FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 25 sep 2020, 00:27

delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 00:23
invincible1921 je napisao/la:
25 sep 2020, 00:20
delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 00:19
Ne smijes dozvoliti da ti kasni 3 mjeseca plata taman da je smak svijeta...ako kasni znaci da ne radis dobro svoj posao,a nama plate nisu neke aman zaman a oni ni to ne mogu skupiti...Ok korona ostao si bez prihoda ali i mnogi drugi su ustali,samo nas presidente izlazi na portalima i kuka na koronu...
Ne brnaim ih uopste , ali evo stvarno ja sad razmisljam vako objektivno da sam ja na njihovom mjestu kako bi namako pare...iskreno nemas puno opcija, imas li ti koju :D fkt iskreno pitam :D
Brate kako drugi namaknu ?? ali nije ni bitno ovi su kasnili sa platama u martu ,tad nije bilo korone niti bilo cega...
Evo kako:

1.Pitari- Znamo svi
2. Zrinski- Prodaje igrace odnosno ono sto mi ne mozemo raditi jer kao sto sam rekao 10 puta u zadnjih sat nemamo koga i plus nemoj da se lazemo politkici projekat kao i Borac
3. Siroki - Sponozorisu ga svi da ne bi placali porez iz ZHK
4. Tuzla - Azmir
5. Velez- slicno kao i za siroki
6. Ostali namicu karinu moju eto sta namicu...samo dje su njihove plate i ocekivanja a dje nase...
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 sep 2020, 00:28

Virtu4l je napisao/la:
25 sep 2020, 00:23
25 sep 2020, 00:20
Ne brnaim ih uopste , ali evo stvarno ja sad razmisljam vako objektivno da sam ja na njihovom mjestu kako bi namako pare...iskreno nemas puno opcija, imas li ti koju :D fkt iskreno pitam :D
Ja ne znam ni ko je u upravi, eto.

Nemaju ti oni opcije, samo bi mijenjali, ko Miske kad je mijenjao 30 igrača za jedan prelazni rok.
Iskreno da ti kazem ni ja, a vrlo slabo sam znao i inace, jeidno kad sam znao je ova misketova garnitura jer su se bas dobro potrudili da svi znaju za njih
=\_1921_/=

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 sep 2020, 00:35

Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2020, 23:25
BocaJuniors1905 je napisao/la:
24 sep 2020, 23:09
Dobro, neka ostane ovako, vazda drugi, treći, u Evropi molimo Boga da ne primimo više od tri komada, odmah ispadnemo, sela nas deru kući i na strani, a mi ćemo raspravljati jel investitor ili vlasnik
Vi se raspravljajte, ja neću, ja znam koji nam je domet. Ja ne maštam o deda mrazu kojeg vi popularno zovete investitor, jer nema toga ko će reći evo vam 10 miliona za ništa, jer ništa je ono što mu možemo ponuditi. Onaj ko ulaže pare, želi da vrati taj novac uz određenu zaradu, a ne da gura novac u rupu bez dna. Na stranu što to zakonski nije moguće.

Vlasnik je ono što imaju Pitari, ali njih je bilo lako kupiti jer nisu imali ništa osim dugova. To ti je ono kao kad stranci za marku kupuju firme pred stečajem i obavežu se da će zadržati zaposlene i uložiti određena sredstva, a niko ih ne spriječava da kasnije sve to razjebu. Nas niko ne može kupiti za marku, jer Željo vrijedi desetine miliona i to je skroz druga priča u odnosu na Sarajevo i ostale klubove u državi.

Omladinski pogon je uvijek bio naš najveći adut koji sad nemamo jer su prethodni uspjeli uništiti najbolju školu fudbala u državi. To je bila naša zlatna koka koja nam je redovno donosila milione, a uništili su je onda kad je bila najproduktivnija, tjeranjem Dogana. Nadmudrivali su se sa djecom i roditeljima, pa su nam Sarajevo i Zrinjski uzeli sve što je valjalo. To je najveća greška koju su napravili i sve ću im halaliti osim toga, neka su protraćili milione, brukali se, sve je to ok, ali su posjekli granu na kojoj smo sjedili i sad imamo ovo.

