BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑24 sep 2020, 23:09
Dobro, neka ostane ovako, vazda drugi, treći, u Evropi molimo Boga da ne primimo više od tri komada, odmah ispadnemo, sela nas deru kući i na strani, a mi ćemo raspravljati jel investitor ili vlasnik
Vi se raspravljajte, ja neću, ja znam koji nam je domet. Ja ne maštam o deda mrazu kojeg vi popularno zovete investitor, jer nema toga ko će reći evo vam 10 miliona za ništa, jer
ništa je ono što mu možemo ponuditi. Onaj ko ulaže pare, želi da vrati taj novac uz određenu zaradu, a ne da gura novac u rupu bez dna. Na stranu što to zakonski nije moguće.
Vlasnik je ono što imaju Pitari, ali njih je bilo lako kupiti jer nisu imali ništa osim dugova. To ti je ono kao kad stranci za marku kupuju firme pred stečajem i obavežu se da će zadržati zaposlene i uložiti određena sredstva, a niko ih ne spriječava da kasnije sve to razjebu. Nas niko ne može kupiti za marku, jer Željo vrijedi desetine miliona i to je skroz druga priča u odnosu na Sarajevo i ostale klubove u državi.
Omladinski pogon je uvijek bio naš najveći adut koji sad nemamo jer su prethodni uspjeli uništiti najbolju školu fudbala u državi. To je bila naša zlatna koka koja nam je redovno donosila milione, a uništili su je onda kad je bila najproduktivnija, tjeranjem Dogana. Nadmudrivali su se sa djecom i roditeljima, pa su nam Sarajevo i Zrinjski uzeli sve što je valjalo. To je najveća greška koju su napravili i sve ću im halaliti osim toga, neka su protraćili milione, brukali se, sve je to ok, ali su posjekli granu na kojoj smo sjedili i sad imamo ovo.
Godinama sam pisao šta nas čeka nakon Misimovića i njegove uprave. Pisao kilometarske postove o omladinskom pogonu i greškama koje će nas dugoročno koštati, a to se upravo sad dešava, s tim da je pandemija ubrzala neke procese.
invincible1921 je napisao/la: ↑24 sep 2020, 23:08
Ne forisram ga, ali ja drugi izlaz ne vidim iskreno...
Nije se odnosilo na tebe.