Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Trunks
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la Trunks » 20 jul 2020, 13:28

Remi 1-1 sa Sociedadom za kraj sezone. Za ovaj dio sezone nakon pauze nema prigovora, svaka utakmica je završena bez poraza. Mislio sam da će biti puno teže, ali ekipa je obavila zadatak i treće mjesto je osigurano što je bio cilj nakon loše polusezone. Stvar je upravo u tome što su rezultati u prvom dijelu sezone bili loši, a problemi su isti kao prethodnih nekoliko godina. Vezni red veći dio sezone nije dobro funkcionisao, tek u zadnjoj trećini sezone je veza proradila. Potreban je pravi napadač za najveće domete, neko ko može pomoći da se okrene utakmica kada ne ide na polovini protivnika. Costa i Morata ne mogu odgovoriti na taj zadatak, to je kristalno jasno. Morata jednostavno nije taj napadač, a Costa godinama ne može igrati ni približno na nivou kao nekada.

Felix je imao sasvim ok sezonu po mom mišljenju. Veoma je mlad, tačnije najmlađi je igrač u klubu i bit će prostora za njega. Može još dosta napredovati i tek je počeo sa dobrim utakmicama. Neke povrede su ga usporile kroz sezonu, ali siguran sam da će savladati i to. Njegova velika prednost je što je svestran i talentovan. Sa dobrim krilima i on će igrati puno bolje. Možda ga mnogi kritikuju zbog iznosa kojeg je klub platio, ali to me ne zanima. Oni koji vode klub su htjeli tako i neka onda imaju strpljenja sa momkom. Jedan članak govori da Felix ima bolju prvu sezonu u Atleticu nego Aguero što dobro zvuči, ali to je i nezahvalno poređenje jer ovaj Atletico je daleko bolji nego Atletico iz 2006/07. Aguero je tada imao 6 golova, isto kao i Felix, ali je igrao i 11 utakmica više u ligi. Može on pružiti još puno toga, najbolje tek slijedi.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 jul 2020, 09:17

Felixov zadatak nije primarno postizanje golova vec ucesce u tranziciji.U tom segmentu od njega ocekujem da dodje do nivoa Kake.
Inace ultra talentovan i all round igrac bez mane i igri.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 10 avg 2020, 12:26

Prije putovanja u Lisabon klub je potvrdio da dva igrača imaju pozitivan test na Covid. Tačnije, ne zna se da li su oba pozitivna igrači ili samo jedan igrač, to nije otkriveno. Vidjet ćemo šta će biti ovih dana, utakmica sa Leipzigom je na rasporedu u četvrtak.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 11 avg 2020, 14:05

Jučer je potvrđeno da su to bili Correa i Vrsaljko. Svi ostali putuju u Lisabon. Moglo bi se možda malo osjetiti to što Correa neće igrati jer on ipak ima solidnu minutažu, često ulazi i sa klupe kao prva zamjena i može pomoći napadu i veznom redu, a Vrsaljko manje-više, on svakako nije igrao veći dio sezone. Bit će zanimljivo jer Leipzig igra odlično i nije bez razloga dogurao ovako daleko.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 avg 2020, 14:10

Trunks je napisao/la:
11 avg 2020, 14:05
Jučer je potvrđeno da su to bili Correa i Vrsaljko. Svi ostali putuju u Lisabon. Moglo bi se možda malo osjetiti to što Correa neće igrati jer on ipak ima solidnu minutažu, često ulazi i sa klupe kao prva zamjena i može pomoći napadu i veznom redu, a Vrsaljko manje-više, on svakako nije igrao veći dio sezone. Bit će zanimljivo jer Leipzig igra odlično i nije bez razloga dogurao ovako daleko.
Kako sam vidio Herrera je planiran da počne, jel to znači koke lijevo i llorente desno? ili carrasco?

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 11 avg 2020, 14:19

Donnie Darko je napisao/la:
11 avg 2020, 14:10
Trunks je napisao/la:
11 avg 2020, 14:05
Kako sam vidio Herrera je planiran da počne, jel to znači koke lijevo i llorente desno? ili carrasco?
To bi onda vjerovatno značilo da će Koke i Herrera u sredinu, Saul i Carrasco na krila. Llorente i Costa će biti zajedno u napadu.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 14 avg 2020, 12:06