Godinama sam pisao šta nas čeka nakon Misimovića i njegove uprave. Pisao kilometarske postove o omladinskom pogonu i greškama koje će nas dugoročno koštati, a to se upravo sad dešava, s tim da je pandemija ubrzala neke procese.
24 sep 2020, 23:08
Ne forisram ga, ali ja drugi izlaz ne vidim iskreno...
Nije se odnosilo na tebe.
Znaci izbacivanje Ludogoretsa i Lokomotive Zagreba nista ne znaci. Iz tog perioda je izaslo vise mladih igraca, jedan se prodao u AEK, a dva su trenutno u prvoj postavi. Cak je i Hamza Gasal dosao u tom periodu kao jos mladji, i trebao bi sada da bude jedan od perspektvniji igraca.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 sep 2020, 00:51

Amir, Bajić, Dženis i Dado ta generacija koja je izbacila Ferencvaros je imala budućnost i uzeli smo pare.

Atletikova generacija nismo je iskoristili osim Šabana, Eldara i Hajdara ostali niko, Žerić, Mujagić, Dacic, Zilić...
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 sep 2020, 00:52

Tristan10 je napisao/la:
25 sep 2020, 00:35
Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2020, 23:25
BocaJuniors1905 je napisao/la:
24 sep 2020, 23:09
Dobro, neka ostane ovako, vazda drugi, treći, u Evropi molimo Boga da ne primimo više od tri komada, odmah ispadnemo, sela nas deru kući i na strani, a mi ćemo raspravljati jel investitor ili vlasnik
Vi se raspravljajte, ja neću, ja znam koji nam je domet. Ja ne maštam o deda mrazu kojeg vi popularno zovete investitor, jer nema toga ko će reći evo vam 10 miliona za ništa, jer ništa je ono što mu možemo ponuditi. Onaj ko ulaže pare, želi da vrati taj novac uz određenu zaradu, a ne da gura novac u rupu bez dna. Na stranu što to zakonski nije moguće.

Vlasnik je ono što imaju Pitari, ali njih je bilo lako kupiti jer nisu imali ništa osim dugova. To ti je ono kao kad stranci za marku kupuju firme pred stečajem i obavežu se da će zadržati zaposlene i uložiti određena sredstva, a niko ih ne spriječava da kasnije sve to razjebu. Nas niko ne može kupiti za marku, jer Željo vrijedi desetine miliona i to je skroz druga priča u odnosu na Sarajevo i ostale klubove u državi.

Omladinski pogon je uvijek bio naš najveći adut koji sad nemamo jer su prethodni uspjeli uništiti najbolju školu fudbala u državi. To je bila naša zlatna koka koja nam je redovno donosila milione, a uništili su je onda kad je bila najproduktivnija, tjeranjem Dogana. Nadmudrivali su se sa djecom i roditeljima, pa su nam Sarajevo i Zrinjski uzeli sve što je valjalo. To je najveća greška koju su napravili i sve ću im halaliti osim toga, neka su protraćili milione, brukali se, sve je to ok, ali su posjekli granu na kojoj smo sjedili i sad imamo ovo.

Godinama sam pisao šta nas čeka nakon Misimovića i njegove uprave. Pisao kilometarske postove o omladinskom pogonu i greškama koje će nas dugoročno koštati, a to se upravo sad dešava, s tim da je pandemija ubrzala neke procese.
24 sep 2020, 23:08
Ne forisram ga, ali ja drugi izlaz ne vidim iskreno...
Nije se odnosilo na tebe.
Znaci izbacivanje Ludogoretsa i Lokomotive Zagreba nista ne znaci. Iz tog perioda je izaslo vise mladih igraca, jedan se prodao u AEK, a dva su trenutno u prvoj postavi. Cak je i Hamza Gasal dosao u tom periodu kao jos mladji, i trebao bi sada da bude jedan od perspektvniji igraca.
Kad cujem Anel se prodo u Aek hoce mi nesto bit eto :roll: yebo ja mater ako debituje za repku uvalice ga u ligu 5i
=\_1921_/=

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2020, 00:57

delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 00:11
Nek razgule i ne moraju nista !
To nije problem nikakav ;) razguliti.

