FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- blueman-TM87
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Daj ba dosta o tim pricama rekla-kazala. Sacekajmo da se oglasi Klub i Seha pa cemo onda vidjeti kako stvari stoje.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
kakva glupost... izvini se sirem auditoriju i zatrazi od admina da te banuje... to ce ti pomoci u zivotu da te ne smatraju hajvanom...padobranac1978 je napisao/la:i ja to kazem,samo sto je meni draze vidjeti pristalice N.K. MEPASA kako pisu o SARAJEVUellaxaz je napisao/la:Ništa ljepše, nego čitati kad pristalice F.K. Stečaja pišu o Želji!
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
"U organizaciji Nogometnog kluba SAŠK Napredak 18. i 19. decembra u dvorani "Ramiz Salčin" - Mojmilo bit će održan 18. božićni međunarodni malonogometni turnir - Sarajevo 2010.
Na tradicionalnom turniru učestvovat će osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U A-grupi igrat će Bosna (Sarajevo), Željezničar, Split i GOŠK (Gabela), dok su u B-grupi Sarajevo, Čelik, Zadar i SAŠK Napredak.
U subotu, prvog dana, bit će odigrani susreti prvog i drugog kola, dok je u nedjelju na rasporedu treće kolo i susreti za plasman. U uvodnoj utakmici turnira igrat će branilac naslova Bosna i GOŠK (10.00 sati).
Istog dana će se obaviti ceremonija svečanog otvaranja (12.00 sati), a turnir će otvoriti član Organizacionog odbora Mladen Rudež.
Prema propozicijama klubovi neće moći dovoditi pojačanja već će igrati samo registrirani igrači te ekipe. Turnir će se igrati na petmetarskim golovima, zbog atraktivnijih utakmica s više pogodaka.
Na kraju turnira stručni žiri će po tradiciji proglasiti najboljeg igrača turnira, strijelca, golmana, kao i najbolji sudijski par te najdisciplinovanijoj ekipi uručiti trofej za fair play, koji od ove godine nosi naziv "Vladimir Bilić", u znak sjećanja na novinara i dugogodišnjeg člana organizacionih odbora ovog takmičenja.
Cijene ulaznica za cjelodnevni program bit će 3 KM".
Raspored utakmica:
(Željina grupa)
subota (18. decembra):
1. kolo:
Bosna - GOŠK (10.00 sati)
Željezničar - Split (12.15)
2. kolo:
GOŠK - Split (15.15)
Bosna - Željezničar (17.15)
nedjelja (19.decembra):
3. kolo:
Željezničar - GOŠK (10.00)
Split - Bosna (12.00)
susret za treće mjesto (16.00)
finale (17.00)
zatvaranje turnira (18.00).
Na tradicionalnom turniru učestvovat će osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U A-grupi igrat će Bosna (Sarajevo), Željezničar, Split i GOŠK (Gabela), dok su u B-grupi Sarajevo, Čelik, Zadar i SAŠK Napredak.
U subotu, prvog dana, bit će odigrani susreti prvog i drugog kola, dok je u nedjelju na rasporedu treće kolo i susreti za plasman. U uvodnoj utakmici turnira igrat će branilac naslova Bosna i GOŠK (10.00 sati).
Istog dana će se obaviti ceremonija svečanog otvaranja (12.00 sati), a turnir će otvoriti član Organizacionog odbora Mladen Rudež.
Prema propozicijama klubovi neće moći dovoditi pojačanja već će igrati samo registrirani igrači te ekipe. Turnir će se igrati na petmetarskim golovima, zbog atraktivnijih utakmica s više pogodaka.
Na kraju turnira stručni žiri će po tradiciji proglasiti najboljeg igrača turnira, strijelca, golmana, kao i najbolji sudijski par te najdisciplinovanijoj ekipi uručiti trofej za fair play, koji od ove godine nosi naziv "Vladimir Bilić", u znak sjećanja na novinara i dugogodišnjeg člana organizacionih odbora ovog takmičenja.
Cijene ulaznica za cjelodnevni program bit će 3 KM".
Raspored utakmica:
(Željina grupa)
subota (18. decembra):
1. kolo:
Bosna - GOŠK (10.00 sati)
Željezničar - Split (12.15)
2. kolo:
GOŠK - Split (15.15)
Bosna - Željezničar (17.15)
nedjelja (19.decembra):
3. kolo:
Željezničar - GOŠK (10.00)
Split - Bosna (12.00)
susret za treće mjesto (16.00)
finale (17.00)
zatvaranje turnira (18.00).
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
-
- Kontakt:
na koga mislis?BlueIsTheColor je napisao/la:kakva glupost... izvini se sirem auditoriju i zatrazi od admina da te banuje... to ce ti pomoci u zivotu da te ne smatraju hajvanom...padobranac1978 je napisao/la:i ja to kazem,samo sto je meni draze vidjeti pristalice N.K. MEPASA kako pisu o SARAJEVUellaxaz je napisao/la:Ništa ljepše, nego čitati kad pristalice F.K. Stečaja pišu o Želji!

MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
Hrenovke nikako da shvate neke osnovne stvari. Što ga više pljuju i prozivaju -nama je sve draži

Samo se vi zajebavajte sa njim, Amar sve to nadgleda ,a onda ce biti naplata u vidu krvanih guzova.
Nikako da nauce lekcije

Samo se vi zajebavajte sa njim, Amar sve to nadgleda ,a onda ce biti naplata u vidu krvanih guzova.
Nikako da nauce lekcije

- nikad_izvini
- Kontakt:
Jesi dušman, gdje ćeš mu ovo govoriti, sad je lik dobio još jedan čirPirke_TM87 je napisao/la:U nekim stvarima se mogu sloziti sa tobom ali ne u svim jer Amar Osim sigurno ne ucjenjuje igrace vec im otvara oci, jer lagano je iz ZELJE otici u to budi siguran ali se tesko kasnije vratiti u Zelju a u top formi ne mozes biti cijelog sportskog zivota i kad tad ces se morata vratiti u svoje gnijezdo, u klub koji je dao tebi sve, ulozio toliko sredstava i truda da bi od tebe napravio igraca, i ovo sto Osim radi je u potpunosti ispravno, i ako uslovljava i ucjenjuje ja ga u potpunosti podrzavam jer Sehica, Kerli, Cocalica ce biti kolik hoces a ZELJEZNICAR je jedan. E kada je jedan Samir Bekric mogao biti covjek, ljudina i i prava sportska dusa, i igracina te potpisati produzenje ugovora sa Zeljom da bi Zeljo zaradio nesto para a vec je imao sve spremno za ugovor u Ukrainu onda to mogu uraditi i igraci koji su imali mnogo vose prostora za napredak nego sam Bekric.UPS je napisao/la:Kad sam vam ja prije mjesec i nesto napisao da Amar Osim ucjenjuje i reketari pojedine igrace odmah ste pucali neke glupe kontre tipa struja, hrenovke, bla, bla..... A sehic i kerla nisu jedini, to zapamtite. Ima tu jos par igraca koji su u slicnoj situaciji samo ne smiju da zucnu, ali doslovno ne smiju pisnuti od 'dezurnih batinasa'Prava istina je da vama fali sistem i kako sad stvari stoje decenijama ste daleko od njega i to je ono sto je realno. Ali neka, jeste se i uzdigli...
A gradili bi se stadioni, uzimala drzavna zemlja, ma dalovi u mutnom dok se moze
Druga stvar, situaciju u Zelji ne mozes sigurno bolje poznavati od mene, jer znam dosta utjecjnih ljudi i ljudi koji su alfa i omega u upravi kluba, i znam na koji nacin se komunicira i sklapa saradnja sa igracima. Sada pred vratima Zelje stoji koliko hoces igraca ali samo rijetki ce moci istrcati na Grbavicu, samo rijetki ce proci i zadovoljiti ukuse prvenstveno Osima pa onda i ostalih u klubu. Za Kerlu se znalo da je supak kakvog na planeti zemlji neces naci, a koliko je Cocalic supak bio ne moram ni pricati. Ovo za Sehica je po meni novinarska bomba da se uvede nemir u Zeljinu svlacionicu, a ako se ispostavi kao tacno onda neka je njemu na obraz, jer isti taj Sehic isto kao i Cocalic i Kerla ce brzo zaboraviti sta su uradili klubu koji ih je stvorio i u svijet fudbala gurnuo ali navijaci nece zaboraviti isto tako navijaci nece zaboraviti velikodusnost i profesionalizam Samira Bekrica koji je za svu trojcu izmslio rijec fudbal.
Zao mi je sto ti ovo moram reci, ali pitanje stadiona je gotovo pa zavrsena stvar, jer su ostali jos neki detalji da se pokusaju dogovoriti, a to govorim pokusaju jer koce imovinsko pravni odnosi, jer Zeljo nije u mogucnost gurati projekat nove Grbavice sam, a taj stadion nebi bio samo od koristi Zelje vec sireg sportskog okruzenja, gdje ste i vi pokvarene komsije ukljuceni, jer bi Grbavica ispunjavala sve uslove i u slucaju da izadjete u evropu, sigurno bi stadion na kojem bi igrali domace utakmice prijavili kao Grbavica.
I ono sto ti moram reci je da se sjetis svojih rijeci, da se citiras od prije nekoliko mjeseci, sta si i ti " UPS, i HAIRLIJA, i Miky-HZ i mnogi drugi " pricali za Blekica, ma da ne nabrajam jer ste ga velicali kao tobjarabi svevisnjeg Allaha Dz S, a isti taj covjek vas je unistio i doveo na rub propasti, rub propasti iz kojeg vas opet cupa nas covjek, covjek iz nase uprave a to je gradonacelinik grada Sarajeva, i opet ti pricas o nekoj teskoj situaciji i osipanju naseg igrackog kadra a ne zaboravljas situaciju u kojoj se vi nalazite, i ova situacija je mila majka sta vas tek ceka pred pocetak proljetnog dijela prvenstva ako vas neko ne iscupa. Ako zelis samnom u raspravu, samo izvoli, ja ti slobodno mogu reci i nabrojati igrace koji su se sami nudli Zelji vec prije mjesec dana da predju na zimskom prelaznom roku iz bordo u plavi tabor, ali nije moje da pricam i iznosim stvari koje te mogu razocarati. Budi pozdravljen, i ubjedjen da ovo sa Sehicem nije istina i kako god Zeljo nece ostati bez para jer je Sehic Zeljino dijete i sigurno ga sleduje naknada za treniranje. Pozdrav

