FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Vanadij
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Vanadij » 20 sep 2020, 16:39

Jbt primili smo 3 gola a izgubili 6 bodova

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 20 sep 2020, 16:50

Bbake je napisao/la:
20 sep 2020, 14:41
@balkanika

Željo odavno ima problem pritiska i uplitanja navijača u svaki mogući segment klub. Niti je dobro kada si totalno transparentan, niti kada se radi pod velom tajne. Oba modela imaju svoje prednosti i mane. Prvi jer se svaka sitnica analizira do sitnih detalja i što hiljade ljudi imaju svoj stav gdje greške nastaju kada se pokušava udovoljiti svima, a drugi jer iz nedostatka informaciju nastaju dezinformacije što opet one hiljade ljudi tjera da donose zaključke na nepotpunim ili netačnim podacima.

Zato je jedna od stvari za koju se zalažem u budućnosti, neka vrsta upravljačkog paketa za članove kluba ali ne u ovom sadašnjem modelu članstva već nešto kao što postoji u nekim Njemačkim klubovima ili Barsi npr, kupovina glasa. Time bi se spriječilo da se 'neaktivni navijači' upliću u rad samog kluba, klub bi bio zaštićen do neke mjere glasovima aktivnih članova koji su kupili svoje pravo da odlučuju i samim tim pomogli klubu po više osnova. Još bi dodao, u zavisnosti od broja takvih članova, ta grupa bi imala posebnu težinu.

Ukratko, tu grupu navijača vidim kao jednog člana upravnog odbora. Npr donosi se odluka o recimo dizanju kredita iz tog i tog razloga, njima se to pitanje postavlja u referndumskom obliku, da ili ne, naravno uz obrazloženje za ili protiv. To se može raditi na zvaničnoj stranici kluba.
Takođe ukoliko nastavimo postojati u ovom obliku, nešto slično ćemo morati uraditi. Trenutno članstvo je nedovoljno, za cvaju si ništa bukvalno. Tek osjećaj pripadnosti i moralna obaveza. Da napomenem, aktivni sam član.

Za kraj, moramo mijenjati trenutni oblik članstva u skupštini. Dizanje ruke jednom ili dva puta godišnje je nedovoljno, uz svo dužno poštovanje svima koji tamo sjede i mnoge od njih za koje znam da jesu uz klub godinama i da jesu doprinosili. Ako je npr za gornji model 'kupovine glasa' cijena recimo 100 km, stolica u skupštini treba biti 1000. A ne ovako kao sada, eto ja navijam, Željovac sam, dolazim na utakmice, predložila me raja i izabrala. I ja sam, i svi smo više manje.

Ovo su samo moja razmišljanja i vizija za koju smatram da imamo kapacitet.
Evo napokon fin, konstruktivan post. Taj model mi se jako svidja i moze biti pocetak necega jako dobrog. Pitanje za tebe, iskreno mislis da imamo kapacitet da u tom modelu izguramo nekoliko godina i da ne propadnemo dok se to malo ne popularizuje?

Svidja mi se razmisljanje van okvira, nije sve u privatizaciji ljudi, i klubovi sa vlasnicima milionerima propadaju i gase se. Nama treba 20 sposobnih ljudi sa modernim i dobrim idejama sa kojima cemo biti strpljivi 5-10 godina, pa da smo narednih 50 mirni.

Nisam u prilici jos napisati sto mi je palo na pamet, pa kad budem imao vise vremena nastavljam

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 sep 2020, 16:52

Vanadij je napisao/la:
20 sep 2020, 16:39
I to od najvecih slagera u ligi na svom terenu :damn: danas mi je gore deset puta nego sinoc

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 20 sep 2020, 16:54

farrys je napisao/la:
20 sep 2020, 15:00
SoulEclipsee je napisao/la:
20 sep 2020, 14:50
farrys je napisao/la:
20 sep 2020, 14:47
Hajmo makar konama pokusati sjebati titulu na derbiju, kad se mi vec ne mozemo boriti za nju. Sa polovnom ekipom pun gas!
Ko kaze da ne mozemo,ima jos da se igra jaro moj...aBd pobijedit cemo kone.
A buraz sta i da ih pobijedimo? Kad cemo izgubiti od Olimpika u ligi i od Gornje Maoče u kupu.