Problem je koga dovesti na njihova mjesta i dokad više tako.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 25 sep 2020, 00:58

Hoće li neko od lobotomaca odgovoriti @Virtualu na njegova pitanja? Iko? @machak? Šta kažeš? Yebo tiraniju, diktaturu, pišanje i ponižavanje. Yebo i omladinski pogon. Ma yebo i 5,6 miliona sa kamare spićkanih na elsnere. Amar je kriv. :urnebes:

Ne može prodaja ako je ne radi Miske, jelde?
Šatro pjevaju "volim te Željo" dok anonimno prijavljuju klub sipi i fupu. Joj, joj.

Vala i bezveze se upalite kad konkurenti igraju u Evropi. Svako bere plodove svog rada. Prosto kao pasulj.
Željezničar za život cijeli!

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 25 sep 2020, 00:59

Nikad više piqki nije pisalo na temi FK Željezničar! Prave pravcate pizde, bez mu.da i bez obraza!

Samo da se zna, Željo nije propao, nije najgori, nije kanta i četvrti klub lige, sunce vam yebem žarko!

Željo je najbolji klub u BiH!
Željo je najtrofejniji klub u BiH!
Željo ima najbolji Op u BiH!
Željo ima najviše navijača u BiH!
Željo ima najbolji stadion u BiH!

Ovakav u krizi, svi znate kako smo pogođeni i koliko nas napadaju, kradu, ruše, gaze, Željo je treći nakon sedam kola! Piqketine jedne, raspadate se i pucate po šavovima, pljujete i gazite klub, sram vas bilo!

Da smo jasni, Željo ima upravne organe. Ima skupštinu. Na idućoj svi koji misle da su pametni i da mogu, neka pomognu klubu. Tako će se uraditi i nikako drugačije, ko misli da može drugalije, neka proba! Neće forum smjenjivati upravu niti bivši koji su pobjegli pa dvije godine laju i podmeću, yebem im ćefine mrtvih roditelja! Nakon ove skupštine, one koje znamo, kosti će im se drobiti za svaku riječ protiv kluba!

A svi vi ostali što navijate za Željezničar, dobro se zapitajte šta pišete i šta radite. Kako svom klubu pomažete. Za početak vi koji nemate, kupite bar člansku pa kada dođete na derbi ili evropsku da imate!

Toliko.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:01

Hvala
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2020, 01:03

Pisao sa na ovoj temi i prošle godine, al ponovicu opet - mi cemo se oporavljati još par godina od Misketa i njegove bande. Još par godina ! to morate shvatiti.
Ogromnu štetu i dugove klupske su te neznalice ostavile iza sebe. Trebace vremena da se to sanira.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 25 sep 2020, 01:04, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 25 sep 2020, 01:03

SudoHusika je napisao/la:
25 sep 2020, 00:58
Hoće li neko od lobotomaca odgovoriti @Virtualu na njegova pitanja? Iko? @machak? Šta kažeš? Yebo tiraniju, diktaturu, pišanje i ponižavanje. Yebo i omladinski pogon. Ma yebo i 5,6 miliona sa kamare spićkanih na elsnere. Amar je kriv. :urnebes:

Ne može prodaja ako je ne radi Miske, jelde?
Šatro pjevaju "volim te Željo" dok anonimno prijavljuju klub sipi i fupu. Joj, joj.

Vala i bezveze se upalite kad konkurenti igraju u Evropi. Svako bere plodove svog rada. Prosto kao pasulj.
Ne oni ce ti jedino rec kolko je karti prodano :kafa: :kafa:
=\_1921_/=

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 25 sep 2020, 01:05

delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 01:01
Hvala
Brate, ko će doći sada umjesto njih?
Zar ne misliš da je bolje da se sačeka povoljniji momenat?
Znaš i sam šta znači i šta te snađe sve kada raspustiš organe uprave? Ja bar znam da ovi neće spaliti dokumentaciju i ostaviti klub na milost i nemilost nekome.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:06

Ma ja se zahvaljujem za ove epitete picka kruac palac...

Ja ne kazem da sad raspusti ali da je moralno ponuditi ostavku,ja znam ko je i sta je bio Megamix ,ne mora meni to Virto a ni Rule crtati,ali ja apsolutno ne mogu shvatiti da ce naredne upraver 100 godina vaditi se na to i nista ne raditi ...onda ne vidim smisao svega ovoga..
VOLIM ZELJEZNICAR!!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 sep 2020, 01:09

Tako je Delke cire im.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 25 sep 2020, 01:10

delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 01:06
Ma ja se zahvaljujem za ove epitete picka kruac palac...