U suštini, replicirate likovima koji zajedno nemaju 30 godina

Nakon toga vam bude jasno zašto su oni tu gdje jesu

AMAR AMAR, OSIM OSIM
Neka uvijek bude takav odnos snaga i neka njihovi navijači uvijek imaju mentalni sklop eki/amija, UPS-a, Karl Hajnca. To im je garant za neuspjeh. Samo tako nastavite. Uživanje je čitati komentare takvih likova

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Nemojte da iznosite dezinformacije kada je u pitanju stadion i gradnja istoga. Nedaj boze da ste vidjeli na sta lici taj projekat pa vi se nebi sa foruma skidali. Na nacin na koji je to zamisljeno ja bih rekao u BiH haman pa nemoguce. To bi bilo jedno remek dijelo. Onaj stadion u Sloveniji sto su napravili nebi bi se mogao porediti sa novom Grbavicom. Napokon bi Bosna dobila ne samo dobar stadion nego nesto sto mozda nikad niko u ovo zemlji nije ni sanjao da je ostvarljivo.
Ljudi koji su trenutno zaduzeni za projekat i svemu oko njega tvrde da je za takvo nesto potrebno 3 godine. Ja se nebi cudio da potraje i 5. Nadam se da plan i maketa nece procuriti u javnost prije same gradnje stadion jer bi pojedinci padali u trans od ljepote projekta.
Dokle se stiglo sa projektom? Ja koliko sam upoznat sad se pokusavaju rijesiti neke administrativne stvari u opstini. Potrebna su 3 papira od Federacije takodjer. Krajem godine ce se potpisati i neki ugovor. Tek sredinom janura ce se poceti pricati o finansiranju projekta itd.
Tako da je smijesno kad pojedinci pisu da je sve dogvoreno i rijeseno itd.
Do tada ostaje nam da se nadamo da ce BiH dobiti takav jedan stadion. Zeljo, grad Sarajevo i BiH to zasluzuju ali nemaju novcanih sredstava. Nadam se da nece biti malogradjanske opsturkcije zbog toga zato sto bi svako zelio da bude dio tala.
Ljudi koji su trenutno zaduzeni za projekat i svemu oko njega tvrde da je za takvo nesto potrebno 3 godine. Ja se nebi cudio da potraje i 5. Nadam se da plan i maketa nece procuriti u javnost prije same gradnje stadion jer bi pojedinci padali u trans od ljepote projekta.
Dokle se stiglo sa projektom? Ja koliko sam upoznat sad se pokusavaju rijesiti neke administrativne stvari u opstini. Potrebna su 3 papira od Federacije takodjer. Krajem godine ce se potpisati i neki ugovor. Tek sredinom janura ce se poceti pricati o finansiranju projekta itd.
Do tada ostaje nam da se nadamo da ce BiH dobiti takav jedan stadion. Zeljo, grad Sarajevo i BiH to zasluzuju ali nemaju novcanih sredstava. Nadam se da nece biti malogradjanske opsturkcije zbog toga zato sto bi svako zelio da bude dio tala.
hvala prijatelju...sutra cu izgleda morat poranit da se dokopam salamangupp je napisao/la:sutra od 12 do 18h u udruzenju na sjevernoj tribini stadiona grbavica mozes kupiti sal, sad koliko komada ne mogu ti reci jer je mali broj napravljen i siguran sam da ce vec sutra svi biti prodatikloc86 je napisao/la:imam jedno pitanje u vezi ovih novih salova...zelim kupit sinu ovaj sal i zanima me jel treba biti u udruzenju il mogu se tamo pojavit i kupit 2-3 komada?hvala

