Postao/la timpramosavePla » 24 sep 2020, 22:30
Nas problem je sto necemo da gledamo realno.
Sta nas poredite sa Sarajevom i Zrinskim? U zadnjih pet godina tri puta sampion Zrinski, dva puta Sarajevo.
Kup osvajali mi i Sarajevo po jednom. Od kupa nemas nista osim tog trofeja, ako si u prve tri ekipe.
Po nekom ukupnom dojmu, mi smo u top 3. Samo zato sto smo u zadnjih pet godina, 3 puta bili drugi.
U zadnjih pet godina, oni su svake godine igrali Evropu.
U pet godina Sarajevo nije igralo jedne godine Evropu, Zrinski svake godine. Mi dva puta nismo izasli u Evropska takmicenja. Sa tim podatkom, znas da imas smijesan koeficijent, i da ti treba sreca. Mi to drugo zaobilazimo.
Po novcu, ili financijskom stanju, mi smo peta ekipa. I to ispred nas su Tuzla i Borac. Novac i roster su tu poovezani, pa mi variramo od 1-5 pozicije, koji cemo biti. Ne znas se, jer u fudbalu je sve moguce, osim da se Dzeko proda i mi imamo malo srece u zdrijebu evropskih takmicenja.
Shvatite ljudi, mi nemamo krila tj.ovo sto imamo nije to to,bekovi uzasnj, vezna linija prestara..
Uzmite veceras igrace Sarajeva i Zrinskog, kod nas bi bili prva postava.
Svidjalo se nekome ili ne tako je.
Zato svaki oblik "dominacije" i "pisanja" lige, zaboravite. Pomirite se sa sudbinom, da nasi bez srece nece dobiti Krupu,Mladost na svom stadionu. Jer imamo presporu, staru ekipu, kojoj je najveci potencijal Mujezinovic koji je i najbolji igrac. Da ne analiziram roster, pomislit ce da nas mrzim. Najzvucnije ime, ne bi igralo za Buducnost veceras, a ne za ozbiljniju ekipu.
Vi pricate o Makabiju, a nas Krupa dobija. Korak po korak moramo ici.