FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 24 sep 2020, 23:06

BocaJuniors1905 je napisao/la:
24 sep 2020, 23:01
Pa znaju li išta raditi? Oni su tu da nađu opcije,tu su da donesu pare u klub i da budu ispomoć Osimu, a ne da prodaju klupsku imovinu i te ce pare trajati šest mjeseci u vrh glave i šta onda? Prodati sjever, pa istok, pa zapad, pa teren, pa Jug. Koliko ih sjedi tamo i svi do jednog mutavi, skontali hajmo prodati pomoćni teren, da smo mirni do januara. Neka nađu investitora, jakog sponzora ili ćemo živjeti od kredita i Koldžine sadake pred svake izbore.
To su ti opcije, da neko nađe investitora ili jakog sponzora? Šta te sponzor spašava? Kap u moru, sića.

Investitor vam je sa druge strane najveća glupost koju vi pojedinci forsirate. Nema investitora u našem fudbalu i zakonu, postoji samo vlasnik kao kod Pitara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2020, 23:08

Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2020, 23:06
Pa znaju li išta raditi? Oni su tu da nađu opcije,tu su da donesu pare u klub i da budu ispomoć Osimu, a ne da prodaju klupsku imovinu i te ce pare trajati šest mjeseci u vrh glave i šta onda? Prodati sjever, pa istok, pa zapad, pa teren, pa Jug. Koliko ih sjedi tamo i svi do jednog mutavi, skontali hajmo prodati pomoćni teren, da smo mirni do januara. Neka nađu investitora, jakog sponzora ili ćemo živjeti od kredita i Koldžine sadake pred svake izbore.
To su ti opcije, da neko nađe investitora ili jakog sponzora? Šta te sponzor spašava? Kap u moru, sića.

Investitor vam je sa druge strane najveća glupost koju vi pojedinci forsirate. Nema investitora u našem fudbalu i zakonu, postoji samo vlasnik kao kod Pitara.
Pa ne moze onda smo se "prodali" , daj nek idu ubrat pare nedje sa grane :crazy:

Ne forisram ga, ali ja drugi izlaz ne vidim iskreno...
=\_1921_/=

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 24 sep 2020, 23:09

Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2020, 23:06

Dobro, neka ostane ovako, vazda drugi, treći, u Evropi molimo Boga da ne primimo više od tri komada, odmah ispadnemo, sela nas deru kući i na strani, a mi ćemo raspravljati jel investitor ili vlasnik
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

SoulEclipsee
Kontakt:

Post Postao/la SoulEclipsee » 24 sep 2020, 23:11

invincible1921 je napisao/la:
24 sep 2020, 23:02
Iskreno nisam se previse zamarao upravom parama i ostalim, ali evo napisat cu sta mi je na dusi pa nek shvati ko hoce.

Kao prvo i osnovno kod nas je raja bezobrazna i sebicna...nece da se proda teren, nece investitora jer nismo mi pitari against MF, nece ovo nece ono AL DAJ PARE, DAJ STVORI RODI IH. Buraz iz prazne ne puca..

Dalje sto se tice uzroka i posljedica. Evo necu nikoga da optuzujem ni za sta al mnogi od vas to rade bez ikakvog osnova.

Recimo mnogi pricaju i postavaljju teze isto ko da je amar uzeo pare iz kase pa sad smo u banani :crazy: kaze daj stovrite pare? Od cega brate? Ne kazem da uprava radi dobro ili da ne moze bolje, ali stani malo hajmo pogledat istini u oci. Kao prvo nemas karti koje su ti ogroman udio prihoda ako nista veoma bitan. Cim nemas posjete odma i sponzori opadaju, nemas euforije nemas fan shopa u obimu ko inace....nemas nista. Od cega da ih stvoris
Od cega da ih namakne...i da pokusaju nesto naslo bi se 100 moralista i romanticara....najbolje da dodje neko i kaze eo vam 20 30 miliona HALALOSULM :crazy:

Dalje sto se tice bivse uprave. Necu nista da im zamjeram niti da sumnjam u njihove namjere, ali....lako je bilo tudjim qrcem katran mjesat. Zatekli su pare u kasi, nafurala se raja, euforija, istok ovo ono, te pare se skrsile i napravilo se sta ...NISTA ! Postali sapunica preko polu igraca koji su nas ostetili za velike iznose preko cirkusa sa vranjsom pa do 6 poraza u nizu. Sta mislite da su ostali da ne bi doslo do ovoga....sta Miske bi dao svoje pare aha, bi kako ne bi :lolno: :lolno: :lolno: Dok je raja placala para je i bilo, jer sa euforijom i ostalim lakse je bilo i sponzore dovest, kad je stala euforija stalo je sve......i jos jedna stvar koju njima nikako ne mogu halaliiti je sto su nas ostavili na cjedilu sa igracima, gdje smo se doveli u situaciju da 80% ekipe je neupotrebljivo, A NEMAMO APSOLUTNO NIKOGA DA GA MOZEMO PRODAT pa makar tu sta uzet...