Ništa od prolaska u polufinale. Leipzig nije bio osjetno bolji, ali iskoristili su dvije prilike što im je bilo dovoljno. Ne iznenađuje me što su dogurali ovako daleko, najviše zato jer ih vodi Nagelsmann, trener koji praktikuje sličan fudbal kao jedan Guardiola. Drugi gol je baš nesretan, trebalo je dodati gasa prije toga, ako je bio cilj da se osiguraju produžeci onda to nema smisla. Najviše je kočilo u veznom redu, čim sam vidio da je Thomas imao neku povredu u zadnjem kolu prvenstva, znao sam da bi moglo biti problema u Ligi prvaka. Thomas je fantastičan fudbaler koji može kontrolisati tempo u veznom redu i sinoć se lako moglo primijetiti koliko nedostaje. To svi znamo i ako on nije na terenu, to će se odraziti na Kokea, pa možda i Saula. Da je on igrao, siguran sam da bi Leipzig bio pregažen kako igrom, tako i rezultatom.
Trippier je sinoć bio vjerovatno najlošiji na terenu, nije skoro nimalo zaustavljao krila Leipziga, još i na drugoj polovini nije bio ništa bolji. Arias bi puno bolje pomogao u onakvoj utakmici, prije svega defanzivno. Njemu bih uvijek dao prednost. Carrasco je također imao lošu utakmicu, kao i Costa, ali to nije ništa novo za Costu. Kako god, bilo je i onih koji su odlično igrali. Felix je sinoć pokazao koliko znači klubu. Momak se pokazao na terenu i siguran sam da ima veliku budućnost ispred sebe.

Zamišljao sam scenarij u kojem Atletico osvaja Ligu prvaka ovaj put što zvuči kao noć iz snova, ali ne zamjerim ništa igračima. Pokazali su se ove sezone nakon što je klub doživio tektonske promjene i siguran sam da će se naredne sezone okupiti jača ekipa. Sa druge strane, definitivno je bolje krenuti u pohod na Ligu prvaka pred navijačima, barem se nadamo da će tako biti.
JoeBleck je napisao/la:
21 jul 2020, 09:17
Felixov zadatak nije primarno postizanje golova vec ucesce u tranziciji.U tom segmentu od njega ocekujem da dodje do nivoa Kake.
Inace ultra talentovan i all round igrac bez mane i igri.
Baš sinoć se moglo primijetiti ovo što si pisao. Za kratko vrijeme na terenu momak je pokazao šta može. Svaki bolji napad je on pokrenuo.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 avg 2020, 12:29

Za bolje Atletica Simeone mora otići.

Ovo što mu ekipa prezentira već duže vrijeme je za povraćanja. A prima ubjedljivo najveću platu u svijetu fudbala.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 14 avg 2020, 13:34

Rajaz je napisao/la:
14 avg 2020, 12:29
Za bolje Atletica Simeone mora otići.

Ovo što mu ekipa prezentira već duže vrijeme je za povraćanja. A prima ubjedljivo najveću platu u svijetu fudbala.
Nije baš lako Cholu ispuniti zamišljene ciljeve sa Costom i Moratom u napadu. Nova odbrana je također tek formirana i trebat će se još nadograditi.

Ostat će Cholo tu još neko vrijeme, niko ne zna koliko tačno.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 18 avg 2020, 11:58

Ako su u Interu baš toliki luđaci da se stvarno žele riješiti Škriniara, treba svim snagama ići po njega. Momak je bez sumnje jedan od najboljih stopera na kontinentu i kod Chola bi igrao najbolje utakmice karijere jer je kompatibilan sa Atleticovom postavkom. Znam da će se ovo teško ostvariti jer su tu već dovedeni Hermoso i Felipe što je van pameti, ali ako postoji neka šansa, treba je iskoristiti.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 22 avg 2020, 13:19

Golman Ivo Grbić je prvo pojačanje ovog ljeta, ugovor je na četiri godine. Sada se očekuje novi napadač, možda i veznjak i lijevi bek. Naravno, potrebno je i riješiti se nekoliko igrača. Lemar je tu prvi na listi, a spominje se i Hermoso. Bilo bi idealno da recimo Real Sociedad dovede Hermosa, oni svakako traže pojačanja u odbrani. Također, jedan desni bek će vjerovatno napustiti ekipu. Tu bih ostavio Ariasa jer je najbolji izbor.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 01 sep 2020, 11:56

LaLiga i službeno objavila raspored za novu sezonu. Već u prvom kolu nas čeka derbi, Sevilla dolazi u Madrid 13.09. Još jedna novost je da će se Gabi vjerovatno pridružiti Simeoneu kao pomoćni trener jer Mono Burgos nastavlja trenersku karijeru u novom klubu kao što je već i poznato od ranije. Također, Tiago ide u Portugal na neko vrijeme ako se ne varam. Vrijeme je da se dovedu neki igrači, još uvijek se ništa novo nije objavilo u zadnje vrijeme što se tiče odlazaka i dolazaka osim rezervnog golmana.

