FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 20 sep 2020, 22:11

MrAlemKa je napisao/la:
20 sep 2020, 22:06
delinjo je napisao/la:
20 sep 2020, 21:54
LjoZee je napisao/la:
20 sep 2020, 21:51

Covjek htio da kaze da je lakse da nas neko napadne tj. da se ne brani ko Krupe jer kad se brani bukercinom neko tu nam je i kraj.
Ne znam sta je zelio reci ali to je totalna nebuloza sto je napisao,kad imas kvalitet kao kec na desetku su ti timovi kao Krupa,pogledaj kako Zvezda odradjuje takve ekipe po 5 razlike za poluvrijeme,to je kad imas kvalitet kakva psiha kakve gluposti jebote zivot,na prste jedne rruke mozes izbrojati u evropi jace timove koje smo kao pobjediti...Na kraju krajeva mi nismo izgubili zbog bunkera nego milion drugih stvari...

Igrali smo mi u Izraelu bunker veci nego Mladost i Krupa protiv nas i sta je rezultat,3 1 a moglo je biti i 5 1 a zasto,zato sto ljudi imaju kvalitet i dzaba nam tenk da stavimo ispred bunkera..
Upravu si ti sve što kažeš i da jedna Zvijezda kvalitetna i ti jači timovi razbiju bunker, naši očigledno ne mogu a i neće lopta u go. Al ja samo kažem činjenično stanje, pogledaj golove protiv Veleža, Borca i Širokog i reci mi koliko je bilo njihovih igrača u njihovom 16cu. Mi nemamo jednostavno tim koji će opalit presing kvalitetan prodoran da im zabijemo 3 4 u mahu, ne ma mo ! Jesu li nam krila brza ? Ne nisu. Jesu li nam vezni igrači brzi ? Ne, nisu. Mi moramo prepustit igru drugima i to ti je to. Velež je imao posjed ako se ne varam 62% a ispratili ih sa tricom. Ja opet kažem upravu si, al kvalitet je potreban da bi znao kroz pet pasova da stvoriš priliku, kao što je Sarajevo danas uspjelo u jednoj akciji gdje je lopta od Dupovca preko Pejovića do Rahmanovića došla u tri sekunde u njihov 16ac.
Zato sto smo mi dobili godinama unazad sindrom malog kluba tj lozimo se na te neke jace utakmice,pa nekad lopta slusa dobijemo takve utakmice ...Bunker se razbija kvalitetom ,e drugo je da ti napravis 15 prilika ,pogodis 3 precke,2 stative nece u gol pa kazes svaka cast nije htjelo **** ga,kad ti ne mozes napraviti 2 poluprilike to nije do bunkera nego do kvaliteta.Svi oni brate igraju bunkere iza lopte i protiv Dinama i protv Zvezde i protiv Sahtara u Ukrajini ali kiks je u sezoni na tim utakmicama jedan ili nijedan...Ma mislim svaka cast Amaru sa cim radi bgm i da je liga takva kakva jeste losa inace bio bi bas belaj ovako cemo trljati u vrhu kakav god sastav imamo,titulu ne mozemo osvojiti ali mozemo biti u vrhu to se slazem.Sjecas li se sampionske generacije kad se tek Amar Osim vratio u drugom mandatu,kuci smo imali cini mi se samo jedan kiks i to sa Radnikom 0 0 ...eto zato su oni sampionska generacija jbg :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 sep 2020, 22:16

Nije ovo losa ekipa za nase uslove. Golman i desno krilo ako to ne igra Zec stekaju. Ostalo sasvim ok i dobro za nasu ligu. To sto neki igraci ne igraju na nivou prosle sezone je druga stvar. Ne moze sam Mustafa u napadu sve ekipe pobjedjivati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Bruda19723865
Kontakt:

Post Postao/la Bruda19723865 » 20 sep 2020, 22:19

Primjetio sam da nakon svakog kiksa i Sarajva i Zelje i jedni i drugi navijači padaju u očaj i tjeraju sve što im padne napamet, nakon jednog poraza je odmah smak svijeta, izgubljena titula, gasi se klub, sve je gotovo ne treba se ni igrati itd... Kad analiziraš to objektivno stvarno presmiješno izgleda. A objektivno; 99 posto je da će ovo biti u bod, dva do kraja. Prestanite se ponašati kao djeca.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 sep 2020, 22:20