Dalje, postavljaju mnogi tezu koja kaze "Misimovic potorsio pare nije napravio nista, nea veze"---"Amar doso na golu ledinu DAJ TITULU ILI MRS ODAVDE"...

Dalje za Amara kad smo vec kod njega. Po stoti put nek vam sluzi na obraz i cast ono sto pisete o njemu, tj pojedinim. Nazovite me idolopoklonikom ili kako hocete ali ako "navijacu" Zeljeznicara moras objasnjavat da Amar nije zlo za zelju...ja ne znam sta imamo dalje pricat.

Evo sve i da jes kriv za ovo haj da cujem kako? Nemoj samo pitarske price "Ta ce morz vidi mu glave"...

Na kraju krajeva Amar uglavnom dodje kad zelju svi napuste i zaborave...

Toliko.
:thumbup:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 24 sep 2020, 23:14

Da su nama svi ko Amar...mi bi grupe igrali ,kamo puste zelje :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 sep 2020, 23:16

HongKong je napisao/la:
24 sep 2020, 22:48
Gledaj pitari zaradili 2 miliona eura do sad. Dvije ovakve role u Europi i eto kampa ne moras nista prodavat :urnebes:
Sve sto trebas je biti normalan klub koji ce imati plan da se 5 godina u nizu plasira u Europu da dignes koeficijent i ne kmecis sutra na srecu jer nisi nosioc u **** prvom pretkolu pa biras izmedju makabija hapoela appoela i slicnih kuraca.
Uzeli su dobru lovu Zrinjski i pitari ove i prošle godine od europe. Pitari su prošle godine uzeli 820.000 eura. Zrinjski prošle godine uzeo 780.000 eura. Ove godine pitari od europe 1,8 milion eura zaradili, a Zrinjski i ove godine zaradio 780.000 eura. Dakle krajnja računica je da su pitari samo od europe zaradili ugrubo 5,2 miliona KM , Zrinjski malo jače od 3 miliona KM. Pitari su samo od europe prethodne 2 godine zaradili haman naš godišnji budžet. A mi smo u posljednje 2 godine od europe samo 480.000 KM uzeli.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 sep 2020, 23:25

24 sep 2020, 23:09
Dobro, neka ostane ovako, vazda drugi, treći, u Evropi molimo Boga da ne primimo više od tri komada, odmah ispadnemo, sela nas deru kući i na strani, a mi ćemo raspravljati jel investitor ili vlasnik
Vi se raspravljajte, ja neću, ja znam koji nam je domet. Ja ne maštam o deda mrazu kojeg vi popularno zovete investitor, jer nema toga ko će reći evo vam 10 miliona za ništa, jer ništa je ono što mu možemo ponuditi. Onaj ko ulaže pare, želi da vrati taj novac uz određenu zaradu, a ne da gura novac u rupu bez dna. Na stranu što to zakonski nije moguće.

Vlasnik je ono što imaju Pitari, ali njih je bilo lako kupiti jer nisu imali ništa osim dugova. To ti je ono kao kad stranci za marku kupuju firme pred stečajem i obavežu se da će zadržati zaposlene i uložiti određena sredstva, a niko ih ne spriječava da kasnije sve to razjebu. Nas niko ne može kupiti za marku, jer Željo vrijedi desetine miliona i to je skroz druga priča u odnosu na Sarajevo i ostale klubove u državi.

Omladinski pogon je uvijek bio naš najveći adut koji sad nemamo jer su prethodni uspjeli uništiti najbolju školu fudbala u državi. To je bila naša zlatna koka koja nam je redovno donosila milione, a uništili su je onda kad je bila najproduktivnija, tjeranjem Dogana. Nadmudrivali su se sa djecom i roditeljima, pa su nam Sarajevo i Zrinjski uzeli sve što je valjalo. To je najveća greška koju su napravili i sve ću im halaliti osim toga, neka su protraćili milione, brukali se, sve je to ok, ali su posjekli granu na kojoj smo sjedili i sad imamo ovo.