Komotno ovo mozemo poceti postavljati:

slika
Baš se ovako osjećam. Ostalo je samo ime.
Samo Željo!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 sep 2020, 17:00

Krupa Mladost tu se nema sta ni komentarisat.Nego kolko vidim mi smo sad 3 klub u BiH po trofejima a i po eufinom rangovanju.Kad smo osvojili titulu i kad cemi mi pobjedit Olimpiju u gostima.Da nisu navijaci krivi.Ja nisam.

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 20 sep 2020, 17:02

KANA je napisao/la:
20 sep 2020, 16:52
Vanadij je napisao/la:
I to od najvecih slagera u ligi na svom terenu :damn: danas mi je gore deset puta nego sinoc
Protiv Krupe je trebao poceti Milicevic da vidimo sta momak moze, Hajdar je suvisan bio napadati Krupu sa njim ne ide ulaskom Zeca vidjelo se koliko je Blazevic dobio prostora i lopti.Lendric je isto trebao odmoriti a umjesto njega Hajric. Alispahic nije na nivou, moglo se pokusati sa Durakovicem momak je zasluzio sansu.Utakmica sa Krupom je bila prilika da se proba nesto novo a mi smo kao izveli najjaci sastav i nismo nista uradili

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 sep 2020, 17:07

KANA je napisao/la:
Vanadij je napisao/la:
ja ne znam kad sam se nasekiro ko sinoć, wvo još se nisam smirio..... opet isto sranje .... mada bolje i ovako nego da nas neko u ligi razvali

ali i ovakve tekme su za mazohiste .... najbolje je negledati napit se ko stoka u znak protesta :mrgreen:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 20 sep 2020, 17:09, ukupno mijenjano 1 put.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 sep 2020, 17:07

Vanadij je napisao/la:
20 sep 2020, 17:02
KANA je napisao/la:
Vanadij je napisao/la:
Protiv Krupe je trebao poceti Milicevic da vidimo sta momak moze, Hajdar je suvisan bio napadati Krupu sa njim ne ide ulaskom Zeca vidjelo se koliko je Blazevic dobio prostora i lopti.Lendric je isto trebao odmoriti a umjesto njega Hajric. Alispahic nije na nivou, moglo se pokusati sa Durakovicem momak je zasluzio sansu.Utakmica sa Krupom je bila prilika da se proba nesto novo a mi smo kao izveli najjaci sastav i nismo nista uradili
Ma brate goni ih sve u picku materinu ,mrtva sloboda im tamo zabije tri gola mi dvije sanse nismo napravili :puke: samo mi je zao nas navijaca koji nismo ovo sve zasluzili nakon svih ovih razocarenja zadnjih godina .Ne znam sta i kako dalje :roll: **** nam je situacija

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 20 sep 2020, 17:10

LjoZee je napisao/la:
20 sep 2020, 15:46
MrAlemKa je napisao/la:
19 sep 2020, 19:47
Zdravo plava familijo. Novi sam na forumu, pratim ga par godina ali se nikad nisam upuštao u diskusije i rasprave za naš voljeni klub, logično samo za dobrobit našeg najvećeg kluba u državi.

Što se tiče mene, prošao sam omladinsku školu Želje, 94. generacija. Igrao skupa s Dadom u vezi. Ara, Baja, Hajradinović, Kjosevski itd. Otac mi je igrao prije rata za Željezničar, potpisao sa 17 godina za Želju, tako da plava krv teče mojim venama !

