FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

iguita

Re: FK Željezničar

Post Postao/la iguita » 22 sep 2020, 15:04

Ako je ovo los projekat ja ne znam sta je onda dobar projekat,

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 22 sep 2020, 15:05

Machak je napisao/la:
22 sep 2020, 14:31
Edin Džeko na meti Atletico Madrida
Sad ce da odgode sjednicu evo njma para. (ne klubu).
Jadu mrtvi jucer si se radovao sto je propao transfer u Juventus :puke:

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 22 sep 2020, 15:07

LjoZee je napisao/la:
22 sep 2020, 15:02
Mogli su ranije ovu sjednicu. Nece oni do 8 zavrsiti. :D
Zasviraj harmoniku, razvezite kravate, za navijace cemo lako, ko im yebe m. :bih:
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 sep 2020, 15:08

Prelazni rok jos traje,ako se neke stvari rijese ,Vedreran i Jasko pokrenu novu upravu,namaknu se neke pare za 4,5 boljih igraca onda ni titula nije izgubljena....vjerovat cu da je moguc ovakav ishod.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 sep 2020, 15:09

delinjo je napisao/la:
22 sep 2020, 15:08
Prelazni rok jos traje,ako se neke stvari rijese ,Vedreran i Jasko pokrenu novu upravu,namaknu se neke pare za 4,5 boljih igraca onda ni titula nije izgubljena....vjerovat cu da je moguc ovakav ishod.
Prelazni rok traje do 2.10. Sve i da daju ostavke sad neces ni dobiti Upravu do pocetka oktobra dok bude Skupstina itd. Nema od pojacanja nista.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 sep 2020, 15:14

LjoZee je napisao/la:
22 sep 2020, 15:09
delinjo je napisao/la:
Prelazni rok traje do 2.10. Sve i da daju ostavke sad neces ni dobiti Upravu do pocetka oktobra dok bude Skupstina itd. Nema od pojacanja nista.
Nema veze ako je spremna ta prodaja pomocnog mogle bi se onda naci pare za par igraca ,nama treba 4,5 boljih igraca da ganjamo titulu ,pusti me da mastam
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 sep 2020, 15:14

LjoZee je napisao/la:
22 sep 2020, 15:09
delinjo je napisao/la:
Mislim da je od pojačanja bitnije da mi stanemo ma noge. Mi smo trenutno na korak od Slobode a par od Čelika koliko god to nama nerealno zvučalo i ovo je posljednja šansa da se nešto napravi.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 sep 2020, 15:18

Ma ne zanimaju me pojacanja iskreno. I ova ekipa kad hoce moze sve. Sad je fokus na drugim stvarima. Ako je tacna ta cifra od 10 miliona pomocni se mora onda prodati. Mi s tim parama smo na stabilnim nogama i mozes dio halaliti za kamp. Igraci nek treniraju na glavnom ako ne moze neki dogovor da pomocni se koristi dok mi ne napravimo nesto osnovno bar. Draze mi je biti na stabilnim nogama nego ko tele u sarena vrata da gledam pomocni, a moze nam pomoci puno sad.

iguita

Post Postao/la iguita » 22 sep 2020, 15:19

Ako se dogovori prodaja pomocnog i dobiju garancije od clanova skupstine u pismenom obliku prije odrzavanje iste, onda je moguce uci u dovodjenje nekoliko igraca koji su na stand bay sa kojima je u konekciji Amar.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 22 sep 2020, 15:21

Naravno da je moguce jer ova ekipa nije ni za evropu a kamoli titulu ..ali hajde sto Ljoze kaze vise me zanima ova stabilizacija ,to je sad prioritet..
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 22 sep 2020, 15:24

Ovo je po meni odlicna varijanta,dajes jedan teren za 6 terena i jos ti ostaje pare

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 22 sep 2020, 15:25

Ne moze se klub stabilizovati dok je ova garnitura ljudi koja nezna gdje udara.. Mogu oni imati 20m ali ce pola ukrast odnosno spiskat. Pokazali su da nemaju blage veze sta rade i da su obicne maskote.

