FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tatastrumf
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tatastrumf » 24 sep 2020, 16:27

zeljovac21 je napisao/la:
24 sep 2020, 16:04
LjoZee je napisao/la:
24 sep 2020, 16:00
zeljovac21 je napisao/la:
24 sep 2020, 15:52
To jednostavno ne ide tako, razumijes me valjda sta govorim. Koliko god on zeli da se ne mijesa ne moze, jer on nije samo trener u Zelji, negdje drugo bi bio sam trener ovdje nije i nikad nece biti tako.
Moje misljenje u vezi te teme :mrgreen:
Amaru samo treba dati odrijesene ruke za sve oko igraca. Od dovodjenja, otpisivanja, predlaganja za ugovore tj. produzenje, biranje ko i kako ce se igrati itd. Sve izvan toga ne treba biti ni njegova briga ni posao. Nisu dzaba izmislili ovoliko funkcija od sekretara, direktora Fan Shopa, obicnog direktora, predsjednika i sta ja znam sve.
Pa upravu si, ali je covjek godinama tu i dio svega sto se desava naravno da i on sudjeluje u nekim odlukama kluba.
E hajmo gledati sada ovako. Ja evo vec punih 15 godina radim u jednoj te istoj privatnoj firmi i napredovao sam skoro do maksimuma. Iznad mene je samo Direktor tj. vlasnik. Imam veoma velike ovlasti oko organizacije posla i pod mojom jurisdikcijom je oko 90 uposlenika". Koga cu zaposliti ili otpustiti to direktora nije briga. Ono sto direktor od mene trazi jeste da posao ide i da se razvija, kada su u pitanju finansije i ulaganja ja tu nemam pravo glasa vec samo prijedloga, onaj koji je sve stvorio i omogucio nam da imamo redovna primanja on odlucuje o tokovima novca. Ovo se zove kapitalizam
Ovo se sve moze preslikat i na nas klub imas Upravu koja je zaduzena za finansije i jos dosta stvari, ispod nje su administrativni radnici i na kraju trener. Koliko god da je trener dugo tu njegova granica mora biti u svlacionici nikako u Upravi. Uprava mora obezbjediti finansije za sve uposlenike i sva sredstva i onda neka svako radi svoj posao i odgovara za isti.

Poenta cjelokupne price jeste da nama u Upravi treba sto vise raje iz realnog sektora, raje koja zna sta znaci stvoriti i napraviti nesto. To su ljudi koji su svojim ulaganjima i naporima stvorili nesto. Neko iz javnog sektora ne zna sta znaci ici od vrata do vrata i boriti se na trzistu da bi dobio neki posao. On je siguran da ce dobiti platu dok neko iz privatnog sektora tu platu mora i zaraditi, e takvih nama ljudi treba u Upravi

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 24 sep 2020, 16:40

LjoZee je napisao/la:
24 sep 2020, 16:17
SvenZ je napisao/la:
24 sep 2020, 15:53
Za kraj, ne osudjujem nikoga ko je protiv prodaje jer znam da to dolazi iz ljubavi prema klubu ali ih molim (pogotovo ljude koji ce glasati na skupsini) da malo stanu i razmisle sta su pozitivne i negativne strane, koje su alternative i najbitnije od svega da ostave emocije sa strane i iskljucivo gledaju na ovo kao na business deal.
Ovo je bitno. Oni sigurno su bolje upuceniji u plan, projekat. Zato ih treba sve zamoliti da objektivno gledaju na ovu situaciju i samo da se vode svojim misljenjem o ponudjenoj opciji. Uz to ako se pristane nadzor mora biti od pocetka do kraja realizacije projekta. I ako se desi da odbiju neka odbiju jer im se nije svidjelo, a ne zbog pritiska navijaca.
Mi smo dovedeni pred zid,nije pitanje hoce li se prodati ili ne,mi to moramo prodati

