E hajmo gledati sada ovako. Ja evo vec punih 15 godina radim u jednoj te istoj privatnoj firmi i napredovao sam skoro do maksimuma. Iznad mene je samo Direktor tj. vlasnik. Imam veoma velike ovlasti oko organizacije posla i pod mojom jurisdikcijom je oko 90 uposlenika". Koga cu zaposliti ili otpustiti to direktora nije briga. Ono sto direktor od mene trazi jeste da posao ide i da se razvija, kada su u pitanju finansije i ulaganja ja tu nemam pravo glasa vec samo prijedloga, onaj koji je sve stvorio i omogucio nam da imamo redovna primanja on odlucuje o tokovima novca. Ovo se zove kapitalizamzeljovac21 je napisao/la: ↑24 sep 2020, 16:04Pa upravu si, ali je covjek godinama tu i dio svega sto se desava naravno da i on sudjeluje u nekim odlukama kluba.LjoZee je napisao/la: ↑24 sep 2020, 16:00Moje misljenje u vezi te temezeljovac21 je napisao/la: ↑24 sep 2020, 15:52To jednostavno ne ide tako, razumijes me valjda sta govorim. Koliko god on zeli da se ne mijesa ne moze, jer on nije samo trener u Zelji, negdje drugo bi bio sam trener ovdje nije i nikad nece biti tako.![]()
Amaru samo treba dati odrijesene ruke za sve oko igraca. Od dovodjenja, otpisivanja, predlaganja za ugovore tj. produzenje, biranje ko i kako ce se igrati itd. Sve izvan toga ne treba biti ni njegova briga ni posao. Nisu dzaba izmislili ovoliko funkcija od sekretara, direktora Fan Shopa, obicnog direktora, predsjednika i sta ja znam sve.
Ovo se sve moze preslikat i na nas klub imas Upravu koja je zaduzena za finansije i jos dosta stvari, ispod nje su administrativni radnici i na kraju trener. Koliko god da je trener dugo tu njegova granica mora biti u svlacionici nikako u Upravi. Uprava mora obezbjediti finansije za sve uposlenike i sva sredstva i onda neka svako radi svoj posao i odgovara za isti.
Poenta cjelokupne price jeste da nama u Upravi treba sto vise raje iz realnog sektora, raje koja zna sta znaci stvoriti i napraviti nesto. To su ljudi koji su svojim ulaganjima i naporima stvorili nesto. Neko iz javnog sektora ne zna sta znaci ici od vrata do vrata i boriti se na trzistu da bi dobio neki posao. On je siguran da ce dobiti platu dok neko iz privatnog sektora tu platu mora i zaraditi, e takvih nama ljudi treba u Upravi