A što se tiče Želje SRETNI MOMCI DO POBJEDE SASTAV PERFEKTAN ZEC I HAJRIĆ U DRUGOM :tokralju:
Evo tog posta. Promaklo svima sinoc. Dobrodosao. :D

Ljudi, ne shvatate vi mene, da mi je teško što nam je klub u ovakvom stanju. Strah me da krenemo baš tim putem 1860.. to je samo poređenje bilo. Ja volim Želju cijelim svojim srcem, sinoć su mi trebala tri apaurina poslije utakmice da dođem sebi, ženu zamalo izbacio iz kuće. Al ja ovdje najmanje krivim Amara, najmanje. Nije moguće jednostavno da dobiješ Širokog u gostima koja ima dobru ekipu, i onda ti dođe jedna Krupa hej Krupa i odnese ti tri boda s Grbavice. Ma može pričat ko šta hoće previše mi je sumnjivo i tačka. Kako je moguće da jedan Štilić koji je prošle sezone jednim potezim izbacio tri igrača sada ne može da primi loptu ? Uvjeren sam u pobjedu na derbiju !

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 sep 2020, 17:11

biće bolje kad legnu are od džeke i uefe :o :(

bez zajebancije, čekam derbi i tek onda pravim sebi sliku trenutnog stanja

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 20 sep 2020, 17:13

balkanika je napisao/la:
20 sep 2020, 16:50
Bbake je napisao/la:
20 sep 2020, 14:41
@balkanika

Željo odavno ima problem pritiska i uplitanja navijača u svaki mogući segment klub. Niti je dobro kada si totalno transparentan, niti kada se radi pod velom tajne. Oba modela imaju svoje prednosti i mane. Prvi jer se svaka sitnica analizira do sitnih detalja i što hiljade ljudi imaju svoj stav gdje greške nastaju kada se pokušava udovoljiti svima, a drugi jer iz nedostatka informaciju nastaju dezinformacije što opet one hiljade ljudi tjera da donose zaključke na nepotpunim ili netačnim podacima.

Zato je jedna od stvari za koju se zalažem u budućnosti, neka vrsta upravljačkog paketa za članove kluba ali ne u ovom sadašnjem modelu članstva već nešto kao što postoji u nekim Njemačkim klubovima ili Barsi npr, kupovina glasa. Time bi se spriječilo da se 'neaktivni navijači' upliću u rad samog kluba, klub bi bio zaštićen do neke mjere glasovima aktivnih članova koji su kupili svoje pravo da odlučuju i samim tim pomogli klubu po više osnova. Još bi dodao, u zavisnosti od broja takvih članova, ta grupa bi imala posebnu težinu.

Ukratko, tu grupu navijača vidim kao jednog člana upravnog odbora. Npr donosi se odluka o recimo dizanju kredita iz tog i tog razloga, njima se to pitanje postavlja u referndumskom obliku, da ili ne, naravno uz obrazloženje za ili protiv. To se može raditi na zvaničnoj stranici kluba.
Takođe ukoliko nastavimo postojati u ovom obliku, nešto slično ćemo morati uraditi. Trenutno članstvo je nedovoljno, za cvaju si ništa bukvalno. Tek osjećaj pripadnosti i moralna obaveza. Da napomenem, aktivni sam član.

Za kraj, moramo mijenjati trenutni oblik članstva u skupštini. Dizanje ruke jednom ili dva puta godišnje je nedovoljno, uz svo dužno poštovanje svima koji tamo sjede i mnoge od njih za koje znam da jesu uz klub godinama i da jesu doprinosili. Ako je npr za gornji model 'kupovine glasa' cijena recimo 100 km, stolica u skupštini treba biti 1000. A ne ovako kao sada, eto ja navijam, Željovac sam, dolazim na utakmice, predložila me raja i izabrala. I ja sam, i svi smo više manje.