Godinama sam pisao šta nas čeka nakon Misimovića i njegove uprave. Pisao kilometarske postove o omladinskom pogonu i greškama koje će nas dugoročno koštati, a to se upravo sad dešava, s tim da je pandemija ubrzala neke procese.
invincible1921 je napisao/la:
24 sep 2020, 23:08
Ne forisram ga, ali ja drugi izlaz ne vidim iskreno...
Nije se odnosilo na tebe.
Voli te tvoje Sarajevo.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 sep 2020, 23:27

Iskreno ako se ne izglasa pomocni teren da se proda nama ostaju samo jos dvije opcije za ovu blizu buducnost. Ili da se na zimu mijenja statut na neki model koji je u ovom momentu najbolji, najbrze se moze prilagoditi nasem klubu ili da idemo na stabilizaciju sa jos jeftinijim, brojcano kracim igrackim kadrom od ovog. Nakon svih ovih problema koji su i javno izneseni u zadnjih 5-6 dana ne vidim nacin na koji ova sezona moze donijeti Kup ili titulu, a da se nista ne promijeni tj. da ovakvo funkcionisanje, Uprava, igracki kadar, troskovi itd. ostanu isti.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 24 sep 2020, 23:28

Citao sam neki dan izjavu bivseg vlasnika Vardara , ruski multi milioner. Kao nema smisla da ja svake godine vadim pare iz firme i dajem u nogomet i rukomet .
Klubovi u Makedoniji i BIH ne mogu se ni 30% sami finansirati ako se prica o ekipi sa ambicijama prvaka. Nema ni TV prava ozbiljnih , Nema Fan Shop , nema ni profita of ulaznica i clanstva su nedovoljna.
Cak i citao sam od Miskovica vlasnika Rijeke izjavu , koji nudi Rijeku na sve strane. Kada investitorima pokaze te parametre iako ima i stadion i kamp i sve ljudi se odma okrenu. U nas se hampa pravi oko zemlje , oko naziva ili naziva stadiona. Mi malo previsoko misljenje imamo o sebi.
Ja se i dan danas pitam kako su pitari nagovorili Tana ili ovog Vijetnamca na bilo kakve investicije jer on nema sanse da ima bilo kakvog povrata ulozenih sredstava.
Ako se pojavi neko da je imalo zainteresovan ruku mu treba iscupat odma cim dodje iskreno...

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 24 sep 2020, 23:30

Srecom nema derbija, obrukale bi nas pizde opet. Ako niste znali, trebalo se u ponedjeljak igrati. Ako nekog jos zanima nogomet i Zelji

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 sep 2020, 23:31

MrkiMedo je napisao/la:
24 sep 2020, 23:30
Srecom nema derbija, obrukale bi nas pizde opet.
Mozda bi odigrali kako znaju. Veliko mozda :D

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 sep 2020, 23:31

Transfer1312 je napisao/la:
24 sep 2020, 23:28
Citao sam neki dan izjavu bivseg vlasnika Vardara , ruski multi milioner. Kao nema smisla da ja svake godine vadim pare iz firme i dajem u nogomet i rukomet .
Klubovi u Makedoniji i BIH ne mogu se ni 30% sami finansirati ako se prica o ekipi sa ambicijama prvaka. Nema ni TV prava ozbiljnih , Nema Fan Shop , nema ni profita of ulaznica i clanstva su nedovoljna.
Cak i citao sam od Miskovica vlasnika Rijeke izjavu , koji nudi Rijeku na sve strane. Kada investitorima pokaze te parametre iako ima i stadion i kamp i sve ljudi se odma okrenu. U nas se hampa pravi oko zemlje , oko naziva ili naziva stadiona. Mi malo previsoko misljenje imamo o sebi.
Ja se i dan danas pitam kako su pitari nagovorili Tana ili ovog Vijetnamca na bilo kakve investicije jer on nema sanse da ima bilo kakvog povrata ulozenih sredstava.
Ako se pojavi neko da je imalo zainteresovan ruku mu treba iscupat odma cim dodje iskreno...
Zato sto im dobro dodje klub radi pranje novca. Eto sto je Nam u Sarajevu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 sep 2020, 23:37

10.09.2017.
Ponovo izvrćete i izmišljate. Moj savjet vam je da malo preispitate svoje stavove i da počnete razmišljati svojom glavom. Slijepo vjerujete u balon koji bi vrlo brzo mogao pući i bez potrebe strijeljate svakoga ko nije zaslijepljen kao vi.

