FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 23 sep 2020, 00:27

Iskren da budem, volio bih Gotzea nazad a nekada ranije sam vec pisao o tome.

Ne zbog toga sto je on kvalitet nego zbog kvantiteta jer ce nam trebati veliki broj dobrih igraca a vjerujem da ako je Flick toliko boljim ucinio Mullera i ostatak ekipe da bi to isto uradio i sa debelim.

Dest je prica za sebe, svako ima svoju verziju ali mislim da se on vec ranije odlucio za Bayern i da tu nema mnogo polemike.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 sep 2020, 00:32

Gotzea pored svih nedostataka koji su navedeni ne vidim kao nekog ko moze igrati ovaj presing koji trazi Flick. Jednostavno ga ne mogu zamisliti kao nekoga ko ce gristi citavu utakmicu, mozda nekada i bi ali sada tesko.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 23 sep 2020, 02:11

3 Španca odoše ovog ljeta iz Bayerna, a meni samo jednog žao. Jedan je Javi :salut:
Čova sa najvećim procentom izborenih pobjeda u dresu Bayerna :kralj:
Zaslužio je dostojnu oproštajnu feštu :wave:

Nego, bliži se susret Superkupa sa Sevillom. Sjetimo se sastava koji je do sada jedinu takvu titulu osvojio (iz četvrtog pokušaja).
slika
Inače, Sevilla također ima jednu pobjedu iz 5 odigranih utakmica.
Sent from my Philips Smart TV.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 sep 2020, 07:29

Flick očigledno ima fetiš na igrače iz postave Njemačke koja je osvojila SP, ne bi me čudilo ni da kaže da hoće Mustafija, Khediru ili Draxlera, iako su propali igrači.

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 23 sep 2020, 07:43

coelho41 je napisao/la:
23 sep 2020, 07:29
Flick očigledno ima fetiš na igrače iz postave Njemačke koja je osvojila SP, ne bi me čudilo ni da kaže da hoće Mustafija, Khediru ili Draxlera, iako su propali igrači.
:salut:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 sep 2020, 09:02

Gotze je propao ali moramo priznati da je i stekao ovu karijeru igrajući igru iz presinga. Uglavnom to je sistemski igrač, koji bi pasao sistemu kod nas, i koji bi mogao dobro doći za klupe u Bayernu, ako već drugih opcija nema.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 23 sep 2020, 09:06

Možda je Flick sarkastičan. K'o ono, daj mi ragu Gecea, da vidiš da ću i sa njim biti konkurentan, kad već ne može doći niko koga ja hoću. Nevjerovatno šta se radi. Čovjek je zaslužio da mu se ispuni bilo koja želja.

Šta je više sa tim Destom, je li otiš'o u Barselonu? Mnogo se prašine diže oko lika koji bi sljedeće sezone mog'o vrlo lako na posudbu u Herenven.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 23 sep 2020, 10:19

Gotze je malo lošiji od neraspoloženog Kutinja. Mogao bi da se vrati u Monako da opravda 37 miliona. To ne bi bio los potez ako već nema bolje, ili ako se čuvaju pare za nekog veznjaka ili Upamecana za iduće leto.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 23 sep 2020, 10:28

coelho41 je napisao/la:
23 sep 2020, 07:29
Boateng i Müller su bili "propali" igraci dok nije dosao Hansi...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 sep 2020, 11:58

Martinez je ipak otputovao s ekipom u Budimpeštu na utakmicu Uefinog Superkupa, ali moguće da neće biti u kadru za utakmicu da se ne bi ugrozio njegov transfer. Pretpostavlja se da je krenuo kako bi s ekipom u slučaju pobjede proslavio i ovaj trofej.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 sep 2020, 13:02

ledar je napisao/la: Možda ne bi bilo zgorega da se napiše koliko je bilo glasača, a neka ideja bi mogla biti da se bira i najgori igrač utakmice (može biti i niko kao protiv schalkea 08).
Za glasace ok, nije problem, ali nema mi smisla glasati za najgoreg igraca u pobjedi, pogotovo jer je vecina utakmica Baye u sezoni pobjede sa vise razlike.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 sep 2020, 13:43

harden je napisao/la:
23 sep 2020, 13:02

Za glasace ok, nije problem, ali nema mi smisla glasati za najgoreg igraca u pobjedi, pogotovo jer je vecina utakmica Baye u sezoni pobjede sa vise razlike.
Ako je uvjerljiva pobjeda onda naravno nitko nije najgori, ali inače je to drugo lice isto naličje glasovanja za najboljeg u porazu (kako bi se reklo zrcalna slika).

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 sep 2020, 14:02

ledar je napisao/la:
23 sep 2020, 13:43
harden je napisao/la:
23 sep 2020, 13:02

Ako je uvjerljiva pobjeda onda naravno nitko nije najgori, ali inače je to drugo lice isto naličje glasovanja za najboljeg u porazu (kako bi se reklo zrcalna slika).
Pa gle, ovako mislim da ce se dobiti na kraju sezone neko ko je imao najkonstantije igre.

Ako glasamo za najgoreg igraca u porazu, sta da radim s tim bodovima? Oduzmem mu ih na konancoj tabeli? Sta ako on vec ima 0 jer nikad nije bio medju najboljim igracima, ide u minus?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 23 sep 2020, 14:09

dr.adnan je napisao/la:
23 sep 2020, 02:11
3 Španca odoše ovog ljeta iz Bayerna, a meni samo jednog žao. Jedan je Javi :salut:
Čova sa najvećim procentom izborenih pobjeda u dresu Bayerna :kralj:
Logično kada je preležao 80% svog vremena u Minhenu u bolnici :mrgreen: :mrgreen:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 sep 2020, 14:34

harden je napisao/la:
23 sep 2020, 14:02

Pa gle, ovako mislim da ce se dobiti na kraju sezone neko ko je imao najkonstantije igre.