Ovo su samo moja razmišljanja i vizija za koju smatram da imamo kapacitet.
Evo napokon fin, konstruktivan post. Taj model mi se jako svidja i moze biti pocetak necega jako dobrog. Pitanje za tebe, iskreno mislis da imamo kapacitet da u tom modelu izguramo nekoliko godina i da ne propadnemo dok se to malo ne popularizuje?

Svidja mi se razmisljanje van okvira, nije sve u privatizaciji ljudi, i klubovi sa vlasnicima milionerima propadaju i gase se. Nama treba 20 sposobnih ljudi sa modernim i dobrim idejama sa kojima cemo biti strpljivi 5-10 godina, pa da smo narednih 50 mirni.

Nisam u prilici jos napisati sto mi je palo na pamet, pa kad budem imao vise vremena nastavljam

Ovo je neki okvir, kako otprilike zamišljam da bi trebalo izgledati. Za nešto više bi se morale uraditi studije i analize, kako samog modela tako i potencijalnih korisnika istog.

Ja sam mišljenja da je kapacitet FK Željezničar apsolutno neiskorišten. Po nekim slobodnim procjenama jedva oko mizernih 20% a i to uz slab ili nikakav pristup navijačima kao krajnjim konzumentima. Jedini koji je uspio da eksploatiše više od nekog prosjeka je Senad ali zato trenutno kontra efekat jer su pravljene krupne greške u koracima.

I ovo o čemu pričam nema šanse da uspije sa nekim od starih struktura ili trenutnom sa Džuburom. Niko od njih nema kapacitet niti auru za ovakav sistem, gdje je klub ispred svega, vođen i upravljan direktno sa navijačima, uz jasne ingerencije, zadatke i obaveze.

Mi smo još uvijek u sistemu 'vidjećemo' i 'ko nam ovo može završiti'. Nove ideje, nove vizije, dugoročni planovi, apsolutna nula.
Zadnja izmjena: Bbake, dana/u 20 sep 2020, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 20 sep 2020, 17:24

Sve je to super, ali nemamo mi kao ljudi koji pišu na forumu tu snagu da nešto pokrenemo. To treba da uradi Uprava i Skupština kluba. I to treba da se uradi koliko sutra. Kasnimo već uveliko, ali ako krene u dobrom pravcu možemo se vratiti sa makadama na autoput.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 20 sep 2020, 17:24

jestamaji je napisao/la:
20 sep 2020, 17:11

Ma brate sta imas cekati derbi?evo da ih i uzmemo opet ce doci neki slageri koji ce ti uzeti bodove kuci i djaba ta pobjeda .Ljudi imaju puno bolju ekipu,imaju sirinu.imaju pare (znaci imaju mir) imaju ljude u savezu ,na svim poljima su ispred nas.Bar da imamo novac i za ove hadalje pa da se necemu nadas :roll: siguran sam da ove dvije kuci nebi izgubili da imamo pare za redovne plate,premije itd
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 20 sep 2020, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 20 sep 2020, 17:25

LjoZee je napisao/la:
20 sep 2020, 15:42
Prodje dan, a nikakve reakcije iz kluba.
zar ocekujes sta?
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 sep 2020, 17:26