Ja ne kazem da sad raspusti ali da je moralno ponuditi ostavku,ja znam ko je i sta je bio Megamix ,ne mora meni to Virto a ni Rule crtati,ali ja apsolutno ne mogu shvatiti da ce naredne upraver 100 godina vaditi se na to i nista ne raditi ...onda ne vidim smisao svega ovoga..

Ostavke su na stolu. Samo ljudi neće da napuste klub bez saznanja da dolaze novi, bolji, da dolazi druga grupa ljudi. Kontaš li? Je li to pošteno?

Mi nismo dobili od genocidaša 2 miliona km u vrijeme pandemije. Niti nas finansiraju uzp-ovci. Niti nas je neko kupio za šaku jada. Mi se borimo već 99 godina. Nisi počeo navijati za Želju zbog titula sigurno, jer ih i nemamo previše kroz historiju. Tu smo radi ideala.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:13

Ja u klin ti u plocu jbg
VOLIM ZELJEZNICAR!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2020, 01:16

delinjo je napisao/la:

Brate hajd vrati film malo unazad , pa se prisjeti nekih stvari iz vladavine Megamixa:

Dovođenje po 10 novih igraca svake sezone (da ih ne nabrajamo sad, necemo završiti do sutra), zatim dovođenje nekakvih trenera i otpuštanje istih kao na tekucoj traci, prica o svemu osim u fudbalu i rezultatima, na kraju 5 poraza zaredom, a ono što je najgore u svemu - ta njegova (Misketova) uprava je uspjela podijeliti navijace :puke: sjeti se sa na sred utakmice tuce na jugu, ganjanja željovaca među sobom, kasnije krenuli i na istok, frke , belaji, sve spalo na hiljadu i po ljudi na utakmicama itd....dakle frajer je bio zlo po klub, ali petogodišnje zlo koje je ostavilo itekako traga iza sebe... i ne može se to za jednu- dvije sezone sanirati :nene: to je raja umislila, dobila privid nakon odlicne prošle sezone kad je korona sve sasjekla...cak i da smo osvojili neke titule, ti dugovi bi čekali.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 sep 2020, 01:19

let3 je napisao/la:
25 sep 2020, 01:16
delinjo je napisao/la:

Brate hajd vrati film malo unazad , pa se prisjeti nekih stvari iz vladavine Megamixa:

Dovođenje po 10 novih igraca svake sezone (da ih ne nabrajamo sad, necemo završiti do sutra), zatim dovođenje nekakvih trenera i otpuštanje istih kao na tekucoj traci, prica o svemu osim u fudbalu i rezultatima, na kraju 5 poraza zaredom, a ono što je najgore u svemu - ta njegova (Misketova) uprava je uspjela podijeliti navijace :puke: sjeti se sa na sred utakmice tuce na jugu, ganjanja željovaca među sobom, kasnije krenuli i na istok, frke , belaji, sve spalo na hiljadu i po ljudi na utakmicama itd....dakle frajer je bio zlo po klub, ali petogodišnje zlo koje je ostavilo itekako traga iza sebe... i ne može se to za jednu- dvije sezone sanirati :nene: to je raja umislila, dobila privid nakon odlicne prošle sezone kad je korona sve sasjekla...cak i da smo osvojili neke titule, ti dugovi bi čekali.
Drug nisam ja misketovac ,mozda imas takav utisak ali jok :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 sep 2020, 01:24

delinjo je napisao/la:
25 sep 2020, 01:19
let3 je napisao/la:
25 sep 2020, 01:16
delinjo je napisao/la:

Drug nisam ja misketovac ,mozda imas takav utisak ali jok :mrgreen: :mrgreen:
Ne, nisam ni mislio da si misketovac, mada ih ima ovdje :thumbdown: vec samo da malo podsjetim na neke stvari iz ne tako davne prošlosti :mrgreen:

Pominje se sadašnja uprava. Ne branim ih uopšte, ali što oni mogu realno. Nasljedili su tonu sranja iza Misketa.
Mogu li doci bolji ? pa vazda može bolje, samo ima li ih gdje ;) ovi ljudi si prihvatili da vode razyebanog Želju, da probaju nešto napraviti.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 25 sep 2020, 01:25

Bbake je napisao/la:
25 sep 2020, 00:59
Nikad više piqki nije pisalo na temi FK Željezničar! Prave pravcate pizde, bez mu.da i bez obraza!