Ako glasamo za najgoreg igraca u porazu, sta da radim s tim bodovima? Oduzmem mu ih na konancoj tabeli? Sta ako on vec ima 0 jer nikad nije bio medju najboljim igracima, ide u minus?
Motivacija za glasovanje za najgoreg je da se vidi ko je najmanje potreban u kadru i koga treba nadomjestiti, a ako se (slučajno) desi da ne osvojite ko je za to najviše kriv, ko je bio najslabija karika (to je inače nepresušan izvor diskusija na forumu). Tehnika računanja se može dogovoriti, lista za najgoreg bila bi zasebna pa bi neki mogli biti i na jednoj i na drugoj tabeli (npr. boatenk), a bodovi se ne bi nužno trebali zbrajati/oduzimati.
To bi bilo slično kao i kod političara, biraju se najpopularniji ali i najomraženiji, pri čemu je ova druga kategorija često interesantnija od prve.

To je samo jedna ideja, tema je vaša pa kako se dogovorite, ako vam je bezveze ok.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 sep 2020, 14:55

Ovo sa Gocetom je interesantna stvar. Načelno, trener je prolaznija kategorija od menadžmenta koji razmišlja dalje i slijedi svoju viziju razvoja, tako da ima logike da se ne potpiše. S druge strane, herr flick je već uskrsavao iz mrtvih (coutinho, perišić) i promovirao dosta mladih (davies, kvizanc, zirkzee, sad musiala) pa je u neku ruku zavrijedio da mu se jednom da na volju. Tim prije što se radi o tehnički izuzetnom i iskusnom igraču koji fali nakon odlaska thiaga (ne po poziciji nego načinu igre) a ne bi puno koštao.
Također, ako (slučajno) ne osvojite herr bi mogao reći da je imao dosta orača u momčadi (goretzka, tolisso, kvizanc) ali mu je falio upravo jedan "plemeniti" tip igrača kao goce. No, poznavajući kallea i cobru ništa od toga.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 23 sep 2020, 15:57

ledar je napisao/la:
23 sep 2020, 14:34
harden je napisao/la:
23 sep 2020, 14:02

Motivacija za glasovanje za najgoreg je da se vidi ko je najmanje potreban u kadru i koga treba nadomjestiti, a ako se (slučajno) desi da ne osvojite ko je za to najviše kriv, ko je bio najslabija karika (to je inače nepresušan izvor diskusija na forumu). Tehnika računanja se može dogovoriti, lista za najgoreg bila bi zasebna pa bi neki mogli biti i na jednoj i na drugoj tabeli (npr. boatenk), a bodovi se ne bi nužno trebali zbrajati/oduzimati.
To bi bilo slično kao i kod političara, biraju se najpopularniji ali i najomraženiji, pri čemu je ova druga kategorija često interesantnija od prve.

To je samo jedna ideja, tema je vaša pa kako se dogovorite, ako vam je bezveze ok.
Od glasanja ne bih pravio nuklearnu fiziku ali evo kad već polemišemo i kad mi je dosadno da se i ja složim da je odabir najgore trojice igrača u utakmici poželjno ne samo radi ocjene koji je igrač statistički bio najbolji tokom sezone već i onoga ko je i bio najbolji igrač, ko je u najviše donio. Neko će zbog tekmi sa Šalkeom, Manjcom (Lewa? :) ) ili trećeligašem imati više bodova od nekoga koji je u 5-6 jakih tekmi i odlučujućih pokidao a ovamo bio povređen ili nije igrao.

Također bih stavljao koeficijente na bodove, u odnosu s kim i u kakvim uslovima Bajern igrao. Recimo 1.0 protiv Reala u polufinalu Lp, a 0.2 protiv trećeligaša u kupu. Također, nije isto ako pobjediš 2-0 ili 5-3, jer tu u zadnjoj znaš da je odbrana odigrala katastrofalno, i onda ako pobjedimo u 90% utakmica i niko ne boduje loše, niko živ iz odbrane neće nikad biti najgori u utakmici, a pogotovo neće biti najbolji sumarno. Uvijek će to biti neki ofanzivac, što je opet pogrešno.

Malo se igram sa pravilima, ne mora biti ovako ozbiljno, cilj je da što objektivnije ocjenimo a ne da se to svede na čoporativno glasanje ili strogo statističko. :)

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 23 sep 2020, 16:25

Evo i ja da se uključim:

Pobjeda i remi glasamo po principu 5, 3, 1 za najbolje pojedince.
U slučaju poraza glasamo po principu -5, -3, -1 za najgore pojedince.

Primjera radi ako smo izglasali da je Gnabry najbolji ovo kolo i na ukupnoj tabeli ima 5b. Onda sljedeće kolo, recimo izgubimo i izglasamo Gnabrya za najgoreg pojedinca i onda mu oduzmemo 5 bodova pa bi na ukupnoj tabeli imao 0 bodova, tj. poništio bi najlošijom partijom, partiju najboljeg igrača. Time bi ukupni pobjednik na kraju sezone mogao biti igrač sa najviše dobrih, a najmanje loših partija.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 23 sep 2020, 16:46

„I appreciate his qualities. But he is no topic right now“ - #Flick about #Götze at the press conference a few minutes ago. @****
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 23 sep 2020, 18:46

Bayern have an agreement with Sergiño Dest and also with Ajax. However, Barcelona are still in the mix and are trying everything to sign Dest. The decisive factor is when Ajax will give the okay for the transfer & for what amount. Final decision expected on Friday [Bild]
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.