Dobro razmislite gdje vidite Željezničar sa ovim ljudima u naredne dvije ili tri godine? Samo obratite pažnju na to da igrački ponovo krećemo s nule, nemamo omladinski pogon, nemamo talente, nemamo ekipu, nemamo viziju. Jedina ozbiljna zarada koju možemo očekivati je prodaja Džeke i to može biti najozbiljniji priliv novca, ostalo će biti kao ovog ljeta, mrvice od Evrope i ulaznica i to je to. Može li se na tom novcu izgraditi šampion? Teško.

Taj novac će biti dovoljan da pokrije godišnji budžet i skromni roster kakav sad trenutno i imamo.

Je li to plan za naredne godine? Je li to plan za dovođenje kvalitetnih igrača i plaćanje obeštećenja za njih? Kako je to moguće izvesti? Imali smo veliku šansu koju smo po mom mišljenju propustili, previše novca je bačeno u nepovrat. Pričamo o ljudima koji su ne tako davno nudili 800.000 KM za Duljevića, a sad ne mogu ponuditi deset puta manje za recimo Ordagića ili Vukotića.

Nemam ja ništa protiv tih ljudi, da se razumijemo, ali jednostavno su pokazali da ne znaju i da fudbal nije za njih. Danas smo bar duplo slabiji nego prije dvije godine kad su došli, a zar ne bi trebalo biti obrnuto? Hvala im na istočnoj tribini, niko im ne može uzeti zasluge za nju, ali budimo realni, to je jedino dobro što su uradili.

Ostavite po strani animozitet koji imate prema meni ili ovom portalu, samo pročitajte šta pišem i pokušajte shvatiti bez predrasuda.
Ovo je samo jedan od mnogo postova. Dakle bilo je sasvim jasno šta će nam se desiti i samo budala to nije vidjela. Očekivati čudo od ove uprave je poprilično nerealno.
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2020, 23:38

Tristan10 je napisao/la:
24 sep 2020, 23:31
Transfer1312 je napisao/la:
24 sep 2020, 23:28
Zato sto im dobro dodje klub radi pranje novca. Eto sto je Nam u Sarajevu.
Pa normalno to rade svi. City je kaznjen bio jer nije pokazo knjige u kojima vjerovatno ima svasta...eo recimo pogledas PSG i ove krajnje nelogicne transfere...ljudi mogu dovest koga hoce oni dovode za navodno 40 50 miliona igrace iz Zenita, Rome :lolno: :lolno: znaci i pored svih tv prava, fanova qraca palaca ...
=\_1921_/=

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 24 sep 2020, 23:40

LjoZee je napisao/la:
24 sep 2020, 23:31
MrkiMedo je napisao/la:
24 sep 2020, 23:30
Srecom nema derbija, obrukale bi nas pizde opet.
Mozda bi odigrali kako znaju. Veliko mozda :D
Ja im ne vjerujem vise nikako. Bas sam se razocarao u ekipu jer sam puno ocekivao nakon prva cetiri kola kad se vidjelo da znaju, hoce i zele. Nemamo se mi sta vaditi na derbiju, zrinjskom i tim jacim utakmicama ako cemo kiksati sa Krupom.
Ali duga je sezona i ne treba gubiti nadu, samo je **** ovo kad ocekujes puno pa se razocaras kad vidis da nece da igraju kako treba

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2020, 23:41

Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2020, 23:37
10.09.2017.
Ponovo izvrćete i izmišljate. Moj savjet vam je da malo preispitate svoje stavove i da počnete razmišljati svojom glavom. Slijepo vjerujete u balon koji bi vrlo brzo mogao pući i bez potrebe strijeljate svakoga ko nije zaslijepljen kao vi.

Dobro razmislite gdje vidite Željezničar sa ovim ljudima u naredne dvije ili tri godine? Samo obratite pažnju na to da igrački ponovo krećemo s nule, nemamo omladinski pogon, nemamo talente, nemamo ekipu, nemamo viziju. Jedina ozbiljna zarada koju možemo očekivati je prodaja Džeke i to može biti najozbiljniji priliv novca, ostalo će biti kao ovog ljeta, mrvice od Evrope i ulaznica i to je to. Može li se na tom novcu izgraditi šampion? Teško.

