za jednu- dvije sezone sanirati :nene: to je raja umislila, dobila privid nakon odlicne prošle sezone kad je korona sve sasjekla...cak i da smo osvojili neke titule, ti dugovi bi čekali.
Drug nisam ja misketovac ,mozda imas takav utisak ali jok :mrgreen: :mrgreen:
Ne, nisam ni mislio da si misketovac, mada ih ima ovdje :thumbdown: vec samo da malo podsjetim na neke stvari iz ne tako davne prošlosti :mrgreen:

Pominje se sadašnja uprava. Ne branim ih uopšte, ali što oni mogu realno. Nasljedili su tonu sranja iza Misketa.
Mogu li doci bolji ? pa vazda može bolje, samo ima li ih gdje ;) ovi ljudi si prihvatili da vode razyebanog Želju, da probaju nešto napraviti.
Sve ja to znam ne moras ti meni govoriti,i za husiku isto vazi...Moja poenta je znas s cim imas posla ako ulazis u klub,ako ces kukati a neces raditi na problemima onda ne trebas ni ulaziti u klub,jel to posteno ??

Brate ja sam preumoran evo 9 godian se nerviram trosim svoje zdravlje,sta sad do kad hocu li 100 godina slusati kako samo jedni druge krive i to je to ..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 sep 2020, 01:26

Sto kaze Braconi danas lose stanje u klubu ne treba posmatrati kroz jednu Upravu vec kroz citav ovaj period. Svaka Uprava je iza sebe ostavila dugove, ali svaka. Krivicu snose svi koji su u tim periodima bili u klubu i donijeli makar jednu pogresnu odluku, a ne vise njih. Neki su vise bili u medijima, neki kao ovi se ne pojavljuju cesto, ali u sustini svi su isti i stetni na neki nacin po nas klub jer prave dugove.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:29

LjoZee je napisao/la:
25 sep 2020, 01:26
Sto kaze Braconi danas lose stanje u klubu ne treba posmatrati kroz jednu Upravu vec kroz citav ovaj period. Svaka Uprava je iza sebe ostavila dugove, ali svaka. Krivicu snose svi koji su u tim periodima bili u klubu i donijeli makar jednu pogresnu odluku, a ne vise njih. Neki su vise bili u medijima, neki kao ovi se ne pojavljuju cesto, ali u sustini svi su isti i stetni na neki nacin po nas klub jer prave dugove.
E tto je to,samo krivica ,svi koji su u klubu krive one iza njih i tako u krug...i tako mozemo do sudnjeg dana.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2020, 01:32

delinjo je napisao/la:

Brate ja sam preumoran evo 9 godian se nerviram trosim svoje zdravlje,sta sad do kad hocu li 100 godina slusati kako samo jedni druge krive i to je to ..
E jarane, to ti je Željo. Biti navijac Želje znaci biti pomalo lud i spreman da trošiš svoje zdravlje :mrgreen:
Takav je to klub, šta da se radi. Vazda neko ludilo i drame. Prihvati to.

Al opet kažem, sadašnje stanje u klubu jeste odraz tih zadnjih 5-6 godina (možda i više)...to je to, nakupilo se svega i sad curi na sve strane.
Ne možemo to izolovano posmatrati samo kroz ovu trenutnu upravu.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 25 sep 2020, 01:33

Mora se mijenjati nešto, to je neminovno. Svi smo toga svjesni. @braco je super stvar rekao, pogledati se u oči i priznati, to je prvi korak, i on se, po svemu sudeći, desio.

Volio bih samo da o sudbini našeg kluba budu odlučivali iskreni Željovci i oni koji su TU BILI I U DOBRU I U ZLU!!!
Željezničar za život cijeli!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:35

let3 je napisao/la:
25 sep 2020, 01:32
delinjo je napisao/la:

E jarane, to ti je Željo. Biti navijac Želje znaci biti pomalo lud i spreman da trošiš svoje zdravlje :mrgreen:
Takav je to klub, šta da se radi. Vazda neko ludilo i drame. Prihvati to.

Al opet kažem, sadašnje stanje u klubu jeste odraz tih zadnjih 5-6 godina (možda i više)...to je to, nakupilo se svega i sad curi na sve strane.
Ne možemo to izolovano posmatrati samo kroz ovu trenutnu upravu.
Mazohizam klasicni bgm :urnebes: :urnebes:

E upravo ja pljujem i ove jer sam pljuvao i Megamixa ..nisam licemjer i Megamixu sam jedva cekao vidjeti ledja kao i ovima..