Jednog dana ce i Zeljo dobiti svoju arenu,sa pravim ljudima u i oko kluba sve j emoguce! ali opet kazem jednog dana...ovo je drzavni projekat,od njega ce svi imati koristi,samo dusmani ne..Zeljo je klub sa najvecom posjetom na stadionu u bivsoj Jugi,sigurno je to mama za mnoge investitore,najbolji navijaci zasluzuju najbolji stadion!PL BiH -1 je napisao/la:Nemojte da iznosite dezinformacije kada je u pitanju stadion i gradnja istoga. Nedaj boze da ste vidjeli na sta lici taj projekat pa vi se nebi sa foruma skidali. Na nacin na koji je to zamisljeno ja bih rekao u BiH haman pa nemoguce. To bi bilo jedno remek dijelo. Onaj stadion u Sloveniji sto su napravili nebi bi se mogao porediti sa novom Grbavicom. Napokon bi Bosna dobila ne samo dobar stadion nego nesto sto mozda nikad niko u ovo zemlji nije ni sanjao da je ostvarljivo.
Istina, prošle sezone smo odma iza Zvezde bili po posjeti, ali i ove sezone smo u vrhu. Jedan Partizan igrao u grupnoj fazi LP, pa opet im slaba posjeta. Biće od stadiona nešto, imam neki dobar osjećaj u vezi stadiona. Nekih 100-150 miliona eura bi bilo savšeno za stadion i svim popratnim sadržajem.
legla plava krv

A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
Gdje si je nabavio, pošto je planiram kupiti za koji dan ?nermin_TM je napisao/la:legla plava krv![]()
![]()
na sajmu u skenderiji ostala jos jednaOmar500 je napisao/la:Gdje si je nabavio, pošto je planiram kupiti za koji dan ?nermin_TM je napisao/la:legla plava krv![]()
![]()

A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
-
- Kontakt:
imas u novom robotu... dole u prizemlju prodaje onaj covjekOmar500 je napisao/la:Gdje si je nabavio, pošto je planiram kupiti za koji dan ?nermin_TM je napisao/la:legla plava krv![]()
![]()

odma na ulazu u robot .amer_zeljoo je napisao/la:imas u novom robotu... dole u prizemlju prodaje onaj covjekOmar500 je napisao/la:Gdje si je nabavio, pošto je planiram kupiti za koji dan ?nermin_TM je napisao/la:legla plava krv![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vratimo se putem stare slave,igrajte Srcem za svete boje Plave !
imas je i kod doma armije ona nova knjizara
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata
danas u 12:00 ŽELJO-split direktno na tvsa
Sta ima novo kod vas,nisam nesto na forumu od kad je liga zavrsila pa mi se ne da citati vasih zadnjih 300 stranica? Je li Mepas usao u klub i sa koliko love? Je li ko od vasih igraca otisao ili dosao,ili su samo suplje novinarske price kao i kod nas i cekanje prelaznog roka?
Molio bih odgovor jer jedino Zeljeznicar smatram ozbiljnim protivkandidatom za titulu,ostale necu ni da pitam sta se desava kod njih,nemaju sansi na proljece.
Molio bih odgovor jer jedino Zeljeznicar smatram ozbiljnim protivkandidatom za titulu,ostale necu ni da pitam sta se desava kod njih,nemaju sansi na proljece.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
Mepas je tu , sad to oko love nebih ti znao rec , od igraca otisao je Kerla samo ( kolko sam u toku ) A za poziciju gdje igro Kerla ima bar dvojca da su dobri i da ga mogu fino zamjenit. Dosao je Jamak , al on je nako usputni...Ja mislim da je to to? 

A ti me pitaš zašto neću u evropu, **** vas Amsterdam duvam skank u bloku!
otisao je i onaj Kolobov... a vjerovatno ce i Beslija H. negdje na posudbu
niti jedan nije imao neku minutazu, posebno ovaj prvi..
odlaskom Kerle vise prostora ce imati Gancev, a i jaka mu je konkurencija od cak 4 igraca.
niti jedan nije imao neku minutazu, posebno ovaj prvi..
odlaskom Kerle vise prostora ce imati Gancev, a i jaka mu je konkurencija od cak 4 igraca.