LjoZee je napisao/la:
20 sep 2020, 22:16
Nije ovo losa ekipa za nase uslove. Golman i desno krilo ako to ne igra Zec stekaju. Ostalo sasvim ok i dobro za nasu ligu. To sto neki igraci ne igraju na nivou prosle sezone je druga stvar. Ne moze sam Mustafa u napadu sve ekipe pobjedjivati.
Nemas golmana,nemas bekove,nemas krila i kazes nije losa ekipa ? Losa je liga pa smo mi u vrhu i imamo nekog kvaliteta odredjenog prema naprijed pa cesto to kompenziramo kad se nalozimo i to je to.. :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 20 sep 2020, 22:26

Mi smo 2011. godine u prvih 6 kola imali 8 bodova. Protiv Zrinjskog si 3:3 igro. Protiv Čelika si 1:1 igro. Bili smo preloši. I na kraju smo imali 66 bodova. Protiv Travnika smo izgubili u trećwm kolu 2:1 kod njih. Sjećam se i to dobro zadnja moja godina bila u juniorima.

Nemamo brate kvalitet. Ustvari imamo mi kvalitet al nemamo formu iskreno. Pa ista momčad koja je rastavila Sarajevo na proste faktore, samo Krpa i Pavić nisu tu al su došli neki novi klinci. Fali nam forma podhitno, al evo kroz godine i godine praćenja Želje, nas uvijek sjebe reprezentativno okupljanje. Al Boga mi uvijek ispadnemo iz mašine

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 20 sep 2020, 22:35

Evo postave kad smo pobjedili pitare 5-2,citava defanzivna linija je napustila klub+Krpic
A i Zec nije godinu dana nastupio za klub

slika
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 20 sep 2020, 22:35

Hronični problem ove ekipe jeste nedostatak kvalitetnih krila. Iz aviona se vidi. Nije mi jasno zašto ne promijenimo formaciju??? Najviše trenutno imamo igrače za 352.
Erić
Miletić Vrhovac(Aco) Ikić
Siniša Meša Štilić(Mujezinović)Dado Šehić
zec Lendrić
Probati uigrati ovo.
S ovom ekipom bi mogli igrati visoki presing. Stoperi prilično visoko mogu izaći, bekovi takođe, probati Boju umjesto siniše kad se oporavi.
Možda i Milićevića, imamo Hajdarevića u sredini kao zamjenu za Alispahića/Dadu.
Ova igra sa krilima koja ulaze u sredinu i stvaraju dodatnu gužvu ne donosi ništa dobro..... Promjena treba pod hitno

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 sep 2020, 22:40

delinjo je napisao/la:
20 sep 2020, 22:20
Nemas golmana,nemas bekove,nemas krila i kazes nije losa ekipa ? Losa je liga pa smo mi u vrhu i imamo nekog kvaliteta odredjenog prema naprijed pa cesto to kompenziramo kad se nalozimo i to je to.. :D
Dijelim misljenje sa tobom samo za golmana i desno krilo. Lijevo mi imamo i bekove bukvalno iste ko svi osim Cipetica koji nije dzaba u A reprezentaciji. U idealnoj situaciji, a mislim da znas sta podrazumijevam pod tim, itekako ima ova ekipa kvaliteta.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 20 sep 2020, 22:42

Salih1984 je napisao/la:
20 sep 2020, 22:35
Evo postave kad smo pobjedili pitare 5-2,citava defanzivna linija je napustila klub+Krpic

slika
Po kvalitetu igračkom koja ti je postava bolja ? Skupa sa klupom odnosno konkurencijom u timu.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 20 sep 2020, 22:44

bablaz1 je napisao/la:
Hronični problem ove ekipe jeste nedostatak kvalitetnih krila. Iz aviona se vidi. Nije mi jasno zašto ne promijenimo formaciju??? Najviše trenutno imamo igrače za 352.
Erić
Miletić Vrhovac(Aco) Ikić
Siniša Meša Štilić(Mujezinović)Dado Šehić
zec Lendrić
Probati uigrati ovo.
S ovom ekipom bi mogli igrati visoki presing. Stoperi prilično visoko mogu izaći, bekovi takođe, probati Boju umjesto siniše kad se oporavi.
Možda i Milićevića, imamo Hajdarevića u sredini kao zamjenu za Alispahića/Dadu.
Ova igra sa krilima koja ulaze u sredinu i stvaraju dodatnu gužvu ne donosi ništa dobro..... Promjena treba pod hitno
Sa ovom postavom bismo sinoć tricu primili.

