Postao/la Transfer1312 » 22 sep 2020, 17:08
Kad pricate o prodaji imovine , pa kazete propalice prodaju to je nidje veze. Ja prodam zemlju koja lezi bezveze da unesem svjez kapital u biznis.
Primjer. U mog prijatelja djed imao 15.000m2 zemlje negdje u nekom selu ,i posto je lik pored njega pravio veliki ranc i nekakvu farmu ponudi mu uz cestu 5.000m2 ( to je bilo u 90-tim) ili keš. Kaze djed to je moj otac meni ostavio nikad necu prodati to , kad prije par godina razboli mu se sin i hoce prodati za pare. Ponudi ovom covjeku ne treba vise , i proda po 1000 KM po dulumu. A ta zemlja koja mu je nudjena pored ceste prodana po 200.000 KM po dulumu , jer je to postala najfrekventnija cesta u BIH.
Druga situacija prijateli jedan naslijedi prostor u centru grada 150m2 , gdje je uzimao kiriju 3500 KM. Ponudi mu frajer jos i to u 90-tim 800.000 KM za prostor da otkupi. I on odbije jer je mislio da nikad nece stati. U medjuvremenu grad se sirio , ta lokacija postala neatraktivna , taj kafic se preselio i sad nema ni 800 KM kirije. A o prodaji moze sad samo mastati.
Uglavnom nije glupo prodati i ulozitu u ono sto ti donosi pare...