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 sep 2020, 17:03

Kometa je napisao/la:
24 sep 2020, 16:40
LjoZee je napisao/la:
SvenZ je napisao/la:
24 sep 2020, 15:53
Za kraj, ne osudjujem nikoga ko je protiv prodaje jer znam da to dolazi iz ljubavi prema klubu ali ih molim (pogotovo ljude koji ce glasati na skupsini) da malo stanu i razmisle sta su pozitivne i negativne strane, koje su alternative i najbitnije od svega da ostave emocije sa strane i iskljucivo gledaju na ovo kao na business deal.
Ovo je bitno. Oni sigurno su bolje upuceniji u plan, projekat. Zato ih treba sve zamoliti da objektivno gledaju na ovu situaciju i samo da se vode svojim misljenjem o ponudjenoj opciji. Uz to ako se pristane nadzor mora biti od pocetka do kraja realizacije projekta. I ako se desi da odbiju neka odbiju jer im se nije svidjelo, a ne zbog pritiska navijaca.
Mi smo dovedeni pred zid,nije pitanje hoce li se prodati ili ne,mi to moramo prodati
Svaka im cast onda, odlican posao. Kakvi amateri covjece, licencu izgubili a ne zna se ko je kriv, rekordni sponzor macron, a nigdje dresova ni ti covjeka koji je potpisao, nabili dugove i moraju pomocni teren prodati da opstanu.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 24 sep 2020, 17:08

Tristan10 je napisao/la:
24 sep 2020, 17:03
Kometa je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:

Svaka im cast onda, odlican posao. Kakvi amateri covjece, licencu izgubili a ne zna se ko je kriv, rekordni sponzor macron, a nigdje dresova ni ti covjeka koji je potpisao, nabili dugove i moraju pomocni teren prodati da opstanu.
Ovdje nije pitanje koja je uprava bolja nego koja je gora.Nije posteno ni sve svaliti na ovu upravu.Kad smo kod licence i uprava Misimovica je imala pola godine da izmiri dug prema Petrovicu,ima ovdje dosta duga i iz perioda Misimovica.Ova uprava ima savrsen alibi u vidu korone .Ako vidis da ne mozes kazes vrijeme je pandemije mi nismo u stanju da vodimo klub i podneses ostavku.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 24 sep 2020, 17:21

Ovima koji sada sjede u klubu dati prodaju terena u ruke je isto kao da lisici ostaviš kokoš na cuvanje.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 sep 2020, 17:26

Kometa je napisao/la:
24 sep 2020, 17:08
Tristan10 je napisao/la:
Kometa je napisao/la:

Ovdje nije pitanje koja je uprava bolja nego koja je gora.Nije posteno ni sve svaliti na ovu upravu.Kad smo kod licence i uprava Misimovica je imala pola godine da izmiri dug prema Petrovicu,ima ovdje dosta duga i iz perioda Misimovica.Ova uprava ima savrsen alibi u vidu korone .Ako vidis da ne mozes kazes vrijeme je pandemije mi nismo u stanju da vodimo klub i podneses ostavku.
Ma za Petrovica su krivi oni koji su bili odgovorni da uplate pri isteku roka. To je jednostavno tako, nisu dosli u zadnji momenat, nego su imali odredjeni period da uvide citavu situaciju i obaveze koje se imaju. Korona ne bi trebala da bude alibi, pa nije 1929. Ko drugi u svijetu fudbala prodaje imovinu da bi podmirio dugove. Evo pogledaj klubove, u regionu, i sire, i reci mi klub koji prodaje imovinu da bi opstao.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 24 sep 2020, 17:27

Tristan10 je napisao/la:
24 sep 2020, 17:26
Kometa je napisao/la:
24 sep 2020, 17:08
Tristan10 je napisao/la:

Ma za Petrovica su krivi oni koji su bili odgovorni da uplate pri isteku roka. To je jednostavno tako, nisu dosli u zadnji momenat, nego su imali odredjeni period da uvide citavu situaciju i obaveze koje se imaju. Korona ne bi trebala da bude alibi, pa nije 1929. Ko drugi u svijetu fudbala prodaje imovinu da bi podmirio dugove. Evo pogledaj klubove, u regionu, i sire, i reci mi klub koji prodaje imovinu da bi opstao.
Nije tacno ,onaj dan kad su otjerali Petrovica trebali su covjeka isplatiti.Hvala.Dovidzenja

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 sep 2020, 17:28

Ma vala to treba sacekati zvanicno. Price Dzubura i pojedinih forumasa se uopste ne poklapaju. Ovdje price 4 miliona kamp, Dzubur kaze od 5 do 7 miliona.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 24 sep 2020, 17:38