Taj novac će biti dovoljan da pokrije godišnji budžet i skromni roster kakav sad trenutno i imamo.

Je li to plan za naredne godine? Je li to plan za dovođenje kvalitetnih igrača i plaćanje obeštećenja za njih? Kako je to moguće izvesti? Imali smo veliku šansu koju smo po mom mišljenju propustili, previše novca je bačeno u nepovrat. Pričamo o ljudima koji su ne tako davno nudili 800.000 KM za Duljevića, a sad ne mogu ponuditi deset puta manje za recimo Ordagića ili Vukotića.

Nemam ja ništa protiv tih ljudi, da se razumijemo, ali jednostavno su pokazali da ne znaju i da fudbal nije za njih. Danas smo bar duplo slabiji nego prije dvije godine kad su došli, a zar ne bi trebalo biti obrnuto? Hvala im na istočnoj tribini, niko im ne može uzeti zasluge za nju, ali budimo realni, to je jedino dobro što su uradili.

Ostavite po strani animozitet koji imate prema meni ili ovom portalu, samo pročitajte šta pišem i pokušajte shvatiti bez predrasuda.
Ovo je samo jedan od mnogo postova. Dakle bilo je sasvim jasno šta će nam se desiti i samo budala to nije vidjela. Očekivati čudo od ove uprave je poprilično nerealno.
Ma jok amar nas zayebo...
=\_1921_/=

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 sep 2020, 23:44

MrkiMedo je napisao/la:
24 sep 2020, 23:40
Ja im ne vjerujem vise nikako. Bas sam se razocarao u ekipu jer sam puno ocekivao nakon prva cetiri kola kad se vidjelo da znaju, hoce i zele. Nemamo se mi sta vaditi na derbiju, zrinjskom i tim jacim utakmicama ako cemo kiksati sa Krupom.
Ali duga je sezona i ne treba gubiti nadu, samo je **** ovo kad ocekujes puno pa se razocaras kad vidis da nece da igraju kako treba
Ma rijetko ko im i vjeruje vise :mrgreen:
Sa jedne strane ih razumijem mozda, ali sa druge ne. Definitvno bila liga ili kup nije nacin da ti svoje probleme rjesavas kakvi god bili. Oni sad tvrde da nisu financijski, ali sta god da je kasno je sad. Duga sezona, a povjerenja nema i vjere u tim.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 24 sep 2020, 23:47

Ma nema sad da puste publiku jedva bi nabrali i te 2 hiljade nazalost...sami su krivi **** ga
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 24 sep 2020, 23:47

:kafa:
LjoZee je napisao/la:
24 sep 2020, 23:44
MrkiMedo je napisao/la:
24 sep 2020, 23:40
Ma rijetko ko im i vjeruje vise :mrgreen:
Sa jedne strane ih razumijem mozda, ali sa druge ne. Definitvno bila liga ili kup nije nacin da ti svoje probleme rjesavas kakvi god bili. Oni sad tvrde da nisu financijski, ali sta god da je kasno je sad. Duga sezona, a povjerenja nema i vjere u tim.
A sta moze biti osim financija? Navijaci ih nosaju ko kap vode na dlanu, ispostujes ih svaki put, igras na odlicnom terenu svaku domacu, navijaci pune stadion uvijek. Ako nisu financije, nek izadju kavno i predstave svoj problem.
Jel smeta sto Lendric grana rukama 80 minuta u toku utakmice? Reci mu i rijesite to. Smeta sto Stilic ne trci? Reci mu i rijesite.
Godinama nas **** kako ko stigne u svlacionici i van nje, a mi hudi sutimo. Cudi me da neko od igraca nije glavu izgubio sta smo mi sve prozivjeli u zadnjih par godina

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 24 sep 2020, 23:48

Nasa realnost je borba za trece mjesto sa Sirokim i Tuzlom. Sarajevo iZrinjski su odmakli igracki i finanskijski od nas i u buducnosti ce biti ispred nas.
Bas bih volio da neko napravi statistiku nasih meceva na Grbavici od postavljanja novog travnjaka. Osim Sarajeva ja se ne sjecam nijedne utakmice da smo je dobili bez patnje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.