Rijesvanje pomocnog terena, odnosno prodaja istog, jedino moze doci u pitanju ako u klubu sjede kompetenti ljudi koji ce raditi sve transparentno i otvoreno. Bez lazi, manipulisanja i ludi snova koje navijaci zele da cuju a od koji u sustini nema nista. Takodjer mora postojati plan i vizija, a ne ovako cemo kao i tacka pa kud puklo da puklo.

Ali ono sto mi je interesantno je dok smo imali stabilnu (koliko toliko) sliku u klubu digla se hajka oko rezultata, a evo sad kad rezultati idu lose hocemo stabilizovanje kluba. Yebo lud zbunjenog.
@igrajlopte 🐦

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 sep 2020, 15:29

ReX je napisao/la:
22 sep 2020, 15:25
Ne moze se klub stabilizovati dok je ova garnitura ljudi koja nezna gdje udara.. Mogu oni imati 20m ali ce pola ukrast odnosno spiskat. Pokazali su da nemaju blage veze sta rade i da su obicne maskote.

Rijesvanje pomocnog terena, odnosno prodaja istog, jedino moze doci u pitanju ako u klubu sjede kompetenti ljudi koji ce raditi sve transparentno i otvoreno. Bez lazi, manipulisanja i ludi snova koje navijaci zele da cuju a od koji u sustini nema nista. Takodjer mora postojati plan i vizija, a ne ovako cemo kao i tacka pa kud puklo da puklo.

Ali ono sto mi je interesantno je dok smo imali stabilnu (koliko toliko) sliku u klubu digla se hajka oko rezultata, a evo sad kad rezultati idu lose hocemo stabilizovanje kluba. Yebo lud zbunjenog.
Za ovo zadnje puno je vise to bilo od "hocemo rezultate" tj. vise zamjerki je bilo. Ali, hajde da se ne vracamo vise na to vec nek bude fokus ovo sad.

A Uprava mora nova doci to bez daljnjeg. Nadam se koliko veceras da ce neki podnijeti ostavke bez obzira na ovo sve.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 22 sep 2020, 15:33

deno_TM87 je napisao/la:
22 sep 2020, 14:29
Dok cekamo bijeli dim sa Grbavice koristim ovaj trenutak da ti obratim paznju u slucaju da nisi svjestan, neonacistickih konotacija u tvom potpisu.

Istorijski poznat uzvik izbrisan iz Hitlerove himne Deutchland, Deutchland über alles.

Meine Ehre Heist Treue motto Hitlerove partije

White lives matter novokomponovani ekvivelent poznatom americkom racistickom mottu white power.

U novije vrijeme pristalice ovih ideologija su svijetski poznati Breivik i ubica preko 50 muslimana u novozelandskom gradu Christchurch.

Imas sad priliku da dodjes na tobe, priznas gresku i izbrises ove tekstove.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 sep 2020, 15:38

LjoZee je napisao/la:
22 sep 2020, 15:18
Ma ne zanimaju me pojacanja iskreno. I ova ekipa kad hoce moze sve.
Moze moj kûrác. Ekipa je **** obicna **** ih u usta sta nam priredise.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 22 sep 2020, 15:40

Hajde da i prodamo pomoćni teren, napravimo trening kamp, dovedemo 2,3 igrača… šta dobijamo? Kratkoročno rješenje agonije. Održavanje kampa je preskupo (od kojih para će se održavati?), Igrače koje bi doveli ne garantuju titulu (one koje mi možemo priuštiti). Sve je to kratkoročno rješavanje problema. Bez ozbiljnog investitora nema napretka.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 sep 2020, 15:44

bablaz1 je napisao/la:
22 sep 2020, 15:40
Hajde da i prodamo pomoćni teren, napravimo trening kamp, dovedemo 2,3 igrača… šta dobijamo? Kratkoročno rješenje agonije. Održavanje kampa je preskupo (od kojih para će se održavati?), Igrače koje bi doveli ne garantuju titulu (one koje mi možemo priuštiti). Sve je to kratkoročno rješavanje problema. Bez ozbiljnog investitora nema napretka.
Meni ovo vise ide na opciju nekog kampa i da se smanje dugovi cime si na stabilnim nogama. Kad imas manje dugove ako se hoces opciju investitora bit ces interesantniji, a imas i mogucnost uz sposobne ljude da neki drugi sistem napravis. Ovakve opcije mi nisu kratkorocne.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 sep 2020, 15:44