Ovo je sustina sto si napisao i tu se slazem sa tobom,odraz stanja u klubu ali zadnjih 10 tak godina...i naredna uprava ako je bude nekad ce pljuvati ovu ko da gledam i nista konkretno nece raditi..
VOLIM ZELJEZNICAR!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2020, 01:38

SudoHusika je napisao/la:
25 sep 2020, 01:33

Volio bih samo da o sudbini našeg kluba budu odlučivali iskreni Željovci i oni koji su TU BILI I U DOBRU I U ZLU!!!
Jesu li Mulalić i Adžem bili iskreni Željovci ? vojnici kluba? jesu ... je li te dokazane željovce Miske šutnuo ko zadnja gov.na, da bi na mjesta šefa struke dovodio nekakve Kostiće, Krčmareviće, ove one.
Jesu li Čapljić i Odović bili veliki Željovci ? jel li i njih Miske potrošio i šutnuo...sad se vracaju ta sranja, ima neka karma.
E onda je došo Amar i stao mu u kraj, jer njega nije mogao driblati. Ipak je on malo veci kalibar od Misketa.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 sep 2020, 01:40

O sudbini, ako mogu tako reci, jedino moze odluciti Skupstina. Nisam dzaba danas napisao onaj post odnosno nadovezao se na jedan post gdje "molim" Skupstinu da stvari gledaju objektivno i svojom glavom da odlucuju. Kakva god odluka da bude, ali da to bude jer tako misle, a ne jer imaju neki pritisak od strane bilo koga.

Pored svega ovog najveca greska ove sezone s obzirom na koronu je sto nismo stvari rijesavali ljetos i sto ova sezona nije posluzila za neku vrstu stabilizacije, promjene. Okej, 100. godina, titula, ali puno draze bi mi bilo da znam da ova sezona ostane upamcena po promjenama koje ce biti temelj za stabilan i uspjesan Zeljeznicar u narednim godinama. Duga je sezona, ali sa ovakvim problemima mi ne moze dugo izdrzati da pariramo financijski jacim, sa boljom atmosferom. Onda zasto stavljati sebi omcu i pritisak kad je bolje pogledati istini u oci i sebi pomoci. Ovaj kadar vrijedi godisnje cca 3 miliona. To nije malo s obzirom na nasu situaciju.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:45

Ljoze nemamo mi kud jeftinije,pa prejeftina nam ekipa i dzaba nema stabilizacije nema plate ni za toga...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 sep 2020, 01:50

Ne mislim da je prejeftina osim ako nije bilo dodatnih smanjenja ovako zbog korone i to. Ali, nisam samo mislio na visinu plata. Mislio sam i na broj igraca. Da je normalno situacija i da nismo u krizu ok, ali opet pitanje je koliko ces moci parirati jacim financijski klubovima i sa boljom atmosferom u i oko kluba, a sebi si stvorio vecu obavezu jer imas 27-28 fudbalera oko prvog tima. Ti ces njih kad-tad morati isplatiti ili da oni sami kazu da neki dio nece, ali rijetko to.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2020, 01:51

delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 01:35

Ovo je sustina sto si napisao i tu se slazem sa tobom,odraz stanja u klubu ali zadnjih 10 tak godina...i naredna uprava ako je bude nekad ce pljuvati ovu ko da gledam i nista konkretno nece raditi..
Hajmo još malo nazad :mrgreen:
Sjeti se npr. Gredića, tog vrlog predsjednika koji je najavljivao neku samoodrživost i neke njemačke modele, ovo ono, pa sjecamo se toga zar ne ;)
A onda pred sami derbi, dan uoci, pobjego iz kluba ko zadnja hinja.
To je onaj derbi kad smo pobjedili golom brazilca i kad se Mulalić pentrao po krovovima :mrgreen: Tad je Miske 100% preuzeo klub sa svojim sektašima (mada je i dotad bio vrlo bitan lik u klubu) i od tada je sve otišlo u 3 PM. Sve krenulo nizbrdo.
Tek poslije toga smo popušili dvije titule (zapravo poklonili ih zrinjskom) i ostala sranja koja nas i dan danas prate.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:56

let3 je napisao/la:
25 sep 2020, 01:51
delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 01:35

Hajmo još malo nazad :mrgreen:
Sjeti se npr. Gredića, tog vrlog predsjednika koji je najavljivao neku samoodrživost i neke njemačke modele, ovo ono, pa sjecamo se toga zar ne ;)
A onda pred sami derbi, dan uoci, pobjego iz kluba ko zadnja hinja.
To je onaj derbi kad smo pobjedili golom brazilca i kad se Mulalić pentrao po krovovima :mrgreen: Tad je Miske 100% preuzeo klub sa svojim sektašima (mada je i dotad bio vrlo bitan lik u klubu) i od tada je sve otišlo u 3 PM. Sve krenulo nizbrdo.
Tek poslije toga smo popušili dvije titule (zapravo poklonili ih zrinjskom) i ostala sranja koja nas i dan danas prate.
Mene je i Gredic razocarao...ma ne znam brate mislim da je jedini nacin da nadjemo neku budalu da nas finansira pa i kupi,ali od toga nema nista hem su nasi protiv toga a i ko ce ovdje uloziti ba da se ne lazemo...nemam pojma ima li izlaza :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 02:01