Napadac
Kontakt:

Post Postao/la Napadac » 20 sep 2020, 22:47

PointBlank je napisao/la:
20 sep 2020, 21:26
Napadac je napisao/la:
20 sep 2020, 19:55
...za mene bi i najtrofejni trener morao da zna da je i najvece blamaze u istorij klib dozivio pod njegovim vodstvom .
Da me sad nebi napali Amarovi dragoljubci zar nije gospodo tako
Ne bih ja rekao!?
Gospodo, zar nije ovako --->> Raskidi ugovora, 4ta pozicija? Gubitak titule u kljucnim momentima? 0-3 pa 3-3? Stevo Nikolic na AEK, autobus igrača po sezoni? Tjeranje igrača poput Dade, tjeranje provjerenih ljudi s provjerenih pozicija? Vitezi i ostala sela kad su nas uzimala na sred Grbavice prije 2 sezone itd itd?
Jel vas stid?

Ovo je klasičan pokazatelj onog našeg šup.ačkog mentaliteta sa dna kace.
Došao gospodin sa svojom ekipom, spizdili par miliona što je bilo u budžetu, napravili tribinu od "navijačkih" para, ali sjebali renome kluba Željezničar, unazadili klub finansijski minimalno 10 godina, ostavili dugove i loše ugovore - u prevodu ništa značajno nisu uradili sem te tribine, koja je ionako diskutabilnog kvaliteta, al hajd naša je.

I sad dolaze jataci gore spomenutog sistema da napadaju upravu, klub i igrače koji svoje temelje moraju postaviti na tako nestabilnom, nesigurnom i trusnom terenu kakav su ostavili prethodnici.
I vi navijači Želje? Fuj.
Drug pratim plave jos od davne 85 god preko 30 orginalnih dresova posjedujem cak i onaj s finala 98 god ,vlasnik desetogodisnje karte jos tri izlobirao koje su platili ljudi sa zapada podjeljene o svom trosku bio u Malagi i Skotskoj i Plzenu ne o trosku kluba.
Nikad baklju ubacio u teren ili zapalio .
Uvijek davao i davat cu opet akoboda nikad uzimao ali ako ste vi zadovoljni da nas neke mjesne zajednice lupaju na Grbavici ja nisam i tacka i da mi je rahmetli babo trener a ne Osim ima odgovornost.
1 Jel sam selektovao ekipu
2 Dokle ce nam razne Mladosti Krupe i ostale mini ekipe davat casove
3 Imamo igraca koje nebi imali mjesta u Igmanu s Ilidze
4 Nema plata jesu li plate zaradzene na terenu ako su dobili pet zaredom moze bonus ali kad gubid moze i bez plate PLACAT PO UCINKU
5 Nisam ni Misketovac ni Amarovac vec Zeljovac pozz

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 20 sep 2020, 22:48

MrAlemKa je napisao/la:
20 sep 2020, 22:42
Salih1984 je napisao/la:

slika
Po kvalitetu igračkom koja ti je postava bolja ? Skupa sa klupom odnosno konkurencijom u timu.
Bolja mi je ova postava prije godinu dana,evo ko je bio na klupi taj dan,Kjosevski nije bio na klupi ne sjecam se zasto

slika
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 20 sep 2020, 22:52

Napadac je napisao/la:
20 sep 2020, 22:47
Napadac je napisao/la:
...za mene bi i najtrofejni trener morao da zna da je i najvece blamaze u istorij klib dozivio pod njegovim vodstvom .
Ne bih ja rekao!?
Gospodo, zar nije ovako --->> Raskidi ugovora, 4ta pozicija? Gubitak titule u kljucnim momentima? 0-3 pa 3-3? Stevo Nikolic na AEK, autobus igrača po sezoni? Tjeranje igrača poput Dade, tjeranje provjerenih ljudi s provjerenih pozicija? Vitezi i ostala sela kad su nas uzimala na sred Grbavice prije 2 sezone itd itd?
Jel vas stid?

Došao gospodin sa svojom ekipom, spizdili par miliona što je bilo u budžetu, napravili tribinu od "navijačkih" para, ali sjebali renome kluba Željezničar, unazadili klub finansijski minimalno 10 godina, ostavili dugove i loše ugovore - u prevodu ništa značajno nisu uradili sem te tribine, koja je ionako diskutabilnog kvaliteta, al hajd naša je.