Samo da se zna, Željo nije propao, nije najgori, nije kanta i četvrti klub lige, sunce vam yebem žarko!

Željo je najbolji klub u BiH!
Željo je najtrofejniji klub u BiH!
Željo ima najbolji Op u BiH!
Željo ima najviše navijača u BiH!
Željo ima najbolji stadion u BiH!

Ovakav u krizi, svi znate kako smo pogođeni i koliko nas napadaju, kradu, ruše, gaze, Željo je treći nakon sedam kola! Piqketine jedne, raspadate se i pucate po šavovima, pljujete i gazite klub, sram vas bilo!

Da smo jasni, Željo ima upravne organe. Ima skupštinu. Na idućoj svi koji misle da su pametni i da mogu, neka pomognu klubu. Tako će se uraditi i nikako drugačije, ko misli da može drugalije, neka proba! Neće forum smjenjivati upravu niti bivši koji su pobjegli pa dvije godine laju i podmeću, yebem im ćefine mrtvih roditelja! Nakon ove skupštine, one koje znamo, kosti će im se drobiti za svaku riječ protiv kluba!

A svi vi ostali što navijate za Željezničar, dobro se zapitajte šta pišete i šta radite. Kako svom klubu pomažete. Za početak vi koji nemate, kupite bar člansku pa kada dođete na derbi ili evropsku da imate!

Toliko.

Sve to stoji ali pogledaj kakve su se stvari dešavale i kako čovjek da ne bude isfrustriran nakon sljedecih situacija:
13/14- 4.mjesto, da kone nisu kup uzele nista od Evrope, bruka sa metalurgom
14/15+ evropa 2015. sa standardom- svijetla tačka perioda bez titule i ovdje pocinje havarija, 3 boda od titule
15/16- Katastrofalan pocetak sezone, dolazi zlo u klub, pravimo niz pobjeda i na kraju najgluplji mogući porazi i izvisimo za evropu.
16/17- Sve bajno do smrtonosnog aprila. U kupu te dere Široki koji je igrao ligu za opstanak, onda smrdljive kone te deru u meču gdje si trebao uzeti titulu(cak i remi bi bio dobar), pa poraz od Krupe koji niko ziv ne moze objasniti i na kraju -1 u odnosu na Zrinjski. Za ubit se ali idemo dalje
17/18- Ova sezona haj i nekako moze proci jer smo uzeli kup. U ligi opet -3 drugo mjesto, prokockas 3 gola prednosti za 5 min protiv glavnog konkurenta da si dobio uzeo bi titulu. Znaci vec 2 prokockane titule u ovom periodu(3 ako racunas sezonu sa omladincima 14/15)
18/19- Kulminacija otrova koji je plutao klubom pola decenije. -20, 6 poraza zaredom, kup brukanje na samom startu, uplatnica, nema evrope, svi se sprdaju s tobom
19/20- Jos jedna sezona sa visokim potencijalom koja je otišla u smeće. Deres kone 2 puta da bi izgubio od Veleza kuci, Borca, remiji Sloboda i Borac kuci i jos neki kiksevi. Opet -3 i vec sigurno 3. neobjašnjiva ispustena titula u 7 godina, kup si i mogao uzet da nije korona prokleta sve zaustavila.
20/21- Dobiješ 5 dobrih ekipa da bi izgubio protiv budućih drugoligaša, a tek je počelo nadamo se najboljem ali ne izgleda dobro.

Još uz ovo ti je uništena škola fudbala i nemaš feninga haman.

Moraš razumjeti sve(osim Misketovaca) koji su ogorčeni jer su ispuštene 3 ebene titule, kao i koji kup. Izgubili smo 10 godina i života, izgubit ćemo još 20 jer volimo Želju ali vrijeme je da se sve preispite jer ovako više ne može
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 25 sep 2020, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”