jestamaji je napisao/la:
20 sep 2020, 17:11

Pa sve se svodi na to, na neku pomoc neku donaciju. A da malo i ovi ljudi u klubu pocnu raditi, znojiti se, nesto pokusati? Ja prvi sam se smijo Sabrinici i njima slicnim ali za razliku od ovih lelemuda kod nas pitari barem nesto pokusavaju. I onda na kraju "pa sta ocekujete bla bla", nema se para nema ovoga. Pa kada ce to biti para ako nista ne rade? I kasnije izadje ona maskota Dzubur i nesto prica, a dovoljno da vidis ga da procjenis da nema blage veze sta radi nego da je doveden tu da bude bas maskota, kao i mnogi oni. Mora se ljudi raditi, raditi i jos vise raditi.. Sve dok nama bude donacija i pomoc uefa/igraca bila imperativ mi cemo gledati Sarajevo i Zrinjski kako se fajtaju u evropi i titule osvajaju a u Zelji ce biti rat izmedju skupina. Ja prvi bi potpisao da sutra dodje nova struktura ljudi potpuna nova gdje nece vise biti ni ovi ni oni i da se krene ispocetka. Znao sam poslije onakve promjene i desavanja prije par godina da nece se nista promjeniti i da cemo se vrtiti u krug sto je evo dokaz i ovaj pocetak sezone a i frikcije po forumima. Imamo previse ljudi unutar kluba i vani koji gledaju samo svoje interese i koji zele da naude nekom drugom i niko da misli na dobrobit Zelje. Mahalasi bili, mahalasi ostali. Steta.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 20 sep 2020, 17:31, ukupno mijenjano 2 puta.
@igrajlopte 🐦

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 20 sep 2020, 17:27

Prostori na istoku zjape evo godina, sta se po tom pitanju uradilo, nista. Ova uprava bez obzira na sve nema kapacitet a ni viziju sta i kako dalje, ako je vizija prodati pomocni i bice bolje msm da se varamo

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 20 sep 2020, 17:30

KANA je napisao/la:
20 sep 2020, 17:24
:roll: siguran sam da ove dvije kuci nebi izgubili da imamo pare za redovne plate,premije itd
I prema kladionicama Željezničar je danas apsolutni favorit i sve osim pobjede Plavih bi bilo iznenađenje. MOZZART je pripremio kvote i za ovu utakmicu, a njih pogledajte OVDJE.

Onda se nesto kontam zasto smo izgubili dvije lagane kuci. :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 sep 2020, 17:30

MocMahale444 je napisao/la:
20 sep 2020, 17:25
LjoZee je napisao/la:
20 sep 2020, 15:42
Prodje dan, a nikakve reakcije iz kluba.
zar ocekujes sta?
Iskreno ne, ali ljudski se nadati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 20 sep 2020, 17:30

Dejan1921 je napisao/la:
20 sep 2020, 17:24
Sve je to super, ali nemamo mi kao ljudi koji pišu na forumu tu snagu da nešto pokrenemo. To treba da uradi Uprava i Skupština kluba. I to treba da se uradi koliko sutra. Kasnimo već uveliko, ali ako krene u dobrom pravcu možemo se vratiti sa makadama na autoput.

Zato treba hitno sazvati vanrednu skupštinu i pozvati ljude, zamoliti sve one koji se osjećaju kao pravi navijači da pomognu i ponude sebe ili bar svoje ideje na rapolaganje klubu, kako bi zajedno pronašli najbolji i nabezbolniji mogući model izlaska iz krize i stabilizacije kluba.

Koliko god nam se činilo nemogućim ne smijemo dopustiti sebi da bar ne pokušamo.
Vanadij je napisao/la:
20 sep 2020, 17:27
Prostori na istoku zjape evo godina, sta se po tom pitanju uradilo, nista. Ova uprava bez obzira na sve nema kapacitet a ni viziju sta i kako dalje, ako je vizija prodati pomocni i bice bolje msm da se varamo
Imamo li potrebne dozvole za istok i osposobljavanje istih?

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 20 sep 2020, 17:31

Vanadij je napisao/la:
20 sep 2020, 17:27

Ova uprava je kasnila sa platama i u martu, znači uoči utakmice sa TC. Znači oni su kasnili tada već sa 2 plate. Ne može ti izgovor biti korona jer si ti kasnio i u vrijeme kada je sve bilo normalno.

Jedva pare skupili za izrael.
Nemaju za fasadu sjevera.
Nisu ni pokušali krenuti sa osposobljavanjem prostora na istoku. Znači ništa oni vrijedno pomena nisu uradili. Ali ništa. I onda još izradiš igrače za premije. Pa šta očekivati drugo?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.