I sad dolaze jataci gore spomenutog sistema da napadaju upravu, klub i igrače koji svoje temelje moraju postaviti na tako nestabilnom, nesigurnom i trusnom terenu kakav su ostavili prethodnici.
Drug pratim plave jos od davne 85 god preko 30 orginalnih dresova posjedujem cak i onaj s finala 98 god ,vlasnik desetogodisnje karte jos tri izlobirao koje su platili ljudi sa zapada podjeljene o svom trosku bio u Malagi i Skotskoj i Plzenu ne o trosku kluba.
Uvijek davao i davat cu opet akoboda nikad uzimao ali ako ste vi zadovoljni da nas neke mjesne zajednice lupaju na Grbavici ja nisam i tacka i da mi je rahmetli babo trener a ne Osim ima odgovornost.
4 Nema plata jesu li plate zaradzene na terenu ako su dobili pet zaredom moze bonus ali kad gubid moze i bez plate PLACAT PO UCINKU
Pitam se jesi li tako imao pet tački u kojima držiš govor kad dobijemo Širokog u gostima ili Borca kući ? Ili se samo ovako upališ kada ga popušimo nesretno od ljudi koji igraju 160% i stave 11 igrača u 16ac?

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 20 sep 2020, 22:56

Napadac je napisao/la:
20 sep 2020, 22:47
Samo cu se dotaci ovih tacki, posto pozivas na odgovornost samo jedne osobe.

1. Jeste, al i prije je uprava selektovala, prije njega. Niste se zalili
2. Lekcije su nam davali i Vitez, Radnik, GOSK i jos pokoje selo u toj eri
3. Imali smo i tad bruku takvih igraca, autobuse...
4. Tad je bilo plata, al kako su se igraci tretirali? Raskid, tribina, jabuka truhla bla bla
5. I ne trebas biti, ali trebas biti objektivan. Sad je jedan covjek jedini tu koji moze nesto i kome se vjeruje.. iza njega niko sem Jasmina. A tad je bila cijela masinerija, sto propagandna, sto neka druga, pa opet nista.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 sep 2020, 22:56

Ma i to je mit da stave 11 igraca u 16 metara,ne treba pretjerivati.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 sep 2020, 22:58

Salih1984 je napisao/la:
20 sep 2020, 22:48
Bolja mi je ova postava prije godinu dana,evo ko je bio na klupi taj dan,Kjosevski nije bio na klupi ne sjecam se zasto

slika
Ova postava trenutno ima bolje stopere, siri izbor tacnije. Ova stara ima Krpica koji je potreban ovoj danas postavi. Ne toliko zbog kvaliteta koliko je potreban kao lider, kapiten.

Fjedan
Kontakt:

Post Postao/la Fjedan » 20 sep 2020, 23:00

Napadac je napisao/la:
Ne bih ja rekao!?
Jel vas stid?

Evo ti kruna za najdebilniji post što sam do sad pročitao :kralj:

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 20 sep 2020, 23:01

delinjo je napisao/la:
20 sep 2020, 22:56
Ma i to je mit da stave 11 igraca u 16 metara,ne treba pretjerivati.
Ma dobro ne trebaš bit bukvalan, igrali su kontre od početka. Jedna im prošla i dali go. Cijelu tekmu su bili na 35 m od gola i samo čekali i pomjerali linije, nisu ih čak dobro ni pomjerali al dovoljno toliko da naše spore vezne igrače zatvore na vrijeme. Jbg Alispahić je prošle godine bio top sad mu treba tri dodira da smiri loptu i dva da preda loptu, šta će protivnik to obožava kad jedan igrač pelja loptu, al bgm kad izvedeš kombinaciju od tri cetiri vezana pasa iz prve rijetko ko može zatvorit na vrijeme iz ove lige.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 20 sep 2020, 23:04

LjoZee je napisao/la:
20 sep 2020, 22:58
Salih1984 je napisao/la:
20 sep 2020, 22:48

slika
Ova postava trenutno ima bolje stopere, siri izbor tacnije. Ova stara ima Krpica koji je potreban ovoj danas postavi. Ne toliko zbog kvaliteta koliko je potreban kao lider, kapiten.

Jedno ime je ovdje prevaga. :kafa:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 sep 2020, 23:05

Jucer Krupe prisla dva puta nasem golu i to jednom kad je bio gol i jos jedan onaj slobodnjak. Ostalo su Miletic i Ikic cistili na vakat. Mislim veca tragedija je to, ali jbg.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], ZeljeznicarUberAlles i 30 gostiju.