LjoZee je napisao/la:
24 sep 2020, 17:28
Ma vala to treba sacekati zvanicno. Price Dzubura i insajdera se uopste ne poklapaju. Ovdje price 4 miliona kamp, Dzubur kaze od 5 do 7 miliona.
Pa da im se da tih 15 dana što su tražili.Kad naprave projekat neka iziđu u javnost i to je to?A ti prebaci sve na onu temu jer se ovde samo piše o Senadu,bivšoj, sadašnjoj upravi. Ne konta raja da nam se papci smiju-znači veći smo mi papci koji pucamo u prazno jer hljeba od ovoga nema.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 sep 2020, 17:42

ammimr je napisao/la:
24 sep 2020, 17:38
A ti prebaci sve na onu temu jer se ovde samo piše o Senadu,bivšoj, sadašnjoj upravi. Ne konta raja da nam se papci smiju-znači veći smo mi papci koji pucamo u prazno jer hljeba od ovoga nema.
90% pricamo o aktuelnim problemima kluba, planovima koji su izasli i javno na portalima. Ko ce smijati, hoce li iskreno me nije briga trenutno. Ovo je tema o Zeljeznicaru. Ne samo igracima, zelenom terenu vec o svemu sto ima veze sa Zeljeznicarom.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 24 sep 2020, 17:45

Nadam se da nece doci do prodaje i da ce skupstina to odbiti dok je Dzubur tu ...treba da pare zavrse u privatnim dzepvoima pa i taj belaj
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 sep 2020, 17:50

delinjo je napisao/la:
24 sep 2020, 17:45
Nadam se da nece doci do prodaje i da ce skupstina to odbiti dok je Dzubur tu ...treba da pare zavrse u privatnim dzepvoima pa i taj belaj
Dela, koliko vodimo? Znam da te je Dzubur pozvao u VIP :kafa:

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 24 sep 2020, 17:58

Kako stojimo s Azotom ?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 sep 2020, 17:59

Vanadij je napisao/la:
24 sep 2020, 17:58
Kako stojimo s Azotom ?
Trcimo mislis, ne stojimo :kafa:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 24 sep 2020, 18:00

delinjo je napisao/la:
24 sep 2020, 17:45
Dzubur nije lopov kako ti to vec insuiniras.
on je samo, za nase potrebe, neadekvatan. da ne kazem, beskoristan.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 24 sep 2020, 18:01

LjoZee je napisao/la:
24 sep 2020, 17:59
Vanadij je napisao/la:
24 sep 2020, 17:58
Kako stojimo s Azotom ?
Trcimo mislis, ne stojimo :kafa:
Do sada smo davali maksimum u prijateljskim, neka nastave niz :kafa:

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 24 sep 2020, 18:05

1. Smijem ruku u vatru staviti da 80% ovih koji pišu na društvenim mrežama nisu članovi kluba, u startu nisu bili voljni pomoći, nebitno koji je razlog. Ali zato kada je pametovati, prvi u redu.

2. Već 6 mjeseci klub ne može poslovati normalno. Dakle nije u pitanju znanje, htijenje, rad, već osnovni prihodi koje si imao više ne postoje. Ugašeni, stopirani, devastirani. Po stoti put, valjda neko skonta šta znači 'imaš prihod' i 'nemaš prihod'.

3. Prije covida klub nije bio u 'katastrofalnom' stanju kako se predstavlja, i pored činjenice da nismo izašli u evropu. Da, postojali su dugovi ali dugovi postoje godinama, nisu nastali samo u zadnje dvije godine. U zadnjih šest mjeseci stanje se jeste pogoršalo i to je činjenica. Imam dug, avaj čudo Božije, jedini subjekt na svijetu sa dugom.

3. Porez. Željo ima potpisan sporazum sa poreznom po kojem plaća ugovorne rate. Glavnicu dok se kamata otpisuje. Drugi dio duga je upitan, na sudu gdje se spore FK Željezničar i Pu. Ni to nije nastalo 'juče' već mnogo prije. Dakle nije deset miliona već puno manje i ima glavnica, kamata, tekuće poslovanje.

4. Plate. Toliko hvaljena uprava, tkz 'naj uprava' svih vremena je Želji ostavila dug od tri plate i dva doprinosa. Prije covida, taj dug je bio isti. Znači bez evrope zbog licence, u dugovima, pa se opet stizalo i dug je bio isti. Trenutno je nešto veći ali ne toliko kako se piše. Uostalom, Željo je pod monotoringom i da bi dobijali licencu ovo mora biti servisirano na vrijeme.

5. Rezultati. Prije covida Željo je bio drugi sa slobodno ću reći najboljom igrom, najefikasniji i najposjećeniji klub. Dakle, ne katastrofa već u igri na dva fronta, sa klanjem sudijskim i protiv pitara koji od udbe ovako jaki nisu bili, i sa savezom, i sa parama, i sa lobijima, i sa sudijama i piqkama materinama. Takođe, do Krupe Željo je bio prvi! Kiks, jeste, svi muda gizemo ali 'nivo Čelika'. Odvadite.