https://www.laliga.com/calendar-2020-20 ... -santander

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 08 sep 2020, 13:51

Ovih dana se piše da je navodno Juventus zainteresovan za Moratu. Spominje se i zamjena za Douglasa Costu. Po mom mišljenju, ne trebaju nikoga slati, neka plate dovoljno i to je to, idealan scenario bi bio riješiti se Morate. Jedno je sigurno, barem jedan napadač bi trebao napustiti ekipu, vidjet ćemo uskoro šta će biti od svega toga, ne znam zašto se ovoliko čeka. Costa je također blizu odlaska, kao i Lemar. Ključno je osloboditi se njihovih plaća i dovesti pravo pojačanje.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 09 sep 2020, 14:43

Navodno je i Suarez jedna od opcija za novog napadača. Spominje se da bi mogao doći ukoliko ne bude ostvaren njegov transfer u Juventus, ali nekako sumnjam da će doći. Mislim da bi svakako puno bolje bilo krenuti po Cavanija kako je i bilo planirano, ali očigledno je negdje zapelo. Kako god, najvažnije je riješiti se nekih igrača pa onda dovesti pojačanje što prije.

Također, Carrasco se i službeno pridružuje ekipi, očekivano.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 11 sep 2020, 12:29

Cavani je izgleda prva želja kluba što se tiče novog napadača, ali prvo je potrebno riješiti se nekoga. Nadam se da ćemo sve saznati u narednih nekoliko dana, vrijeme je za pojačanja kako bi se ekipa mogla što bolje spremiti za sezonu. Ne treba odugovlačiti ako već ima nekih ponuda.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 16 sep 2020, 14:21

Liga je počela prošlog vikenda, ali kako je objavljeno, Atletico starta od trećeg kola zbog igranja u Ligi prvaka. Granada dolazi u tom trećem kolu.
Još uvijek nema novosti o odlascima i dolascima. Na transfer listi su navodno Lemar, Diego Costa, Vitolo, Hector Herrera, Hermoso, Correa i Arias. Ne mogu vjerovati ako stvarno ovako misle, ovdje je Morata trebao biti umjesto Vitola i Ariasa, ali luđaci odlučili da ostane u ekipi. Za Correu sumnjam da će otići negdje. Vrijeme je da konačno saznamo kakva ekipa će biti na raspolaganju za novu sezonu.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 23 sep 2020, 12:57

Na kraju je Morata ipak prešao u Juventus. Jučer je i službeno objavljeno, a radi se o posudbi sa opcijom otkupa. Mislim da je posudba u iznosu od 10 miliona uz mogućnost kupovine za 45 miliona ako se ne varam. Ovo je već dobar potez i što se Morate tiče svi smo ga kritikovali, ali zaista mislim da će se on puno bolje snaći u Juventusu i da će mu Juventus više odgovarati. Najbolje je za sve što je prešao.

Sada se očekuje dolazak novog napadača. Suarez vjerovatno dolazi. On bi mogao imati sličnu ulogu kao David Villa kada je došao iz Barcelone, neko ko će isporučiti svoj broj golova.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 sep 2020, 12:59

Hoće li ostati Costa? I da li vidiš njega i Suareza kao tandem? :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 23 sep 2020, 13:06

messilla je napisao/la:
23 sep 2020, 12:59
Hoće li ostati Costa? I da li vidiš njega i Suareza kao tandem? :mrgreen:
Costa će vjerovatno ostati iako je i on trebao ići, ali je negdje zapelo. Navodno je on insistirao da ostane, a nije bilo nekih ponuda.

Tandem Suarez-Costa mi ne zvuči dobro. :D

Mislim da će jedan od njih većinom igrati sa Felixom u paru, a drugi ulaziti sa klupe i tako se rotirati. Najviše bih volio da Cavani konačno dođe u Atletico iako se to trebalo ostvariti prije nekoliko godina, ali izgleda da nema ništa od te želje.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 23 sep 2020, 13:14

Da, nije Cholo forsirao dvije devetke iako bi bilo zanimljivo vidjeti. Ali definitivno je najbolja opcija podijelit im minutažu. Vidjećemo koliko će Cholo fizički dotjerat Suareza, jer sjetimo se da je Villa spominjao koja je razlika bila u intenzitetu treninga, a ipak je tada bio na fizički višem nivou nego Suarez sada.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.