LjoZee je napisao/la:
25 sep 2020, 01:50
Ne mislim da je prejeftina osim ako nije bilo dodatnih smanjenja ovako zbog korone i to. Ali, nisam samo mislio na visinu plata. Mislio sam i na broj igraca. Da je normalno situacija i da nismo u krizu ok, ali opet pitanje je koliko ces moci parirati jacim financijski klubovima i sa boljom atmosferom u i oko kluba, a sebi si stvorio vecu obavezu jer imas 27-28 fudbalera oko prvog tima. Ti ces njih kad-tad morati isplatiti ili da oni sami kazu da neki dio nece, ali rijetko to.
Ma jest ali od toga ima preko 10 igraca sto igraju za par stoja jbg :mrgreen:

Nece ti vise ni kadet igrati za toliko para :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2020, 02:02

delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 01:56

Mene je i Gredic razocarao...ma ne znam brate mislim da je jedini nacin da nadjemo neku budalu da nas finansira pa i kupi,ali od toga nema nista hem su nasi protiv toga a i ko ce ovdje uloziti ba da se ne lazemo...nemam pojma ima li izlaza :mrgreen:
Možda i može tako, ali trebaš znati jednu stvar - kupiti Želju nije isto kao kupiti sarajevo, ogromna je razlika...to moraju ljudi shvatiti.
Oni klošari nisu imali ništa bukvalno, plus imali par miliona dugova, došo amidža iz azije, namirio dugove a oni mu se predali objeručke. OK.
Ali tako nešto sa Željom bi bilo mnogo mnogo skuplje, zbog stadiona, imovine, nekretnina itd.
E hajd sad reci pošteno - jel li to realno u našoj ligi, usred korona krize i u ovakvim uslovima u državi koja nema zakona o sportu ;)

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 sep 2020, 02:04

Treba sagledati i ostale modele. Ne vjerujem da je to jedini gdje neko budem sam investitor ili kako vec. Kakav god model samo da bude drugaciji od ovog sad odnosno da nam daje neku financijsku sigurnost kolika god ona bila i da se odluke ove vece izoluju od uticaja navijaca. Bio jedan ili ako moze neki model sa vise investitora ili nesto deseto svejedno je.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 02:06

let3 je napisao/la:
25 sep 2020, 02:02
delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 01:56

Možda i može tako, ali trebaš znati jednu stvar - kupiti Želju nije isto kao kupiti sarajevo, ogromna je razlika...to moraju ljudi shvatiti.
Oni klošari nisu imali ništa bukvalno, plus imali par miliona dugova, došo amidža iz azije, namirio dugove a oni mu se predali objeručke. OK.
Ali tako nešto sa Željom bi bilo mnogo mnogo skuplje, zbog stadiona, imovine, nekretnina itd.
E hajd sad reci pošteno - jel li to realno u našoj ligi, usred korona krize i u ovakvim uslovima u državi koja nema zakona o sportu ;)
Naravno da nije ali samo da se prebacim na mobitel poslat cu ti pp od jednog bas utjecajnog lika,znat ces odmah o kome se radi i sta je napisao za tu famoznu investiciju...Nije da nema zainteresovanih samo da treba dobro dobro urediti i organizovati neke stvari,jer logika svako zeli zastiti svoju investiciju :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: delinjo, dana/u 25 sep 2020, 02:13, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 sep 2020, 02:12

Kad propali Stanić potpiše za Igman iz Konjica, a neće kod nas da igra, sve vam je jasno.
Ne volim Stanića, ker obični, ali ovim potezom dovoljno govori gdje smo i šta smo...

Hvala Bogu pa preskačemo ovo kolo, svakako su mi se igrači počeli gaditi prvenstveno Štilić i Lendrić fuj :puke:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 sep 2020, 02:15

Mamba21 je napisao/la:
25 sep 2020, 02:12
Kad propali Stanić potpiše za Igman iz Konjica, a neće kod nas da igra, sve vam je jasno.
Ne volim Stanića, ker obični, ali ovim potezom dovoljno govori gdje smo i šta smo...

Hvala Bogu pa preskačemo ovo kolo, svakako su mi se igrači počeli gaditi prvenstveno Štilić i Lendrić fuj :puke:
Nije on jos potpisao, premislja se. Njega Badzak dolje zove. Izgleda da ce Badzak preuzeti Igman iz Konjica tako da je moguce da on uskoro ide. Mislim jedino ako moze na 4 strane, a sumnjam.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 02:16

LjoZee je napisao/la:
25 sep 2020, 02:15
Mamba21 je napisao/la:
25 sep 2020, 02:12

Nije on jos potpisao, premislja se. Njega Badzak dolje zove. Izgleda da ce Badzak preuzeti Igman iz Konjica tako da je moguce da on uskoro ide. Mislim jedino ako moze na 4 strane, a sumnjam.
Jos malo pa cemo biti igmanova fijala :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 sep 2020, 02:19

Oni nasa mislis :mrgreen:
A i to sto Badzak preuzima Igman moze se gledati da ce uskoro doci do promjena u nasem UO.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Austinpowers, doncarlo, r3m1 i 36 gostiju.