6. Željo nije umro, nije se raspao, nije ugašen. Ne mora ništa pa ni prodati teren kako mnogi govore, niti se prodati kako mnogi govore. To što bi se od prodaje terena servisirali tekući troškovi i dugovi a pored toga izgradio kamp, koji nam treba kao hljeb, to je poslovni potez. Nećemo to, ok ne moramo.

7. Željo nikada u istoriji nije živio u svili i kadifi. Ko to ne zna, neka pročita istoriju kluba. Dakle nije ovo sada prva Željina kriza ali je prva ovakva u doba interneta kada svaka futa ima internet i svaka šuša ima pravo na mišljenje, bez obzira koliko je taj doprinio klubu od kako je živ! Pojedinih me stid, ne treba nam neprijatelji pored takvih.
Zadnja izmjena: Bbake, dana/u 24 sep 2020, 18:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Željezničar za život cijeli!

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 24 sep 2020, 18:08

Bbake je napisao/la:
24 sep 2020, 18:05
1. Smijem ruku u vatru staviti da 80% ovih koji pišu na društvenim mrežama, nisu članovi klua, u startu nisu bili voljni pomoći klubu, nebitno koji je razlog. Ali zato kada je pametovati, prvi u redu.

2. Već 6 mjeseci klub ne može poslovati normalno. Dakle nije u pitanju znanje, htijenje, rad, već osnovni prihodi koje si imao više ne postoje. Ugašeni, stopirani, devastirani. Po stoti put, valjda neko skonta šta znači 'imaš prihod' i 'nemaš prihod'.

3. Prije covida klub nije bio u 'katastrofalnom' stanju kako se predstavlja, i pored činjenice da nismo izašli u evropu. Da, postojali su dugovi ali dugovi postoje godinama, nisu nastali samo u zadnje dvije godine. U zadnjih šest mjeseci stanje se jeste pogoršalo i to je činjenica. Imam dug, avaj čudo Božije, jedini subjekt na svijetu sa dugom.

3. Porez. Željo ima potpisan sporazum sa poreznom po kojem plaća ugovorne rate. Glavnicu dok se kamata otpisuje. Drugi dio duga je upitan, na sudu gdje se spore FK Željezničar i Pu. Ni to nije nastalo 'juče' već mnogo prije. Dakle nije deset miliona već ima glavnica, kamata, tekuće poslovanje.

4. Plate. Toliko hvaljena uprava, tkz 'naj uprava' svih vremena je Želji ostavila dug od tri plate i dva doprinosa. Prije covida, taj dug je bio isti. Znači bez evrope zbog licence, u dugovima, pa se opet stizalo i dug je bio isti. Trenutno je nešto veći ali ne toliko kako se piše. Uostalom, Željo je pod monotoringom i da bi dobijali licencu ovo mora biti servisirano na vrijeme.

5. Rezultati. Prije covida Željo je bio drugi sa slobodno ću reći najboljom igrom, najefikasniji i najposjećeniji klub. Dakle, ne katastrofa već u igri na dva fronta, sa klanjem sudijskim i protiv pitara koji od udbe ovako jaki nisu bili, i sa savezom, i sa parama, i sa lobijima, i sa sudijama i piqkama materinama. Takođe, do Krupe Željo je bio prvi! Kiks, jeste, svi muda gizemo ali 'nivo Čelika'. Odvadite.

6. Željo nije umro, nije se raspao, nije ugašen. Ne mora ništa pa ni prodati teren kako mnogi govore, niti se prodati kako mnogi govore. To što bi se od prodaje terena servisirali tekući troškovi i dugovi a pored toga izgradio kamp, koji nam treba kao hljeb, to je poslovni potez. Nećemo to, ok ne moramo.

7. Željo nikada u istoriji nije živio u svili i kadifi. Ko to ne zna, neka pročita istoriju kluba. Dakle nije ovo sada prva Željina kriza ali je prva ovakva u doba interneta kada svaka futa ima internet i svaka šuša ima pravo na mišljenje, bez obzira koliko je taj doprinio klubu od kako je živ! Pojedinih me stid, ne treba nam neprijatelji pored takvih.
Sve si objasnio :clap:

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 24 sep 2020, 18:10

evo suzu sam pustio :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 24 sep 2020, 18:14

Željezničar je u okviru trening-utakmice savladao Azot iz Vitkovića rezultatom 14:0.

Pet golova za naš tim postigao je Zec, po dva Gasal i Lendrić, a po jedan Mujezinović, Hajrić, Miletić, Bekrić i Veselinović.
:shock:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Armija1987, Mamba21 i 47 gostiju.