bablaz1 je napisao/la:
22 sep 2020, 15:40
Baš. Svi mi taj kamp pominjemo kao eto normalnu stvar. Tek kad bi se on napravio krenule bi prave zavrzlame. Valja tri terena održavati, struja, voda, grijanje, osoblje...sa ovakvim funkcionisanjem kluba ugasili bi se za pola godine. Nama je potreban kompletan zaokret u funkcionisanju kluba.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 22 sep 2020, 15:49

Avaz
Besparica na Grbavici, igračima se duguje, je li upitno plaćanje rata poreznog duga

Oni koji bolje poznaju prilike u Željezničaru, reći će da stručni štab izvlači maksimum na terenu, obzirom na mogućnosti odabira igrača tokom prijelaznog roka. Sreća je da je Semir Štilić prije nekog vremena pristao vratiti se u matični klub i tako donio određeni kvalitet, pa je Željo ipak konkurentan, inače, malo toga bi bilo izvodivo sa aktuelnim igračkim kadrom.

A nije se struka tima s Grbavice, koja svakako ima odgovornost pri porazu od recimo Krupe na Grbavici, kao i zasluge za pobjedu u Širokom Brijegu, tražila da pojačanja budu igrači na zalasku karijere poput Samira Bekrića ili Nermina Jamaka. Treba reći otvoreno, situacija u jednom od najpopularnijih bh. klubova je takva da potentnije igrače teško može dovesti.

Istina je da je koronavirus unazadio sve sportske kolektive, ali virus besparice stigao je na Grbavicu i prije pandemije. Već se dugovalo igračima i stručnom štabu, a šutilo se o tome. Vrlo mali je broj onih ljudi u upravi kluba koji doprinose nešto.

Novca nema, pa se i od navijača prodajom donatorskih ulaznica zatražila pomoć. Odgovor je stigao, kao što je to uvijek bilo na Grbavici, navijači su pomogli i ovog puta.

Posebno je u cijeloj priči interesantan jedan dokument koji se širio društvenim mrežama u kojem se panično od članova Skupštine traži novac za put u Haifu. Pominje se i prodaja igrališta iza jednog dijela tribina, a vrijeme će pokazati ima li to uporište u istini.

Nisu se u Želji istakli ni tokom situacije vezane za koronavirus proteklog mjeseca. Nije se znalo ni šta se radi, ni kome su igrači i treneri prepušteni. Gotovo sav posao je stavljen na pleća sekretaru Faruku Brkoviću, ali zato nisu propustili priliku iz uprave zahvaliti, svima i svakome, iako je jasno da je malo ko šta tu pomogao Želji.

Novi udarac dolazi kao plod slučajnosti. Oko 800 hiljada KM koje su trebale doći iz UEFA mehanizma solidarnosti na ime transfera Edina Džeke, kako sada stvari stoje neće stići, pa i pokušaj stabilizacije neće biti provodiv.

Postoji i jedan opasniji dio priče, a govorka se da je upitno i plaćanje rata reprograma poreskog duga, a to bi donijelo kamatu na kamatu i velike probleme za klub.

Bilo kako bilo, Željo će večeras imati novi sastanak uprave. Možda se i neka imena promijene, a možda sastav ostane isti. Uglavnom, novac je hitno potreban "Plavima".

Klub danas vode ljudi koji su se žestoko zalagali za promjene i trebali bi imati plan za novonstalu situaciju. Navijači su uvijek uz Želju, čekaju i trofeje duži period, ali sigurno će izgubiti strpljenje ako se u dogledno vrijeme ne poprave stvari.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 sep 2020, 15:54

Eto, zatalasaš po forumima i zvaničnoj, i onda te na volej dočekaju portali da te jašu i ponižavaju.
Željezničar za život cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.